Funderingar om ett skrivbord

Först några inspirationsbilder:


Bilder: alvhemmakleri.se

Jag har nämligen lyxen att göra en Ikeabeställning nästa vecka. Och jag är som sagt i desperat behov av ett skrivbord. Det måste vara mycket litet. Stället där det ska stå är bara lite under 100 cm brett. Det beror lite på om man vill kunna öppna dörren helt eller ej. Hehe. Men ett skrivbord måste jag ju ha! Det är ohållbart att sitta vid köksbänken eftersom vi inte har någon "öppning" för benen någonstans förutom om man öppnar en skåpsdörr och stoppar in benen där. Det är alltså sjukt obekvämt. Kökbordet tycker jag inte heller är bra. Våra köksstolar är så höga och bordet så lågt att man får ont i ryggen av att sitta där. Dessutom är det ju inte så trevligt att det alltid står en dator på köksbordet heller.

Bilder: ikea.fi

Jag har spanat in Ikeautbudet av skrivbord mindre än 1 meter breda. Och dessa tre ovan föll mig i smaken. Hur som helst kommer jag troligtvis att måla skrivbordet vitt. Så det är egentligen mer modellen jag funderar på. Modellen i mitten kan man öppna, och den lockar eftersom man lätt kan gömma datorn däri. Men de andra modellerna skulle kanske ge lite mer former. Alla andra möbler i sovrummet är nämligen ganska fyrkantiga. Trondheim säng, Hemnes nattduksbord och en expedithylla.

(Och dessutom behöver jag en ny skrivbordsstol.. men det får bli ett senare problem!)

Vilket av dessa tre skrivbord tycker ni är finast?


Sara.
#1 / / Cia:

Jag tycker mest om bordet till höger, det svarta alltså. Typiskt min stil! :) Jag gillar när ett bord har lite former och just det bordet tycker jag har lagom mycket former. Det ser stilrent ut.

#2 / / Att vara någons fru:

Ettan eller trean - jag gillar när det finns lite former på möblerna.

#3 / / andréa.:

faktiskt ska jag gå emot mitt vita vita och säga det svarta längst till höger! skitsnyggt! vad kostar det?

#4 / / Emma:

Jag tycker också mest om det svarta bordet. Det ser stiligt ut.

#5 / / Sofia:

Det vita i mitten går bort för det är så fyrkantigt (och tråkigt). Jag röstar på det lila längst till vänster eftersom det är sjukt praktiskt att ha en låda att lägga extra saker i, speciellt eftersom det är ett ganska litet bord. Och jag gillar bollarna på benen! :)

#6 / / ulrika:

Det svarta, helt klart!

#7 / / Sara:

Tack för era kommentarer!! Men nu fick jag helt klart beslutsångest :D Det vita går ju nog bort! Men lila eller svarta? Båda är ju såå fina på sitt sätt.Andréa: Det kostar 129 (79cm brett). Det finns en lite större version (120cm) som kostar 159. :)

#8 / / Christina:

Det svarta föll mig mest i smaken. :)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar