Sjuk.Jag hoppades ända in i det sista att det bara var allergi, men nej. Det är det inte. Jag mår riktigt skit nu. Jag bestämde mig för att gå på svalgodling i morse, bara för att undvika diverse hudkatastrofer. Förra gången utlöste ju en streptokockinfektion min psoriasis som jag drogs med i över ett halvår. För en gångs skull gick det riktigt smidigt på studenthälsan och jag fick ta min odling utan något ifrågasättande, väntande eller fitteri.

Jag vill så gärna gå på valpkurs med Elmeri ikväll. Men jag tror inte jag orkar, känner mig helt matt :( Jag antar att jag blivit sjuk nu när skolstressen äntligen är över. Elmeri är fortfarande på "dagis" i Smedsby, men borde komma hem snart. Jag saknar min gullepojke!


Sara.

IgårIgår gjorde jag något lite utöver det vanliga på jobbet. Jag guidade nämligen en buss genom världsarvet. Det är alltså inget vi egentligen gör på mitt jobb, utan jag ställde upp frivilligt eftersom det var en bekant som frågade. Jag har aldrig guidat någon förr, och aldrig pratat i en bussmikrofon förr. Det var lite läskigt först, men det gick ändå riktigt bra tyckte jag. Åtminstone för att vara första gången. Det känns nästan som om jag verkligen borde gå en den där guidekursen jag tänkt på...! :)Hade sedan lite tråkigt då jag väntade på skjutsen hem. Jag hade tänkt sätta mig vid Compassen på en kaffe, men där var det stängt. Så istället fotade jag hejvillt ända tills det kom andra människor i närheten...... då fotade jag i smyg! ;)

Annars då? Jag är rädd för att jag håller på att bli sjuk, och det har jag verkligen inte tid med just nu. Men jag hoppas innerligt att det bara är allergi och inte snuva.

Och så avslutar vi med något superpositivt! Jag fick veta igår att jag kom igenom den där kursen och dessutom fick jag veta att min kandidatavhandling är godkänd (med inte allför pjåkigt vitsord). YES! I slutet av juni kan jag titulera mig fröken kandidat i några veckor. Sedan fru ;)

Off to work!

Sara.

På Ritz igår

Vi var på koncert på Ritz igår. Nordwall & Udd Big Band Machine spelade. Det var riktigt underhållande och mycket bra och välgjord musik! Jag skulle verkligen rekommendera er att gå, men jag tror tyvärr att det inte finns fler konserter. Det ordnades bara en i Jakobstad och en i Vasa.

Sara.


ExamensfestVi spenderade kvällen hos min fina vän Anna igår, på hennes examensfest. Hon blev färdig och bjöd in på god mat och en skvätt vin. Vi satt "ute" på den inglasade terrassen och jag fick riktig sommarfeelis.Efter maten hoppade vi självklart på trampolinen!

Sara.

IhoHudJag var på IhoHud igår på ansiktsbehandling. Det blev en Dermalogica behandling för torr hud, och jag supernöjd. Ännu idag känns huden riktigt mjuk och len. Jag var dessutom såhär nära att köpa hem produkterna hon använde på mig, men tyvärr så kostade de för mycket för min plånbok just nu.Jag beställde en ny tid till bröllopsveckan, lovely! Orsaken till att jag gick på en ansiktsbehandling nu, var alltså att jag ville testa om det var bra och om det passar min känsliga hud en gång innan bröllopet. Man borde verkligen göra sånthär lite oftare. Vardagslyx!


Sara.

27/5Vad gör jag idag? Jo, jag jobbar. Borde även föra in ett skattekort så att jag sku kunna få lite lön. Det skulle ju vara trevligt och behövs verkligen så här en månad före bröllopet med diverse saker som måste betalas. Jag fick räkningen för Sandviksvillan idag, och den var ju inte så jätteliten. Men mamma har lovat betala den! :) Tack och lov!

Mognadsprovet skrev jag ju igår, och nu väntar jag på resultat. Jag har ingen aning om hur länge det tar, men det måste vara inne i systemet före den 1.6. om jag vill bli utexaminerad kandidat i juni. Och det har jag blivit lovad! Om mognoadsprovet: jag valde en fråga om forskningsmetodik. Jag tror jag fick hjärnsläpp! Tänk att jag som hatar metodprat valde den rubriken. Hehe.

Sara.


Moodboard sovrumAv någon anledning har jag en helt klar bild av hur vårt sovrum i det nya hemmet kommer att se ut. Jag har inte alls pratat med Philipp, men det är så här jag gärna skulle vilja att vårt sovrum såg ut. På moodboarden har jag plockat in mycket som vi redan har, och färger som jag vill använda i rummet.

Det som vi inte ännu har är skrivbordet, mattan, spegeln och nattduksborden. Våra gamla nattduksbord tar vi knappast med oss till det nya sovrummet eftersom de är fallfärdiga. Och mitt skrivbord rymms inte ens in. De sakerna är alltså prio ett, medan mattan och spegeln får komma senare.

Vi har först tänkt flytta in, och sedan se hur det känns när vi har fått in alla möbler i lugn och ro. Först sen tänkte vi se om vi vill måla/tapetsera om någonting. Men drömmen är i alla fall en ljus blågrå fondvägg vid sänggaveln och resten av väggarna vita.

Sara.

Mognadsprovet

Jag borde ännu läsa igenom min kandidatavhandling några gånger innan jag går och lägger mig. MEN JAG VÅGAR INTE! Tänk om jag hittar något fel nu, när det redan är för sent. Jag skriver alltså mognadsprov imorgon och hoppas på att jag kommer ihåg vad jag skrivit om de senast månaderna. Social media?

Sara.

Bröllopsklänningar/fronts and details

Minianalysen fortsätter av bröllopsklänningar från bröllopsmässan i Helsingfors. Det fanns ganska många olika typer i denna kategori. Mycket axelbandslöst, några one-shoulder, några hjärtformade urringningar. Inga långa ärmar. Fast nu tittar jag mer på material och detaljerna på framsidan.

Spets:Jag tycker att det kan vara riktigt vackert och romantiskt med spets, men det får
inte vara för mycket heller. Min personliga favorit är den uppe till vänster.


Kantiga detaljer:Kantiga detaljer känns lite mera "modernt", eller lite "edgy". Jag kan själv inte tänka mig att ha något i denna stil,
men favoriten är ändå den längst till vänstern.


Drapering:


Drapering är snyggt. Och passar de många olika figurer. Favoriten är nog länst uppe till höger
(minus stenarna vid midjan).


Detaljer i färg:För den som inte vill vara så traditionell, är kanske färgade detaljer på klänningen ett bra alternativ!
Det är dock inget som jag själv skulle välja. Eventullt ett band i midjan av annan färg,
men dessa färgade broderier är inte riktigt min grej.


Strass:


Strass kan vara lite farligt. Det kan vara riktigt snyggt eller också kan det se billigt ut.
Ingen av dessa strassklänningar faller mig i smaken. Hade stenarna varit mindre,
hade det varit en helt annan femma.  Favoriten blir längst ner till vänster,
om man tar bort de större stenarna.


Min klänning är nog en liten blanding mellan drapering och strass. I kollagen finns egentligen inte någon som kan liknas lite vid min klänning. Men tur är väl det, så att jag inte avslöjar för mycket ;)


Sara.

Kandin är inne!Ytterligare en Elmeri-bild från i onsdags.

Ni anar inte hur bra det känns, kandin är inlämnad! Jag vet inte riktigt hur jag ska belöna mig själv nu efter denna pers. Det känns som om jag gärna skulle kunna klicka hem de där skorna jag tänkt på i flera veckor. Det vore väl en bra belöning, eller hur? ;)

Jag har jobbat även idag, eller jag ska nog jobba lite till ännu. Det är lite knepigt det här med att jobba hemifrån, för då jobbar man (jag) långt in på kvällen eftersom man (jag) känner att man inte gjort tillräckligt under dagen då man inte fysiskt är på jobbet, och kan pyssla med sånt som att sätta på tvättmaskinen och gå ut och gå med Elmeri mellan varven.

Sara.

NiveaNivea ordnar till äran av sitt 100-års jubileum en tävling där man kan vinna en resa för två värd 5000 euro. Man ska dela med dig av sitt bästa Niveaminnewww.nivea.fi/mosaiikki. Själv laddade jag upp bilden ovan, eftersom niveas solkräm påminner mig om långa lata dagar på stranden i Egypten. Jag älskar doften av solkräm!

Delta du också! :)

Sara.Första dagen


Bild från i onsdags vid Stallet

Sommarens första jobbdag. Fast sommar är det ju inte ute. Det regnar och är kallt. Eller åtminstone ser det kallt ut. Jag har inte varit ute ännu idag eftersom Philipp var ute med Elmeri i morse innan han gick till tåget. Som sagt så jobbar jag idag, men hemifrån. Tar lite lunchpaus för tillfället.

Jag har också sagt upp vår lägenhet idag! Det gjorde lite ont i hjärtat att säga upp vår fina lägenhet.

Sara.

BröllopsresanFlyget är bokat! Det känns mycket märkligt att vi om mindre än två månder sitter på planet till Milano. Flyget är alltså bokat, men platsen är ännu lite öppen. Vi har bestämt oss för att det blir en vecka vid Gardasjön. Våra alternativ ligger lite mellan Sirmione och Malcesine. Därför ber jag nu er om hjälp. Är det någon av er som varit vid Gardasjön? Alla tips och idéer är välkomna. Vilken stad borde vi välja?

Bilder i collaget är från Sirmione och tagna från google sök.

Sara.

NyheterJag har varit i smedsby hela dagen och hjälpt mamma rensa blomrabatterna. Jag är den officiella trädgårdsmästaren, eftersom jag också jobbat som sådan. På bilden hade jag bara börjat. Måste ännu plantera lite mera blommor så blir det nog än vacker rabatt i sommar också.

Nyheten som jag pratade om för ett tag sedan tänkte jag nu avslöja. Vi ska nämligen flytta! Och inte vart som helst, utan till Karperö till en HELT EGEN radhuslägenhet. Vi var där idag igen och tittade tillsammans med mamma. Och det känns nog så BRA. Tänkt att ha en egen terrass dit man kan gå ut och pyssla i trädgården när som helst. Tänk att kunna cykla till stranden på bara några minuter. Lycka!

Sara.

Ute i SingsbyEfter photoshooten i onsdags följde jag med en sväng till stallet tillsammans med Annu. Jag och Elmeri tittade på då hon red Ramell. Och jag knäppte bilder. En mycket vacker kväll i Singsby.

Sara.

SmileJag har via Buzzador fått testa Pepsodent White Now nu i cirka 1 månad. Jag erkänner att jag var mycket skeptiskt först. Ingen tandkräm har någonsin fungerat för att få vitare tänder för mig. Men jag tycker faktiskt att denna pepsodent-tandkräm fungerar lite. Observera att bilden ovan dock är något redigerad ;) men pointen är i alla fall den att jag tycker att tandkrämen ger mig vitare tänder för en stund.Om jag har förstått det hela rätt så fungerar denna tandkräm inte så att den skrubbar bort ett lagar, utan snarare lägger till ett "blått" lager på tänderna så att det bara ser vitare ut.  Ett stort minus är just att den är så BLÅ och färgen sitter väldigt hårt fast i lavoaren om man inte tvättar bort direkt. Men jag tror nog att jag kommer att testa den igen, jag är nöjd.


Sara.

BenJag kan ju inte vara sämre än andra, och fotade mina ben idag. Fastän jag också har gjort det: här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, och här. (Ja, jag kollade igenom HELA bloggen!) Och då har jag inte räknat med alla gånger jag fotat mina ben/skor/fötter då jag köpt nya skor eller fotat dagens outfit (+17 gånger!).

Vilket fenomen!

Sara.BTS Söderfjärden/SundomAv en slump hamnade jag på en photoshoot med Annu som modell idag. Egentligen skulle jag bara låna ut min reflexskärm, men sedan lånade jag ut hela mig själv och assisterade fotografen. Och tur var väl det! För det första så blåste det hiskeligt ute på Söderfjärden, och för det andra så var det superkul. Jag blev så otrligt sugen på att snarast möjligt fixa fram en photoshoot åt mig själv. Jag vill fota nu! :)

Sara.

Klicka in er på Annus blogg så får ni se några av de riktiga bilderna.

Svalor, blått och tentenEfter morgonens tent gick jag och Sofia in en sväng via H&M. Jag fattade genast tycke för den blåa sjalen med svalor på, och då jag såg priset föll jag pladask. 2,95e. Wow.Lustigt nog var allt jag köpte blått, och alla under 10 euro. Wow.Lunch på Wayne's. Getosttoast!

Jag hade alltså den underbara bolags- och finansieringsrättstenten i morse. Kommer jag inte igenom den nu så kommer jag nog aldrig igenom. Jag tycker att jag har lärt mig massor under kursen, jag fattar poängen, jag kunde svara på alla frågor och dessutom så tycker jag nog att det är intressant. Så vi får hoppas. Får jag in poängen från kursen så blir jag troligtvis ekonomie kandidat i juni. Fast det kan jag nog bli utan också, med eller utan handelsrätt som biämne.

Nu är det bara slutspurt kvar, finslipning av kandi och mognadsprovet.

Sara.


outfit


klänning: sti, jacka: h&m, leggings: lindex, ballerinas: paul green, väska: zara

Jag har varit hos massören idag och tog därför outfitbilder utan face.  Jag brukar inte ha smink hos massören eftersom det ändå bara smetas ut, och så är jag lite "randig" i ansiktet direkt efteråt. Nästa gång blir det massör just innan bröllopet. Shit vad tiden går!

Jag gick på stan en stund efteråt på jakt efter skor. Men jag hittade bara 1 par som ens liknade liiite, men de såg ut att gå sönder så fort man ens tittade på dem. Jag ska banne mig starta skoaffär i Vasa. Jag blir alltid lika besviken. Det finns inga fina skor av riktigt bra kvalitet i denna stad. Kanske nåt ynka par någonstans i ett hörn, men man får nog leta med ljus och lykta.

Sara.

Slingbacks
1. Unisa. 2. Peter Kaiser. 3. Unisa. 4. Paul Green. 5. Aldo/Asos. 6. TopShop.

På basen av mitt lilla skocollage kanske ni kan gissa lite vad jag är på jakt efter? Jag försökte redan i Berlin hitta ett par låga sling-pumps men hittade inte några. Idag har jag letat igenom halva internet på jakt efter något liknande och hittade dessa 6 par. Ni får gärna tipsa om fler märken.

Unisa och Paul Green vet jag ju att passar mina fötter perfekt och har mycket bra kvalitet, eftersom jag redan äger många par av de märkena, samtidigt som jag för tillfället inte riktigt har råd att sätta sådana pengar på skor. De billigare alternativen från Asos och Topshop är tyvärr inte riktigt det jag letar efter. För det första kommer ju kvaliteten emot*. Och för det andra vill jag varken ha en sådan klack som finns på Asos version, eller rysch-pyschet på TopShop varianten. Dilemma.

Unisa tilltalar mig mest. Men då uppstår dessutom frågan. Glansiga eller matta?


Sara.


*Jag skulle verkligen vilja investera i ett par klassiska skor som jag inte behöver slänga efter en sommar, jag har lärt mig att det lönar sig!

16/5Här i Vasa börjar veckan mycket regnigt. Men det gör faktiskt ingenting, eftersom jag har en mycket att göra här hemma, och egentligen inte alls har tid att sitta på balkongen eller annat trevligt man kan göra när det är soligt.

Annars är det väl sådär... mjölken är slut och jag dricket pannmalet kaffe. Philipp har åkt tillbaka till Jyväskylä, och jag måste läsa på tent. Tur att jag har min lilla Elmeri som håller mig sällskap.

Sara.

Rauma trip

Vi har ju varit till Björneborg och Rauma på hunduställningen denna helg. Efter ett rätt anstängande dygn, är vi nu hemma i Vasa nöjda och glada (och trötta).Påväg.I regnet.Elmeri blev tvättade på hotellet.Resten av kvällen spenderade vi glamouröst genom att äta varsin SUB och titta på Eurovision song contest på hotellrummet. Elmeri blev också borstad hela kvällen, stackaren!

 

Det blev en tidig uppstigning idag, klockan 06:30. Vi steg upp så tidigt att frukosten ännu inte var serverad i hotellet. Snyft! Men vi fick ta med oss varsin limsa (!) istället. Sedan körde vi iväg mot Rauma.Elmeri uppförde sig SUPER i ringen. Jag blev så stolt. Dessutom fick han fina kommenter av domaren:

"Lovely puppy, typical, balanced head to the body, correct skull & muzzle, correct body & tail set and chest for his age, good ribs, puppy movement, puppy coat" Och så sa domaren att han var "very promising"! :)Vi fick först en lila KP rosett (kunniapalkinto/hederspris) och ett rött band. Jag fattade inte så mycket men kvinnan bredvid oss gratulerade, så jag antog att det var rikrigt bra. Haha. Dessutom skulle vi stanna kvar för ROP Pentu-tävlingen, tävligen för den bästa Coton valpen.Det var bara två anmälda till valpklassen men vi tog i alla fall hem segern med Elmeri och fick en ROP pentu rosett, dvs. bästa valpen i sin klass. Som sagt har jag aldrig varit på utställning förut, så jag förstår fortarande inte helt 100% vad mina rosetter och band betyder. Men jag tror ju att det gick riktigt bra ;)Vi stannade kvar en liten stund och tittade på juniorerna och de vuxna coton hanarna.Vi kunde köra hemmåt redan före klockan 10.... via ABC för en morgonkaffe och sedan raka spåret hem till Vasa.


Hemma fick Elmeri posera med sina fina rosetter. Nu är han RIKTIGT trött och har sovit hela tiden sedan vi kom hem. Det har varit en mycket ansträngande helg för honom!

Sara.


Bröllopsbloggen

 

 

Jag har uppdaterat bröllopsbloggen med en massa trevligheter idag. Kolla in den här! Nu kan ni kan bland annat spana in mina snygga tärnor ;) Läser ni riktigt noga kan ni dessutom hitta den där nyheten jag pratade om att jag inte ville avslöja ännu! :)

 

Sara.


Dove Heat Defence

Jag har i några veckor fått testa på Doves Heat Defence serie. Shampoo, balsam och värmeskyddsspray. Jag måste nog säga att jag gillar produkterna! Nu är jag inte längre* någon hardcore platt-tångs-/fönanvändare, men ute i solen vistas jag ju ändå mycket, och då kan det verkligen vara bra med lite värmeskydd för håret.

Det bästa med produkterna är att håret känns riktigt luftigt och lätt efter användning. Värmeskyddsprayet kommer jag defenitivt att fortsätta använda. Men jag har tyvärr världens torraste hårbotten och behöver "starkare" produkter på den fronten, därför kan jag inte enbart använda dessa produkter utan måste varva dessa med fuktgivande shampoo.

Men tummen upp ändå! Proukterna är säkert ypperliga för personer som har ganska normalt hår och fönar/plattar ofta!

Sara.


*pga. detta!


Pentik VivaldiJag fick två presentkort till Pentik till födelsedagen och passade på att skaffa dessa skönheter. Handgjorda kristall-ljusstakar, Vivaldi. Som ni ser är de olika långa! Men jag var in till Pentik idag och fick byta. Jag hade inte alls märkt att det var olika höjd förrän jag började fota dem hemma. Försäljaren förklarade att det kan vara lite olika eftersom de är handgjorda. Men nu är allt frid och fröjd igen!

Sara.

Allt eller inget?


1:an, 2:an, ingen eller båda?

Jag är väldigt bra på att inte bestämma mig. Just nu kan jag inte bestämma mig mellan dessa två klänningar. Hjälp mig.

Sara.

Till saluJag har tyvärr kommit fram till att dessa två par skor inte kommer till användning. De högklackade för höga för mig, och gummistövlarna sitter för tajt på min breda fot, vilket jag tyvärr inte märkte förrän det var för sent.

1. "Kil"-/högklackade skor från Andiamo
- storlek 37
- använda 2 ggr
- några skråmor på klacken.
- köpt för 49,90 förra våren

2. Gummistövlar från Tretorn med rosa detaljer. (Länk)
- storlek 38
- använda 1 gång
- som nya
- köpt för 54,90 i mars.


Skicka e-mail till saralene.blogg@hotmail.com om ni är intresserade. Sätt gärna ett bud, och jag vill ju inte ha så mycket som jag själv betalade för dem eftersom de är använda. Det är först till kvarn med rimligt bud som gäller.

Hör ingen av sig här så sätter jag ut dem på Huuto.fi, eller findit.fi!


Sara.

10/5Dagen har bestått av solande på balkongen, läsande av diverse tidningar som inte hunnit bli lästa de senaste månaderna, och naturligtvis balkongkaffe.

Famnen!Jag orkade läsa tidningar i kanske 1 timme, men sedan blev jag rastlös och bestämde mig för att tvätta balkongfönstren. Det var lite scary att stå på en pall nära räcket. Jag har "tyvärr" inget bildbevis på denna strapats, men om det önskas får man gärna komma och inspektera vår balkong med rena fönster.

De förbannade björkarna har börjat blomma, är det inte tidigare än vanligt? Jag letade igenom alla mina tusen recept, men tror ni att det fanns en enda outtagen allergimedicin? Nej! Jag skulle kunna starta apotek på alla mina tusen (onödigt utskrivna) krämer och tabletter, men allergimedicin fanns ej. Jag får i alla fall nytt från studenthälsan imorgon. Tack och lov.Efter en alltför bra förmiddag körde jag iväg till jobbet för att fixa och städa lite. Har jag inte världens härligaste utsikt från jobbfönstret?

Efter jobbet körde jag via Smedsby bland annat för att hälsa på sjuklingen. Det var skönt att med egna ögon få se att han verkade må relativt bra. Jag blev dessutom bjuden på mat. Det var inte illa!

Nu ska vi iväg på valpkurs, hoppas att Elmeri sköter sig!

Sara.


9/5


En smutsig liten kille på villan.

Det har varit en jobbig helg på många sätt. Men idag fick vi äntligen pusta ut lite och hoppas på det bästa. Jag har haft hjärtat i halsgropen hela dagen, men ikväll känns det bättre.

Jag, Philipp och Elmeri ska till Rauma på hundutställning nästa helg. Det ska bli skönt att komma bort lite, även om det bara är i "grannstaden". Vi kom fram till att vi inte ville stiga upp mitt i natten och dessutom är det ju helt skönt med en liten weekendresa så här mitt i stressen. Tyvärr var alla hotell i Rauma redan fullbokade, men vi hittade ett ledigt rum i Björneborg istället.

Hoppas Elmerigubben sköter sig fint på utställningen, även om jag inte tar det så allvarligt. Både jag och Elmeri ska testa på om vi överhuvudtaget gillar utställningar.

Sara.


Bröllopsklänningar/backs

Jag har gjort små kollage och minianalyser från bröllopsmässan i Helsinki i januari. Först ut har vi, kanske aningen oväntat, klänningarnas baksidor. Det verkade vara relativt jämnt fördelat på hur ryggarna på klänningarna såg ut.

Knäppning:(Notera att de inte har knäppt knapparna, för att inte nöta på de sköra gummibanden)

Snörning:


(Jag tycker vissa ser väldigt slarvigt knutna ut, hade nog kunnat göras bättre)

Dragkedja:Själv har jag en dragkedja på min klänning. Men jag skulle hemskt gärna vilja ha en snörning. När jag har min första provning hos sömmerskan tänkte jag undersöka möjligheten att göra en ändring och sätta in en snörning istället. Bara för att det är så fint. Det var så jag hade föreställt mig min klänning innan jag började leta. Men vi får se vad sömmerskan säger.

Sara.


p.s. Det är exakt 2 månader kvar till bröllopet idag. Jag börjar känna mig smått stressad!

Balkongplugg

Det gick som jag fruktade, jag har förträngt alla skoluppgifter fram tills idag. Nu sitter jag här på balkongen och skriver min djupanalys av organisationsmetaforer. Det är verkligen hett, och jag ser knappt skärmen. Då jag blir klar med analysen blir det att klippa och klistra lite (!!!) för att fixa ihop en poster av samma organisationsanalys. Mellan varven borde jag även skriva ett litet arbete om vilka olika typer av borgen det finns till bolagsrätsskursen.

Allt detta innan klockan 5, för då blir det morsdagsmiddag. Som tur får jag väl lite färg här på samma gång medan jag pluggar. Men jag undrar hur länge jag orkar pressa ute i solen i denna hetta. Det kunde blåsa lite tycker jag!

Sara.

7/5Härligt med härligt väder idag!

Jag har lust att åka iväg till villan och ta det lugnt och sola lite, men lägenheten behöver städning och min kandidatavhandling behöver lite behandling. Hundra andra skoluppgifter måste också fixas innan måndag.
Kandidatpresentationen i onsdags gick nog riktigt bra, och jag behöver inte ändra på så mycket. Det är nog bara småsaker egentligen. Skönt!

Nu ska jag ta itu med städningen här hemma, hoppas att jag får någon hjälp av gubben. Just nu är han nämligen fastklistrad framför tv:n och Formel 1.

Sara.

Nu får sommaren komma... jag har skaffat sommarens badutstyrsel. En bandeau-baddräkt från H&M för 14,95.Sommaren är räddad!

Jag var nämligen i stort behov av en baddäkt bandeaumodell, eftersom jag verkligen inte har tänkt skaffa mig "axelbandsränder" som förevigas på alla bröllopsfoton. Jag kan nämligen avslöja att min bröllopsklänning är axelbandslös! ;)

Sara.p.s. Jag har en jättestor nyhet som jag så gärna vill berätta om NU. Men jag tänker nog hålla det inne en liten stund till! ;)

FästmannenFör er som läser vår bröllopsblogg är denna bild redan bekant, men jag tänkte även visa upp min stilige fästman här. Så att ni säkert inte ska missa honom. På bilderna testar han väst och plastrong på Boutique Beauty.

Det är bara 65 dagar kvar nu, drygt 2 månader. Och det är väldigt lite. Det börjar nästan bli lite bråttom med alla förberedleser. Först ska jag få undan kandidaten, sedan blir det bröllopsfix till 100%!

Sara.

Berlin - day 2, pt.3Efter båtturen längs med Spree satte vi oss ner i en Biergarten i Nikolaiviertel.

Sedan fortsatte vi bussturen genom staden.Vi hoppade av vid Brandenburger Tor och promenerade över till riksdagshuset. Tyvärr fanns det väldigt mycket säkerhetsåtgärder runt byggnaden. Vi slapp varken in eller runt. Tips: vill man gå in till riksdagshuset måste man boka tid flera veckor på förhand.Vid Brandenburger Tor demonstrerade minst tre olika grupper (som vanligt). Polisbilarna skymde därför sikten fram till porten. För att vara helt ärlig så tycker jag man borde förbjuda demonstrationer på sådana turistattraktioner eftersom det verkligen är mycket störande. Enligt mina medresenärer är det alltså snarare en vana än ett undantag just på den platsen.


Under den sista biten av bussresan började solen redan söka sig neråt, och vi bestämde oss för att sätta oss vid en terrass nära vårt hotell för att fundera ut på vilken restaurang födelsedagsbarnet ville avnjuta kvällens middag.Efter middagen på restaurangen Maredo (argentinskt steakhouse), gick vi längs med Kurfürstendamm och tog en glass vid Häagen Dazs.Vid det här laget var både vi och våra fötter riktigt trötta, så vi vandrade tillbaka till hotellet för lite välbehövlig sömn!

Sara.

4/5God morgon!

Idag är det kandipresentationer och opponenser som gäller. Önska mig lycka till! Jag hoppas verkligen att jag inte behöver göra om alltför mycket. Jag är nämligen relativt nöjd med mitt arbetet redan nu. Dessutom har jag tröttnat på min egen text, och orkar inte riktigt titta på den längre, även om jag tycker att resultaten är intressanta. Vi har ytterligare 3 veckor på oss att göra förbättringar på dagens feedback. Hoppas, hoppas att det bara är småsaker!

Sara.

Slöjan


Sara.

DagensIdag blir det en väldigt classy dagens oufit-bild från H&Ms provhytt. Men det passar i och för sig riktigt bra, eftersom hela klädseln ändå är från H&M, minus skorna och väskan, som är från Paul Green och Zara.

Jag insåg idag att det bara är 2 veckor kvar av föreläsningar. Vart har den här våren tagit vägen? I och för sig har jag faktiskt skolarbete ännu i 3, eftersom den slutliga kandin ska lämnas in sista veckan i maj. Men 3 veckor, det är ingenting. Snart börjar jag dessutom jobba heltid igen, det ska bli skoj. Skönt med lite omväxling!

Sara.

Vappen i Vasa

ValborgsmässoaftonJag trodde verkligen att vi inte skulle klara oss längre än 30 minuter på vår picknick i parken, men det visade sig vara riktigt varmt i solen ändå. Vi njöt av solen och maten, spelade kubb och hade mycket trevligt tillsammans. Då solen började söka sig ner bakom Kuntsi, sökte vi oss mot vår kvällsdestination där trevligheterna fortsatte.


1:a maj

Idag har vi inlett sommarsäsongen genom att ta oss en glass på torget, tittat på amerikansa bildar och vandrat omkring på torget.

Glada vappen!


Sara.