Gott nytt år!Jag vill bara snabbt komma in och önska er alla ett riktigt gott nytt år! Allt här hemma hos oss är fixat inför  kvällen, champagneglasen står på bordet och maten är så gott som förberedd. Nu fattas bara gästerna som borde anlända vilken minut som helst.

Happy New Year!
 
Sara.
 
 
(och jo, den skarpögde märker att jag fick klädkris och ändrade mig helt ;) )

NyårsplanerNyåret närmar ju sig med stormsteg, och vi ska ha ett litet nyårsfirande här hemma hos oss i Karperö i morgon. Även i år har vi tänkt oss Raclettemiddag (vilket vi också hade för två år sedan). Årets nyårsblåsa kommer att bli en svart klänning och det nya halsbandet från Indiska. Jag är inte helt hundra på klänningen ännu, men åtminstone blir det en svart en!
 
Jag har bloggat lite sparsamt nu under julen, den största orsaken är väl den att vi har haft så mycket program hela tiden. Men jag håller också på att redigera bilder till en årskrönika över 2012 som tar sin lilla tid. Min dator är nämligen bokstavligen fullproppad av bilder som jag går igenom som bäst. 
 
Sara.
Publicerat i Dagens outfit / Fester och helger
Taggar: Fest / Festoutfit / Halsband / Klänning / Nyår / Nyårsafton / Nyårsafton 2012 / Nyårsblåsa / Nyårsfirande / Raclette / årskrönika
Kommentarer (1)

Skidåkaren Sara


Som jag redan nämnde så fick vi längdskidor till julklapp av mamma! Två gånger har vi nu redan tagit oss ut i spåret och idag gick det faktiskt riktigt bra, (till skillnad från första gången). Det är nämligen så att vi har köpt skidor med nanogrip, det vill säga skidor som man inte borde behöva valla i något väder. Enligt Peltonens hemsida borde skidorna faktiskt fungera mellan +10 och -20 grader. Men jag vet inte riktigt om jag håller med.
 
Första gången, på julannandagen gick det nämligen otroligt trögt. Det gled inte alls och jag höll på att vurpa i alla backar eftersom det bara kletade sig fast. Jag kunde inte ens staka mig fram om jag så tog i med all kraft. Då var det nog åtminstone -15 om inte kallare. Men idag, när termometern låg på -5 ungefär så hade åtminstone jag riktigt perfekt glid under skidorna! Jag har läst någonstans att man måste "skida in" skidorna innan de får ett bra glid. Och enligt en annan källa så måste man ändå valla skidorna om det är kallare än -7. Själv har jag ingen aning!
 
Har någon av er kanske erfarenheter av nanogrip-skidor?
 
Skidade kilometer hittills: 3 imponerande kilometer.
Och det går faktiskt riktigt bra för Philipp som nu bara har skidat två gånger i hela sitt liv!
 
Sara.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar