30/6Jag bjuder på en bild från möhippan. Den är tagen av Mizza. Då jag gjorde möhippeinlägget hade jag nämligen inte ännu fått hennes bilder, så jag kanske smyger in någon då och då nu innan bröllopet. Jag hinner nämligen inte fota alltför mycket just nu.

Ikväll har jag massage. Jippii! Men innan det borde jag hinna springa in till H&m eller Vero Moda, Elmeri har nämligen tuggat sönder min enda axelbandslösa bh, och jag tänkte INTE få några dumma ränder nu innan bröllopet. Elmeri har inte tuggat sönder en enda möbel eller leksak*, men min bh var tydligen intressant... :) Han tycker tydligen också att mina öronproppar är goda eftersom det nu två dagar i rad kommit öronproppar i hans kakka... ;) TMI, I know... ;)

Sara.

*hoppas att jag inte behöver ångra att jag skrev det där nu!

29/6 BridezillaEn sånhär fin lapp har jag fått på jobbet av mina kolleger ;) Men jag tycker inte riktigt att den stämmer, för SÅ hemsk är jag inte. Eller? ;) (Vet inte om jag vill ha svar på den frågan. Haha.)

Allt i mitt huvud kretsar bara kring bröllopet just nu. Så om ni inte är intresserade av sånt, så borde ni nog byta kanal nu. Tror jag skrev att det var 10 dagar kvar igår, men jag tror faktiskt att jag har räknat fel, för det är 10 dagar kvar idag!

Sara.

BröllopsupptagenDet är mycket nu, kanske man kunde säga. Då jag inte jobbar så pysslar jag med bröllopssaker, och då jag inte gör det då sover jag. Det börjar verkligen närma sig nu, och jag börjar bli lite nervös. 10 dagar. Oj oj. Vart har tiden flugit iväg?

Bilden är på gårdagens fläta som jag fick på jobbet! Igår hann vi med ett besök till Sandviks villan igen, så nu har jag helt på klart hur man kan placera borden. Skönt!

Sara.

Midsommar 2011Vi firade midsommar på Maxmovillan med ett litet gäng. Skön feelis med grillning, bastu, kubb och bad. Vädret var till och med på vår sida och solen sken nästan hela tiden. Elmeri fick till och med ta sig ett litet dopp. Jag vet inte riktigt om han gillar det eller ej. Men simma kan han åtminstone :)

Sara.

Glad midsommar!

Jag hoppas att ALLA får en riktigt riktigt fin midsommar. Och så önskar jag att ALLA nu hålller tummarna för att molntäcket spricker upp så att solen får komma fram och värma oss lite. På dagens program står allt det som sig bör på en midsommar. Grillning, bastu, vin, vänner och villa!Några midsommarbilder från 2010.GLAD MIDSOMMAR!


Sara.

22/6I onsdags var det dags för den praktiska delen i navigeringskursen. Vi körde bara ut till Jannes Saloon eftersom det blåste ganska hårt. Det var inte alls så svårt att navigera och det var ju inte heller första gången jag satt vi ratten på en båt heller. Men roligt var det, och vackert väder fick vi!Jag har försökt ladda upp det här inlägget nu i två dar, men blogg.se har inte riktigt fungerat...

Sara.

Midsommarplaner


Bilderna: Maxmovillan 2.6.2011

Vi har nu spikat våra midsommarplaner. Ovanligt sent faktiskt, fastän jag är planeringsfreak. Denna midsommar firas alltså i Maxmo på mammas villa. Jag borde ännu hinna handla grejer tills det, vilket jag verkligen fasar inför... Jag kommer nämligen alltför väl ihåg förra året då en tant stod å skrek åt mig på parkeringen då jag "hade parkerat fel"... :)

Jag hoppas på soligt väder!

Har ni midsommarplanerna spikade?

Sara.

Fröken kandidat

Nu har jag mitt betyg! Jippii!

Sara.

21/6Idag blir jag officiellt ekonomie kandidat. Jippii! Jag ska nämligen på betygsutdelning idag. Superkul att jag och min vän och brudtärna Sofia nu ska på samma betygsutdelning och bli kandidat samtidigt som mig. Det är knappast någon stor ceremoni, men någon sorts liten tillställning är det väl. Jag vet inte.

