Sista oktoberTyckte att den här bilden från Öjberget passade ganska bra in till dagens färger. Det är ju idag man egentligen firar Halloween. Fast det är väl inte så många som firar det idag här i Finland kan jag tänka mig?

Jag har varit "ledig" idag, vilket har betytt att jag suttit och jobbat hela dagen. Äntligen kan jag faktiskt fokusera på jobbet och inte på att irritera mig på min dator. Så skönt. Jag har fått riktigt mycket gjort och jag är mycket nöjd med vad jag har åstadkommit. Jag hoppas kunna visa er inom kort.

Sara.

Min timmeDet kanske bara är jag som tycker så här. Men jag gillar inte konceptet med vintertid. Visst är det väl trevligt att det blir ljusare en timme tidigare. Men jag tycker faktiskt inte att det är okej att man drar bort en timme ljus från eftermiddagen. På morgonen sitter man på jobbet eller i skolan eller så sover man. Varför skulle man behöva mera ljus då?Solen gick upp klockan 8:06 idag i Vasa. För det mesta stiger man ändå upp tidigare än det och då har ljuset ändå inte "hjälpt dig stiga upp". Nej, då kunde det gärna få vara mörkt lite längre så att man skulle hinna njuta av ljuset åminstone en stund efter jobb och skola.Om bara någon vecka är det mörkt klockan 16 då många människor kommer hem från jobbet. Skulle inte den ljusa timmen kunna användas då istället? Jag är hemskt mycket kvällsmänniska vilket kanske påverkar min åsikt i denna fråga en hel del. Jag kan tänka mig att många morgonmänniskor gärna ser att det blir ljusare tidigare. Men jag kan verkligen inte förstå varför man rövar bort min timme.

Är jag den enda som tänker så här?

Sara.


p.s. bilderna är från förra lördagen då vi vandrade iväg till våffelkalas och loppis i byn.

HalloweenfestenBilder från gårdagens Halloweenfest. Det var riktigt trevlig och värdinnan hade till och med fixat en liten spökrunda där man fick gå och skrämma upp sig själv lite. Spännande. Tack för en trevlig kväll allihopa!

Innan jag glömmer så kanske jag borde nämna att jag var utklädd till en emo girl. Det kanske inte riktigt syns. Haha. Det lyckdes nämligen inte så superbra. Men det fick duga. Hehe.

Sara.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar