Glada vappen!Jag vill önska er alla en riktigt fin valborg! Vi hoppas att solskenet stannar hela kvällen och att vi får en riktigt lyckad kväll. Just nu befinner jag mig hos Anna och vi ska så småningom börja bege oss hem till kvällens värdpar där vi har knytkalas med en massa godsaker. Vi får se om det blir någon picknick, eller om det är balkongen som gäller. Visserligen lyser solen nu, men det är nog ändå lite kyligt ute.För att få upp feelisen bjuder jag på några bilder från förra årets valborgsfirande då vi satt i hovrättsparken och picknickade i många timmar. Jag minns att det också då var lite kallt. Men ändå helt okej!Glada vappen!Sara.

Feelisen

Här kommer det igen mera terrassbilder, men det hjälps inte för det är det jag har feelis på just nu! Jag hade ju längtat efter att få korka en kall på terrassen i kvällssollen tillsammans med Philipp. Och ikväll fick jag det! Härliga tider!Om ni undrar varför Elmeri sitter på bordet är det för att han hade lyckats få kakka att fastna i pälsen i rumpan, och då hamnade han förstås i duschen. Han fick alltså ligga där och torka i solen. Att så glamouröst är det att ha hund!

Imorgon börjar en vecka som antagligen kommer att gå i ett huj. Hur ska jag hinna med? Imorgon firar vi valborgsmässoafton (förhoppningsvis med picknick) och goda vänner. Och på första maj firar vi mommo som fyller 80! Visserligen är det skönt med några exta lediga dagar, men också väldigt förrädiskt eftersom jag har så mycket jobb och skolarbeten som hänger i luften. Men vetja det löser sig på ett eller annat sätt. Jag har åtminstone skrivit som en dåre på ett arbete hela helgen, så kanske jag med gott samvete ändå kan fira både valborg och mommo!

Sara.

Lite trädsgårdspyssel

Jag fick med Philipp till både Blomgården och Plantagen för att hämta hem lite blommor och lite trädgårdsredskap. Mina egna redskap har jag nämligen i något skede lämnat i mammas rabatter, och jag kunde lika gärna köpa nya! Det blev en hel del frön och perenner, men också dessa sommarblommor. Jag kunde tyvärr inte plantera något annat än sommarblommorna eftersom det visade sig att vår blomrabatt fortfarande var helt frusen.Rullvagnen från Ikea har nu fått ta över jobbet som mitt planteringsbord. Den har ändå inte varit i användning här i Karperö. På Kyrkoesplanaden hade vi den i köket som extra arbetsyta men här har den inte haft någon användning, förrän nu. Det känns bättre att "smutsa ner" den än terrassbordet.Jag passade också på att tvätta och behandla ytorna på våra trämöbler och tvätta av terassbordet och stolarna. Dessutom fixade vi det provisoriska staketet så att det går runt hela gården. Jag fick alltså en hel del uträttat idag. Skönt! Elmeri blev mycket glad att ha större yta att springa på, och sprang runt som en galning i trädgården. Han kom även på det brillianta idén att börja gräva en grop... Jag måste försöka hålla ögonen på honom nu när vi är ute i trädgården så att han lär sig att det inte är okej att gräva där.Det var så skönt att få pyssla lite i trädgården. Och jag ser fram emot att fortsätta med planteringen så fort rabatten smälter. Och så hoppas jag på mera sol, det är så mycket trevligare då. Idag både regnade det och var soligt om vartannat. Men nu när jag sitter här i soffan och bloggar känner jag hur det bränner lite i kinderna, så lite färg har jag säkert redan fått idag.

Sara.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar