Torsdag 31 mars


Den här månaden har VERKLIGEN gått snabbt. Jag har inte ens hunnit blinka. Har ni?

Vi tittade på The Office i skolan idag och analyserade sedan situationen från ett organisationskulturperspektiv. Sådan undervisning gillar jag! :) Jag har flera gånger tänkt börja titta på The Office, men jag har aldrig riktigt fastnat för serien. Men nu tror jag att jag faktiskt blev lite beroende.


Annars är allt nog som vanligt. Jag och Elmeri går på många solskenspromenader. Jag skriver på kandidaten och på övriga skolarbeten, Elmeri tycker att jag är tråkig. Och som vanligt borde lägenheten städas!

Sara.


Vad vill ni ha?Usch det där förra inlägget lät ju bara så deprimerande. Så jag känner mig tvungen att skriva ett till här på direkten!

Jag har börjat känna mig lite osäker på vad min blogg egentligen ska innehålla. Jag känner mig lite splittrad, och det känns som om bloggen är så fruktansvärt tråkig just nu, så nu gott folk önskar jag verkligen att ni kunde droppa en liten kommentar här och skriva vad ni vill att jag ska skriva mera om.
Eller är det bra så som det är nu?

Jag tror främst att jag har prestationsångest eftersom jag tycker att det finns SÅ många bra bloggar där ute i bloggosfären som jag verligen älskar att läsa!

Sara.

Stress


Härligt väder, det kommer man långt på!

Jag hade min kandipresentation idag, och det gick nog helt bra, MEN... jag har nog väldigt mycket kvar att göra. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska överleva de kommande månaderna utan att gå i tusen bitar. Borde anställa assistent! Det är ju inte direkt så att kandidaten är det enda jag har på G just nu...

Varför tar jag mig alltid an så mycket på samma gång?

Nästa höst så tänker jag, för en gång skull, ta det lugnt i skolan (lättare sagt en gjort!). Eller kanske snarare ett normalt antal kurser vore en bra idé i alla fall. Hittills har jag bara kört på och tagit så mycket kurser det bara går. Men nu börjar det ta emot efter 2½ års supereffektiv studietakt.

Jag borde verkligen bestämma mig för någon belöning som jag kan se fram emot, och som kunde motivera mig den närmaste tiden. Jag vet inte vad det sklle vara, men jag behöver motivation till VARFÖR jag håller på som jag gör just nu.

Förslag på belöningar? ;)

Sara.

29 mars 2011Nej, jag har inte hunnit med sådana här trevligheter idag som bilderna låter tro. Jag har nämligen varit i skolan precis hela dagen. Bilderna är från gårdagens solskenspromenad vid stranden. Skoldagen blev hela 12 timmar, och därför blev jag även tvungen att skaffa barnvakt åt Elmeri idag. Han klarar ju inte sig ensam hemma i 12 timmar.

Vi har haft kandidatseminarum hela dagen. Jag har lyssnat och opponerat och lyssnat lite mera på andras kandipresentationer. Och faktiskt blivit klokare. Imorgon ska jag själv presentera min egen kandi och få feedback på den. Nervöst! Därför håller jag mig nu kort, eftersom jag måste fixa lite med presentationen ännu inför imorgon.

Sara.

Längtar mig bortJag längar efter att få resa bort. Just nu har vi ingen konkret resa inplanerad eller inbokad, vilket vi ju brukar ha så här års! Vi har antagligen tänkt åka iväg på en mini-honeymoon efter bröllopet. Men vi har inte bokat något ännu. Vi funderar lite på Rom, eller någon annan trevlig stad dit man kunde åka på en miniweekend. Den "riktiga" honeymoonen åker vi på sedan i vinter då vi har mera tid!

Jag drömmer mig bort till Egypten! Tänk att det redan har gått ett helt år sedan vi var där. Underbara Egypten! Jag har redan förträngt natten och dagen i bussen då jag spenderade största delen av tiden på busstoaletten. Det var nästan liksom värt det, då man fick se pyramiderna!

Jag försökte göra en liten animering på några Egypten-bilder, men det blev förstås väldigt dålig kvalitet med .gif, och jag orkar inte göra om det just nu! Vet inte ens om det skulle bli bättre på något sätt.

Jag vill ut och resa NU!

Sara.

28 mars 2011Fint väder idag igen! Trevligt trevligt. Jag är hemma en stund från skolan för att titta till Elmeri, dricka lite kaffe, och skriva lite blogg. Men snart ska jag tillbaka till skolan igen. Urk. Jag slutar nämligen först klockan 18 idag. Sedan blir det kandi-opponens-förberedelser hela kvällen.

Jag har försökt mig på ett videoblogginlägg, men jag är nog alldeles för blyg för att våga ladda upp det! ;)

Sara.

Loppispryl

Dagens loppisfynd är defenitivt denna skitcoola box camera. Man kan ju inte direkt göra någonting med den, men det är en ypperlig prydnad hemma hos oss.Jag var alltså på loppisrunda med en vän idag, och hittade förutom denna, ett sällskapsspel och en inköpskorg.  Jag är mycket nöjd! Loppiset var verkligen proppfullt av människor. Jag antar att det var andra än vi som hade kommit på detta söndagsnöje.

Sara.

IgårVi var i Smedsby på middag igår, vilket har blivit lite av en tradition på lördagar. Det var riktigt fint väder, även om det var lite kallt! Elmeri fick träffa mosters hund Fredi för första gången också. Först var Elmeri lite rädd, men sen blev det mycket bättre!Den stora och lilla pojken.Länge sen jag gått omkring i Smedsby! Det är säkert flera år sedan. Kändes mystiskt, men bra.Som sagt, Elmeri var lite rädd i början och sprang ifrån Fredi.Jag bjuder på mig själv lite, och visar den fina bilden till höger där jag jag håller på att falla ner i snöhögen. Philipp tyckte att det var skitkul. Inte jag. Mycket fin bild!

Idag har jag x timmar skolarbete framför mig. Organisationsanlysarbete, finskapresentation, läsa 2 kandiuppsattser som ska opponeras på tisdag och onsdag, samt förbereda min egen kandipresentation!

Sara.

Earth Hour 2011


Först hade jag inte alls tänkt delta i Earth Hour, men sedan fick jag för mig att jag ville filma från balkongen då "lamporna släcks". Jag släckte ner hela lägenheten och bänkade mig ute på balkongen med kamerorna i hösta hugg.

Nåja, min film blev en liten besvikelsen, en endaste ynka lampa blir släckt. Inte direkt något "wow" moment här i Vasa inte. Jag och Philipp körde även via centrum under timmen, och fastän vissa lampor var släckta så blev det inget "wow" moment där heller.


Denna bild är naturligtvis tagen innan jag själv släckte ner lamporna!

Sara.

Balkongkuddar

Jag har tröttnat på blommor, och fått dille på stjärnor istället! Balkongen har än en gång fått ett litet lyft; så här såg det ut förut. Fast man kan inte riktigt jämföra före-efter ännu, eftersom vi inte har några sommarblommor eller dekorationer ute på balkongen ännu. Men det har börjat klia i balkong-fingrarna!
De nya mörkblåa balkongkuddar kommer från Clas Ohlsson och kostade runt 6 euro styck. Hoppas att de inte bleknar lika fort som de gamla rosa kuddarna! Man borde kanske sätta dem i skuggan då man inte vistas på balkongen.

Sara.


Elmeris outfit 


Elmeri visar upp sin snygga blåa kurahalare*. Som jag skrattade, när jag han gick omkring i denna outfit här hemma en stund idag. Eftersom han har så mycket päls så ser hans huvud och rumpa oproportionerligt stora ut.

Halaren är som sagt ännu lite stor, men jag tror nog att han ännu växer till sig lite, annars får jag sy upp benen lite. Jag tror att detta kan vara en bra investering, eftersom han blir så otroligt skitig under magen nu när snön börjat smälta. Jag har visserligen fått rådet att han kan få tovor i pälsen om han har på sig "kläder", men jag tror att jag hellre reder ut tovorna än att han måste duschas superofta.

Sara.

*Betyder fortfarande galonoverall.

25/3


Det är riktigt blåsigt även idag. Både jag och Elmeri höll på att blåsa bort. Man får dessutom så fina frisyrer när det blåser storm ute, eller hur? Eftersom Elmeri har så mycket päls, så ser han alltid ut som en halv hund då det blåser. Jag fick ingen riktigt bra bild på den halva hunden, men jag försöka igen. Det ser så roligt ut!

Jag är på riktigt dåligt humör idag, och då borde man inte heller skriva blogg. Oftast skriver man sådant man inte annars skulle ha skrivit, och därför håller jag mig kort just nu i hopp om att dagen ännu hinner bli bättre.

Sara.


Filmen


Här kommer filmen jag har pratat om nu i flera inlägg. Annu gav sitt godkännande! Jag bråttades länge med YouTube eftersom Sony Music Entertainment inte ville att jag skulle använda Natasha Bedingfields låt "Wild Horses". Jag gissade att jag kanske skulle få problem med uppladdningen pga. den. Men jag ville så gärna använda låten, så jag editerade filmen på basen av den låten i alla fall. Och det slutade ju inte bra, videon fungerade inte. Nu har jag spenderat flera timmar idag på att försöka hitta en låt som YouTube godkänner. Inte det lättaste, eftersom jag är kräsen.

Efter att bara ha blivit halvnöjd med resultatet på YouTube så testade jag att ladda upp filmen på videofyme istället. Och det verkar fungera? Ifall någon vill se filmen med den nya låten så kan ni klicka här. Ovan ser ni alltså videon med "orginallåten".

Kom ihåg att det här är den första filmen jag någonsin editerat, så var snälla med mig! ;) Philipp tyckte nämligen att den var tråkig. Haha. Så ha inte för höga förväntningar bara!

Varsågoda!


Sara.

24 mars


Det var verkligen blåsigt idag. Men fint väder bjöds det på i alla fall! Nu när jag tittar ut genom fönstret ser det inte alls lika fint ut som det gjorde på dagen. Blåsten har väl gjort sitt och blåst in lite moln över staden.


Elmeri har söndrat
sitt fina hårspänne, och det fanns inga fler likadana på djurcentrum, så jag köpte gummiband istället. Dessutom fanns det kurahalare* på -50%, så jag passade på att köpa en sån åt honom också. Den var lite stor, men jag antar att han ännu växer lite!


Jag väntar på att Annu ska titta på filmen jag gjorde igår så att jag får sätta upp den här på bloggen. Men hon är på jobbet nu så det blir tills ikväll. Men så fort hon har gett sitt godkännande (vilket hon kommer att göra!) så sätter jag upp den! ;)

Och så kommer Philipp hem redan idag, tack och lov! Det är inte lätt att vara gräsänka.

Sara.


*kurahalare på finlandssvenska = galonoverall på rikssvenska.

Det gick bra!

 


Ridning gick jättebra! Jag är jättenöjd över att jag verkligen vågade sätta mig upp på hästryggen igen. Och det känndes precis som förut. Skönt! Jag fick rida lille Pettson (Petki) eftersom Riina var halt. Jag hade egentligen velat rida Riina, lugn som en filbunke, men det gick också bra med Petki. Han var riktigt snäll med mig. Elmeri uppförde sig också exemplariskt på läktaren hela timman.

Jag blev lite taggad på att filma med nya kamera, så jag ska försöka redigera ihop en liten filmsnutt från då Annu red Ami. Annu måste eventuellt ge sitt godkännande innan jag publicerar den, men om den blir bra,  så ska jag nog övertala henne! :)

Sara.


Rida

Jag erkänner att jag är jättenervös just nu. Jag ska nämligen iväg och rida, för första gången sedan jag föll av och "bröt" höften och gick på kryckor i höstas. Jag ska ha privatlektion för ridläraren, och det känns i alla fall tryggt. Men nervös är jag hur som helst. Det har gått alldeles för länge sedan jag satt på hästryggen nu.


Sara.

Promenaden

Jag lekte med några av s95:ans kamerafunkionerer under promenaden. Jag är fortarande nykär i kameran. Den är mycket mycket bra, och jag är mycket mycket nöjd.


Miniature effect.


Miniature effect.


Bara blåa färger.

Jag önskar att jag befann mig på Kopparön just nu, jag skulle verkligen vilja se Sport - Pelicans live ikväll, eller ens på tv. Men matcherna kostar 10 euro styck om man vill se dem på internet, och det känns bara fel att betala sådana pengar. Jag tycker att det kunde vara gratis, eller åtminståne lite billigare för en bara EN match.

Sara.


Kandi kandi kandi

För 10 minuter sedan skickade jag in den. Kanden. Jag har suttit och panikskrivit hela dagen. Dessutom satt jag uppe till klockan 4 i natt. Jag skulle kunna fila på teoridelen i oändligheter. Tur att det finns deadlines så att man måste sluta någon gång!

Jag ska nog fira detta på något sätt. Jag vet bara inte HUR? Jag funderar på en liten shoppingrunda. Eller något annat trevligt. Men allra först ska jag i alla fall ta en långpromenad med Elmeri! Det är han värd efter att ha stått ut med mig fastklistrad i datorn de senaste dagarna.Sedan ska jag eventuellt ta mig tid att läsa lite bloggar. Som om jag inte fått nog sociala medier redan*! Jag är helt efter i bloggvärlden, hehe! Jag använder ju Bloglovin, och har just nu 391 olästa inlägg. Herregud, det kommer ju att ta minst en vecka att beta av den högen. En idé vore ju kanske också att rensa lite bland de bloggar som finns på min lista.

Sara.


*jag skriver ju om sociala medier i min kandidatavhandling!

Världens sämsta

... jag känner mig som världens sämsta mamma idag. Jag har nämligen skänkt bort min bebis att bli barnvaktad hemma i Smedsby ikväll bara för att få vara ifred. Min deadline för kandi 1 är om 20 timmar och vem kan mostå den här sötisen då man försöker skriva:Jag vill leka, NU!

Jag har varit i skolan hela dagen, och såklart är Elmeri full av energi då han förmodligen sovit stora delar av dagen. Han har gått omkring och gnytt och föröskt få mig att leka enda sedan jag kom hem. Det var nog ändå bäst att han fick åka till Smedsby så att jag kan koncetrera mig i några timmar, och så att han får någon att leka med!

Men det känns hemskt tomt här hemma just nu! Usch.

Sara.

Second half of the b-day

Jo, resten av dagen blev precis lika bra, om inte bättre! Vi firade inflyttnings/födelsedagsfest i Brändö med lite ost, vin, bröllopstårta och sällskapspel. Jag hade en riktigt trevlig kväll, och bilder säger alltid mera än tusen ord, varsågoda, ett bildregn:

Jag lekte med funktionen "poster" på kameran.Party Alias var alltså kvällens spel! Jag och mitt lag förlorade stort, men det gjorde ingenting, vi hade kul ändå! ;)Elmeri blev jättetrött, och var som ett litet barn på nyårsafton. Ville inte sova fastän han var trött som en gris.

Sedan mitt i party alias slutspurt märkte jag plötsligt att min kamera har en fisheye funktion. Det var så kul att jag höll på att kissa på mig. Jag kunde inte ens hålla kameran stilla så länge så att jag fick en osuddig bild. Stackars mina fina vänner, nu utsätter jag er för fisheye-kollage. Hoppas att ni överlever!

 

För att göra det helt tydligt för alla, så ser mina vänner alltså inte ut så här på riktit! ;)

 

Jag hade en superbra födelsedagskväll! Tack alla fina vänner som ville fira med mig.

 

Sara.


First half of the b-dayJag blev grattad av Philipp och Elmeri i morse med en sång, och en bakelse på sängen. Sedan åt vi mysfrukost tillsammans och begav oss ut på stan för att inhandla en födelsedagspresent till mig. Philipp ville ge mig en klocka, som jag fick välja ut själv!Till födelsedagspresent fick jag alltså en klocka, lite fint från pentik, och KAMERAN! Ur paketet uppenbarade sig alltså en Canon Powershot s95. Jag är kär! Jag meddelade redan Philipp att jag kan gifta mig med kameran ifall han ändrar sig. Den är helt underbar!Sedan fick vi födelsedagskaffe-gäster
. Jag bjöd på vår bröllops-prov-tårta. ;) Mums! Resten av dagen har jag bara lekt med kameran i princip.

Nu ska jag börja fixa mig inför ikväll, vi har flyttat min födelsedagsfest till Jonas och Mari som har inflyttningsfest samtidigt. Vi är så upptagna av oss att det går bättre att kombinera sånthär! ;)

Jag har haft en riktigt bra födelsedag hittills, och hoppas på att andra halvan blir minst lika bra! :)

Sara.


20 minuter till 23Jag och Philipp åt middag vid Bistro Ernst ikväll. Jag gillar verkligen det stället. Philipp kom direkt från tåget, och det känndes som om jag var på dejt när jag ensam satt och väntade på honom. Maten var lika god som förra gången, om inte bättre! Jag åt en tapastallrik som huvudrätt. Jag hade velat äta lite sniglar också, men jag var så mätt och ostbrickan lockade mera. ;)


Orsaken till middagen på Ernst var att jag har födelsedag imorgon. Jag tror inte riktigt att jag har förstått det själv ännu. Just nu känns det faktiskt som vilken annan dag som helst. Jag har så mycket annat för mig att jag helt enkelt inte har hunnit ägna så många tankar åt att jag blir äldre.

Och vet ni vad? Jag har INTE öppnat paketet ännu. Jag tänkte nämligen vänta i 20 minuter till. Så att jag sedan får ladda den över natten. Gissar ni vad det är nu då? ;)

Sara.

Att öppna eller att inte öppna


Jag fick ett paket idag. Och jag vet precis vad som finns däri. Innehållet är en födelsedagspresent. Till mig från mig, eller från mamma och Philipp. Än så länge är den bara från mig.

Om jag öppnar paketet nu, så kommer jag att spendera timmar åt att beundra den. Om jag inte öppnar nu, så kommer jag knappast kunna koncentrera mig på skrivandet. Det är lite loose-loose situation!

Borde jag vänta tills efter klockan 12 ikväll? Det är ju trots allt en födelsedagspresent.

Kan ni gissa vad det är?
Jag kan ge en ledtråd, paketet kommer från Rajala Pro Shop*.

Sara.

*Faktiskt riktigt snabb leverans! Jag beställde paketet på onsdag kväll.

Kandi 1Jag skriver och skriver och skriver. Samt dricker kopiösa mängder kaffe. Det flyter på just nu, och däför går det även på två röda att ladda upp ett litet inlägg på bloggen. Om jag får säga det själv är jag väldigt bra på att producera text. Det går lätt. Det är en helt annan femma om det är vettigt det jag skriver. Flummar gör jag ofta. Men skrivtorka har jag sällan. Men det är nog en bra sak. Tror jag.

Jag ville också bara säga att det är 4 dagar och 16 timmar tills kandi 1 ska lämnas in. Det är bara 112 timmar. Det låter ruskigt lite. Jag borde nog skriva lite mera nu...

Sara.

Motivationspresent*

Jag köpte en liten motivationspresent/förtids-födelsedagspresent åt mig själv igår. En liten mini-longchamp börs från Aukia som matchar min väska. Jag vet inte hur många gånger jag klämt på den men inte köpt den.

 


Vi skämtade lite i affären om att jag kan förvara min motivation i den, eftersom det är en motivatonspresent. Och nu ligger den alltså helt seriöst här bredvid mig på bordet, öppnad. Jag hoppas att motivationen ska flyga ut och sätta lite fart på kandiskrivandet.

Sara.


* Jag är världsmästare i att motivera alla mina inköp, så ni vet!

16/3


Elmeri och jag igår.

Jag ska strax bege mig till pappa för att titta på kvällens match. Sport mot Jukurit, sista finalen. Det är nu det gäller! Vinna eller försvinna. (Precis som förra gången). Jag har tyvärr inte alltför höga förväntningar! Men jag hoppas.

Jag har så mycket att blogga om, men ingen tid. Ikväll skulle jag vilja skriva lite om den där tårtan som jag lovade berätta lite om! :) Jag ska nog ta mig lite tid. Vi hörs!

Sara.

Innan jag tar natten

 Innan jag går och lägger mig så ville jag bara ladda upp dessa två bilder. Det var så vackert nere vid stranden när solen gick. Så vacker ljus, och så vacker himmel! Jag och Elmo var ute på en lite längre promenad runt klockan 7 och råkade vara nere vid stranden när det var så vackert.

Förresten så gick det helt okej vid bageriet idag, jag får inte exakt en den tårtan som jag ville ha, men jag är ändå nöjd. Det blir nog bra! Men jag skriver mera om tårtan en annan gång. Kanske imorgon?

Gonatt!

Sara.

Elmeri och jag

Efter att jag varit på möte med bageriet stannade jag en stund i Smedsby hos mamma. Det var så fint väder och Elmeri gillar verkligen att springa löst på gården hos dem. Jag gick ett varv runt huset och fick ett kilo snö innanför skorna. Det var verkligen snö upp till låren. Men runt huset skulle vi - jag och Elmeri.


På bakgården.


Elmeri x4 ♥


Jag och Elmeri - Is i busken.


Jag och Elmeri igen.
(Här hade jag bytt till mammas vinterstövlar pga ett kilo snö i mina stövlar!)

Och så avslutar vi med en liten video igen: Elmeri hoppar över sopborsten, men hoppar lite för tidigt. Söta bollen.Sara.


Morgonkaffet och tårtanJag sitter och njuter av mitt morgonkaffe medan jag väntar på att mamma och bilen ska anlända. Med betoning på bilen. Min egen bil startar nämligen inte, och därför måste jag låna mammas. Bilens acku har nog gett upp eftersom det nu hänt två gånger efter varandra att den inte ens reagerar när man vrider nyckeln. Surt. Jag har så mycket annat att sätta pengar på just nu.

Orsaken till varför jag måste låna bilen är att jag har möte med Andreas Knip's hembageri. Det är tårtan vi ska diskutera! :) Jag är skitnervös, och bombsäker på att de inte vill laga en sån tårta som jag vill ha. Men jag hoppas! Idag får jag i alla fall veta.

Sara.


Matchen

YES, Sport vann 2-1. Och matchen var verkligen spännande! Andra perioden var sesådär, men annars riktigt bra. Och spännande! Biljetten var nog verkligen värd att kämpa för i morse. Och vilken stämning det var på Kopparön!Här var det redan 2-1. Nångång i tredje perioden kanske?Red Army var på G ikväll.Första målet! Vilket liv!Andra målet!Och så fotar man sig själv i smyg, när man tror att ingen ser.Vi satt precis bakom mtv3 max gänget. Jag är lite rädd för att jag syntes i pauserna då vi steg upp från våra platser. Hehe.Och så till slut en liten film: här var det 4 sekunder kvar på klockan. Och alla visste nog redan hur det skulle sluta. Så härlig stämning! Filmen kan liksom inte alls förmedla stämningen, men kanske ni får en liten feelis hur det är.På onsdag är nästa match! Den ska ses på tv.


Sara.


p.s. Jag hade bara med mig lillkameran, vilket ni säkert ser! Kameran klarade sig inte alls bra. Jag borde jämföra hur bra kameran klarade sig för några år sedan. Om det är jag som bliviti kräsen eller om kameran faktiskt blivit sämre.

Sol ute, sol inne


Jag och dagens skugga.


Elmeri fick sin första flexi* i lördags, både jag och han gillar att man kan springa mycket mera fritt nu. Vi lämnar ändå inte bort andra kopplet helt så att han inte glömmer bort att man inte får dra!


Vi gick ner till stranden, men jag vågade mig inte ut på isen längre. Fegis. Jag vet ju att den ännu håller.


Elmeri gillar
att gräva ner nosen i snön.


Emellanåt är gatorna bara ...... och jag blev våt om fötterna. Kanske de där gummistövlarna hade varit hyvens idag?
Men jag njuter verkligen för fulla muggar av detta väder. Det är så skönt! Och helt underbart när man känner att solen verkligen värmer!

Jag har varit en riktig solstråle idag. En mycket bra dag! Det är underbart väder, jag är taggad inför kvällens match, Elmeri har inte varit en gnällspik trots att jag suttit vid datorn mycket idag. Och så har jag ju en relativt städad lägenhet. Inte ens kandidaten förstör mitt humör idag.

Underbart!

Sara.


*vad heter den där flexi-saken egentligen på svenska?


Tickets tickets tickets


I måndags blev jag så arg på mig själv när jag inte hade tänkt på att Sportis biljetter måste köpas TIDIGT på dagen. När jag gick till Studioticket förra måndagen klockan 2 så var ju matchen redan slutsåld.

IDAG steg jag upp halv nio (fastän jag har sovmorgon!) för att traska iväg till R-kiosken. Biljetterna* började säljas klockan 9. Det var bara 3 personer framför mig i kön, och jag fick biljetter till kvällens match! Inga megabra platser, men vi har i alla fall sittplatsbiljetter. Nice nice nice!

Sara.*vi pratar alltså om finalmatcherna mellan ishockeylagen Vaasan Sport och Jukurit som spelar i division 2 i Finland. Lite info för den som inte är insatt!


SöndagenJag borde tvätta Elmeri igen riktigt ordentligt. Det är så skitit ute nu. Men jag gissar också att det knappast är någon vits att tvätta den underbara vita lurvbollen ordentligt om det ändå kommer att bli riktigt slaskigt de kommande veckorna. Bilden är från förra veckan då han blev ordetligt tvättat senast. Han tycker om att mysa i handduken efter tvätten innan jag tar fram fönen och borstarna.

Idag är egentligen som vilken vanlig söndag som helst. Nästan. Lång frukost, lite chill, lite bloggande, middag hos pappa och sedan lite mera chill. Som vanligt, nästan. En annorlunda sak ska vi faktiskt göra. Nämligen titta på en lägenhet! Vi är inte helt seriösa (ännu!) men inom 1-2 år har vi nog tänkt flytta till något eget. Eller när den perfekta lägenheten kommer emot.

Sara.

En lördag i marsVi har varit till Salkari idag! Ni kan ju gissa vad vi har gjort där? :D (Rätt svar hittar ni på bröllopsbloggen). Annars har jag inte så mycket på hjärtat just nu. Skönt att det blev fint väder idag i alla fall! Dock hade jag inget behov av mina nya gummistövlar. Vad "synd"! ;)

Sara.Slask

Det har varit riktigt äckligt slaskväder här i Vasa hela dagen. Snöblandat regn ungefär. Jag blev faktiskt riktigt ledsen. Jag gick omkring med våta sockor hela dagen. Usch! Hoppas att jag inte blir sjuk. Till min stora glädje hämtade jag ut ett paket från Ellos idag och däri fanns räddningen: gummistövlar!


Dessa gummistövlar från Tretorn passar mina breda vader (wow!) och så tycker jag att de är lite söta med lite rosa detaljer. Nu behöver jag inte vara rädd om fossingarna då jag går ut och går med Elmeri.

Ska vi slå vad om att det blir -10 grader resten av mars nu i och med detta inköp?

Sara.

Mera hästbilder


Jag redigerade några
fler bilder från i onsdags vid stallet. Annu* ville nämligen ha några bilder, och jag har ju inget emot att redigera bilder. Det är superkul! ♥
Sara.


*kika in hos Annu, hon sätter säkert också upp fler bilder! Jag kunde inte bestämma mig vilka som var extra bra, så jag skickade 44 stycken åt henne ;)

Inbjudningarna (igen)Och så var de sista* inbjudningarna skickade! Wow. Det känns nästan lite tomt här hemma när de inte ligger där på borde längre. Men nu är det gjort. Supernice! Känns lite läskigt, dels för att jag nu inte kan ta tillbaka dem, hehe, och dels för att jag är rädd att jag har glömt att bjuda någon. Usch, hemska tanke!

Jag tar lite tillbaka min tidigare elaka attityd mot Posten, eftersom jag de två senaste gångerna har fått superbra betjäning. Kvinnan jag pratade med idag tyckte att våra kuvert var så fina att hon bad att få internetadressen därifrån jag beställt frimärkena. Hon förstod verkligen! ♥ De finländska inbjudningarna behöver lyckligtvis inte "förstöras" med två frimärken. (Även om det där blåa priority-märket inte direkt är världens snyggaste)

Sara.


*okej en saknar fortfarande adress, och vissa ska jag ännu ge personligen

BlusJag försöker egentligen spara på mina pengar just nu till diverse ändamål. Men då jag sprang på denna blus från Vila förra veckan kunde jag inte motstå. Jag hade tittat på den förut, men gissat att den ändå inte passar. Men när jag strosade omkring på Aukia tänkte jag att det ju inte skadar att bara pröva... och så passade den! Lovely.

Sara.

10/3Godmorgon alla fina! Elmeri väckte mig supertidigt idag, därför sitter jag redan här. Nåja, nu är det ju inte så tidigt längre men jag har varit vaken länge. Men det är nog bara bra att jag steg upp tidigt, om en stund ska jag nämligen hämta min vän och föra hem henne, hon har fått sina visdomständer utdragna, fy :(

Jag kom just på att jag faktiskt fyller år om bara 9 dagar. Det har jag liksom förträngt. Inte för att det är någon big deal, men i alla fall. Jag tog just tummen ur ... och bjöd in mina vänner till oss på min födelsedagfest. Inte varje år man fyller på en lördag så man bör ju passa på.

Idag ska jag skicka ut resten av bröllopsinbjudningarna. Det är "mina" gäster som står på tur, och det gör mig supernervös. Det var inte alls lika nervöst att skicka ut "Philipps" inbjudningar. Shit. Det börjar liksom bli verkligt nu.

Sara.
Vid stallet


Elmeri, som inte riktigt ville gå in i stallet.Annu rider.Jag fotar.Annu rider.Jag fotar mig själv och Elmeri.Ramell.Annu och Ramell - Annu pussar på Ramell.Ramell pussar på Annu.Annu och Ramell.Annu och Ramell.Hunden och Elmeri vänslas.Hunden och Elmeri leker lite - Elmeri har fart.Annu - Elmeri.

Jag blev tillfrågad av Annu om jag ville komma med till stallet och fota lite, och det vill jag ju självklart! Jag har inte haft så många chanser att fota med mitt teleobjektiv, och passade alltså på idag när det var ljust och fint ute. Jag behöver definitivt mera teleobjektiv-övning. Jag är inte längre van vid en rörlig bländare när jag fotat så mycket med 35/1.8!

Sara.

Multitasking

 


Jag sitter och tittar på ishockey samtidigt som jag redigerar bilder från dagen. Jag var till stallet idag tillsammans med Annu och fotade då hon red Ramell. Det var jättefint väder och riktigt varmt och skönt att vara ute.

Ishockeymatchen
, Sport-Jukurit går inte särskilt bra just nu. 2-0 till Jukurit :( Tycker faktiskt att det är lite konstigt att det ser ut att finnas många lediga platser i hallen i Mikkeli. Men i Vasa sålde platserna till fredagens spel slut på bara några timmar.

Sara.

Fastlagsbulle och rosor


Igår kom mamma med en fastlagsbulle och et knippe rosor åt mig. Fastlagsbullen fastlagstidsdagen till ära, och rosorna kvinnodagen till ära. Fastlagsbullen var god, och rosorna vackra! Tack mamma.

Hela kvällen igår spenderade jag med kandidaten. Jag fik riktigt flow och satt uppe till halv två. 3 241 ord har jag just nu, fastän det kändes som jag tog bort hälften av vad jag skrev förra veckan. Och även om det knappast kan kallas en sammanhängande text ännu, så är jag relativt nöjd hittills. Jag har 2 veckor på mig att fila på teoridelen ännu innan första deadline. Och hela nästa vecka är "ledig" = kandivecka. Idag ska jag träffa min handledare. Jag är lite nervös inför träffen, jag är rädd för att hon sågar mig helt.

Förresten så löste sig problemet med inbjudningarna relativt bra. Men det berättar jag mer om senare.

Sara.
Fastlaskiainen

 

Jag hade egentligen inte alls tänkt fara på Fastlaskiainen i år. Men så blev jag ändå medlockad av Mizza, och det var faktiskt riktigt trevligt att titta på pulkandet vid fiskarstranden i Vasa. Riktigt fint väder och massor med glada människor. En utmärkt ursäkt för att ta massor av fina bilder. Hehe. Jag fick dessutom en ursäkt att använda halaren för typ 5:e gången ever, jag är nämligen inte en särskilt flitig halar-användare.

 

Sara.

 

 


Inbjudningarna


Jag traskade lite nervöst iväg till posten idag för att posta första delen av inbjudningarna. Då jag räckte över hela högen med cirka 30 kort till post-tanten, väger hon ett brev och meddelar att mina brev väger för mycket för frimärket. 20 gram är gränsen. Jag håller på att få spader! Hon visar upp alla 30 cents frimärken som finns, och jag konstatera att jag inte tänker förstöra mina fina kuvert med de frimärkena hon visar upp. Jag förklarar att "sidu, det här är bröllopsinbjudningar och jag sku vila ha FINA frimärken". "Nä, det har vi int". Jahapp?

Nu vet jag inte riktigt varifrån jag snabbt ska få tag på fina frimärken.

Jo, dagens i-landsproblem, tack jag vet! Men nu har jag faktiskt hållit på och pysslat med dessa inbjudningar sedan - jag vet inte hur länge. Och jag vill att det ska vara fina, inte gul-grön-blå randiga.

Bridezilla a.k.a. Sara.

Which one?

Jag är världsbäst i beslutsångest.
Just nu funderar jag konstant på dilemmat Tamron vs. Canon? Jag "behöver" (okej, jag vill ha!) båda. Faktum är att jag någon gång kommer att skaffa båda. Men vilken ska jag börja spara till först? (Eller jag sparar nog redan) De kostar i princip lika mycket. Och båda skulle ersätta något som jag redan har men vill uppgradera. Men vilken behöver jag mera?


Tamron ersätter mitt Nikon 18-55mm/3.5-5.6 objektiv.
  • Använder i princip mit kit objektiv aldrig längre eftersom jag tycker att det är så dåligt nu när jag vant mig vid 35mm/1.8.
Canon ersätter min Canon Ixus 80IS.
  • Jag blir så arg varje gång jag tar bilder med Ixus. Till och med då det är riktigt ljust kan man lyckas få riktigt suddiga och gryniga bilder med den.

Vilken? Vad tycker ni?

Sara.

Tjejkvällen


Vi träffades några tjejer igår kväll för att att äta och dricka gott, snacka lite tjejsnack, pyssla med lite bröllopsinbjudningar och gå i bastun. En renodlad tjejkväll helt enkelt!


Vi åt fyllda tomater och paprikor med kycklingbröst och sallad. Supergott! Sedan testade vi ju också det vita bröllopsvinet som faktiskt vara riktigt riktigt bra, utan att överdriva! Jag tror att det andra tjejerna också kan intyga om att det smakade riktigt bra. Vi testade även det nya röda Motörhead vinet, som också smakade väldigt bra!


Någonstans mellan bastun, maten och vinerna så blev vi taggade för lite dans. Vi hade egentligen inte alls tänkt fara ut. Ingen av oss hade ens med oss några utgångskläder. Men vi blev så sugna på dans att vi började fixa oss, och vips hamnade vi på Ollis.

På Ollis i dimman....

Jättetrevlig kväll. Jag älskar spontana utekvällar. Det blir så mycket bättre då!

Sara.

Balkonginvigning

Första gången detta år som man har kunnat sitta på balkongen. Det var mycket mycket nice! Det var faktiskt riktigt varmt. Nästan så att man blev svettig. Härligt! ;) Jag längtar så mycket efter våren just nu. Jag hoppas att all snö och is smälter bort snabbt så att jag får hämta vårskorna från vinden.


Jag och Philipp har varit en sväng till stan idag, jag har köpt sånadär halkskydd, man sätter ovanpå skorna. Vi letade ÖVERALLT, de verkar vara helt slutsålda. Ett par i storlek S fanns ändå kvar på Intersport. Nu behöver jag inte halka omkring längre då jag är ute och går med Elmeri.

Elmeri mår förresten mycket bättre nu. Han hoppar omkring och leker som vanligt igen. Kanske lite sämre matlust än tidigare, men annars helt bra. Skönt.


Jag ursäktar ego-bilds-bomben. Men jag kan inte hålla mig, eftersom jag helt enkelt älskar sol-bilder!

Som sagt var vi på stan idag, och jag klämde lite på nya kompaktkameror. Kände efter ifall en G12 är för stor eller inte. Jag vill ju ha en liten och smidig kompaktkamera som ryms i fickan, men som ändå tar superbra bilder. Jag tror att jag tycker att G12:an kunde passa i min ficka.

Ikväll ska jag lämna pojkarna hemma på tu man hand. Själv ska jag på bastukväll/tjejkväll. Jag ska ta med en flaska av det vita bröllopsvinet. Så att vi får provsmaka! Jag återkommer med min omdöme senare. Fastän jag knappast vågar erkänna ifall det inte smakar bra. ;)

Sara.

Leveransen


1. Bilen. 2. Lite av sakerna ur flyttlasset. 3. Bröllopsalkoholen. 4. Bebéerna.

Fast inte den leveransen som jag tidigare skrev att jag väntat på, utan vår flyttlast från Tyskland! Det har kommit nu. Och det tog ju bara 2½ år att få hem allt. Haha. Nu har vi en massa möbler i garagert som jag inte vet vad vi ska göra av. Vi har ju köpt nästan allt nytt här i Finland. Vi har alltså varit hela kvällen i Smedsby och grävt bland sakerna.

Mamma och A (eller egentligen bara A) har alltså köpt en ny bil från Tyskland och samtidigt fraktat hem diverse saker. Bilen är helt enorm, stort som hus, och riktigt ny. Superfäsch. Man skulle typ kunna bo i den.

Det var inte bara vårt flyttlass som fraktades, även vår bröllopsalkohol levererades!

Sedan blev vi bjudna på bebéer och tittade vi på när Sport förlorade stort. Surt. Hoppas att de vinner imorgon så att jag får gå och se finalmatcherna sedan.

Sara.


p.s. Elmeri mår jättemyckte bättre nu! Han sov mycket medan vi var i Smedsby, men piggnade till där och återfick till och med sin aptit.

Status


Jag har inte riktigt kunnat göra något vettigt på hela dagen. Bara tittat på Elmeri. Han är i princip vaken nu, men ligger bara och dåsar och kan inte gå ännu. Och så gråter han lite hela tiden. Han ser så ynklig ut, stackaren!

Sara.

Elmeri ♥Vi var ju med Elmeri hos veterniären idag. Tre stycken mjölktänder drog de ut. De tog cirka en timme, och under tiden åkte jag och Philipp på lunch till GW-gallerian. Nu är vi hemma igen, men Elmeri ligger ännu och sover på soffan. Jag tycker så synd om honom, det ser så hemskt ut där han ligger med tungan ut och blod runt munnen. Jag glömde fråga hur länge han kommer att sova, men hoppeligen vaknar han snart. Han fick samtidigt antibiotika och verkmedicin. Jag hoppas att han inte har så ont då han vaknar! ♥

Sara.
Kandidaten och sånt

Jag är lååååång där till vänster!

Fint väder idag igen. Tyvärr har jag inte hunnit njuta så mycket av det. I morse var vi ju till veterinären och resten av dagen har jag suttit inne och skrivit på kandidaten. Elmeri tycker att jag är jättetråkig som bara sitter och stirrar på datorn. 2 676 ord är nerskrivna just nu. Men hur många av dem som kommer att finnas kvar när jag är klar med spektaklet, det återstår att se.


Jag känner mig lite knäpp i huvudet efter att ha skrivit hela långa dagen. Men det måste verkligen göras nu.  Första deadlinen är om 2½ vecka.


Imorgon får jag antagligen ta hand om Elmeri hela dagen. Jag vet ju inte riktigt hur det går till när man söver hundar, men jag antar att han kommer att vara väldigt borta då han får komma hem. Stackars liten. Jag är faktiskt lite nervös. Han har fått extra många pussar och kramar idag.

Snart får jag hämta Philipp från tåget. Äntligen. Elmeri brukar bli så glad att han nästan kissar på sig då han ser Philipp på tågstationen.

Sara.

Förra veckans shoppingJag köpte något helt oväntat förra veckan, nämligen en röd "skjorta". Det är egentligen inte någon skjorta, eftersom den inte har några ärmar. Kanske det snarare kunde kallas för en väst? Det är väldigt otypiskt för mig med så färgglada kläder. Antagligen har jag blivit påverkad av "den röda trenden". Den svarta koftan är också ny.

Ja just det. Köpt från Lindex.

Sara.Status på Elmeri: han fick en ny tid till
imorgon, då blir det nedsövning och utdragning av de små tänderna.

Stackars litenIdag tycker jag faktiskt lite synd om Elmeri. Helt ovetande springer han omkring här hemma och leker. Vi ska nämligen till till veterniären om en stund. Elmeris mjölktänder lossnar nämligen inte riktigt, fastän de permanenta tänderna kommit upp bredvid. Jag vet inte om det är så illa att de verkligen måste dra ut tänderna, men vi får se vad de säger om en liten stund.

Jag har funderat på tänderna i över en vecka och även frågat uppfödaren (hon är samtidigt veterinär!) om situationen. Men i morse när tänderna fortarande inte ruckade på sig det minsta så ringde jag veterinären.

Stackars liten!

Sara.

Mera solsken

Jag vet att jag kanske tjatar lite väl mycket om väder och vind här på bloggen. Men jag är en sån vädermänniska. Jag blir otroligt påverkad av vackert väder. Humöret går ofta liksom hand i hand med vädret för min del. Egentligen skulle jag ladda upp detta inlägg redan på eftermiddagen, men blogg.se har tydligen haft problem idag.


Jag höll på att få hjärtsnörp nere vid stranden då vi gick förbi Kuntsi. Plötsligt rasar det ner skitmycket snö från taket. Det brakar och håller på i flera sekunder. Som tur kom alltså inte raset mig, utan några meter ifrån mig. Jag var ändå så nära att jag ändå fick lite "snöskvätt" på mig. Jag blev så chockad av händelsen att jag inte ens tog foto på raset, fastän jag hade kameran i handen!

En liten stund innan raset.

Ser ni att jag inte ens hade stängt jackan? Underbart. Hela +5 grader på eftermiddagen. Och denna temperatur uppmättes INTE i solen utan i vårt skuggiga köksfönster. I love it. Jag undrar om jag börjar ta ut segern i förskott om jag hämtar ner mina vårskor från vinden? Då kommer väl takatalvi*.

Sara.


*~eftervinter

Kaffe och maskiner


Njuter av en kopp hett morgonkaffe och läser om maskinmetaforen (don't ask!), innan jag beger mig ner för backen för att lära mig något.

Sara.

Solskensprommis


Jag tog som sagt en paus i min kilometerlånga to-do lista för att gå ut och njuta av solen.

 

Elmeri fick springa löst på isen.

 


Fick syn på en helikopter helt plötsligt.Superskönt att vara ute när det är varmt och skönt. Även om jag är lite avundsjuk på Mamma som åkte till Tyskland igår, +12 grader är det tydligen i Münster idag. Just nu kan jag inte förstå varför jag INTE åkte med, jag har ju bara 3 ynka föreläsningar hela veckan, och på kanden kan man ju skriva nästan var som helst. Varför åkte jag inte med?

Jag hoppas i alla fall att det varma, fina, vackra vårvädret fortsätter i samma stil så att jag inte behöver längta bort!

Sara.

GnällspikenJag har en väldigt stor gnällspik här hemma för tillfället. Och orsaken ligger säkert i den lilla vita saken ni ser på bilden. Elmeri gnäller som aldrig förr, och dessutom vill han inte äta ordentligt. Stackars liten! Den lilla tanden föll (mer eller mindre av sig själv!) ur Elmeris mun i morse. Och det är faktiskt den första tanden som jag lyckats spara!

Nu ska vi ut på promenad hade jag tänkt. Solen har nämligen kommit fram under dagen, och jag har printat ut alla kuvert. Äntligen! Jag belönar mig själv med solskensprommis.

Sara.

1 mars


Så här ser det ut när Elmo posar.

Jag lyckades ju inte direkt med allt jag skulle göra igår... Inte helt oväntat! Det enda som faktiskt blev gjort helt klart var att fota Ö. Annars ser dagens lista ut nästan som igår, plus några tillägg:

To do:
- göra klart inbjudningarna bara en grej som saknas, väntar på leveransen
- printa adresserna på kuverten
- skriva på kanden
- redigera och ladda upp bilderna från tisdagens fotojobb
- läsa ett kapitel i en bok
- fota Ö
- ha ångest över att det redan är mars imorgon idag.
- beställa skattekort
- gå till Tritonia

Den bara växer och växter...


Sara.