Funderingar om ett skrivbord

Först några inspirationsbilder:


Bilder: alvhemmakleri.se

Jag har nämligen lyxen att göra en Ikeabeställning nästa vecka. Och jag är som sagt i desperat behov av ett skrivbord. Det måste vara mycket litet. Stället där det ska stå är bara lite under 100 cm brett. Det beror lite på om man vill kunna öppna dörren helt eller ej. Hehe. Men ett skrivbord måste jag ju ha! Det är ohållbart att sitta vid köksbänken eftersom vi inte har någon "öppning" för benen någonstans förutom om man öppnar en skåpsdörr och stoppar in benen där. Det är alltså sjukt obekvämt. Kökbordet tycker jag inte heller är bra. Våra köksstolar är så höga och bordet så lågt att man får ont i ryggen av att sitta där. Dessutom är det ju inte så trevligt att det alltid står en dator på köksbordet heller.

Bilder: ikea.fi

Jag har spanat in Ikeautbudet av skrivbord mindre än 1 meter breda. Och dessa tre ovan föll mig i smaken. Hur som helst kommer jag troligtvis att måla skrivbordet vitt. Så det är egentligen mer modellen jag funderar på. Modellen i mitten kan man öppna, och den lockar eftersom man lätt kan gömma datorn däri. Men de andra modellerna skulle kanske ge lite mer former. Alla andra möbler i sovrummet är nämligen ganska fyrkantiga. Trondheim säng, Hemnes nattduksbord och en expedithylla.

(Och dessutom behöver jag en ny skrivbordsstol.. men det får bli ett senare problem!)

Vilket av dessa tre skrivbord tycker ni är finast?


Sara.

Elmeri hoppas på vinst!Emma a.k.a. någons fru*, ordnar en tävlig tillsammans med dinhundshop.se där man kan vinna ett  aktiveringsspel till sin hund. Jag tycker ju att ett sådant spel skulle vara alldeles lysande för Elmeri. Han vill ju som sagt alltid vara med överallt! Dessutom hade han ju födelsedag förra veckan! ;) Så nu håller vi alla tummarna på att den lilla krabaten i tvättmaskinen ska vinna ett fint pris. Visst!? ;)

Sara.


*Och om ni inte läser hennes blogg så måste ni börja nu! Jag lovar att ni inte kommer att ångra er. Dessutom ska hon föda vilken dag som helst. Så det är riktigt spännande tider där inne!

Tit-ut!Ibland är Elmeri lite rolig. Han kan hitta på en massa underligt. Som på bilden ovan! Och t.ex. förra veckan då jag städade i klädskåpet så gick han in dit och lade sig på nedersta hyllan. Han ska alltid vara MED!

Mannen har återvänt redan idag. Man märker att det börjar bli höst då han kommer med tåg och inte med bil. Och nej tyvärr lärde jag mig inget på fotokursen igår. Men nästa gång ska vi faktiskt ut och fotografera!

Sara.

H&M StenhagaH&M öppnade i GW-gallerian i stenhaga idag, ifall det är någon som har missat det! Jag hade faktiskt tänkt åka dit redan då det öppnade klockan 11. Men jag tog mitt förnuft till fånga och gick på föreläsning istället. Så jag åkte till Stenhaga efter skolan istället.

Jag måste faktiskt säga att det var superfint. Så fräscht och snyggt! Det var dessutom mycket större än jag hade kunnat föreställa mig att det skulle rymmas in där. Tummen upp! Jag tycker att det är mycket bättre än H&M i centrum. Det var inte råddigt, och det var mycket bättre planerat. Jag köpte också hem några plagg. Dom hade ju så bra erbjudande att jag inte kunde motstå! ;)

Sara.

FotokursNågra av bilderna från igår i lite annan tappning. Nu ska jag bege mig iväg på fotokurs. Jag hoppas innerligt att det blir intressant och att jag lär mig någonting nytt!

Sara.

Onsdag 28/9


tunika: the masai clothing company, kofta: aygil's, leggings: lindex, topp: jc, jacka: h&m, ballerinas: donna carolina

Jag tycker att jag har samma kläder på mig hela tiden. Men så blir det ibland när man hittar sina favoriter för säsongen. Fastän tunika kostade en hel del, så tycker jag att den var värt det. Jag har använt den mycket, och den är faktiskt ganska tidlös + ok material*.

Jag kanske är pyttelite knäpp. Men igår kväll fick jag plösligt ett infall. Jag ville till gymmet. Jag trotsade höftsmärtan och körde racerfart in till LadyLine och gick på RPV + stretch. Idag har jag då dubbel träningsverk i benen. Aj aj. Och höften blev inte precis bättre om vi säger som så... Men jag tycker att man ska ta vara på de gångerna man verkligen känner att man vill träna.

Sara.


*På tal om material: läs det här inlägget. Elin har skrivet ett mycket bra inlägg om materiallära.

En höstig dagSlutade redan klockan 9:45 (!). Satt och drack kaffe med två tjejer i caféterian tills min parkeringstid gick ut. Körde hem igen. Gick ut på långpromenad med Elmeri. Slappade hemma. Gick ut på en till promenad med Elmeri. Och nu sitter jag här.

Sara.

Outfiten och lite annat också


Tunika & leggings: h&m, ballerinas: geox, väska: longchamp

Vad jag glad jag blir då ni har börjat kommentera mera! Det är faktiskt ganska kul att veta att det på riktigt är någon där bakom rutan. Fast lite skrämmande också förstås! ;)

Gårdagens joggingrunda var inte världens bästa för höft-situationen. För er som inte hängt med på bloggen alltför länge så kan jag berätta att jag i november förra året föll av en häst, gick på kryckor i några veckor och har haft ont i höften sen dess (länk till hela historien). Idag går jag omkring och haltar som en gammal tant. Men det är smällar man får ta. In med lite burana, så blir det nog bättre. Som dom brukar säga på studenthälsan...

Vår granne kom med en underbar nyhet igår! Jag fick nämligen veta att vi har en mangel i husbolaget! Kanske fick jag nog veta det då när vi var på "visning", men av någon anledning hade jag glömt bort det. Här ska alltså manglas! Jag har fått lite nog av att stå och stryka sängkläderna faktiskt.

Sara.Träningsbloggen här hej


Stilig outfit. No? ;)

Jag har inte tänkt starta en träningsblogg. Men nu tänkte jag bara dokumentera att jag faktiskt har varit ute på en löprunda. Alltså det var ju inte igår. Plötsligt fick jag bara ett infall. Som den sanna bloggaren jag är prioriterade jag kameran framom telefonen. (Philipp och mamma jublar!) Och som den orutinerade löpare jag är, så körde jag på varannan-lyktstolpe-metoden. Mycket effektiv. Och det gick riktigt bra.Det blev bara 2,5 km. Men för mig är det helt ok eftersom jag inte sprungit på eevigheter. Elmeri har aldrig ens varit med, och han har ju bott hos oss i 10 månader nu. Han uppförde sig faktiskt riktigt bra, sprang bara framför mig ett par gånger så att jag fick tvärnita.

Sara.Dagens


Kofta & byxor: h&m, topp: j&c, ballerinas: geox, väska: longchamp

Första gången som jag hade på mig koftan, och måste tyvärr konstatera att den töjde ut sig hemskt mycket efter bara någon timme. Jag blev lite besviken faktiskt. Fast som oversizekofta fungerar den ju också riktigt bra egentligen.

Sara.

Vecka 39

För en gångs skull är min kalender ganska tom. Det brukar inte hända så hemskt ofta faktiskt. Och högst antagligen kommer jag ännu att hinna proppa in en massa to-do's innan veckan är slut. För jag har ju tid...Jag är ledig från skolan idag eftersom en föreläsning blev flyttad. Men jag har nog helt tillräckligt att göra ändå. Har ungefär 5 olika arbeten som jag borde skriva på. Samtidigt. Dessutom borde jag hinna fixa förra veckans fotojobb, samt hinna fixa några andra jobbgrejer. Det skulle verkligen vara bra med ett skrivbord så småningom... Jag sitter fortfarande med datorn vid köksbänken, och det är inte särkilt bekvämt kan jag ju meddela!

Förresten, har ni fått ert skattebesked ännu? Philipp fick sitt för 3 veckor sedan, medan jag fortfarande väntar på mitt...

Sara.

Julen kommer

Jag kommer säkert att få hatmejl av alla julmotståndare efter att jag skriver detta, men det är faktiskt mindre än 3 månader till julafton nu. Jag älskar julen och alla traditioner, och har inte det minste emot julen. Julen är det bästa på hela vintern faktiskt! ♥I år står Tyskland på tur. Vi ska alltså tillbringa julen i Münster. Vartannat år har vi kommit överens om. Vi har tittat på flygalternativ hela dagen och har faktiskt tänkt ta med Elmeri. Inte visste jag att det kostar mycket att flyga en liten hund. Lite över hundra euro går det på, även om man har en en liten fyrakilosboll som man lika gärna kunde smuggla med sig i handbagaget. Typ. Ett barn under 2 får ju i princip resa gratis...Men det ska bli urmysigt att spendera julen i Tyskland, bara vi får transporten fixad. Fast jag kommer nog att sakna våra Finländska jultraditioner något enormt. Men jag får se till att vi har ett finskt julbord :) Och så får jag ta med riktig glögg*! Glühwein är inte ens i närheten så gott.


Alla bilder är från slutet av november 2010, då vi var i Münster förra gången. Mera bilder här.

Julen. Komsi komsi nu!

Sara.


*Apropå glögg, när är det för tidigt att inviga glöggsäsongen? ;)

Morgonstund ♥Igen skriver jag god morgon fast klockan är över 12. Men för mig känns det ännu som morgon. Philipp och Elmeri lät mig sova ända till klockan 11 Ljuvligt! Det känns som om jag inte fått sova ut på jättelänge. Men nu känns det riktigt bra. Morgonkaffet är drucket, jag sitter i köket och bloggar. Planen för idag är inte särskilt kompicerad. Jag måste skriva på några skolarbeten, eventuellt jobba lite och så hoppas jag att vi också skulle hinna ut på en lång promenad med Elmeri i något skede.

Sara.


P.s. Jag har lagt till en ny kategori. Morgonstund ♥
. Jag skriver så ofta om morgonkaffe och morgonmys, att jag tycker det förtjänar en egen kategori ;) hihi.

Murunen ♥Allt går, med lite övertalning och lite godis. Som sagt är han lite för snäll ibland min Mo. ♥
Sara.

24/9 Hörfest hela dagenGodkväll i stugorna. Jag har inte hört av mig här idag, eftersom jag har befunnit mig på Kuulainstitutet på Hörfest, där jag har gett manikyrer åt alla intressenter. Det var riktigt kul. Fast alla naglar inte blev riktigt som jag ville. Men jag hoppas att de flesta av mina "kunder" blev nöjda. Jag har aldrig lackat naglar på människor förut, utan bara gjort gelnaglar :) Vilket faktiskt nästan är lättare att göra om ni frågar mig.

Mellan varven fick vi också titta på en helt otroligt show där en grupp uppträdde med en låt på teckenspråk. Jag blev så imponerad. Till slut fick också publiken vara med och sjunga/teckna "It's raining men". Hur kul som helst!

Edit: hittade nyss en artikel i VBL om dagen: http://www.vasabladet.fi/Story/?linkID=172676 Och tydligen ska de komma i tidningen imorgon. Jag hoppas att jag inte fastnat på någån bild, hehe.

Men efter en lång dag av manikyrerande är jag nu lite slut. Och huset ser ut som ett bombnedslag, och så borde jag börja fundera på middagen. Hmm...

Sara.

Outfit och parfymTunika: lindex, leggings & kjol & halsduk: h&m. Ballerinas: geox.

Nu är gubben hemma! Och jag är en prafym rikare. Jee. Jag fick en till Burberry The Beat, eftersom den nuvarande bara har pyttelite kvar. Och Philipp hade varit uppmärksam på det. Wow ;) Jag behövde alltså inte ens berätta vad jag ville ha (alltså förutom Choparden). Och ändå köpte han helt rätt. Han börjar lära sig ;)

Sara.

23/9Idag kommer han hem från Italien. Först ska jag nog iväg till skolan och diverse ärenden, men sedan ska jag hämta honom från flygfältet. Mycket bra att han får flyga till Vasa och inte till Jyväskylä. Förresten så åkte han ju iväg på jobb redan på söndagen, vilket borde betyda att han får en extra ledig dag! Yey.Han har dessutom lovat mig en ny parfym, hehe. Men jag fick redan veta att det inte i Rom heller säljs Chopard. Hur svårt kan det vara? Köpenhamn, Milano, Rom, Berlin. Nada. Jag har varit utan Chopard i säkert över ett år nu, och jag saknar den. Den är en av mina absoluta favoriter.

Sara.

Gårdagens


Tunika: The Masai Clothing Company, leggings & jacka: H&M, ballerinas: geox, väska: longchamp, paraply: clas ohlsson

Här hade jag tänkt skriva att jag måste kontra med ett icke-hund inlägg nu, innan ni tror att dethär har blivit en hundblogg. Men likväl är ju Elmeri med här också på ett hörn ;)

Men hörni jag har faktiskt en fråga också, hur många inlägg per dag tycker ni är lämpligt? Jag har bloggflow för tillfället och skulle kunna spy ut hur många inlägg som helst per dag. Vad tycker ni? Vad är lämpligt?

Sara.

Elmeri 1 år!Hipp hipp hurra! Grattis lillpojken min!

Sara.

Crazy dog lady #2Och så blev dom plötsligt två... Roope ska sova över hos Elmeri inatt.

Det är helt sjukt svårt att fota dessa två filurer i samma bild. Dom är som två magneter. Om man flyttar den ena närmare så flyttar den andra sig längre bort. Det måste alltid finnas minst 30 cm mellan. Annars funkar det inte. Och givetvis måste också godbitar finnas till hands.

Men dom är söta, mina två magneter.

Sara.

21/9Godmorgon! Jag har satt på morgonkaffe och inväntar en Jessica som ska få en nagel fixad + att vi sedan ska ha lunchdejt. Om ni förundrar er över stackars Elmeri så är han en riktig famngris och ibland har han lyxen att få sitta innanför tröjan. Jepp jag är lite crazy dog lady egentligen. Då han var en riktigt liten valp så fick han ofta sova så. Jag antar alltså att han känner sig bekväm hos Kangaroo-mama. Och nu funderar jag på om jag ens borde skriva det här, med risk för att bli klassad som helt knäpp...

Sara.

Spelat spelPeffan brukar i folkmun* kallas för skolan där man bara klipper och klistrar. Fast då kan jag också berätta att på Hanken så spelar vi spel istället. Missförstå mig rätt. Vi har spelat ett företagsspel i redovisningen idag, och det var himla kul tyckte jag. Jag vet inte om jag är konstig nu, men en redovisningslektion på 7 timmar gick nästan för snabbt. Och vårt företag vann. (haha!)

Och jag är faktiskt lite extra glad efter idag, för min bokslutsfobi har gått om! Jag skulle inte bli helt kallsvettig om någon skulle sätta fram ett bokslut framför näsan på mig. Trodde nästan inte att den dagen skulle komma.

Sara.


*Åtminstone i Hanken-mun.

Skogen

Direkt efter att jag hade publicerat inlägget igår ringde mamma upp. Hon hade fattat vinken. Så vi begav oss ut i skogen, någonstans på andra sidan Karperöfjärden. Hon plockade, jag fotade och Elmeri sprang omkring. Vi hittade några kantareller, men inte så mycket annat.Sara.

En dagens


tunika: vero moda, topp: j&c, leggings & kjol: h&m, ballerinas: donna carolina, väska: longchamp

Väntar på samtal av mamma. Det blir nämligen förhoppningsvis en liten svamptur (alltså fototur) till skogen idag.

Sara.

God morgonGod morgon! Har ni sovit bra?

Nu ska jag springa ut med Elmeri, och sedan köra iväg till skolan. En föreläsning. Eller två. Jag är lite osäker eftersom vår tidtabell är lite råddig. Men jag lär ju få se hur länge föreläsningen håller på!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Morgonkaffe ♥ Bästa starten på dagen.

Sara.

Ta mig tillbaka

På tal om Philipps arbetsresa till Italien, så blev jag otroligt sugen på att resa någonstans. Jag har suttit och kollat på resor halva kvällen, och det rycker verkligen i resetanden nu. Jag skulle inte ha något emot att spendera några dagar vid Gardasjön:Vår underbara bröllopsresa ♥

Sara.

Skogen och andra söndagsfunderingarNågra fler bilder från då mamma och jag var i svampskogen för någon vecka sedan.

Jag stickade upp allt mitt garn igår kväll, och jag blev inte färdig. Jag bara måste åka in och köpa mera garn idag, och jag hoppas att Anttila har öppet. Jag blir alltid så här när jag börjar med något. Helt besatt och kan inte sluta. Men det är faktiskt helt trevligt att sitta och sticka.

Men nu först ska jag föra Philipp till flygfältet, han flyger iväg till Palermo på arbetsresa. Jag är så avundsjuk. Han berättade glatt att det är närmare +30 grader där. Och inatt var det bara +4 grader  här i Karperö då jag gick ut med Elmeri sista gången. Fy.

Sara.

Tant på heltidTant Sara här hej! Jag har tydligen blivit tant på heltid nu. Sitter hemma och stickar en lördag kväll. Och det är riktigt trevligt. Vad jag stickar får ni se bara det blir till någonting. Jag har inte stickat på flera flera år, och det märks i fingrarna. Börjar bli riktigt öm i vänstra handen. Men nu är jag i stick-flow och kan inte sluta! Nej nej.

Sara.

En lördagsmorgon hos ossGodmorgon från Karperö! Fastän klockan redan är 1, så sitter jag vid frukostbordet. Nåja, frukosten har redan ätits upp för flera timmar sedan, men jag sörplar på mitt kaffe, läser bloggar och redigerar några bilder.Då och då frågar jag mannen i vardagsrummet om han är redo att åka iväg för att titta på soffor. "Soon", svarar han. Men egentligen går det ju ingen nöd på mig. Förutom att jag fortfarande minns att Vepsäläinen stänger klockan 3. Än så länge är det lugnt.Elmeri tar dagens andra (eller tredje) tupplur, men så snart jag stiger upp från bordet för att hämta mera kaffe, eller annars bara flanera omkring så vaknar han och följer mig vart jag än går.

Lördagsmorgnar ♥

Sara.

Soffan

Bättre sent än aldrig, men här kommer mina soff-funderingar. Vi var alltså (igen!) vid Vepsäläinen och tittade på soffor förra lördagen. Här kommer bilder och mina kommentarer. Och ni får hemskt gärna säga er åsikt också :)Helt okej soffa, men det sa inte klick. Och jag kollade inte ens upp märket eller modellen, och nu hittar jag inte heller den på hemsidan.Denna soffa hade vi egentligen tänkt oss från början. Jag tycker nog om den, MEN den har ett stort minus som jag antagligen inte kan leva med. Armstödet är för lågt! Adea - Camp.Förälskade mig i denna. Den var så bekväm, MEN ett ännu större minus, den finns inte att få med divan. Och divan måste vi ha. Interface - Samba.Den här tänkte vi nästan missa, vi såg den först då vi var på väg ut t ur affären. Och den är faktiskt min favorit just nu. Skön, snygg och passligt höga armstöd. Furninova - Malibu.

Vi ska inte ha en vit soffa, utan en grå eller svart. Philipp vill ha en svart i läder och jag vill ha en mörkgrå i tyg. Jag tror nämligen att en svart lädersoffa skulle se för maffig ut i vårt vardagsrum. Men jag vet inte...

Vi måste nog iväg och sitta och titta och känna igen imorgon. Undrar om vi någonsin kommer att få en ny soffa... ;)

Evighets-projekt.

Sara.

Det går nog inte att blunda längreTog några bilder då jag var ute med Elmeri igår, och ja insåg inte förrän jag såg bilderna på datorn att det faktiskt ligger riktigt mycket färgglada löv på marken redan! Som jag tidigare skrev så gillar jag hösten, har ingenting emot det. Men det kom lite som en överraskning faktiskt.

Nu ska jag iväg till skolan på veckans sista föreläsning.

Sara.

Berlin day 3

Jag har totalt glömt bort att publicerat bilder från Berlinresans tredje dag. Och nu är det redan 5 månader sedan vi var där. Men bättre sen än aldrig, eller hur? ;)

Dagen spenderade vi genom att åka kors och tvärs genom hela Berlin för att leta efter bröllopskläder åt Philipp.  Lite shopping han jag ju också själv med. Det här var också dagen då jag glömde båda mina kameror efter mig. Har ni missat den tragiska händelsen, så kan ni läsa om det här.Kors och tvärs var det.Jag tog inte så jääättemånga bilder denna dag, eftersom vi mest sprang i butiker och satt på caféer.KaDeWe.Bilden här ovan till vänster är den första bilden jag tog efter att jag återfick kamera nummer 1. Det var tack vare den färgglada väggen jag märkte att jag inte längre hade min kamera. Jag ville ju fota den!Vi avslutade kvällen på en vietnamesisk restaurang vid Savignyplatz. Helt otroligt gott! (och det var alltså här jag glömde mina andra kamera!)

Det blev också en dag 4 i Berlin, men det var bara hemresedag, så den skippar vi denna gång!


Sara.


Berlin: April 2011
Day 1
Day 2, pt1
Day 2, pt2
Day 2, pt3
Day 3


FemtondeTänk att halva september redan har gått förbi. När  hände det? Nu ska jag iväg till skolan. Redovisning på schemat igen, efter det ska jag till nagelstudion och fixa mina egna naglar. Jag mår hur bra som helst idag igen, så jag vet inte vad det var för konstigt mini-migränanfall jag hade igår. Men skönt att det verkar vara borta! :)

Sara.

Fotografering

Fotokursen som jag skrev om idag* så var inte riktigt på min nivå. (Vi gick igenom bländare/slutartid/iso...) Men jag tror att det kan bli helt intressant i alla fall då vi kommer lite längre. Vår kursledare visade lite foton som han har tagit och han verkade riktigt bra. Och det är ju alltid trevligt att inspireras!

Under kursens gång satt jag och funderade på mig själv som fotograf. Och det här är nu en sådan sak som "man inte borde få säga" i Österbotten. Men jag tycker ändå att jag är en ganska bra fotograf! Det är klart att det finns många som är bättre, och som jag inspireras av. Men jag känner att jag i alla fall inte är skit! ;)

Och på detta; en bild som jag glömt att publicera från photoshooten:
Jag satt också och tänkte på bilder jag tagit som jag skulle vilja sätta ihop till en liten portfolio. Det skulle faktiskt vara ganska kul att ha. Denna bild ovan vet jag inte om den platsar där, men jag tycker ändå att den är fin. Och Mizza är så vacker!

Sara.*Och jo, jag började må mycket bättre efter Buranan (panadolen hjälpte inte ett dyft...)

Sjuk?Åh, jag är jättesur just nu. Fram till för en stund sedan mådde jag hur bra som helst. Jag har ju varit i skolan och knapprat in redovisningsverikfikat och dessutom hunnit fixat naglar åt Jessica. Men nu plötsligt fick jag värsta huvudvärken och ett lätt illamående. Och jag är så sur. Ikväll ska jag nämligen på en fotokurs som jag har sett fram emot hur länge som helst. Jag kan inte missa... Jag tog just en burana och lade mig i sägen. Här tänkte jag ligga tills jag "blir frisk". Vilket kommer att ske inom dom kommande timmarna. Det måste ske. För jag ska gå på kursen ikväll!

Sara.

It's all in the detailsStädat. Bakat. Lagat paj. Fotat. Nu hoppar jag i duschen och snart anländer mina gäster!

Sara.

Elmeri tycker till


Med sammanbiten min...

Elmeri är alltid mycket medgörlig och snäll. Lite för snäll ibland kan man tycka. Men idag tyckte han verkligen inte det minnsta om "mammas" dumma idé. Nämligen att sätta på en kurahalare och gå ut i regnet. Först strejkade han. Gick inte en meter. Sedan gick det lite bättre men låååångsamt. En 5 minuters promenad blev 15 och han ville inte lukta på ett enda grässtrå. Stackars liten.

Nåja, får se hur länge vi orkar kämpa med det här. Han blev ju istället mycket våtare på huvudet och svansen då det tog så länge. Vi får se vem som ger sig först helt enkelt ;)

Nu ska jag börja baka för mina gäster ikväll! Tror jag ska satsa på en banan-kladdkaka :)

Sara.

Hej hösten,Hej hej hösten! Välkommen!

Jag är ingen höstmotståndare*, jag gillar då man får bylsa på sig lite mera kläder, ha halsduk, tända ljus och bara mysa. Regn är faktiskt inte så pjåkigt det heller. Tänk er ljudet av regndroppar mot fönsterbrädet. Myyys!
Vad säger ni om hösten?

Sara.


*vintern däremot....

12/9


Där brukar han stå och titta på mig. Jag undrar alltid om han förstår?

Har ni märkt att det regnar liiiite där ute idag? Alltså åtminstone i Karperö vräker regnet ner. Elmeri blev helt våt och jag lika så, då vi nyss var ute på morgonpromenad+vinka-hejdå till-Philipp-promenad. Idag blir det lite mera skola och även lite städning. Jag har nämligen tupperwareparty hos mig imorgon, och det ser verkligen inte vackert ut här hemma för tillfället. Nåja. Nu ska jag göra mig klar och sticka iväg på en föreläsning och en lunch med Sofia!

Sara.

NorrskenIgår kväll då jag kom hem sprakade himlen lite extra. Norrsken*. Jag rusade ut på terrassen med kamera och stativ i högsta hugg. Och oj vad roligt och vackert det var! När jag kom in igen trodde jag att jag hade fotat i kanske 10 minuter. Men det visade sig att jag hade stått och fotat norrsken i en hel timme. Inte konstigt att jag  blev lite frusen. Men tiden går fort då man har roligt, kan jag lugnt konstatera.

Sara.

*Men heter det faktiskt norrsken på våra breddgrader?

Igår


Tunika & leggins: lindex ballerinas: paul green, halsband: snö, armband: thomas sabo

Blev inget soffinlägg igår heller, plötsligt fick jag en hel massa saker att göra. Men det kommer kanske idag istället. Men här får ni i alla fall gårdagens klädsel. Det visade sig att denna klädsel inte var världens bästa igår, eftersom tunikan är stickad och jag fick VARMT i den. Jag var bjuden på två olika kalas igår, men kunde ju tyvärr inte dela på mig. Men en riktigt trevlig kväll hade jag! Tack för den.

Sara.

10/9Godmorgon, säger jag, då klockan är över 2 på en lördag. Vi har nog redan varit vakna ett bra tag, men jag är fortfarande så trött. Men ack så skönt det var att sova ut imorse, utan väckarklocka!

Vi var äntligen igår till Vepsäläinen och kollade på soffor igen! Tog bilder på våra alternativ och tänkte ladda upp dem här på bloggen om en stund. Ni var ju så otroligt snälla och hjälpsamma då ni svarade på min tackkorts-förfrågan, så jag hoppas ju att vi får lite hjälp på traven med sofforna också ;)

Sara.


