Sista oktoberTyckte att den här bilden från Öjberget passade ganska bra in till dagens färger. Det är ju idag man egentligen firar Halloween. Fast det är väl inte så många som firar det idag här i Finland kan jag tänka mig?

Jag har varit "ledig" idag, vilket har betytt att jag suttit och jobbat hela dagen. Äntligen kan jag faktiskt fokusera på jobbet och inte på att irritera mig på min dator. Så skönt. Jag har fått riktigt mycket gjort och jag är mycket nöjd med vad jag har åstadkommit. Jag hoppas kunna visa er inom kort.

Sara.

Min timmeDet kanske bara är jag som tycker så här. Men jag gillar inte konceptet med vintertid. Visst är det väl trevligt att det blir ljusare en timme tidigare. Men jag tycker faktiskt inte att det är okej att man drar bort en timme ljus från eftermiddagen. På morgonen sitter man på jobbet eller i skolan eller så sover man. Varför skulle man behöva mera ljus då?Solen gick upp klockan 8:06 idag i Vasa. För det mesta stiger man ändå upp tidigare än det och då har ljuset ändå inte "hjälpt dig stiga upp". Nej, då kunde det gärna få vara mörkt lite längre så att man skulle hinna njuta av ljuset åminstone en stund efter jobb och skola.Om bara någon vecka är det mörkt klockan 16 då många människor kommer hem från jobbet. Skulle inte den ljusa timmen kunna användas då istället? Jag är hemskt mycket kvällsmänniska vilket kanske påverkar min åsikt i denna fråga en hel del. Jag kan tänka mig att många morgonmänniskor gärna ser att det blir ljusare tidigare. Men jag kan verkligen inte förstå varför man rövar bort min timme.

Är jag den enda som tänker så här?

Sara.


p.s. bilderna är från förra lördagen då vi vandrade iväg till våffelkalas och loppis i byn.

HalloweenfestenBilder från gårdagens Halloweenfest. Det var riktigt trevlig och värdinnan hade till och med fixat en liten spökrunda där man fick gå och skrämma upp sig själv lite. Spännande. Tack för en trevlig kväll allihopa!

Innan jag glömmer så kanske jag borde nämna att jag var utklädd till en emo girl. Det kanske inte riktigt syns. Haha. Det lyckdes nämligen inte så superbra. Men det fick duga. Hehe.

Sara.

Hemma från SeinäjokiNå, det gick ju inte överdrivet bra för mig och Elmeri idag i Seinäjoki. Domaren gillade inte Elmeris pigmentering och dessutom är Elmeri tydligen inte tillräckligt maskulin. Vad det nu sen betyder... Det är alltid så konstigt att det bara beror på en enda domare. Förra gången fick han jättebra kritik med idag så var nästan ingenting bra. Elmeri betedde sig nog riktigt bra och jag är ändå nöjd över hans prestation. Hoppas det går bättre nästa gång!Första gången på inomhusutställning och jag gillade nog inte alls det. Mycket trevligare att vara utomhus. Det var trångt och mycket folk och högt ljud inne i hallen. Fast Elmeri verkade faktiskt inte bry sig.Jag är ändå stolt över fina Elmeri som gjorde bra ifrån sig i ringen. Om en månad är det dags för utställning i Jyväskylä.

Sara.

Det är fest ikväll


För en gångs skull har jag faktiskt snott en bild. Från M's Facebooksida. Förlåt!

Ikväll är det fest. Så länge som jag kan komma ihåg har Mizza alltid ordnat Halloweenmaskerad på sin födelsedag eftersom hon fyller på Halloween. Den kostymen som jag ALLTID kör på är cheerleader, bara för att jag har en massa olika varianter att välja mellan. Men hörni, i år så ska jag vara något annat... Ni får nog se sedan. Men vet inte hur bra jag kommer att lyckas. Här är förra årets bilder.

Sara.


LördagsmorgonFörst och främst hurrar vi för att min dator fungerar helt okej igen. Yes. Sedan hurrar vi lite för morgonkaffe och till sist för min nya passion. Basilika. För tillfället ska det vara basilika på/i allt jag äter. Bäst är det på med morgonkaffet ovanpå en surskorpa tillsammans med lite brieost. Mums.

Till saken då. Jag är lite busy idag. Elmeri ska duschas, fixas och fönas. Vi ska på utställning imorgonbitti. Och dessutom ska jag hinna fixa mig själv. Kvällens festligheter börjar så tidigt som klockan fem. Och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna, eller när jag ens ska äta middag. Men det får bli ett senare problem. Nu ska Elmeri i duschen.

Sara.


Fredag och datornHej hej! Philipp kom nog hem igår. Som tur. Jag ska nog ännu berätta vad det var som gjorde att han nästan inte fick komma hem. Men just nu är jag hemskt upptagen. Som ni kanske har förstått så äger jag världens långsammaste dator. Det är det vi försöker fixa nu. Vi installerar om hela skiten. Därför har jag inte heller några bilder på dator och det får bli en arkivbild istället.

Håll tummarna för att vi lyckas och att jag inte behöver fortsätta vara så stressad över min dator!

Sara.

God morgonGod morgon! Har ni sovit gott? Det har inte jag. Igår fick jag ont i ryggen på ett konstigt sätt och har vaknat otaliga gånger av att jag legat i en position som gjort ont. Dessutom väckte Philipp mig alldeles för tidigt. Han har varit på arbetsresa till Luxemburg, men nu kan det hända att han fastnar i Köpenhamn. Den historien får vi ta sen då jag vet hur den slutar. Men det skulle ju vara mindre kul om jag inte får hem min man idag.

Idag börjar period 2 för mig på Hanken och jag ska strax bege mig iväg mot skolan.

Sara.

JulpostDen här tidningen damp ner i postlådan idag. Kaikkien aikojen Joulu*. Det var en gåva för att jag började prenumerera på Avotakka. De kunde inte ha valt en bättre pärmbild för att få mig intesserad. En Elmeri-hund, tänkte jag. Och jag kunde ha svurit på att det var en Coton de Tulear på framsidan, men artikeln inuti visade att det var en Bichon Havanais. Är raserna faktiskt så lika?Hur som helst fick jag värsta julfeelisen efter att ha bläddrat igenom tidningen. Jag vill börja pynta nu. Och dricka glögg om kvällarna. Fast jag vet att jag borde vänta. Om jag börjar nu så kommer jag att tröttna innan den 24 december. Jag tror att jag väntar lite till.Och medan jag väntar s myser jag och bläddrar lite till...

Sara.


*På svenska = Alla tiders jul

Tisdagen i bilder och textTelefonen ringer. Jag stiger upp, fixar mig, går ut och hämtar Vasabladet samtidigt som Elmeri får sin morgonpromenad. Klockan är runt 10.Dagens första möte är ett lunchmöte med Jessica. Egentligen blir det kombinerad frukost/lunch eftersom jag inte tagit mig tid att äta frukost där hemma. Efter lunchen går vi via finska bokhandeln. Jag försöker hitta en ny kalender. Hittar ingen.Möte nummer två, tre och fyra är lite mer seriösa möten. Inga luncmöten här inte. Mötena går bra och jag jublar inombords. Innan jag går tillbaka till bilen tar jag en sväng via H&M. Jag försöker titta efter någon bra utstyrsel till Halloweenfesten. Hittar inget.Jag kör hem, via bageriet Finesse i Smedsby. Jag köper hem två små laxpiroger och en kokosboll som mellanmål. Väl hemma går jag ut med Elmeri medan kaffet får puttra. Jag sätter mig vid datorn och avnjuter kaffe med tilltugg.Jag bloggar. Det tar kanske 4 minuter.Sedan börjar jag jobba. Väljer och redigerar bilder från förra gångens fotojobb vid hovrätten i Vasa. (Bilden här är dock inget som används till jobbet.)Men för det mesta ser det ut så här då jag försöker jobba. Jag blir arg och frustrerad.Medan jag väntar på att datorn ska svara sätter jag igång tvättmaskinen och diskmaskinen. Någonting vettigt i alla fall.Eftersom datorn ändå inte fungerar, får jag plötsligt för mig att städa skåp. Jag tömmer ut allt innehåll från korgarna på arbetsbänken i toaletten och börjar sortera. En hel del åker i roskis. Under tiden jag städar och plockar tittat jag på Hart of Dixie och Gossip Girl. Multitasking. Klockan är ungefär 5.En efter-bild.Sätter mig vid datorn igen. Jag bloggar en gång till. Det tar kanske 10 minuter. Sedan jobbar jag med bilderna som borde ha varit klara för länge sedan. Men daton samarbetar inte. Klockan är nu 8.Emellanåt tycker Elmeri jag är så tråkig då jag jobbar och vill upp i famnen och gosa. Någonstans här går vi också ut på en till promenad.Klockan börjar närma sig 23. Jag slutar jobba. Elmeri och jag går ut.Gatlamporna släcks klockan 11 och jag vill ogärna gå ut när det är bäckmörkt. Men vi hinner. Även ikväll.När vi kommer in hänger jag upp tvätten. Alldeles för sent. Jag börjar bli lite trött men fotar mig själv i spegeln. Jag tänker nämligen att detta inlägg borde innehålla åtmsintone en bild på mig också.Klockan är nu 12 och jag går och lägger mig. Jag tittar på 2 Broke Girls och The Vampire Diaries innan jag somnar.

