Glada vappen!Jag vill önska er alla en riktigt fin valborg! Vi hoppas att solskenet stannar hela kvällen och att vi får en riktigt lyckad kväll. Just nu befinner jag mig hos Anna och vi ska så småningom börja bege oss hem till kvällens värdpar där vi har knytkalas med en massa godsaker. Vi får se om det blir någon picknick, eller om det är balkongen som gäller. Visserligen lyser solen nu, men det är nog ändå lite kyligt ute.För att få upp feelisen bjuder jag på några bilder från förra årets valborgsfirande då vi satt i hovrättsparken och picknickade i många timmar. Jag minns att det också då var lite kallt. Men ändå helt okej!Glada vappen!Sara.


Feelisen

Här kommer det igen mera terrassbilder, men det hjälps inte för det är det jag har feelis på just nu! Jag hade ju längtat efter att få korka en kall på terrassen i kvällssollen tillsammans med Philipp. Och ikväll fick jag det! Härliga tider!Om ni undrar varför Elmeri sitter på bordet är det för att han hade lyckats få kakka att fastna i pälsen i rumpan, och då hamnade han förstås i duschen. Han fick alltså ligga där och torka i solen. Att så glamouröst är det att ha hund!

Imorgon börjar en vecka som antagligen kommer att gå i ett huj. Hur ska jag hinna med? Imorgon firar vi valborgsmässoafton (förhoppningsvis med picknick) och goda vänner. Och på första maj firar vi mommo som fyller 80! Visserligen är det skönt med några exta lediga dagar, men också väldigt förrädiskt eftersom jag har så mycket jobb och skolarbeten som hänger i luften. Men vetja det löser sig på ett eller annat sätt. Jag har åtminstone skrivit som en dåre på ett arbete hela helgen, så kanske jag med gott samvete ändå kan fira både valborg och mommo!

Sara.

Lite trädsgårdspyssel

Jag fick med Philipp till både Blomgården och Plantagen för att hämta hem lite blommor och lite trädgårdsredskap. Mina egna redskap har jag nämligen i något skede lämnat i mammas rabatter, och jag kunde lika gärna köpa nya! Det blev en hel del frön och perenner, men också dessa sommarblommor. Jag kunde tyvärr inte plantera något annat än sommarblommorna eftersom det visade sig att vår blomrabatt fortfarande var helt frusen.Rullvagnen från Ikea har nu fått ta över jobbet som mitt planteringsbord. Den har ändå inte varit i användning här i Karperö. På Kyrkoesplanaden hade vi den i köket som extra arbetsyta men här har den inte haft någon användning, förrän nu. Det känns bättre att "smutsa ner" den än terrassbordet.Jag passade också på att tvätta och behandla ytorna på våra trämöbler och tvätta av terassbordet och stolarna. Dessutom fixade vi det provisoriska staketet så att det går runt hela gården. Jag fick alltså en hel del uträttat idag. Skönt! Elmeri blev mycket glad att ha större yta att springa på, och sprang runt som en galning i trädgården. Han kom även på det brillianta idén att börja gräva en grop... Jag måste försöka hålla ögonen på honom nu när vi är ute i trädgården så att han lär sig att det inte är okej att gräva där.Det var så skönt att få pyssla lite i trädgården. Och jag ser fram emot att fortsätta med planteringen så fort rabatten smälter. Och så hoppas jag på mera sol, det är så mycket trevligare då. Idag både regnade det och var soligt om vartannat. Men nu när jag sitter här i soffan och bloggar känner jag hur det bränner lite i kinderna, så lite färg har jag säkert redan fått idag.

Sara.

TrädgårdsplaneringJag är helt inne i trädgårdsplanering just nu. Jag läser tidningar, bloggar och allt möjligt för att få inspiration till vad jag ska plantera i vår trädgård i år. Så ni kan ju tänka er att jag blev mycket glad när en Avotakka med mycket sommar och trädgårdsinspiration damp ner genom postlådan denna vecka. Jag tänkte också tvinga med Philipp till Plantagen idag för att kolla in vad det finns, och vad jag ska plantera! Förhoppningsvis kommer jag hem med något litet redan idag. Jippii!

Sara.

27/4Hej, hej på er! Jag vari lite sparsam med bloggandet igår och jag ursäktar mig med att jag somnade direkt då jag kom hem och sov ända tills Philipp kom hemkörandes från Jyväskylä. Jag hann alltså inte med något datorsittande alls igår. Men kanske jag kan ta igen mig idag.

Ikväll kommer A hit, vi ska planera valborgsmässoaftonens festligheter och gå i bastun. Det ser jag fram emot! Men innan det måste jag städa. Det är verkligen kaos här hemma, för städning är verkligen det sista jag tänkt på denna megastressiga vecka.

Har ni redan planer inför valborgsmässoafton?

Sara.

Två bilder från ikvällJag har varit ganska busy de senaste dagarna med skola och tenter. Och ikväll var det fotokurs. Vi åkte vi iväg till Stundars och jag tog med mig Jessica som modell. Det var riktigt kul och faktiskt riktigt varmt! Jag kunde till och med ta av mig jackan utan att de blev för kallt. Underbart!

Nu hann jag inte ens titta igenom alla bilder från kvällens session, men de här två valde jag snabbt ut av många. Säkert får ni ännu se fler så fort jag har lite extra tid över att redigera bilder.

Och ja, jag klarade tenten i avancerad excel och vba idag. Kände mig nästan som ett proffs då jag kunde skriva in flera koder direkt ur huvudet. Haha. Kanske man borde sadla om och bli IT proffs istället ;) ... eller så inte!

Sara.

Drömmar om sommaren

Förra sommaren...

Varför får man alltid så stor lust att städa och fixa hemma när man har en tent att läsa på? Why oh why? Jag har alltså tent imorgon och nu har jag bara lust att skrubba varje hörn i hela huset. Ungefär. Dessutom har jag börjat fundera på hur jag vill att vår trädgård ska se ut i sommar. Jag vill plantera en massa fina blommor, och jag drömmer om att klippa gräset (!) och pynja på i rabatterna. Sommaren får komma nu, tack!

Sara.

Måndagsmorgon


kavaj: lindex, tunika: aukia, leggings:cubus, ballerinas: paul green

Jag har blivit skitdålig på att fota dagens outfit. Det tar sån tid! Och dessutom har jag lyckats slarva bort fjärrkontrollen till kameran bland renoveringsdammet. Men idag hade jag faktiskt lite extra tid nu på morgonen. Jag steg upp tidigt med Philipp så att vi kunde äta frukost tillsammans innan han körde iväg till Jyväskylä. Och därför har jag haft en massa extra ledig tid nu på morgonen. Skönt!

Det var jättemånga som plötsligt ville köpa vår Expedithylla, roligt att höra att vi kommer att få den såld lätt! (Och stor indikation för att Ikea verkligen borde etablera sig här i Vasa, tycker jag.) Expedithyllan är hur som helst nu reserverad. Men om den blir ledig igen så hör jag av mig till de intresserade i den ordningsföljd ni hörde av er.

Hopppas ni får en bra start på veckan!

Sara.

Verkligheten

Ibland kanske det verkar som vi bor i ett superstädat hem. Det gör vi inte, kan jag meddela! Det ligger alltid hundleksaker och handdukar (Elmeris) på golvet, och så ligger det ofta framme saker på bord och stolar som blivit kvarlämnade av någon orsak.För ett tag sedan diskuterades det i bloggvärlden om den polerade ytan som visas i bloggar. Men visst är det så att man vill visa upp den bästa sidan till utomstående. Nog städar jag ju också bort allt detta som ligger framme när vi får besök. Så varför skulle jag inte göra det i bloggen?

Jag råkade bara hitta dessa bilder på mitt minneskort och började tänka på detta ämne. Tänkte inte destu mera lägga ut text, men det är så lustigt hur vi människor fungerar egentligen. Och jag tänkte nog fortsättningsvis visa upp den städade sidan av vårt hem på bloggen. Jag tyckte ändå att det kanske är roligt att visa upp en lite annan sida av vårt hem för en gångs skull.

Sara.

Voitby och Björköby / fotokursenSom utlovat kommer här bilder från fotokursen då vi besökte Voitbyforsen och Björköby fiskehamn.Jag tycker inte själv att jag på något sätt är en speciellt bra naturfotograf. Porträtt är helt klart mera min grej! Men dessa bilder är jag ändå så pass nöjd med att jag vågar visa upp dem.Den första bilden är från Voitby och alla andra från Björköby fiskehamn. (Egentligen en bit utanför fiskehamnen, men vi parkerade våra bilar vid hamnen och vandrade därifrån.)


Det är förresten superduper roligt att fara ut på fotoutflykter med andra kursdeltagare eftersom vi alla delar samma intresse. Om jag åker ut med Philipp eller någon annan får jag typ fyra av bilder i farten, men då man är med ett gäng fotografer får man stå på samma ställe och fota vågor i 2 timmar utan att någon tjatar på att det är kallt och tråkigt. Härligt! ;)Sara.

Sovrummet

Vårt sovurum. Just nu ser det ut så här ungefär, och jag har försökt rita in vad det är jag skulle vilja ändra på! Expedithyllan vill jag ha bort helt och hållet. Förut har den stått längs med väggen liggande. Men i och med tapetseringen ställde jag den på högkant bara för att se hur det ser ut då, och där har den lämnat. Egentligen vill jag alltså ha ett Ikea Bestå skåp där Expedithyllan står, och sedan en Hay klädhängare bredvid där några snygga plagg skulle få hänga.Sedan har jag tänkt hänga upp några tavlor på väggen, eller kanske till och med en spegel ovanpå det nya skåpet. Och kanske en blomma. Ovanför sängen kommer det ännu en hylla. Den fanns faktiskt där innan tapetseringen, den måste bara målas innan den kommer upp igen.

Egentligen hade jag tänkt formulera detta inlägg om ett "problem", eftersom jag inte visste vad jag ville ha, men nu när jag skriver ut det så är det egentligen helt självklart. Det enda som fattas är kapitalet och Philipps medgivande. Hehe. Dessutom skulle det vara ganska praktiskt att sälja/slänga/whatever expedithyllan innan vi köper nytt. För vi KAN ju inte föra upp mera grejer till vinden. Vi borde seriöst köra med vindsloppis. Det finns så mycket saker där så att jag blir helt tokig. HUR ska vi någonsin kunna bygga ut vinden, vart ska vi sätta alla saker?

Sara.

Första terrassdagen

Efter skolan gick jag iväg på långpromenad med Elmeri och märkte att jag fick riktigt varmt fastän jag bara hade en vindtät jacka på mig. Kanske det börjar bli vår? Jag tog chansen och jobbade lite på bakgården och terrassen endast iförd myskläder. Alltså utan jacka! Och det var hur varmt som helst. Åh vad jag ser fram emot att fixa terrassen riktigt ordentligt i sommar. Plantera blommor och bygga staket, bland annat.Detta är nog vårens bästa dag hittills. Jag blev så lycklig av att bara få sitta och titta på solnedgången tillsammans med Elmeri. Det var nästan så att jag korkade en lonkero. Men tänkte att jag kanske gör det i helgen istället tillsammans med Philipp. Mera solsken då, tack!Elmeri i famnen. Han värmde min famn sedan när solen började söka sig lite för lågt för att orka värma.


Jag och Elmeri

Ser ni förresten det där gröna på terrassen. Mossa? Nere till höger i bild. Hur får man bort det egentligen? Det har ju legat så mycket snö på terrassen hela våren pga av all snö som rasat ner från taket som omöjligen gick att skotta bort. Under snöhögen har det då bildats grönt. Men hur får jag bort det? Är det bara att skrubba? Eller GÅR det ens bort? Hjälp!Så här glad var jag, minst! Jag har förresten inte hunnit redigera några bilder från gårdagens fotoutflykt ännu. Men det kommer nog, för det var riktigt vackert där ute i Björköby! Som alltid.

Sara.

Senaste veckan

Jag tycker fortästtningsvis att Instagram är bästa appen till min iPhone. Det är som Twitter fast med bilder och jag älskar det! Här är min senaste vecka i instagramformat:Jag har egentligen inte så mycket tid just nu, borde förbereda mig inför kvällens fotokurs (dvs packa väska, äta middag och ladda akku) men jag ville ändå snabbt höra av mig här på bloggen! Jag har långa dagar i skolan just nu och det känns verkligen skönt att få komma ut och fota lite ikväll. Och jag känner mig alltid så inspirerad under och efter ett kurstillfälle. Vädret är ju kanske inte det mest inspirerande med tanke på att vi ska fota "våren"... men ändå ;)

Om jag lyckas knäppa någon riktigt fin bild ikväll så laddar jag upp den på bloggen tillsammans med min favorit från förra veckan då vi åkte ut till Voitbyforsen. Bilden från Voitby har än så länge bara kommit upp på kursen Facebooksida där den fick riktigt bra kritik :) Ikväll är det alltså Björköby som gäller.

Sara.

Gråa och vita kuddar

Jag tror jag fick hem mitt största H&M paket någonsin igår. En riktig bautalåda! Men då har jag aldrig förut beställt hemtextilier från H&M Home heller. Jag passade på att beställa hem fyra olika kuddfodral + kudde medan hela sortimentet var -10%. Jag blev så nöjd så att jag behåller alla fyra kuddar faktiskt.Elmeri gillar!

Den vita kudden "matchar" kanske inte soffan så bra, vilket inte syns så bra på bilderna. Men i värsta fall får den flytta till sovrummet där det ju också behövs en hel del kuddar. Jag är nöjd!

Sara.

Jag borde...Jag har så mycket saker som jag borde göra just nu, men jag hinner inte med. På helgerna trycker jag på paus och gör ingenting. Och sedan kommer all stress över mig måndag i dubbel dos och så får jag nästan ingenting gjort. Fast idag har jag faktiskt skrivit nästan 8 sidor. Fatta, 8 jäkla sidor. Ett arbete som ska vara färdigt först den första maj. Så vå får väl hoppas att jag lyckas slutföra det också.

Annars känner jag av en liten bloggtorka. Vet inte vad jag ska skriva om. Allt känns så torrt och tråkigt just nu. Om ni har någon bra idé om vad jag ska blogga om så får ni gärna komma med den nu :)

Sara.

Vi avslutar helgenVi har inte gjort alltför mycket idag. Ätit långfrukost, varit hos pappa och varit ute på långpromenad med Elmeri. Där var det. Så fort jag har skrivit klart detta inlägg ska vi avsluta veckan med söndagsbastu, underbart! Jag har inte så mycket annat på hjärtat egentligen förutom att jag ville skriva några rader och ladda upp några bilder från påskhelgen då vi var hos mamma på påskmiddag. Det har tyvärr inte riktigt varit lika fint väder denna helg.

Sara.

Vasa hundutställning

Vasa hundutställning ordnas alltså denna helg i botniahallen, jag och Elmeri deltog idag. Det var verkligen otroligt skönt att bara få köra iväg till botniahallen och vara där 5 minuter senare. Alla andra utställningar har alltid krävt så mycket tid. Tummen upp för det! Dessutom tyckte jag att det var super ordnat, inga stora förseningar vid vår ring, och så fanns det väldigt mycket plats runtom ringen (till skillnad från nästan alla andra utställningar vi varit på, S:joki och J:kylä var helt bedrövliga på det viset).


Jag borstar Elmeri innan det är dags.

Jag hade inte så höga förväntningar eftersom de tre senaste utsällningarna "bara" har gått helt ok. Och samma resultat fick vi idag: NUO-H. Alltså bedömningsresultatet god i unghundsklassen.

Domarens kommentar: (så långt som jag har kunnat tyda handstilen, det var aningen oläslig)
"Kevytluustoinen ja narttumainen uros, jolle toivoisin paremmin kaareutuneen ylälinjan ja alemmas kiinnittyneen hännän. Kokonaisuuteen sopiva pää. Hyvä pigmentti. Liian käyrät eturaajat ja takaosan tulisi olla vahvempi. Vielä kehittymätön runko. Toivoisin paremman ja runsaamman karvan. Hiipuu kinn..?..asti takaa. Hu..... OK." (Domare: Soile Bister)


Jag och Elmeri.

Summan av kardemumman är alltså den att Elmeri var helt ok, men har sina vissa "problem" tydligen. Fast denna domare tittade på helt andra saker än vad andra domare har gjort. Enda grejen som alla domare verkar vara överrens om när det gäller Elmeri är att han inte är tillräckligt maskulin. Han är nämligen så liten av sig. Men det är ok! :)

Elmeri betedde sig riktigt bra i ringen och på bordet, lite problem hade vi då Philipp satt på "fel" ställe så att Elmeri kunde se honom och drog iväg mot honom då domaren tittade enskilt på honom. Men nåja. Det gick ändå riktigt bra. Mycket bättre än på träningarna förra tisdagen! Jag är stolt över min Elm.

Nu när jag skriver detta inlägg kom jag att tänka på att jag aldrig publicerade något inlägg om utställningen i Jyväskylä! Jag tittade nämligen tillbaka på vad jag hade skrivit om Seinäjoki och det var synd att jag inte kunde titta tillbaka på Jyväskyläutsällningen också. Kanske ska ta mig en titt på var det inlägget har fastnat.

Sara.

(edit: och precis när jag hade publicerat det här läser jag på Vbl att Botniahallen tydligen hade blivit utrymd pga av brandalarm nu på eftermiddagen. Fast det fanns ingen brand, utan någon hade med flit söndrat glaset till ett brandalarm. TUR att vi inte längre var där. Jag hade blivit URförbannad om det hade hänt oss och någon faktiskt gjort det med flit. För ni anar inte hur mycket tid man sätter ner på en hund för att fixa till pälsen på vissa raser.)

StudentfotonEmellanåt hade Sofia på sig (min) studentmysse för att jag skulle få några studentbilder till mitt galleri. Det är ju tur att den inte har hunnit gulna ännu ;)

Sofia.

(fredagen den) 13/4Hej hej hej! Vi kör på slappfredag här i hushållet. Jag har sovit alldeles för länge, och inte heller varit ett dugg produktiv. Men det är ju fredag. Och snart ska jag träffa en vän över en kaffe och senare kommer Philipp hem från Jyväskylä. Good stuff.

Elmeri blev förresten riktigt fluffig och fin igår. Men han är ännu lite tovig så ni vet ju vad jag kommer att göra hela kvällen. Imorgon är det alltså hundutställning i Vasa. Jag har inte så höga förväntningar eftersom det bara gick helt okej för oss i både Jyväskylä och Seinäjoki i höstas. Om det inte går bra nu heller så blir det troligtvis Elmeris sista utställning. Det är liksom inte så roligt om det inte går bra ;)

Nu tänkte jag redigera ytterligare några till bilder på Sofia som förhoppningsvis kommer upp riktigt snart.

Sara.

Elmeri blir fin

Det är ju hundutställning på lördag för Elmeri och mig. Därför spenderar vi hela kvällen antingen i duschen eller under fönen och borsten.

 


Sara.

 


FotograferingenNågra bilder från fotograferingen vid stranden igår. Egentligen var ju visionen en vårig bild på stranden med glimmande hav i bakgrunden. Men istället låg marken helt snötäckt och emellanåt snöade det till och med. Men jag är ändå riktigt nöjd med bilderna. Och visst är Sofia otroligt vacker?

Det kommer mera...

Sara.

PojkarnaIdag är sista hela dagen med två pojkar, för imorgon kommer pappa hem igen och då får Roope flytta tillbaka hem till sig. Det är nästan lite ledsamt, eftersom jag nu har vant mig att ha två hundar hemma.

Fast det finns en sak som är mycket lättare med bara en hund, och det är att öppna dörren! Höll på att bli tokig på påsklördagen då påskhäxorna kom och ringde på dörren hela tiden. Det började redan före klockan 10 (!) då jag och Philipp ännu låg och sov. Hundarna blir som galna då det ringer på dörren eller då någon knackar. Och det höll på hela dagen. Till slut blev jag ju tvungen att låsa in hundarna i sovrummet. Vet inte hur man skulle kunna träna bort det där med att skälla då det ringer på dörren. Det är som sagt lättare att kontrollera en hund då det ringer på. Två är mycket, mycket svårare.

Jag kommer hur som helst att sakna att ha Roope här, han har varit så snäll och söt. Jag tror faktiskt att Elmeri dessutom har haft sällskap av honom, fastän de knappt leker med varandra eller annars gör så mycket tillsammans :)

Sara.


Photoshoot

Vad gör man om man har planerat ta vackra våriga studentbilder under påsklovet och vädret verkligen visar sig från sin absolut sämsta sida med snö och slask? Nå, man fotar i alla fall och låtsas som om det är vackert väder! Här kommer två behind the scenes bilder från dagens fotoshoot med Sofia. Jag måste verkligen tacka Sofia lite extra för att hon led igenom kylan och blåsten i bara klänning, och för att hon bjöd mig på världens godaste kycklingsallad till lunch.De riktiga bilderna kommer nog också upp på bloggen och hemsidan så småningom, men under tiden får ni se dessa två BTS bilder. Bilderna från idag är tänkta att användas i mitt bildgalleri för smakprov på studentbilder. Fast vi fotade nog en hel del annat också under dagen.

Sara.