Hästar på bakgårdenJa ni ser ju. Hästarna ser jag från bakgården, ganska mysigt egentligen. Tydligen har cirkusen kommit till byn!Jag hade förväntat mig ett lite större tält...Jag är ingen cirkusentusiast. Varför? Jo, när jag var liten var mamma och jag på cirkus. I ett av numren så hade en av cirkusartisterna en låååång piska som han svingade hit och dit. Minns inte vad som var poängen. Men mamma och jag satt på andra raden i publiken, och ändå får jag ett piskrapp rakt i ansiktet, rakt på näsan, bara någon centimeter från ögat. Det blev ett ganska stort sår/märke dessutom. När vi sedan gick och talade med cirkusdirektören så påstod han att "jag hade fallit på ett av tältrepen". Så otrevligt. Jag minns inte, men jag tror att vi nog åkte bort därifrån direkt. Och efter denna traumatska upplevelse och otrevliga bemötande så har jag utvecklat lite av en cirkusfobi och tror att alla cirkusar är elaka och falska. Usch.

Det kan ju hända att just denna cirkus är hur trevlig och bra som helst. Men jag tror nog inte att jag vågar mig dit. Fast hästarna får gärna stå på vår "bakgård" och beta lite gräs :) Den lilla prickiga på sista bilden var en riktig charmör!

Sara.

Middagstips

Klyftpotatis med rosmarin och Snellmans jättemöra nöt filébiffar. Middagen igår. Sjukt gott, men receptet jag använde var inte riktigt rätt. Det skulle ta 25 minuter i ugnen, och det tog minst 1 timme. Så biffarna hann kallna och fick åka in i ugnen en vända ändå. Men gott blev det! Vitlökssmöret är nog grädden på moset i denna rätt. Mums!

Och jag är så otroligt tacksam för alla era kommentarer igår. Ni får gärna kommentera så mycket lite oftare ;) Nu måste jag bara ta och bestämma mig för vilken bild det blir till tackkortet. 4:an fick mest röster men jag tycker att ni hade riktigt bra motiveringar för de andra bilderna också. Måste ännu fundera lite. (Och kanske fråga mannen om hans åsikt också ;) hehe...).

Sara.

TackkortImorgon är det hela 2 månader sedan vi gifte oss, tänk det! Det börjar verkligen bli dags att skicka ut tackkorten. nu. Men då uppstår frågan. Vilket ska vi välja?

Jag skulle bli oerhört tacksam om ni kunde ge er åsikt på denna fråga. 1, 2, 3, 4? :) Ännu gladare blir jag om ni motiverar ert val.

Sara.

Sjunde i nionde.


lugna veckan...! :)

Jag är helt ledig idag. Herregud så skönt. Jobbade ju hela söndagen, så det kändes som om jag verkligen behövde dagens ledighet. Nå, vad har jag gjort idag då? Jag har faktiskt städat på vinden! 20 lådor kanske har blivit 15. Jag har omorganiserat och faktiskt slängt* saker (!), letat efter alla mina skor jag ännu saknar, och hämtat ner lite prylar. Det behövdes, men jag är långt ifrån klar ännu...

Jag tar en liten paus nu. Men ska ännu fortsätta röja lite i sovrummet. Ja, det står ännu ouppackade lådor där! Pinsamt.

... och nu ringde mamma och bjöd in mig på middag ikväll. Svamppaj! ;) Yes!


Sara.


*Den som känner mig vet att jag är världens samlare. Kan inte slänga saker! Då mamma brukar städa lådor och skrubbar, så är jag den som går och gräver i roskisarna och tar tillbaka hälften. ;)

I svampskogenMamma och jag åkte iväg till Solf-skogarna för att plocka svamp. Eller okej, hon plockade och jag fotade! Vi hittade inga trattkantareller, men en hel del soppar, och förhoppningsvis blir jag bjuden på svamppaj imorgon hos mamma. Mums! :) Elmeri trivdes och njöt av att få springa runt runt runt i hård fart. Nu ligger han helt däckad här bredvid mig. Då vi körde hem via Söderfjärden gick solen ner. Det var så vackert. Bilden gör ingen rättvisa alls!

Sara.

p.s. till mamma: jag kommer nog med på fler utflykter.

Dagens


stickad tunika: lindex, leggings: lindex, halsband: indiska, ballerinas: geox

Och så hurrar vi alla för att jag fick tummen ur.. och grävde fram och riggade upp mitt kamerastativ. Jag fotade med mitt nya Tamronobjektiv och på något vis var det mycket svårare att få fokus på mig själv med det. Ingen aning om varför. Men därför blev det kanske lite grynigt nu eftersom jag inte orkade stå och pilla alltför länge. Men helt klart bättre än dammiga spegelbilder ändå :)

Sara.

KarperörundaJag var ute på en lite längre lenkki med Elmeri idag. Och jag kan inte sluta förvånas över att vilt främmande människor hälsar på en när man är ute å går i Karperö. Det har ALDRIG hänt mig i Smedsby för att inte tala om i Vasa. Fascinerande, men trevligt! :) I Altenberge i Tyskland, där Philipps föräldrar bor, har jag också noterat samma fenomen. Lite intressant faktiskt!

Sara.

2-day


klänning: COS, leggings: lindex, ballerinas: bianco, halsband: snö, örhängen: h&m.

Jag vet inte riktigt vart min helg for. Hela gårdagen satt jag klistrad framför diverse jobbdokument. Och i lördags hade vi ju tänkt åka och titta på soffor. Det blev sen heller inte av, eftersom vi märkte att Vepsäläinen bara har öppet till 3 och inte till 4. Dumt. Men det är tur att vi väntat med soffan, för den jag hade spanat in känns inte riktigt rätt längre. Tur att vi inte gjorde något förhastat. Men därför behöver vi nu mer än förut gå på soffjakt. Det är lite tidskrävande detta projekt, och dessutom är lördagarna enda dagarna vi köra runt och titta eftersom Philipp jobbar i Jyväskylä i veckorna.

Jag har varit på en mycket intressant föreläsning idag. Det är så otroligt skönt att höra av sin föreläsare det jag själv hela tiden tänker. Att man inte ska jobba med något man inte trivs med, eller något man inte själv känner att man kan stå bakom. Det blir aldrig bra i längden. Nu syftar jag alltså på jobbet jag hade i Tyskland. Jag mådde så otroligt dåligt på den arbetsplatsen för att jag satt och ljög åt kunderna dagarna i ända. Nej fy. Jobba bara med sånt ni själva trivs med. Det är dagens ord.

Sara.Anviakoira*Jag tycker att Anvia kunde anställa Elmeri till sin nästa reklamkampanj! ;) visst?Vi fick en så fiiin skarf på posten av Anvia av någon orsak, och Elmeri fick ju förstås direkt pröva den. Bara man skulle klippa två hål för tassarna så skulle den påriktigt vara perfekt storlek för honom. Hehe.


Sara.


*sv. Anviahund (Anvia = vår internetleveratör)

Idag


tunika & jacka: h&m, leggings: lindex, ballerinas: bianco, väska: longchamp

Yes, hade en fotograf hemma idag, som för en gångs skull faktiskt var riktigt medgörlig. Hela 5 bilder hade han tålamod för. Det händer inte alltid, så att säga ;) Så ni slipper se spegel-outfit idag. Hurra! ;) Jag borde kanske packa upp stativet för att kunna ta lite bättre bilder. Men nåja, det får duga. Jag har fortfarande inte ens packat upp alla lådor, och jag börjar bli smått irriterad över att alla kläder inte ännu är i skåpet. Men jag får nog skylla mig själv lite. Borde ta mig tid någon kväll.

Idag hade vi tänkt vara hurtiga och åka in till stan och kolla på lite inredningsgrejer. Speciellt en soffa då. Jag börjar bli desperat. Elmeri får fara till pappadagis och leka med Roope under tiden!

Sara.


2/9


Elmeri sitter och njuter på trappan (... eller okej, han blev tvingad)

Vi ska snart iväg till Mamma på fredagsmiddag, och vi blir säkert lite försenade för att jag sitter här i skriver nu. Förlåt mamma!

Jag har varit i skolan idag, redovisningen igen. Och det var faktiskt intressant. Efteråt bar det av till peffan i ösregnet. Lunchdejt med Mizza. Dom har mycket godare mat på peffan faktiskt. Och så får man ju välja olika saker dessutom, till skillnad från Hankens lunchrestaurang.

Efter lunchdejten tog jag ett litet loppisvarv på Adam&Ewa, men hittade inget. Måste ändå bara berätta att jag hittade några Ikea Lack bord för TJUGOTVÅ euro styck, höll på att skratta ihjäl mig. På Ikea kostar dom 4,95€. Jag hoppas verkligen att ingen stackare blir lurad.

Nåja, nu fick jag sagt det jag ville! Trevlig helg!

Sara.
Sabo
Mitt senaste Thomas Sabo-smycke fick jag av Philipps mamma i somaras. En brudsko såklart ;) Egentligen var det nog en examenspresent, men för mig är det ganska mycket en bröllopspresent också!Sara.

Mo ♥


Tänk att lilla pojken snart fyller 1! Jag vågar inte riktigt berätta det här åt honom, men jag har beställt vaccinationstid till hans födelsedag. Stackaren ;)

Sara.


p.s. Jag har gjort en helt egen kategori åt Elmeri nu,
hoppas att jag fick med alla inlägg.