Jag fick en idé om att göra ett sånthär inlägg igår morse. Hoppas att ni gillar det. Själv gillar jag denna typ av inlägg jättemycket eftersom jag tycker det är intressant att få en inblick i vad människor pysslar med om dagarna. Nu valde jag kanske en lite "tråkig" dag eftersom det gick ganska lugnt till. Jag jobbade mest, tassade omkring hemma och var arg på min dator. Men det var ändå riktigt kul att genomföra.

Sara.

Foto och mac?Med risk för att Sofia inte vågar komma med på fotografering längre eftersom jag spammar henne i bloggen, och med risk för att ni ska bli uttråkade så kommer här ännu ett litet minicollage med några bilder från fotograferingen i lördags.

Denna kväll har åter igen gått i jobbets tecken, men eftersom min dator är slöare än internet på 90-talet så går det inte särskilt bra med den saken. Jag var faktiskt in till iTronic i lördags och reserverade en dator åt mig... vilket ändå inte betyder att jag köper den. Måste ännu fundera ordentligt. Dom är nämligen så förbannat dyra. Tyvärr.

Sara.

Tisdag 25/10Jag har sprungit ärenden hela dagen. 4 möten. Men nu börjar jag få lite ordning på torpet med det där som jag inte ännu vill berätta. Men det börjar ta form. Så snart ska jag nog berätta vad det är jag håller hemligt. Snart.

Sara.

Flyget är bokatJag får dricka Glühwein på Weihnachtsmarkt även i år. Lycka!

Efter många om och men och mycket velande hit och dit mellan flygbolag och rederier så har vi nu äntligen bokat flyg. Det blev gamla hederliga Finnair. Främst eftersom det är det enda bolaget vi lyckas komma undan med bara en mellanladning. Eftersom vi för första gången reser med Elmeri känns det bra att han inte behöver flyga upp och ner så många gånger.


Jul 2009 (den övre bilden är från November 2010)

Det blir alltså en jul i Tyskland i år. Och nu blev det faktiskt så att vi stannar i lite över 3 veckor. Främsta orsaken till det var att Flybe (som trafikerar vissa Finnairflygningar) inte tillåte djurtansport i kabinen på sina flygningar och vi var tvungen att flytta på några datum. Men vi är ju som tur flexibla med tiderna. Hanken beviljar ju mig ett 6-veckors jullov. (Vilket egentligen är helt sjukt. Men egentligen klagar jag inte!)

Jul i Tyskland!

Sara.Helt okej alltsåGårdagens mål för fotokursen var Öjberget i Vasa. Det var faktiskt riktigt okej utsikt därifrån då solen höll på att gå ner. Riktigt okej.Plötsligt flög det in lite fåglar som gjorde bilden så mycket bättre. Tack tack.Sara.

Fler favoriter på SofiaMedan jag springer ute i skogen (eller vad vi nu sen gör på kursen idag) så bjuder jag på några fler favoriter på Sofia från gårdagens lilla fotografering. Min favorit av dessa fyra är nog den sista, eller den första... Kan inte välja. Men jag är fortfarande supernöjd med gårdagen.

Sara.

SöndagJag hade tänkt säga god morgon, men nu är det ju inte riktigt morgon längre. Idag ska jag på fotokurs men innan det ska jag redigera fler bilder på Sofia. Det kommer säkert upp några fler ännu idag. Det bli mycket fotorelaterat på bloggen just nu. Men det är det enda jag har i huvudet just nu. Hehe.

Min laptop är inte bara seg, den är farlig nu också. Imorse tappade jag den med hörnet rakt på min fot. Det blev ett ganska stort sår dessutom, mitt på foten. Tur att det inte vara en Macbook Air jag tappade*, de har nämligen snäppet vassare kanter ;)

Sara.

*Och det var faktiskt inte med flit jag tappade den. Den bara slant...

Photoshoot med Sofia


Jag har varit ganska upptagen idag. Jag har nämligen fotat vackra Sofia idag. Och jag måste faktiskt själv säga att jag är riktigt nöjd med bilderna. Min personliga favorit är den första bilen. Men jag tycker faktiskt alla bilder blev super. Tack Sofia för att jag fick fota dig!

Sara.

Elmeri ska ut och resaJag köpte en flygväska till Elmeri igår. Vi ska nämligen till Tyskland över julen och Elmeri ska få komma med på resa. Vi började direkt öva på att vara i flygväskan. Och oj oj vad jag tycker synd om honom. Tänk att lilla gubben ska ligga där i flera timmar. Jag HOPPAS att flygvärdinnorna är så pass flexibla och snälla att de åtminstone låter oss ha väskan öppen. Men helst av allt hoppas jag ju att han ska få vara i famnen. Men det tvivlar jag lite på...Har någon av er erfarenheter av att flyga med hund?


Sara.

HöstbildenDe flesta av er tyckte bäst om den här bilden i omröstningen. Och det tyckte faktiskt jag också. Tyvärr hann vi inte med någon tävling på kursen i onsdags, eller kanske hade lärare glömde bort det? Men hur som helst är jag väl förberedd inför nästa gång då.

Godmorgon förresten!

Sara.

TorsdagJag skrev just ett mycket negativt inlägg, men tog bort det lika fort. Jag bestämde mig nämligen för att jag inte vill sprida mitt dåliga humör idag. Hoppas ni har haft en trevligare dag än mig! :)

Sara.


Elmeri spelarJag vet inte om ni kommer ihåg att jag deltog i en tävling där man kunde vinna ett hundspel. Självklart vann jag inte. Jag har noll tur. Men jag tog tag i saken själv och köpte ett spel åt Elmeri från Helsingfors. Jag insåg idag att djurcentrum i Vasa också säljer spelen. Bra att veta.

Elmeri tycker i varje fall att det är jätteroligt. Och han fattade poängen supersnabbt. Det går dessutom snabbare och snabbre för var gång vi spelar.Egentligen tycker Elmeri också det är minst lika roligt att leka med delarna som lossnar från spelet som att äta godbitarna som finns gömda. Sötbollen ♥

Sara.

Höstbilder6 av bilderna tog jag i söndags på fotokursen, medan två är tagna för några veckor sedan. Det skulle ju förstår vara kul att använda en bild jag tog i söndags, men jag tänkte inte berätta vilka de är. Jag har också mina favoriter. Men dem tänkte jag inte heller avslöja ännu eftersom jag inte vill påverka resultaten.

Vilken höstbild är er favorit?

Sara.

OnsdagGod morgon. Idag blir det kaffe och jobb och sedan fotokurs. I söndags lovade läraren till kursen en liten present till den som lyckats fota den finaste höstbilden. Jag älskar fototävlingar, så jag tänkte försöka redigera några favoriter nu och kanske hinna presentera dem här på bloggen så att ni får rösta på den bild ni tycker jag ska försöka vinna med. Hehe.

Är ni med på det? :)

Sara.

Träning med ElmeriElmeri och jag har varit på träning i spöregnet. En timme tränade vi inför utställningen i Seinäjoki om mindre än två veckor, och jag kan lugnt konstatera att det behövdes. Det blev bättre mot slutet men han lyssnade jättedåligt och var först bara intresserade av de andra hundarna. Jag har inte hunnit gå på en endaste träning på hela hösten eftersom det alltid krockat med jobbturer. Men nu ska vi intensivträna i 2 veckor.

Passade på att duscha och tvätta lillpojken då vi kom hem, eftersom han ändå var helt dyblöt. Nu är han vit igen och doftar underbart.

Sara.

Här kommer Britney-bildernaFredag kväll i Hartwall Arenan. Jag och resten av gänget var nog riktigt excited inför koncerten. Britney var punktlig och började spela precis klockan 9 efter en dj och förbandet Destinee&Paris.Vi hade riktigt bra platser till höger om scenen.Jag tog ju med kameran i alla fall, fastän jag hade lite ångest över hela grejen. Men TUR att jag gjorde det för ALLA hade ju med sig kameran och ingen brydde sig. Jag tycker inte att jag fick lika bra bilder som förra gången, eftersom scenen var svängd på ett helt annat sätt. Men jag är nog helt nöjd ändå!

Vi satt ganska nära Britney Spears pojkar. Det tog ett tag innan vi såg och förstod att det bara måste vara hennes barn som sitter där med en STOR livvakt.Don't let me be the last to know. Britney sjunger live. Jag är osäker på hur många låtar hon faktiskt sjöng live eller om detta var en den enda.

Britney vinkar till sina pojkar som hoppar omkring och sjunger med.Jag är riktigt nöjd med konserten och förstår inte riktigt den kritik som har riktats mot Britney och konserten. Det bjöds på bra show och många bra låtar. Kanske lite "för många" nya, men det är också helt OK. Jag tycker att förra konserten var snäppet bättre, det var mera show då. Men det var absolut inget fel på Britneys Femme Fatale tour. Jag är mycket nöjd och glad över att jag fick gå på Britneys konsert igen.

Jag drömde om Britney i natt och frågade om hon skulle komma till Finland igen. Hon svarade inte på min fråga men såg väldigt skeptisk ut. Haha.

Sara.

Tisdag och klagandet fortsätter


"Godmorgon!" säger Elmeri som klagar på att mamma inte leker med honom heela tiden.

Jag ska försöka jobba lite mer idag. Men vi vet ju alla hur bra det kommer att gå. Jag var förresten i torsdags till iTronic och lät mig övertalas till att köpa en MACBOOK. Wow. Det hade jag inte trott om mig själv. Mitt enda problem är ju att dom är så dyra. Och dessutom försökte försäljaren med våld sälja mig en Macbook Pro, medan jag var mycket mer intresserad av Macbook Air. Så nu vet jag ju inte vilken jag borde satsa på om jag råkar hitta en tusing på marken någonstans.

Jag köpte faktiskt en ässälott igår och vann noll euro. Men jag försökte i alla fall...

Förlåt, jag ska faktiskt försöka sluta tjata om min förbannade dator snart.

Sara.

Måndagen och datorn


Jag är verkligen inte så glad som jag ser ut att vara.*

Jag har tillbringat hela denna måndag genom att jobba i SEX timmar med någonting som normalt tar MAX 1 timme. På grund av min förbannade dator. Jag öppnar en bild, väntar 5 minuter, klickar, väntar 5 minuter, klickar, väntar 5 minuter, svär, klickar väntar 5 minuter. Så här fortsätter det hela dagen lång tills jag blir så arg att jag ringer till Philipp och gråter en skvätt. Egentligen har Hanken tentvecka denna vecka och jag borde läsa på tent, men det verkar nog inte bli så mycket av den sorten denna vecka, bara på grund av min dator. En hel arbetsdag är alltså nästan över och jag har åstadkommit en grej som tar en timme. Max. Lyckat.

Sara.


*borde kanske ha valt en annan bild!

Fotokurs

Vi hade träff med fotokursen igår i parken vid Sandviksvillan. Eftersom kvällarna börjar bli lite för mörka så har vi flyttat några kurstimmar till söndagar istället. Och igår var det ju verkligen inget fel på ljuset!


Alla andra fotade modellen, förutom Sara som fotade fotograferna...Sara.

En lördag i HelsingforsGårdagens bildkavalkad. Senare tänkte jag nog även bjuda på lite fler Britney-bilder. Dagen i Helsingfors var lite hektiskt fastän vi faktiskt unnade oss en lång sovmorgon på hotellet. Frukost & shopping & middag var gårdagens recept. Och sedan en tågresa hem till Vasa.

Sara.

Lördag 15/10Jag hinner knappast blogga något på hela dagen. Hemma i Vasa är vi först sent ikväll. Så jag tänkte bara bjuda på en liten bild och önska er alla en riktigt bra lördag!

Sara.

BritneyEn riktigt bra show! Men nu ska vi sova så att vi orkar med Helsingfors imorgon också. Gonatt!

Sara.

Brittan, nu kommer viJUST nu klockan 12:22 är vi påväg ner till Helsinki för att titta på the legendary miss Britney Spears. Det kändes helt självklart att åka på hennes konstert nu igen eftersom vi också var på konserten för två år sedan. Dessutom får vi ju spendera en liten tjejweekend i Helginsfors igen.Jag är egentligen inget stort Britney-fan. Jag kan knappt någon av hennes nya låtar. Just och just så att jag känner igen dem på radio ens. Men jag hoppas på SHOW. Förra gången bjöd hon verkligen på en makalös show så vi hoppas att hon kan slå ännu högre denna gång.På biljetterna står det att man inte får ha med sig kamera. Men jag tror att det gjorde det förra gången också, och vi blev inte tillsaga fastän vi satt typ mixerbordet. Är det någon annan som skall se Britney och hur har ni tänkt göra med kameraförbudet? Jag har nog tänkt smuggla med min lilla pocket faktiskt ;)

Här skrev jag om förra konserten då Lippuplavelu hade sålt oss blijetter som inte fanns.

Sara.

Det börjar kanske bli lite kallt nuFörutom föreläsningen på arbis idag har vi försökt spendera hela dagen tillsammans jag och Philipp. Det är ju ändå hans födelsedag och det är ju inte alltför ofta jag får ha honom hemma på vardagar. Till exempel begav vi oss ut i snålblåsten för att kasta boll i rinken. Elmeris favoritsysstelsättning. Jag höll på att frysa ihjäl. Hur ska man egentligen klara av minus 30 iår igen?Alltså jag skulle ju egentligen packa ikväll. Vi åker till Helsingfors imorgon. Men jag har fastnat vid datorn. Smart.

Sara.

Tack Linn!Philipp såg den här bilden och frågade om det bara är blondiner som bloggar? Det ser ju onekligen ganska blont ut från mitt perspektiv.

Jag var fem före att inte åka iväg till Arbis för att lyssna på Linn. Men jag är glad att jag ändå vågade. Jag har nämligen aldrig träffat någon annan bloggare IRL förut* och jag är lite blyg av mig faktiskt. Men det gick ju helt bra trots att mitt sällskap avbokade och jag åkte dit ensam. Men det var en trevlig och intressant föreläsning. Tack för det!

Sara.


*alltså någon jag inte känt från förut!

Idag firar viPhilipp fyller år idag och därför har vi firat med frukost på Astor. Efter frukosten hade jag sedan bokat in en massagetid åt honom.Philipp kom alltså hem redan på onsdag denna vecka, och det är jag så glad för eftersom jag själv är borta största delen av helgen.Jag har sagt det förut och jag måste säga det igen. Astor har nog stans bästa frukostbuffet!Och här har vi födelsedagsbarnet som inte riktigt ville vara med på bild. Grattis!

Sara.

Tänkte bara sägaNu tänkte jag vara lika modig som Marica* och berätta för er att det är helt tillåtet att nominera min blogg till Bloggpriset 2011. Jag skulle faktiskt bli riktigt glad. I så fall kan man gå in här!

På tal om bloggpris, är någon påväg till Arbis för att lyssna på Linn imorgon?

Sara.

*(Annars kan ni också gärna nominera just Marica, det gjorde jag. Eftersom jag tycker hon är en riktigt lustig prick)

DymoniseraJag blev trött på vår målartejp som höll på att falla av postlådan. Det var fult, och knappast såg postiljonen ens vad det stod längre eftersom det regnar mest varje dag. Jag tog tag i saken och köpte en dymo från Clas Ohlsson. Skitbilligt, och det har visat sig vara en riktigt kul hobby. Att dymonisera allt ;)

Sara.

God? morgonDet var visst någon som väckte mig alldeles för tidigt då jag egentligen hade fått sova ut. Elmeri ville absolut leka, sedan blev situationen inte bättre av att FYRA telefonförsäljare ringde mig då jag ännu låg i sängen och försökte ignorera pojken. Om telefonen ringer blir Elmeri nämligen alltid ännu vildare. Jag blev helt enkelt illa tvungen att stiga upp och gå ut.

Gissa vem som ligger och sover nu då?  ;)

Sara.

Nati natiJag tror helt enkelt att det är bäst att ge upp för idag och hoppas på att någon kastar min laptop i Karperöfjärden under natten. Anyone? (Fast snälla, låt mig säkerhetskopiera först!) Jag har alltså försökt redigera jobb-bilderna ikväll, men det verkar vara helt omöjligt. Datorn hänger upp sig var 5:e minut.

Gonatt!

Sara.

111011


Kofta: h&m, topp: j&c, leggings: lindex, kjol:kappahl, ballerinas: geox

Har ni tänkt på att datum (111011) just idag skrivs på samma sätt i Finland som i Sverige? Mycket intressant ;) visst? Annars skriver man ju ddmmåå i Finland. Men det är väl ååddmm eller något annat "konstigt" i Sverige?

Och hur länge tror ni jag står ut i ballerinas? Jag satsar på kanske en vecka till. Börjar nog bli lite väl kallt om fossingarna. Men jag har ingen lust att ta på mig mina gamla höst/vinterskor igen. Hälften borde jag föra till skomakaren och andra hälften är obekväma.

Sara.

GodmorgonNu: föreläsning/redovisning. Senare massage och till sist fotojobb. Följer ni också med Emma? Det är så spännande inne på hennes blogg just nu.

Godmorgon förresten!

Sara.

A men inte BIdag har det hänt grejer förstår ni. Jag har varit på det-där-mötet jag pratade om förra veckan. Och det gick huur bra som helst! I know, nu är jag så jobbig man bara kan bli i en blogg och skriver A men inte B. Men mer tänkte jag faktiskt inte berätta nu. Förutom att jag är så otroligt glad, förväntansfull och energisk och bara väntar på att jag ska få börja göra nånting nu också...

Sara.

3 månader och 1 dagJag tycker att vi tar och fyller denna dystra regniga dag med en bröllopsbild. Vi firade ju faktiskt 3 månader som gifta igår. Även om varken jag eller han uppmärksammade det på något sätt. Jag bara tänkte tanken ;)

Sara.

Äntligen fick jag njuta av höstvädret
En glad Sara.

Lördagen blev inte så tokig ändåSofia kom till mig och vi hade myskväll med en massa gott (alltför mycket gott!). Tanken var också att vi skulle fotografera Draconider. Men det började regna, så det bidde inget med den saken. Om någon har lyckats fota det igår så skulle jag gärna se hur det såg ut. Vi såg nämligen INGENTING alls, så jag vet ju inte ens vad vi letade efter på himlen.Och jobbet gick också hur bra som helst. Ett trevligt gäng gubbar som fick en liten presentation. Det är så otroligt kul att jobba då man har trevliga kunder. Och vet ni vad? Jag var inte ALLS nervös. Jag brukar alltid stå och kissa ner mig innan jag ska hålla en presentation. Men jag var inte alls nervös. DET om något kändes bra.

Men NU ska jag gå ut och njuta av det vackra vädret! Äntligen!

Sara.


Vackert väder = jobbAlltså... varför ska jag alltid jobba eller ha annat för mig när det är världens härligaste väder där ute? Förra lördagens underbara väder missade jag helt eftersom jag satt på kurs hela dagen. Och idag så jobbar jag. (Visserligen inte heela dagen, men...) Turligt nog är det jobb på Replot som gäller, och det är ju inte helt fy skam att få titta ut genom fönstret då det är finlands längsta bro man tittar på.

Hoppas att alla ni som läser har möjlighet att vistas ute i det vackra vädret idag!

Sara.

Våning 2

Jag kom på att jag nog aldrig ens berättat att vi har en vind. En övervåning. Den skarpögde har säkert sett trappan i många bilder här på bloggen. Men jag har nog aldrig nämnt det förut. Tanken är ju den att vi ska bygga ut vinden i något skede. Och det ska då antagligen bli sovrum + garderob och eventuellt ett litet badrum bara det är möjligt.

Följ med upp:


Så här ser det ut:


Och så kan ni ju bortse från allt bråte ;) Vi bara skyfflade upp allt när vi flyttade in och jag har bara hunnit gå igenom ungefär hälften... Där längst in på bilen har vi tänkt att garderob och eventuell toalett ska komma.

Och från andra hållet:


Och där Elmeri sitter ska vår säng vara. Hoppas bara att det inte tar alltför länge innan jag får visa efter-bilder.

Sara.

FredagJag lekte lite med phtoshop och gif. Sådär kan det nämligen se ut om jag försöker ta bild på mig själv. 10 bilder i rad med självutlösare. Och sen är det bara att välja den där man själv tycker man ser bäst ut. ;)

Den här fredagen började faktiskt riiiktigt bra. Nämligen med frukost på Astor. Klockan är redan över 2 och jag är fortfarande mätt. Mums mums. Jag har inte testat på alla hotellfrukostar i stan, men hittills vinner nog Astor lätt. Och så fick jag värsta bröllopsfeelis eftersom jag inte varit på Astor sen i somras efter bröllopet. Underbart att det hotellet alltid kommer att förknippas med vårt bröllop nu!

Sara.

Ny soffa (äntligen!)Det blev den här! Furninovas Malibu. Färg och form får ni se sedan när den är på plats i vårt vardagsrum. Förhoppninsvis om 6 veckor! Vepsäläinen har förresten -15% på alla Furninovas soffor just nu! Vilken tur att vi väntade.

Sara.


Torsdag 6/10Hej hej på er! Jag och Elmeri har varit till veterinären och han uppförde sig faktiskt riktigt bra. Det var inte riktigt lika läskigt idag eftersom vi var ensamma på mottagningen. Han vågade gå in helt själv och dessutom snusa runt lite. Svansen hänger ändå alltid väääldigt lågt när vi är där. Han minns nog att det gör lite ont. Men som sagt, det gick bra!

Skola idag också. Men imorgon har jag faktiskt inga föreläsningar. Tack och lov. Men det betyder inte att jag inte skulle ha en massa saker att göra. För det har jag nog. Så det räcker och blir över.

Jag märker att det börjar bli lite för mycket då jag står utanför vår ytterdörr med bilnycklarna och trycker på "unlock" och undrar varför det inte händer någonting... Lite vila? Ja tack!

Sara.

FotokursÄntligen har vi varit ute på fältet med fotokursen. Vi åkte iväg till Fjärdskär för att fota bron och vattnet.Det kunde se ut så här.Och resultatet så här.

Jag lekte mest med långa exponeringstider. Men det visade sig att det blåste lite för hårt så kameran skakade i vinden fastän jag har både stativ och fjärrkontroll. Dessutom var jag nog pyttelite avundssjuk på alla som har live-view på sina kameror och inte typ behövde krypa bland stenarna. Har man en "gammal" kamera så har man ;)

Sara.

SkrivbordetSom ni ser så tog jag det svarta skrivbordet. Jag kom fram till att det passade bäst in hos oss. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mitt val! Ännu är benen lite lösa. Jag hittade inte skiftnyckeln som sprungit bort (igen!). Men det får bli ett senare problem. Det står ändå redan ganska stadigt.

Sara.


4/10Dagens möte blev tyvärr ombokat till nästa veckan. Så både jag och ni får ge er till tåls lite! Men jag har åtminstone hunnit vara i skolan och luncha och prata, prata, prata med Sofia. Det är så trevligt att få bolla lite idéer ibland.

De ringde åt mig från Arbis och meddelade att det fanns en plats ledig på den fotokursen jag egentligen hade velat gå på. Men nu ville jag ju inte riktigt byta längre... dels eftersom jag redan har börjat på en annan kurs och dels eftersom jag ändå skulle ha missat några gånger på den kursen redan. Och så går dom samtidigt! Men attans, blev nog lite besivken. Jag tror nämligen att den kursen hade varit mer min nivå. Men imorgon ska vi ut på fältet och fota faktiskt. Hoppas att det blir mera givande!

Fotojobb ikväll också! Så kul!

Sara.


MascaraJag är otroligt illolaj då det gäller mascaravarumärken. Jag byter märke i princip varje gång jag behöver en ny mascara. I söndags begav jag mig på ytterligare ett märke jag inte testat förut. Nämligen Chanel. Första dagen känns det fortfarande riktigt bra!Sara.

Tjenare


Hej hej allihopa!

Den här veckan händer det grejer hörni! Jag tänkte vara sådär jobbigt hemlighetsfull och bara skriva A men inte B. Men inom någon vecka så kanske jag kan avslöja vad jag har på G. Ska på möte imorgon och då får vi se vart det leder. Den riktigt uppmärksamme kanske redan kan gissa lite vad som är på gång.

Och så bara måste jag kommentera att jag har varit på en otroligt intressant gästföreläsning idag med en CGR revisor från Ernst&Young. Jag sög i mig all information som en svamp. Föreläsaren var riktigt bra och nu är min bokslutsfobi också defenitivt helt botad. Jag har riktig vinnarfeelis nu! Det är så otroligt kul då man märker att man är inne på rätt bana.

Sara.

SöndagsbastuVi har varit ganska duktiga på att hålla vår tradition. Söndagsbastun. Det är så skönt att bara få avsluta veckan med en riktigt hård löyly* uppe på bastulaven. Bara prata och njuta i värmen. Philipp lyckades alltså övertala mig idag, vi åkte in till stan en sväng. Därav dessa nya bastutillbehör.

Sara.


*Alltså... vad heter det egentligen på svenska? Av någon orsak bastar jag nämligen på finska.

Höstväder

Igår då jag satt instängd i på kurs i ett rum med dålig luft hela dagen så fick resten av Vasa med omnejd njuta av det vackra solskensvädret. Idag när jag för en gångs skull har möjlighet att njuta av "det vackra höstvädret" så är vädret inte alls samarbetsvilligt.Efter lunchen igår på kursen så gick vi faktiskt igenom de sakerna jag mest kom dit för att höra. Alltså företagets redovisning. Även om kursen inte tillförde alltför mycket nytt så var det ändå mycket inspirerande att lyssna på föreläsare. Fast det gläder mig verkligen att jag kunde nästan allt från förut, det betyder ju åtminstone att vi lär oss någonting vettigt på Hanken också ;)Jag försöker tjata på att Philipp och jag ska gå ut och trotsa vädret lite. Men det verkar inte lyckas så bra. Han är mest sugen på att åka in till stan och jag vill ut och gå. Jag är rädd för att Philipp vinner :)

Sara.

Italiensk middagHär kommer ett litet middagstips som vi tillagade igår. Pizza på rågbotten med parmaskinka, rucola, parmesan, fetaost och tomater.Riktigt mumsigt och framförallt smakar det så fräscht eftersom ingredienserna sätts på pizzan först efter att man gräddat botten med tomatsås och ost.Och så lite bröllopsvin på det! Låt det smaka!

Sara.


Kursdag, 1/10

Jag är på kurs hela dagen. Starta Eget som Ely-centralen ordnar. Just nu har vo lunchpaus, och turligt nog finns det W-lan på Görans där jag avnjuter min "lunch". Trevligt, trevligt! Kursen är hittills riktigt intressant, men det känns lite som om jag har hört allt förut. Kanske inte så konstigt eftersom jag går på Hanken. Men jag hoppas att få ut mer av det hela då vi går igenom redovisning/redovisningsbyråer. Det är nämligen något som har gett mig mycket huvudbry.En gammal arkivbild. Bara för att det är trevligare med bild, och jag inte känner för att vara supernördig och fota mig själv här nu! ;)

Sara.