Instagrampåsken

Först och främst lovar jag dyrt och heligt att min blogg inte kommer att bli en instagramblogg. Men jag ville liksom dela med mig av min påsk i instagramformat ändå. För att göra det hela ännu tydligare: vi har varit ute, njutit av solen, lekt med lurvbollarna, luktat på blommor, ätit godis och målat en vägg.Sedan vill jag också tacka Kvackdammen.com för det fina inlägget om mig och min blogg. Det värmde mitt hjärta och gjorde min dag. Tack!

Sara.

I målartagenDetta har vi gjort idag. Målat, målat, målat. Vi tänkte att det kanske skulle ta en timme eller två. Men det tog fyra - fem. Men vi är nöjda och glada och resultatet blev bra, även om vi var lite osäkra på om det verkligen var jämnt målat innan det hade hunnit torka. Men nu några timmar efteråt ser det riktigt fint ut!Och här får ni se lite före och efter bilder.(Och den råddiga verkligheten.) Före och efter.Det ser ännu lite kalt ut utan gardinstänger och annat krams som ska vara i och runt fönstret. Men det ska också fixas någon dag, bara vi hinner. Nu är vi bortbjudna till mamma på mat, så jag måste kila.

Sara.

Vad var det som hände?


"Klart att en iPhone säkert är helt bra, men det är helt enkelt inte min grej. Nokia ska det vara."Så skrev jag i bloggen då Philipp köpte sin iPhone i somras. Jag var helt säker på att jag aldrig skulle skaffa en iPhone. Det fanns inga alternativ till Nokia. Då. Nu har jag hela vintern bekantat mig med Philipps telefon och avundats alla appar och roligheter som kan göra med sin telefon. So, what do I do? Nå, på påsklördagen knallade jag iväg till elisashopit och bytte telefon.Världens onödigaste egentligen. Jag funderade till och med på att inte ens skriva det i bloggen, eftersom det är så onödigt. Min gamla Nokia fungerade bra, den hade absolut inga fel. (Förutom att det inte var en android eller iOs då.) Det hela gick liksom så långt att jag använde Philipps telefon mer än han själv. Och han vägrade byta.Och nu är jag så nöjd! Så nöjd! Nu kan jag äntligen spela Wordfeud som "alla andra". Och nu får jag äntligen använda fotoappen instagram. Och jag måste nog säga att instagram är den bästa appen. Det är så roligt, så roligt! Försöker hålla mig ifrån att inte uppdatera för ofta så att det inte uppfattas som irriterande beteende, haha. sarahlene heter jag på instagram ifall någon vill följa mig där.Sara.

Det utlovade bildregnet

Jag följde som sagt med Annu till stallet igår. Det var ett bra tag sedan sist, men minst lika skönt och minst lika roligt var det även denna gång.Jag har förresten tappat bort mina ridbyxor, hur man nu sedan lyckas med det... Så jag fick rida i mjukisbyxor. Visst gick det väl ok, men det började knipa i vaderna i traven.

Efter att både jag och Annu ridit Matti en stund gick vi en bit bort från stallet och fotoade lite nya bloggfoton till Annu. Och resultatet blev inte alls tokigt. Mitt nya objektiv var verkligen underbart att fota porträtt med (konstaterar jag än en gång!).Och till sist kommer det lite random bilder som jag tog medan Annu fixade med Matti innan vi skulle åka tillbaka.Helt underbart väder bjöd långfredagen på. Fastän jag gärna skulle ha lite mindre snö nu i april så är det helt underbart att solen lyser och värmer. Man känner att det är vår!

Sara.

StalletJag har varit vid stallet tillsammans med Annu idag med pojkarna. Jag fick rida en stund på Matti, och det var riktigt roligt! Fast mest fotade jag Annu och Matti och lurvbollarna. Jag bjuder bara på denna enda bild nu, för jag och Philipp ska nämligen hoppa i bastun nu. Mera bilder utlovas imorgon. Fina bilder, vågar jag lova.

Glad påsk!

Sara.

PåsklovetPåsklovet har börjat för min del. Fast påsklov betyder ju tyvärr inte riktigt lov då man studerar. Men jag behöver åtminstone inte infinna mig i skolan den närmaste veckan. Skönt! Jag har ett projekt på gång denna påsk utöver skolarbetet, och det är att måla den kvarvarande väggen i vardagsrummet vit. Vi hämtade målarfärg från RTV idag och tänkte satsa på att måla väggen under helgen. Jag vill få det gjort snabbt, annars vet jag att det bara lämnar.

Fast nu måste jag faktiskt börja städa. Jag får besök från Replot om nåra timmar och det ser ut som ett bombnedslag här hemma.

Och så vill jag tacka alla för era fina kommenterar på det föregående inlägget! Tack tack tack!

Sara.

Mitt företag

Idag berättar jag för er det som jag nu har sysslat och pysslat med de senaste månaderna. Jag har nämligen startat ett eget företag, och idag kan jag äntligen berätta det för er. Länge, länge har jag haft viljan att starta företag, men det var inte förrän förra sommaren jag insåg att jag faktiskt har en affärsidé. Det kanske inte kommer som någon överraskning att det jag sysslar med är fotografering, men jag hyr också ut bröllopsprodukter.


www.saraholtkamp.fi

Jag skulle bli mycket glad och tacksam om ni skulle vara så vänliga och gå in och bekanta er med mina nya hemsidor, och även ge mig feedback på dem och varför inte på företaget också. Jag har verkligen försökt gå igenom allt och försäkrat mig om att det inte borde finnas några buggar eller konstigheter på sidorna. Men alltid missar man ju något. Jag blir oändligt tacksam för varje liten kommentar ni har om sidorna eller om företaget.


Bildgalleriet hann vi tyvärr inte bli klara med nu innan lanseringen, men det är på kommande! Borde inte heller dröja så länge heller. Jag lovar att berätta om det så fort det är på sin plats!

Alltså jag förstår det inte riktigt själv heller, men nu är jag ju faktiskt en företagare! Wow.


Sara.

GroupshotJag försökte som sagt ta ett foto på mig, Elmeri och Roope igår. Det gick som det gick!Vi har förresten varit på årets första utställningsträning idag. Det gick helt okej, Elmeri har nog varit mycket bättre. Fast vi fick jättemycket bra träning och många nytta tips inför utställningen i Vasa. Roope följde faktiskt också med på träningarna, men han fick tyvärr inte vara med :)Annars har jag inget speciellt på hjärtat. Håller som bäst på att jobbar lite med det som jag kommer att berätta för er imorgon! Jag börjar nästan bli lite nervös.

Sara.

Bilder från idag

Ett litet bildcollage över vad vi har gjort idag. Det vill säga, inte så mycket alls. Tassat omkring här hemma och pillat på blommor och annat skoj. Fast vi har faktiskt varit ute på några lite längre promenader och sprungit i rinken igen och annat smått och gott. Jag har även gjort ett tappert försökt att ta ett foto på mig, Elmeri och Roope tillsammans. Och det var minsann lättare sagt en gjort. Bilder på det får ni se imorgon!Jag tänkte berätta lite kort om fysioterapin. För det första tänkte det nästan sluta så illa att jag nästan inte kom mig in till stan. Fick lite bilstrul och var tvungen att ringa efter skjuts, vilket resulterade i att jag kom 20 minuter för sent. Men lite hann vi åtminstone. Bilstrulet är nu fixat. Tack till A för det, och för skjutsen in till stan!

Alltså, för det första så verkade fysioterapeuten vara världens bästa. Kunnig och snäll! (Jag blev så glad av att bli väl bemött!) Hon konstaterade att alla mina rygg- och nackproblem förmodligen kommer ifrån att jag har överrörliga leder, och att nacken fick en ordentlig smäll av bilolyckan. Tydligen kan symptomen komma mycket senare! Jag hade inte ens kopplat samman den händelsen med mina symptom. Dessutom är det tydligen problematiskt med överrörliga leder och nacksmällar. Att det kan bli mycket värre än med "vanliga leder".

Fysioterapeuten gav mig några små övningar som jag ska göra nu varje dag för att stärka nackmusklerna. Det var riktigt överkomligt. Inte så att jag måste ta mig enormt mycket tid och helt ställa om min vardag. Nej, det går på 5 minuter. Sedan masserade hon också, och det kändes faktiskt genast bättre. Helt otroligt! Jag hoppas att det ska ordna upp sig!Vet inte om det blir imorgon eller på onsdag som jag avslöjar min hemlighet, det lutar mot onsdagen så att jag hinner få allt helt klart tills det. Jag kan förresten redan nu berätta att det inte handlar om någon familjetillökning. Fick redan frågor om det, och jag kan förstå att man kan ha tolkat min text så. Men något sådant handlar det alltså inte om ännu :)

Sara.

Billiga skor är aldrig braI november letade jag febrilt efter de perfekta vinterskorna. Ett par Jodhpurs hade jag tänkt mig. Efter att ha letat med ljus och lykta efter den perfekta skon hittade jag äntligen ett par fina på Caballo i Vasa. Priset var dessutom helt fantastiskt!

För bra för att vara sant...


Så här såg de ut då, för 5 månader sedan. Och ovan ser ni ju hur de ser ut nu. Att jag aldrig lär mig att det alltid lönar sig att köpa kvalitetsskor? Jag måste inse att det i längden lönar sig att köpa kvalitet, fastän det svider att lägga ut tresiffrigt så får man ändå valuta för pengarna. Det är nog bara att inse. Vinterskorna jag köpte för 5 år sedan som kostade skjortan är fortfarande i bra skick. Men dessa höll inte ens en vinter.

Sara.

Måndag


God morgon! Dagens måndagsmöte blev inställt, men jag har ändå varit vaken länge redan eftersom jag ville äta frukost med Philipp innan han körde iväg till Jyväskylä. Tack och lov kom han med bil i fredags, så att jag slapp köra in honom till tåget imorse. Istället har jag suttit vid köksbordet, tittat ut genom fönstret och suckat åt snön varannan minut. Why oh why?

Idag ska jag förresten första gången på fysioterapi, och jag är faktiskt lite nervös. Har ätit muskelavslappnande nu i nästan två veckor, slutade i onsdags och nu känns det precis som innan. Jag hade liksom fått för mig att det skulle hjälpa, men icke. Dessutom har jag börjat få ont i armarna igen! Jag trodde jag slapp det för ett år sedan. Men nej. Blir inte klok. Hur som helst hoppas jag att jag ska få lite trevliga övningar och tips idag som faktiskt skulle hjälpa!

Några veckor gamla bilder från då det ännu var relativt snöfritt på vår terrass och jag kunde gå ut utan skor!

Sara.

RinkpremiärYes! Idag blev det av. Rinkpremiär. Och vi gick ut precis i rättan tid. Då vi gick ut genom dörren med pojkarna började det nämligen snöa och nu ligger det säkert 15 cm snö på marken (Tyvärr inget aprilskämt, nej!).Elmeri hade spring i benen!Så även Roope, som inte har brukat gilla att springa så mycket i rinken.Nästa gång måste jag bara komma ihåg att ta med godis åt Roope. Elmeri motiveras nämligen av boll och lek medan Roopes motivation kommer från godis. På den punkten är de verkligen olika. Roope skulle liksom inte ens få för sig att springa och hämta någonting man kastar iväg (så länge det inte är godis!).Det var faktiskt svinkallt ute, så vi stannade inte länge.Påväg hem.Elmeri blev väldigt smutsig och hamnade direkt i duschen. Roope däremot kan det här med att hålla sig någorlunda ren!Som sagt SNÖ!Det var roligt att göra rinkpremiär idag, men fyyy vad jag önskar att all snö ska vara borta imorgonbitti då jag vaknar. Jag hoppas liksom att det var våren som ställde till med ett mycket elakt aprilskämt idag.

Sara.

Söndagen

Jag ser fram emot nästa vecka! Philipp har ju påskledigt och är hemma lite mer än vanligt. Och så tänkte jag faktiskt berätta en liten hemlis för er som jag har gått och ruvat på sedan oktober. (Jag skrev om det redan då) Då trodde jag att det skulle gå mycket snabbare innan jag skulle få berätta, men det tog visste längre än jag hade tänkt. Men såhär ett halvt år senare är jag nu äntligen redo att avslöja min stora hemlighet. Vill ni höra den? :)Hur konstigt är det förresten inte att det redan är april idag? Månaderna bara flyger iväg. Mars månad gick extra snabbt eftersom vi hade så mycket inplanerat. Besök från Tyskland, min födelsedag, renoveringen. Och så var jag ju spysjuk den första veckan. Jag hoppas att april och maj också går snabbt så att jag får börja jobba snart.

Bilderna till inlägget grävde jag förresten fram eftersom jag inte vill överbelamra bloggen med renoverings- och hundbilder. Det är nämligen bara sådana bilder min kamera har tagit denna vecka. Bilderna ovan är från för några veckor sedan då jag var Jessica och fotade en ny profilbild åt henne.

Sara.

(Och nej jag tänkte inte aprilskämta med någon idag. Ingen fantasi!)