Efter betygsutdelningen ska mamma och jag och titta på blommor till bröllopet. Brudbuketterna är beställda sedan länge, men alla bordsblommor är ännu inte fixade.

Sara.


p.s. det gick riktigt bra på "tenten" med den katolska prästen, det var ingen tent egentligen utan mera en "liten föreläsning". Typ.

Min möhippa

Den långa versionen av hela dagen. Jag har fått lite bilder* av mina fina vänner nu, så jag tänkte att jag nu kunde berätta hela historien om min min underbara möhippa.På grund av ett litet misstag så råkade jag veta vilken dag jag skulle bli hippad, men hade ingen aning om hur, när eller var. När jag gick ut med Elmeri på morgonen var jag supermisstänksam och tittade bakom varenda buske för att försäkra mig om att ingen låg där och tryckte. Närmare klockan 12 på lördagen hördes det plötsligt ett hemskt oväsen från trappuppgången (grannen på 1:a våningen hade som sagt vaknat). Jag blev haffad och fick till uppgift att byta kläder, sätta på mig vingar, ta med mig en bunke, ett decilitermått, ett glas,  vatten, simkläder och en jacka.Sedan bar det av mot det okända. Jag visste inte vart och chauffören gjorde ett mycket bra jobb att villa bort mig. Jag märkte inte ens då vi körde över replotbron, utan trodde snarare vi åkte söderut.Vi replotbron fick jag ta av mig ögonbindeln, jag kände havsdoften men hade ingen aning om var vi var någonstans. Vi bryggan väntade sedan en segelbåt. Vi hade perfekt väder, varmaste dagen på sommaren hittills, blå himmel och knappt någon vind alls. Helt enkelt underbart!På båten fick vi äta en bit och förfriska oss en aning.Vi stannade båten utanför Strömsö där många av oss hoppade i sjön för att ta oss ett litet svalkande dopp. Enligt kaptenen visade vattnet 20 grader, och det var verkligen varmt och skönt!Vi plaskade.Jag njöt.Och plaskade lite till.Sedan anlände vi åter till Vasa där vi traskade iväg till åter en okänd plats. Vi stannade utanför IhoHud, varifrån jag tyvärr inte har några bilder. Men där fick jag njuta av en medical sauna och avsvalkande dusch. Jag kände mit lite fräschare igen! (Ni måste komma ihåg att det var VARMT, ~32 grader)Efter den sköna stunden vid IhoHud fick jag dagens uppgift, nämligen att fotografera diverse saker runt torget på 15 minuter. Ni ser minen på bilden nedan ;)Saker jag skulle fotogradera var bland annat en hund, en röd gubbe på ett trafikljus, en krog, en öl, en tatuering, 20€, en snygg karl, en grön cykel, ett flygplan, en roddbåt ... m.m. Och jag fick inte använda mig av möhippegänget. Jag fick ihop nästan 20 stycken om jag minns rätt. Och därmed slapp jag cykla till slutdestinationen.Jag fotade innehållet i en roskis.På jakt efter objekt.Efter min uppgift traskade vi åter iväg till stranden. En plötslig regnskur passade på att dyka upp precis då vi hade kommit till hovrättsparken. Men den försvann lika fort som den kom.Vi hade charader vid stranden och det blev faktiskt lika. Brunetter vs. blondiner.Efter en stund av lek i parken begav vi oss till kvällens slutdestination Gerby. Där vi hade Mexikans afton med tortillas. Hela huset var dekorerat enligt tema.Vi åt och drack, spelade kubb och hade det trevligt i solen.

Ända tills .... Lust-tanten kom på besök!!! Då fick vi ha lustparty! Det var... intressant!Efter lustpartyt fortsatte kvällens Mexikotema med Tequilas. Vad annars? ;)Senare blev vi taggade för att traska iväg till Dallas på "en öl".Och fortsatte sedan till krogen med limousinskjuts. Från krogen har jag sedan inte tagit några bilder.När vi var på Ollis så var det någon som sa åt mig att "överraskningarna inte ännu är över". Jag blev lite förbryllad, men tänkte inte desto mera på den saken. Men just innan jag skulle gå hem, berättade gänget åt mig att de skulle bjuda mig på frukost nästa dag! Det blev alltså en stor mumsig frukost i en solig trädgård tillsammans med några från möhippegänget.Vi solade, spelade kubb och åt av den supermegagoda laxpajen som jag bara måste få recept på!Tack hela gänget för att ni ordnade en kväll som jag hoppas att jag aldrig glömmer!

Tack tack tack! Ni är så underbara! Och nu blir jag blödig igen... ;)

Sara.


*Bilderna i inlägget är tagna av Annu, Jessica och mig själv.

22Prästen är påväg hit hem till oss nu, och vi ska ha nån sorts "tent" om ett kapitel i katekesen. Hela grejen mycket främmande för mig. Men det måste tydligen göras för att även den katolska kyrkan ska godkänna vårt äktenskap. Det börjar närma sig nu. 22 dagar kvar! Berättar sedan hur det gick med prästen.

Sara.


Britney!Jag fick hem biljetter idag! Nämligen BRITNEY! Vi ska på tjejweekend till Helsingfors i oktober och titta på Britney. Det var liksom självklart att vi skulle iväg eftersom jag och Mizza var på förra konserten också. Jag tror att jag fick helt ok biljetter faktiskt! Man borde kunna se scenen bra.

Men nu undrar jag lite. Det står "Kaikenlainen tallentaminen kielletty". Betyder det verkligen att allt är förbjudet? Förra gången fick man väl nämligen nog ta med sig en liten digitalkamera.

Sara.

Dagens


klänning: h&m, kofta: lindex, ballerinas: donna carolina

En dagens hjälpte Annu mig idag på lunchrasten. Nu om en stund fortsätter båtkursen, så jag ska springa iväg till pappa och låna en F-karta, en passare, en linjal och en gradskriva!

Sara.

Båtfeelis och villabilder

Jag var på "navigeringskursen" nu ikväll som ordnas av Motosbåtsklubben. Jag vill nämligen lära mig köra båt på riktigt. Sedan jag var liten har jag ju alltid bara suttit bredvid pappa, men aldrig kört båt på riktigt. Jag vill lära mig så bra att jag vågar ta ut pappas båt och köra till villan. Den här veckan har vi teori, och nästa vecka praktiska övningar. Det ska bli kul! Lite feelisbilder från villan:


 


 

 

 

Fjällskär 4.6.2011

 

Sara.
Red wedding cakeAlltså... en röd bröllopstårta kan säkert vara riktigt fin. Men en av mina senaste bröllopsmardrömmar handlade om att vi fick en röd hemsk kaka fastän vi beställde något helt annat! Kakan liknade någon av dem längst upp i bild. Hujedamig. Bröllopsmardrömmrna handlar verkligen om ganska lustiga saker ibland! ;) Har någon av er haft många bröllopsmardrömmar, eller är det bara jag som stressar för mycket?

Sara.

13/6Jobbet har kallat idag, men det har varit relativt lugnt där på grund av det regniga vädret, så vi fick en hel del saker gjorda där. Bra så! Eftersom mamma hade kidnappad Elmeri under dagen så passade jag på att gå en loppisrunda efter jobbigt i lugn och ro, men hittade inget. Nu tänkte jag sätta igång pysselverkstad här hemma, eftersom jag inte kommer att befinna mig hemma utan på navigeringskurs de kommande kvällarna. Och jag börjar snart få småpanik över hur jag ska hinna med allt innan bröllopet!


Sara.

HippadJag blev möhippad igår!

Mitt på dagen igår kom hela tjejgänget hem till oss med buller och bång. Efteråt fick jag höra att grannen på 1:a våningen hade vaknat av "sambatåget" i trappuppgången (vi bor alltså på 5:e våningen!). Hehe! Sorry grannarna! ;)Vi började med att åka på en riktigt underbar seglats med dopp i havet. Härligt! Sedan fortsatte vi ut på stan på diverse strapatser. Jag tänkte att jag kunde berätta hela storyn sedan när jag förhoppningsvis fått lite fler bilder från dagen. Jag har nämligen inte så många bilder själv, men jag hoppas att jag ska få några av gänget! :)Dagen var otroligt het! Vi svettades mycket! På bilden ovan var jag inne på Strampens kokheta toalett och höll på att få värmeslag! Observera mina fina vingar! ;)

Tack alla fina vänner för en minnesvärd möhippa!

Sara.

11/6

Jag knäppte rätt många bilder på lilla charmtrollet igår, så jag lägger upp några till bara för att han är så söt. Jag hoppas på värme och sol idag. Jag är ju ledig! 30 grader är kanske lite att ta i, men det får gärna vara 25 grader. tycker jag. Nu tänkte jag gå ut med Elmeri och sedan sätta mig på balkongen och se hur många minuter jag klarar av utan att förvandlas till en pöl på golvet.

Have a nice day peeps!

Sara.

Världens sötaste

Jag fick följa med Annu till stallet idag för att fota världens gulligaste lilla kille. Bara tre dagar gammal och så söt. Jag tänkte inte på att ett teleobjektiv skulle ha varit bra, men jag fick nog helt skapliga bilder med 35an också då lillkillen vågade närma sig.
Sara.

10/6Hårigt värre på min arm. Stackars lilla nyckelpiga.

Idag är det jobb som gäller. Det ska bli kul att få börja ta tag i hemsideprojektet idag. Jag som har sett fram emot det i flera år nu, och jag skojar inte!

Synd att vädret ska vara så fint när jag måste sitta inne hela dagen, men eventuellt hinner jag ännu njuta lite av solen då jag kommer hem på kvällen.

Sara.

BeachenDen lediga dagen spenderades på Sandöstranden. Det var varmt och skönt, och vi var inte direkt ensamma. Det var proppfullt!Och så tog jag årets vinterklådd! Det var KALLT, men svalkande.

Jag hann dessutom fixa mina naglar idag vid Anastasia Beauty. Jag blev supernöjd!

Sara.

En vandring i världsarvetSaltkaret/Svedjehamn.

Båttur till Valsörarna.Ankomst till Valsörarna.Fyren på Valsörarna.
Tillbaka till Svedjehamn.

En mycket trevlig vandring längst Björkö-Panike vandringsled och vidare med båt ut till Valsörarna för att ytterligare vandra vandringsleden som går från de norra skären till fyren i söder. Lyx att få göra sånthär på arbetsid! Vi hade verkligen tur med vädret.

Sara.

Today:

Provkamning och provsminkning och sedan sömmerskan! Jag hoppas att sömmerskan kan åtgärna alla mina planer jag har med klänningen :) Jag har nämligen fått en massa mer eller mindre dumma idéer om vad som skulle kunna ändras på den.

Sara.

7/6Jag har jobbat hela dagen. Det var ganska lugnt fastän det var riktigt bra väder. Närmare 30 grader har vi haft här uppe i Vasa idag, tur att vi har AC på jobbet.

Just nu sitter jag och fixar bilderna från gårdagens vandring i Björköby och på Valsörarna. Det blev många fina bilder. Jag hoppas att jag blir klar med bilderna ännu ikväll. Vandringen var inte alls så jobbig som jag kom ihåg. Det enda riktigt jobbiga var MYGGEN. Man kunde inte stå stilla en sekund ens, och inte ta av sig lagren av kläder fastän det var VARMT utan att bli myggmat!

Sara.

Mer bilder från villan

Fjällskär 4.6.2011

Sara.

Helgens


Allt annat h&m, förutom ballerinas: donna carolina

Söndagens - Lördagens

Helgens kläder har varit somriga! (Äntligen!) Igår kunde man till och med har skjorts, men idag var det lite för kallt för det. I veckan har det utlovats hela 28 grader här i Vasa. Och till min stora lycka så kommer jag att vara ledig onsdag - torsdag.Igår kväll var vi ännu en stund hos mamma i Smedsby. Jag drog upp lite ogräs och myste med Elmeri ute på terrassen så länge solen ännu sken.Imorgon har vi skolningsdag på jobbet, vi ska vandra Björköby-Panike vandringsleden igen, och sedan åka ut till Valsörarna med båt. Jag har varit på Valsörarna förut, men det börjar verkligen bli länge sedan eftersom jag inte kommer ihåg något alls. Det är verkligen nyttigt att själv uppleva det som man försöker sälja åt turister! ;)

Jag tar självklart med alla kamerorna och fotar så mycket jag bara hinner. Tur att jag inte kommer att vara den enda fotonörden så att alla inte måste vänta på mig som vanligt ;)

Sara.

RingenMer än så här får ni nog inte se ;) Inuti Sandbergspåsen ligger min fina vigselring som vi hämtade ut från Salkari igår. Jag har tittat på den hur många gånger som helst redan. Vi måste säkert föra in den för polering igen innan bröllopet om det fortsätter så här ;)

38 dagar kvar!

Sara.

VillanVi har varit på pappas villa idag. Första gången denna sommar. Det var riktigt skönt, varmt och soligt! Jag vadade lite vid stranden. Det var inte alls kallt i vattnet, hade jag inte varit förkyld hade jag hoppat i helt.Roope!Jag fick oönskade ränder fastän jag bytte topp nästan direkt vi kom fram. Förhoppningsvis hinner jag ännu sola bort dem innan juli.Elmeri simmade för första gången i sitt liv, och det gick hur bra som helst!

Jag tog en massa bilder, som vanligt. Mera kommer säkert under veckan!

Sara.

AsosAsos. Två klänningar* och en väska**. Ett par byxor och ett par skjorts. Jag fotade de mer intressanta grejjerna, klänningarna och väskan. Det är inte är särskilt intressant att fota svarta byxor och svarta skjorts. Även om de också var mycket fina. Jag blev lite överraskad över att klänningarna för en gångs skull hade passlig längd, trots att jag inte beställde dem från Asos Petite. Det gillas!


Sara.


*ignorerna att de är superskrynkliga!
** den är äkta läder = yes!

tredje juniDagen började på jobbet. Därfter snabbt hem för att skicka ett par brev och ett paket på posten och sedan till något mystiskt ställe bakom takana för att hämta ut ett paket från Asos. Jag ska nog visa innehållet sedan. Allt var nämligen så bra att jag behåller det ;)

Ikväll ska vi ha lite myskväll med Philipp, jag orkar inte göra något alltför ansträngande eftersom jag fortarande är lite krasslig. Fast jag mår myyyycket bättre idag. Jag ringde studenthälsan imorse för att få reda på mina provsvar, men NEJ där hade man stängt! Det hade man nog kunna meddela när jag tog provet i onsdags ... Nu får jag vänta till måndag. Hoppas verkligen inte att det blir någon antibiotikakur.

Sara.

Bröllopsbilen
Vi har ett litet "problem" med vår bröllopsbil. Den vi vill ha (den vänstra) kostar alldeles för mycket. Och den högra skulle vara en kompromiss. Men jag vet inte ... Vi borde bestämma oss NU! Min dröm är ju att det ska se ut så här. (Klicka! En mycket vacker bild!) Det är mycket surt att det inte finns en endaste cabriolet att hyra i Vasa.

Det är helt otroligt att man inte kan hyra någon snygg bil i Vasa överhuvudtaget. Vi har frågat alla och ingen har något fint att erbjuda. Den vänstra skulle inte kosta så mycket egentligen, om det inte var så att den måste köras hit från Björneborg, och därför blir priset dubbelt upp.

What to do? What to do?

Sara.

Villan

Vi har varit på villan i Maxmo idag på en kaffe med hela familjen. Elmeri fick springa omkring och bli riktigt skitig. Han njöt. Jag njöt för att jag fick fotografera lite. Jag är fortarande lite krasslig, men tillräckligt bra för att kunna åka ut till villan och knäppa några bilder! ♥

Sara.

Bröllopsfrisyrer

Minianalysen från bröllopsmässan i Helsingfors fortsätter. Denna gång tittar jag på håret! Tyvärr tyckte jag inte riktigt man hade satsat på en "brudlook" alls. Men jag antar att det är ganska vanligt att antigen go crazy, eller bara köra något riktigt basic på bröllopsmässor.

Som blivande brud vill man ju gärna ha inspiration till sin egen bröllopsfrisyr, men denna show gav mig inte någon inspiration över huvudtaget! Detsamma gäller nog bröllopsmässorna i Vasa. Jag hittade ingen frisyr där heller som jag hade kunnat tänka mig.

Jag har provkamning nästa vecka och jag tror att jag har bestämt mig för hur mitt hår ska vara, men det är inget jag tänkte avslöja förrän efter bröllopet! ;)

Sara.