Telefonterrorism

bild: härifrån, väldigt coola bilder!

Jag gick just igenom alla missade och mottagna samtal från januari månad och kom fram till att jag har fått 15 samtal från telefonförsäljare, och då kan jag inte ens se första veckans samtal i listan längre. Är det normalt att få så här många samtal?

Jag brukar oftast inte svara då telefonförsäljare ringer eftersom: 1. Det tar flera minuter innan man ens får säga NEJ TACK. 2. Jag vill inte heller vara otrevlig och slänga på luren. 3. Jag vill inte köpa något!

Jag vet att det är ett jobb, och att försäljarna också bara är människor, men nu får det verkligen räcka. Jag tänker anmäla min nummer till robinson-registret, och hoppas på ett slut på terrorismen.

Sara.

MorgonstundGodmorgon! Jag steg upp redan när Philipp gav sig iväg till tåget imorse. Jag fick då syn på denna vackra morgonhimmel ovanför Vasa, och var tvungen att hoppa ut på balkongen i endast strumpbyxor och topp. Det blev lite kallt, men well worth it. Orsaken till varför jag har stigit upp i ottan en morgon när jag skulle få sova till nästan 10, är att jag måste hinna läsa ut en bok innan föreläsningen idag.

Denna vecka består av endast 3 föreläsningar. Helt sjukt egentligen. Hade jag inte satt in en extra kurs i sista minuten, så hade jag bara haft en föreläsning på hela veckan. Men det är ju visserligen tänkt att jag ska ägna diverse timmar per dag åt att skiva på kandidaten också.

Nu ska jag läsa ut min bok och bege mig till skolan för att prata lite finska.

Sara.

Thomas Sabo


Min senaste Thomas Sabo charm är ett litet hundben. Benet symboliserar självklart Elmeri och Roope. Jag älskar idén med Tomas Sabo smycken, eftersom varje liten charm betyder någonting speciellt för just den personen som bär smycket. <3

Sara.

Teaterkväll

Igår var vi på teatern med flickorna. Jag hade faktiskt jättelåga förväntningar eftersom jag har hört att Ängland inte är särskilt bra, men jag blev faktiskt positivt överraskad. Jag gillade den, även om den var aningen modern. Den är väldigt speciell, men ändå bra på sitt sätt. Vi avslutade kvällen med middag på Ernst.


Förrätt sniglar, huvudrätt tapastallrik, efterrätt osttallrik.

Jag kan lugnt säga att jag blev mer än mätt! Jättegott var det också.


Det blev så mycket igår, att jag inte hann skriva något. Vi var på en liten shoppingrunda jag och Philipp, för att sedan fara hem till mamma på kaffe och uträtta några ärenden, för att sedan skynda hem innan teatern.

Hela dagen idag har jag bråkat med min printer. Sitter nämligen och printar något ytterst viktigt! Det måste alltså bli riktigt bra. Det börjar ta sig.

Sara.


Leverans


Vi fick ett litet paket från Calligraphen idag. Jag gav ifrån mig ett litet glädjetjut när jag såg postavin på golvet nedanför brevluckan. Ni kan ju ta och gissa vad paketet innehåller! ;) jag funderar på att ge er en litet tjuvtitt på en av sakerna i lådan. Jag vill inte avslöja för mycket, men samtidigt vill jag gärna visa!

Jag har bakat tacopaj ikväll. Mums! Jag hade tänkt baka två pajer, men av någon outrgundlig avledning råkade jag sätta för mycket smör i degen, och blev tvungen att dryga ut den med mjöl, och vips hade jag pajbottnar för 5 pajer. Oops. Nu blir det paj hela veckan.

Sara.
Fredag?Det känns som lördag idag, fastän jag till och med har varit i skolan idag. Orsaken är nog den att jag var ledig igår, och då kändes det som fredag. Hela hösten var jag nämligen ledig nästan varje fredag.

Vårt kylskåp fungerar igen! Medan jag satt på föreläsning har en reparatör varit här och bytt ut någon del, vilken del vet jag inte. Men det fungerar, och det är huvudsaken. Tack och lov behövde vi inte köpa ett nytt. Även om det hade varit fäscht och även om vi inte ens hade behövt betala det själva så hade det bara blivit en massa extra jobb. Nu får jag ta in maten från balkongen igen.

Nu tänkte jag försöka läsa några artiklar, och sedan ta helg!

Sara.

Lite nytt


Duffel Gerry Weber, tröja Gant, tröja Peak Performance

Duffeln har jag tittat på hur många gånger som helst sedan november. Jag har prövat den säkert 5 gånger. Först var den normalpris, sedan -30%, och igår -50%. Då kunde jag inte hålla fingrarna i styr längre. De andra två tröjorna var också nedsatta på -40%. Jag kanske inte direkt sparade pengar, men det var i alla fall väl spenderade pengar.

Orsaken till varför jag gick via Aukia igår var egentligen lite tröstshopping. Det fungerade! Jag var nämligen hos läkaren igår eftermiddag. Blir inte klok på vissa läkare alltså. Hur länge ska jag ha ont? Det positiva var att jag fick svar på varför mina besvär uppkommer. Men ingen lösning! Hur tänkte man då?

Sara.

Tulpaner och annatTulpanerna som jag var på jakt efter i måndags hittade jag på citymarket för 5 euro. Vilket kap! Det blommar vacker ännu idag. Vårkänsla!

Dagens dåliga nyhet: vårt kylskåp har gått sönder! Eller det fungerar bara inte just, märkte jag igår kväll. Jag har försökt få tag på fyra olika personer idag som kanske kunde hjälpa mig vidare, men ingen av dem svarar. Lyckligtvis är det riktigt lämplig temperatur på vår balkong. Mjölken har inte frusit under natten, men var ändå kall. Till all lycka är det ju faktiskt inte vårt (ekonomiska) problem, utan hyresvärdens. Men inte är det ju direkt roligt för oss heller. Hälften av maten blev jag tvungen att slänga.

Sara.

Dagen


Skjort-tunikan köptes från Lindex igår. Jag är jättenöjd! Jag hade på mig den idag enda tills jag fick marinerade räkor i famnen från min lunch-räksmörgås. Ljusa kläder + jag är inte alltid en lyckad kombination.

Det känns ungefär 1000 ggr bättre efter kanditräffen idag. Nu känns det som om jag kanske kan klara av det här i alla fall. Jag har börjat lite lätt med litteratursökning idag, och hoppas på klartecken från handledaren för min arbetsrubrik så snart som möjligt. Jag tycker att det ska bli superintressant! (Säger jag än så länge!)

Jag har försökt ladda upp det här inlägget hela dagen, men blogg.se har inte riktigt velat samarbeta. Jag tycker att bloggen har varit riktigt seg de senaste veckorna. Speciellt om kvällarna. Hoppas att det löser sig.

Sara.

Idag börjar det


Kandikursen börjar idag och jag erkänner att jag är lite nervös. Nu ska min kandidatavhandling alltså skrivas. Jag har inget hum om vad jag ska skriva om, eftersom alla tilltänkta ämnen snarare har att göra med marknadsföring än med entreprenörskap och företagsledning. Jag hoppas att jag blir klokare under dagen.

Sara.

Elmeri


Min Elmu har tappat sin första tand idag! Hurra! ;)

Om någon har jättetråkigt så har jag laddat upp en video på när Elmeri är ensam hemma.  Jag ville se vad han pysslar med när han är ensam. Tyvärr räckte mitt minneskort bara för 8 minuter. Det händer dock inte särskilt mycket på videon, han gnyr när han hör ljud från trapphuset. Den är knappast jätteintressant för någon annan än mig, haha. Men som sagt, om ni inte har något annat för er.

Sara.

25/1En liten dagens medan jag testade kläder på Lindex. Jag tycker inte att kjolen är så blå i verkligheten som den ser ut att vara på bilen. Fast jag kan också ha fel! Jag har sprungit på en föreläsning, varit på massage, testat lite kläder på Lindex och druckit några koppar kaffe idag. Relativt lugn dag alltså.

Jag märkte än en gång att jag vill ha en ny kompaktkamera i och med dessa bilder. Det är ju inte direkt så att jag bär med min systemkamera överallt. Även om jag vill ta bilder överallt!

Dilemma: ny kompaktkamera eller nytt objektiv*? Min budget håller ej för båda. Det är ju inte så att jag tänkt köpa dem NU, utan snarare strax efter min födelsedag ;)


Sara.


*Ett objektiv som skulle ersätta mitt nuvarande kit-objektiv, dvs ca 18-55.

Sunshine mondayGodmorgon, tänkte jag nästan skriva. Men klockan är ju faktiskt redan nästan två. Jag har redan hunnit med dagens första och enda föreläsning, och därmed är mitt överdimensionerade jullov över!

Jag vet inte vad det är för fel på min kaffekokare. Jag häller i vatten för tre stora koppar, men ut kommer ändå alltid bara en stor. Dunstar allt vatten någonstans på vägen?

Jag vet inte om jag tagit vatten över huvudet ännu en gång i skolan. Det kändes så lite med två föreläsningar i veckan de kommande fyra veckorna (!). Så jag stoppade in en till kurs i läsordningen. Jag hade ju faktiskt tänkt ta det ganska lugnt i och med kandidaten (hur lugnt det nu sedan blir med en kandidat att skriva), men nu har jag ändå en hel hög studiepoäng som jag tänkte kamma hem. Nåja, vi får si hur det börjar kännas.

Nu ska jag iväg till stan*!

Sara.


*Jag tänkte bland annat införskaffa en bukett tulpaner. Vårkänslorna börja komma!

Beiga eller vita?


Jag har tänkt beställa ett par redfoot ballerinas till sommaren. Nu är frågan bara: Beiga eller vita? Min tanke är ju givetvis riktad mot bröllopet. Jag har tänkt dra på mig ett par sköna fina redfoots på småtimmarna sedan när fötterna inte orkar med heels längre.

Beiga* är kanske aningen mera användbara då jag tänker på annat än bröllop. Och dessutom är jag helt tagen av rosen på tån. De liknar faktiskt lite mina ballerinas från Paul Green, med tanke på rosen. Men tänk om det ser helt fel ut med beigeskimmrande ballerinas? (som visserligen knappast kommer att synas under klänningen)

Vita skulle ju passa ypperligt till min klänning. Men hur ofta använder jag egentligen vita ballerinas annars?


Sara.


*Beiga, vilket konstigt ord! Försökte google efter någon korrekt böjning på det ordet. Enligt mina fynd är både Beiga och Beigea korrekt.

Bilen

Det känns som om jag skriver om SNÖ i varje inlägg! Förlåt. Men jag bara måste berätta om hur det gick med bilen. Den var ju som sagt helt igensnöad efter den senaste veckans stora snömängd.

Det såg ut så här*:

 

*Förutom att detta är bilgrannens bil. Jag tänkte nämligen inte på att fota vår bil medan den var totalt begravd.

Det var riktigt roligt att gräva fram bilen till i en början. Jag gjorde snöänglar på bilen och hade trevligt i snön med Elmeri. Och så hjälpte jag ju också till lite att gräva fram bilen emellanåt.

 

 

Men efter ett tag, då vi märkte att bilen varken rörde på sig ur sin grop eller att man inte kunde skrapa rutorna pågrund av det tjocka lagret pansar-is under snön på alla rutor började det kännas omöjligt.

Vi fick ringa efter hjälp för att rubba på bilen. Och efter ca 1,5 timmars (!) kamp mot snön kunde vi äntligen köra iväg mot Smedsby för att äta en välförtjänt middag!

 


Sara.

P.s. jag hade egentligen tänkt ladda upp detta inlägg igår kväll, men blogg.se ville inte riktigt samarbeta.

P.s. jag har ett stort blåmärke på armen idag efter kampen mot snön!


Utflykt: SandviksvillanIdag har vi varit på en liten utflykt till Sandviksvillan. Ingen hade plogat området framför dörren, och Elmeri fick verkligen plumsa sig fram. Vi har nämligen hämtat ut nyckeln till villan så att vi fick gå in och titta. Vi fotade, mätte och planerade. Villan var lite annorlunda än vad jag hade väntat, men inte på ett dåligt sätt! Jag fick många fina idéer och visioner.

Jag har bara bröllop i huvudet nu efter utflykten. Hur ska jag nu få någonting gjort på tyskaarbetet?

Sara.

Jag, Elmeri och snön

 

Vi ska snart bege oss mot tågstationen. Philipp kommer med tåget från Jyväskylä och jag och Elmeri ska möta honom. Vi ska dessutom vara onyttga och köpa en kebab på vägen! Fredagen till ära.

 

Jag försökte fånga en bild på Elmeri igår kväll i mörkret. Men det visade sig vara omöjligt med min pocketkamera. Elmeri rör på sig för mycket, och det är alldeles för mörkt. Jag är pyttelite sugen på en ny pocketkamera. En G12 skulle inte vara helt fel. Skit också!

 

Sara.

 


Kjolar på tork

Som ni ser har jag pysslat med väldigt viktiga saker idag, det vill säga lekt med photoshop. Min tanke var ändå god. Jag vill nämligen berätta för just er att dessa kjolar bara kostar 4,95 på H&M och är väldigt praktiska att ha med allt. Så att man inte i misstag visar rumpan! Dessutom -10% på H&M online just nu. Jag beställde en mörkblå och en svart. Men det finns också många andra färger.

Jag fick alltså tag på mamma igår och skjuts till uthämtningsstället för att hämta mitt efterlängtade H&M-paket.

Idag fortsätter jag med tyskaskrivandet. Det går faktiskt riktigt bra just nu. Förutom att Elmeri är pyttelite störande. Värsta gnällspiken faktiskt. Han vill inte vara på golvet, inte på bordet ... ingen annanstans förutom i min famn, och det går ju jättebra när man ska försöka producera text. En lite bebis är han nog! En bortskämd bebis. Mitt eget fel, jag vet.

Sara.

Bröllopsmässan


Vi besökte bröllopsmässan Mennään naimisiin! på lördagen i Wanha Satama. Mässan öppnade klockan 10 och vi var plats nästan direkt när de öppnade. Vårt hotell låg bara några minuter ifrån mässan, riktigt bekvämt!

Dagens första bröllopsklänningsvisning började klockan 11. Vi fick väldigt bra platser och jag fick många fina foton.


Det fanns många vackra klänningar. Några av klänningarna påminner även om min klänning, vilka de är tänkte jag ändå inte avslöja nu!


Färgskalan var mycket ljus. Även blommorna. Många enkla modeller med det lilla extra.


Jag blev lite besviken på håruppsättningarna. Tyvärr brukar brudshower gärna visa upp de mest extrema frisyrerna. Även om denna show snarare bjöd på relativt tråkiga och enformiga frisyrer!

Jag som redan har klänning ville gärna se helheter. Slöja eller ingen slöja? Håret uppsatt eller inte uppsatt? Jag vill se vackra brudbuketter och snygga skor. Tyvärr brukar det bli lite för extremt på shower.

Brudbuketterna gillade jag dock i denna show!


Det fanns även något för den mindre traditionella bruden. Klänningen ovan till höger hör kanske inte riktigt till samma kateogori som de två andra. Men ändå ganska annorlunda med hög slitz. Min egen åsikt om klänning ovan till vänster ska vi inte tala om. Jag tycker nog att det är bra att alla inte har samma smak, men...


Någon enstaka man fick också vara med!

Efter själva showen hade Åke Blomqvist en liten valslektion för åskådarna. Väldigt underhållande. Vilken söt gubbe! På bilden nedan visar han hur mannen inte bör hålla handen.


Vi tillbringade cirka 3 timmar på mässan, det kändes nästan som om man borde ha varit där längre, eftersom mässan var huvudpunkten för resan. Men det kändes riktigt bra så. Vi kom dit så pass tidigt att vi i början fick strosa runt relativt "ostört". Mässan var kanske inte jättestor, men defenitivt mycket större än bröllopsmässan i Vasa.

Jag var inte direkt ute efter något annat än inspiration. Det enda jag hade kunnat tänka mig köpa hade varit skor. Men sådana snygga hittade jag inte! Det enda jag köpte med mig från mässan och faktiskt från hela Helsingoforsresan var två stycken strumpeband!

Sara.

20/1

Elmu på den ihoprullade vardagsrumsmattan

Jag har många bollar i luften just nu. Sitter och skriver detta inlägg, samtidigt som jag redigerar bilder till jobbet, samtidigt som jag redigerar bilder från bröllopsmässan, samtidigt som jag sitter och skriver på mitt tyskaarbete, samtidigt som jag försöker på tag på mamma, samtidigt som jag försöker underhålla Elmeri...

Eventuellt skulle det gå bättre med en sak i tagen. Men jag är ju kvinna!

Orsaken till att jag vill få tag på mamma är att jag behöver låna hennes bil. Jag har INGEN lust att gräva fram den lilla röda Volvisen ur ett snöberg, och mamma borde dessutom befinna sig i stan ändå. Jag fick nämligen meddelande om att min H&M-beställning har kommit! Yes.

Elmeri håller på att tappa sina tänder! Framtänderna är alldeles lösa. Man kan vicka på dem. Stackarn, det kliar säkert mycket. Ändå har han inte börjat tugga på våra möbler ännu. Duktiga killen!

Ska försöka ringa mamma igen... eller gå ut och gräva fram bilen.

Sara.

Helsingfors

En liten tillbakablick från vår tjejweekend till Helsingfors och bröllopsmässan. 14-16.2011.


Första kvällen i Helsingfors åt vi middag på hotellets restaurang Jailbird. Väldigt god mat, aningen slö service dock. Efter middagen var klockan redan mycket och vi var trötta. Vi träffades på ett av våra rum för lite cider och tjejsnack.

Vi bodde på Hotel Katajanokka. Ett väldigt speciellt hotell, där allt går i fängelsetema. Alla som jobbar på hotellet har svart-vit-randiga tröjor, och interiören i korridorerna och resturangen är fängelse-inspirerade. Byggnaden har varit ett riktigt fängelse ända till år 2002!


Hotellrummen är omgjorda celler. Tyvärr råkade vi nog bo i den "administrativa" delen av det gamla fängelset och fick alltså inte sova i celler.


Jag gillade hotellet och skulle gärna bo där igen!


Frukosten på hotellet var riktigt bra! Proppmätta traskade vi följande morgon iväg mot Wanha Satama och bröllopsmässan Mennään naimisiin! Hotellet låg i princip granne med mässan och det tog bara några minuter att gå.

Jag tänkte göra ett helt eget inlägg om mässan och alla vackra klänningar. Därav bara dessa två bilder från mässan nu.


Efter att ha tillbringat förmiddgen och halva eftermiddagen på mässan traskade vi iväg mot centrum för lite shopping. Vädret var vackert men kallt! Vi shoppade, fikade, shoppade och avslutade kvällen med trerätters middag på Rosso. Efter att ha traskat hela vägen från centrum ut till Skatudden i (troligtvis) -20 graders kyla myste vi ännu en sen kväll på rummet med cider och ännu mera tjejsnack.


Morgonen därpå åt vi frukost i lugn och ro, för att sedan checka ut och bege oss iväg mot flygfältet för att flyga tillbaka hem till Vasa.

Jag tycker att vår lilla tjejweekend var riktigt lyckad, och jag hoppas att vi gör om det någon gång! Tack allihopa för ett riktigt fint veckoslut.

Sara.

Pinsamt

Jag är verkligen inte riktigt med idag. Min massör ringde precis och undrade var jag var. Oj. Pinsamt. Jag har nämligen varit helt inställd på att min massagetid är först nästa vecka. Nåja nu är den ombokad. Men lite pinsamt i alla fall. Det står till och med i min kalender att jag hade tid idag, men så här på jullovet (!) så tittar jag tyvärr inte alltför ofta i den. Bättre lycka nästa gång!

Idag ska jag iväg till Gerby och titta på M's hus.

Sara.


bilder: weheartit.com


Snöfallsötnosen - snönosen

Vilket snöfall vi har haft ikväll! Så mycket snö, så vackert! Även om man blir väldigt våt av att vistas ute i detta väder, så tycker jag att det är så otroligt vackert då flingorna långsamt dalar ner. Dessutom är det så varmt och skönt ute nu. Nästa vecka lär det bli kallare igen. Fy.

Elmeri tyckte det var roligt att springa omkring i snön. Att jaga de dalande flingorna var också en stor hit. Tyvärr får han väldigt stora snöbollar som fastnar på tassarna och under magen när snön är så våt.  Men han har roligt i alla fall!

Jobbet gick bra. Dock fick jag inte dregla några objektiv. Det var kanske lika bra!

Sara.

TisdagJag skriver egentligen (försöker skriva!) på tyskaarbetet, men glömde bort mig för ett ögonblick och hamnade i mappen med foton från Helsingfors. Ovan ser ni en glad Sara som precis anlänt till hotellet på Skatudden. Jag håller som bäst på att välj ut bloggvänliga resebilder. Det kommer garanterat ut ett inlägg om resan eller mässan senast imorgon! Jag kan inte hålla fingrarna i styr.

Ikväll ska jag jobba igen!
Förra veckan blev jag ganska nöjd med den här bilden, om jag får säga det själv!
Tänk om man skulle få vara fotograf på heltid!
Jag antar att Vasabladet och Pohjalainen kommer att vara på plats även ikväll,
då får jag drägla lite deras objektiv.

Sara.

Elmeri och måndagen

Elmeri and the phone


Jullovet fortsätter. Eller egentligen inte. Jag har ett arbete som måste skrivas klart denna vecka, och det skriver tyvärr inte sig självt. Jag har i alla fall (förhoppningsvis) en rubrik. Men 0 ord . Det är ändå inte så farligt. endast 7 sidor. Det är nog det kortaste arbetet jag någonsin skrivit på Hanken. Å andra sidan ska arbetet skrivas på tyska!

 

Jag har inte varit särskilt produktiv idag. Mina tankar har kretsat kring bröllopet. Igår beställde vi faktiskt en hel drös av saker (bland annat inbjudningarna!). Jag väntar med spänning ett stort paket!

 

Jag borde uppdatera bröllopsbloggen!

 

Jag tror att videon ovan är den första jag någonsin laddat upp. Foton är ju mera min melodi. Men nu var jag bara tvungen att visa er lilla Elmeri. Sötbollen.

 

På tal om Elmeri så har någon skottat en ENORM hög snö precis där Elmeri alltid brukar göra sina behov. Det har alltså tagit väldigt länge för honom att hitta en trygg plats att ... ni vet ...  idag. Typiskt!

 

Sara.

 


Hemma i VasaVi har haft ett supertrevligt veckoslut i Helsingfors. Jag är trött men belåten! Just nu sitter jag och för över alla tusen (bokstavligen!) bilder till datorn. Jag kommer att göra mera utförliga inlägg, med många fler bilder, om både resan och bröllopsmässan, men just nu bjuder jag bara på dessa två vackra bilder från mässan.

Sara.

ReseparfymOm man inte vill bära med sig hela parfymflaskan på resan, eller är rädd för att flaskan ska gå sönder i bagaget, är denna lilla parfymbehållare perfekt! Att bära med sig en hel parfymflaska kan dessutom vara opraktiskt om man endast reser med handbagage. Men eftersom denna flaska är så liten, så tar den knappt någon plats alls.

Innan resan bestämde jag mig för att köpa en miniflaska. Jag kände inget behov innan, även om jag flera gånger hade spanat in den. Men nu under weekendresan till Helsingfors blir den perfekt!

Miniparfymflaskan är väldigt lätt att fylla på och att använda. Den rymmer hela 50 små doser parfym.
Finns att få på Kicks för 12 euro.

Sara.


p.s. I efterhand har jag märkt att den inte bara är praktisk på resan, utan även att ha i väskan hela tiden.

Off we goNär detta inlägg publiceras borde jag och mina fina vänner sitta på ett plan på väg till Helsingfors. Jag hoppas att vår resa går bra!

Trevlig helg!

Sara.

Helsinkiin!Idag flyger vi iväg till Helsingfors. Yes! Vi bokade biljetterna redan i november, och då kändes den som evigheter innan vi skulle åka iväg på tjejweekend. Men nu är dagen plötsligt här! Ursäkten för att åka på weekendresa till Helsingfors är givetvis bröllopsmässan. Men jag hoppas även på lite shopping och ett riktigt trevligt umgänge.

Dagens bästa nyhet är ändå: att jag kom igenom arbetsrätten! Hurra för mig. Nu är handelsrätt som biämne trots allt inte uteslutet.

Nu ska jag börja packa och förbereda några inlägg som kommer att komma upp under veckoslutet. Jag tänkte nog ta med mig minidatorn, men kommer knappast att hinna blogga ändå.

Sara.


p.s. Det är första gången som jag kommer att bara borta från lilla Elmu någon längre stund. Jag sitter alltså och funderar på hur jag ska kunna smuggla med lilla E i mitt bagage utan att någon märker något. Ideas?

Valda klappar

1. Parfym - Chanel Chance Eau Tendre. 2. Halsband - Kalevala Pore. 3. Smyckeskrin - Thomas Sabo. 4. Objektiv - Nikon Af-S Nikkor 55-200mm 4-5.6f ED VR.

Jag är sent ute vad gäller att fota mina fina julklappar från ifjol. Jag hade tydligen varit riktigt snäll, eftersom jag fick så mycket fint. Tack så mycket allihopa! Jag visar inte allt här på bloggen, så känn er inte bortglömda ifall jag inte nämner er present i detta inlägg.

Det som dock bör nämnas som jag nu inte har fotat till minikollaget, är att jag fick en dammsugare! Ni vet den som jag önskat mig i flera år i rad. Tack mamma! Till och med Philipp tycker att den är praktisk.

Jag fick också många fina Iittala saker: Kivis, Aaltos och Esscens-vinglas. Precis vad jag önskade mig! Om jag känner mig extra inspirerad att fota lite mera "produktfoton" någon dag, så kommer även resten av mina fina julklappar upp på bloggen. Vi får se!

Sara.


Dagen och looken


Skjorta/tunika & jeansleggings: h&m, väska: longchamp, skor: aleksi13

Det var inte igår som jag tog outfit-bilder. Jag kände mig riktigt inspirerad att fota idag, så jag passade även på att knäppa några bilder på mig själv. Annars har jag lunchat med Jessica, suttit på försäkringskontoret i minst en timme, samt hämtat ut ett smycke som jag beställde från Salkari. Det visar jag senare. Annars har dagen varit lugn.

Igår var en stor dag för Elmeri. För första gången gick han NER för trappor, hittills har han bara vågat gå uppåt.
Jag är så stolt!

Elmeri har också blivit försäkrad idag. Helt seriöst förstår jag inte varför försäkringen skulle ersätta honom (värdet för honom) vid olycksfall. Vem vill ha pengar om man mister sitt husdjur? Nåja, det ingår i försäkringen jag tog, men det jag egentligen var ute efter var täckande av eventuella veterinärkostnader. Jag hoppas ändå att Elmeri får vara frisk och att jag aldrig behöver fundera på något sådant.

Idag har jag även officiellt blivit bilägare. Bilen har alltid stått i mammas namn, men nu är den helt min. Grattis jag!

Ska snart iväg ut på en promenad med Elmu.

Sara.

En present


Den 1.1.11 hade Philipp och jag varit förlovade i 1 år och dagen till ära ville ge honom något speciellt. Eftersom mannen älskar klockor tyckte jag att det var en mycket bra idé. Modellen är väldigt klassisk och helt annorlunda än de klockor som han redan äger. Ett perfekt komplement till hans lilla samling. Jag hoppas att den blir välanvänd!

Sara.

11/1/11

Jag fick många nya Iittala Kivi till julklapp! :)

Vilken otroligt fyndig rubrik! 11/1/11. Men det är inte ofta man får skriva samma siffra hela vägen. Jag måste ju passa på nu då jag kan.

Samma siffra fick jag också skriva på dagens tent, kändes lite underligt att bara dra 5 sträck i rutan för datum. Tenten gick för övrigt helt okej, jag blir faktiskt lite förvånad om jag inte klarar mig igenom den. Det där borde jag säkert inte ha skrivit nu. Men nu gjorde jag det! Arbetsrätt var i alla fall ämnet på tenten som jag skrev, och jag tycker faktiskt att ämnet är riktigt intressant, tyvärr är böckerna aningen torra.

Har sovit väldigt lite i natt, låg och läste den torra boken till klockan halv 4 och ställde väckarklockan på 7 för att hinna läsa i ytterligare en timme innan tenten. Dryga 3 timmar sömn. Men av någon anledning är jag ändå inte trött idag.

Elmeri mår bättre idag! Det blev faktiskt bättre redan senare på kvällen igår och idag är han helt som vanligt. Skönt!

M borde komma hit om en liten stund på kaffe. Trevligt!

Fick också nyligen ett jobbuppdrag för ikväll. Första gången jag får ta med mig nya objektivet på jobbuppdrag. Superkul!

Vilket fluminlägg. En massa små saker om allt och ingenting.

Sara.

Lilla ElmuLilla Elmeri har fått sitt 16-veckors-vaccin idag. Nu är han trött, vill inte leka och har inte heller någon matlust. Dessutom har han ont där han fick vaccinet. Det gör ont i hjärtat då jag ser att han inte mår bra! Hoppas att det går över snabbt!

Han får ligga här på skrivbordet bredvid mig nu medan jag försöker läsa på morgondagens tent.

Stackars liten! <3

Sara.

ElmeriElmeri


- a.k.a. Elmo, Elmu, Elmi, Elmu-Kelmu, Boy, The Elm, Elmuri, Little Ball of Fur, Lumipallo -

Kärt barn har många namn!


Sara.

Söndag 9/1Jag blev så nöjd med orkidébilden att jag bara måste publicera den igen. Så att ni säkert inte missar den! ;)

Idag vankas det: projekt flytta bordet till köket, det börjar bli dags nu. Men jag ska även lyckas läsa på tent, städa, diska, gå till pappa på söndagsmiddag, promenera lite med tjejerna, drömma mig bort till nästa helg och vår tjejweekend!

Njut av söndagen!

Sara.


Vardagsprat


Jag har faktiskt fått riktigt mycket gjort idag. Det var min tur att gå ut med lillpojken imorse, och som vanligt kunde jag inte somna om efteråt.

Det är nog bara bra att jag inte sovit bort hela dagen, eftersom jag nämligen ägnat mig åt nästan 2 timmar tentläsning, orkidéfotografering, fotografering av övriga saker som kommer upp på bloggen inom kort, lite diskande och tvättande, samt njutit av mitt morgonkaffe framför datorn i lugn och ro.

Jag köpte nya jeansleggings igår för mitt julkappspresentkort till H&M. Jeansleggings (som ser ut som riktiga jeans) är något som verkligen saknades i min garderob. Tyvärr tycker jag att H&Ms jeansleggings är väldigt lösa upptill, men jag tänkte försöka vara lite händig och sy in några bälteshållare ifall de börjar kännas alltför lösa.

Och nej, vi har fortarande inte lyckats flytta matbordet tillbaka till köket efter nyårsfesten. Man måste nämligen skruva loss alla bordsben för att få in det i köket igen. Ja - vi har alltså ätit i vardagsrummet hela veckan!

Fast egentligen lever jag och Philipp lyxliv. Idag är nämligen redan tredje (av totalt 4) gången denna vecka som vi blir bjudna på middag. Idag står mamma på tur. Så vi har egentligen inte ens haft något större behov av ett matbord denna vecka ändå! ;)

Nu ska vi iväg!

Sara.


Gröna fingrar?


Vem hade kunnat tro att jag (som dödar alla krukväxter inom en vecka) skulle få en orkidé att blomma igen? Helt otroligt att den faktiskt inte har gett upp hoppet. Men jag antar att det är precis mitt icke-vattnande som gjort att den klarat sig så bra. Bakom gardinen på bilden nedan står ytterligare en orkidé som jag inte heller har gett upp hoppet på ännu.

Kanske jag har lite gröna fingrar ändå?

Vänligen ignorera alla bruna blad på alla övriga växter! ;)
Sara.

Thomas Sabo


Till julklapp av Philipps mamma fick jag ytterligare en berlock till mitt Thomas Sabo armband.
En pärla med ett litet kors. Tusen tack!


Sara.

Ett foto i timmen

Jag hade tänkt köra "ett foto i timmen" under dagen. Men det sket sig faktiskt ganska fort. Jag kom ända till cirkus klockan 4. Sedan glömde jag bort att ta fram kameran.

Ut med Elmeri ...


Morgonkaffe vid datorn, läsa bloggar, läsa tidningen ...


Blogga, ladda ner tentmaterial, läsa lite ...


Tvätta femtioelva maskiner kläder ...


Ut med Elmeri ...


Kaffe på Görans ...


Ut med Elmeri ...


Så långt kom jag med kameran...

Om jag nu dessutom ska vara riktigt ärlig så glömde jag också kameran imorse när jag var ute med Elmeri. Så bilderna från morgonen är tagna mitt på dagen. Det kanske syns. Även den sista bilden är tagen då. Och dessutom är många bilder tagna oftare än med 1 timmes mellanrum!

"Ett foto i timmen" blev alltså en stor FAIL idag, men vad kan man. Jag försökte i alla fall!

Jag får försöka på nytt någon annan gång, om ni vill?

Sara.


Lite ditt och datt


Min fina lurvboll <3

Jag har redan varit uppe länge idag, tyvärr kunde jag inte sova mera efter att jag var ute med Elmeri imorse. Men det gör egentligen inte så mycket. Jag har sovit så mycket de senaste dagarna att det kan vara bra med lite sömnbrist. Haha. Bra då det är den vägen!

Är det inte typiskt att precis den jag tänker åka till Tritonia och låna böcker så är det helgdag och stängt. Varför? Eventuellt kallas det dålig planering... Jag måste ta tag i tentläsandet. Idag! Det går faktiskt även utan böcker.

Förresten så kom jag helt plötsligt igår kväll på att säkerhetskopiera min blogg. Jag förstår inte varför jag inte tänkt på att göra det förut. Jag började nämligen tänka på vad som hände på bloggen.fi för ett tag sedan. Tänk om allt man skrivit under flera års tid bara skulle försvinna? Hemska tanke. Nu är i alla fall hela bloggens innehåll säkerhetskopierat till word-filer. 41 stycken - en per blogg-månad. Det gick riktigt smidigt att bara copy-pastea hela innehållet. Bilder och allt. Jag förstår inte varför jag aldrig gjort det förut. Jag rekommenderar!

Sara.

Taika - Lite magi


Jag gick en loppisrunda igår, men hittade inget. Loppiset var relativt tomt på saker faktiskt.  Det är kanske inte så många som orkar samla ihop saker att sälja direkt efter julen? Istället bestämde jag mig för att gå en runda via Iittala Outlet och använda min stamkundsförmån -20% på en valfri produkt. Sagt och gjort kom jag hem med dessa två skönheter ovan.

Jag har drömt om Taika hela hösten, och nu kunde jag inte hålla mig längre. De är så vackra! Jag har inte tänkt samla på mig hela serien, utan behöver bara en liten guntta magi i tillvaron!

Idag ska vi till mommo för att äta middag. Resten av dagen har ännu inga planer.

Sara.Mitt 2010

Vilket år detta har varit!

Det är så mycket som har hänt och tiden har gått fort. Det jag kommer ihåg allra bäst från året som gått är självklart: Förlovningen, Elmeri och resorna!

Jag kommer nu att berätta om några höjd- och vändpunkter som år 2010 fört med sig för min del. Hoppas att ni vill följa med på denna lilla resa.


Januari


Det går nog inte börja ett nytt år på ett bättre sätt än vad jag och Philipp gjorde när klockan slog över till 2010. Vi förlovade oss i Antwerpen, Belgien precis efter tolvslaget medan raketerna avfyrades ovanför floden för att fira det nya året.

Efter att ha tillbringat nästan två veckor på resande fot, återvände vi tillbaka hem till vardagen i början av januari.

Vardagen tog vid, vi började jobba och började planera förlovningsfesten. Kalenderna var fullspäckad och jag vet så här i efterhand inte hur jag klarade av de tuffa veckorna i slutet av januari.

Den 23:e hade vi förlovningsfest hemma hos oss! Först för släkten på dagen och sedan för vännerna på kvällen.

Mitt emellan allt planerande och studerande hann jag bland annat skrinna med Mizza och gå på bio flera gånger!


FebruariI början av februari fick jag äntligen börja på min uvb-ljusbehandling, som verligen gav resultat. Jag blev mycket gladare och lyckligare av att få ordning på huden igen efter månader av olika mediciner som inte fungerade.

Den 7:e gick jag och Jessica på bröllopsmässa i stadshuset.

Jag minns februari som en mycket vacker vintermånad, många vackra vinterdagar med många långa fotopromenader.

Den 13:e firade vi alla hjärtans dag hos Anna och Robin.

Fastlagstisdagen firades traditionsenligt vid fiskarstranden den 16:e.


MarsI mars firade jag min födelsedag med en tjejkväll den 12:e. På min egentligen födelsedag den 19:e jobbade jag på kvällen och firade endast med en middag tillsammans med Philipp på Amarillo efter jobbet.

Jag fotade många vackra vinterbilder också i mars.

Jag kommer inte ihåg särskilt mycket annat från denna månad och inte har jag många bilder från den heller. Jag antar att en stor del av månaden gick åt till att läsa på diverse tenter och drömma mig bort till sydligare bredgraderer.


AprilApril månad började mycket bra med ett resa till först Tyskland för att sedan flyga vidare till den underbara värmen och solen i Egypten. En hel vecka fick vi bara njuta av solen och värmen. Vi hann även med en utflykt till Kairo och pyraminderna i Giza.

Vi firade påsken i Tyskland med middag hos Philipps moster på långfredagen.

Den 24-25:e jobbade jag i Botniahallen på mässan. Och den 30:e firade vi valborsmässoafton hos Anna.


MajI maj kom värmen och sommarkänslorna. Många kvällar blev suttna med vin på balkongen eller på Strampen och Faros. Jag fick även lust att inreda balkongen.

Årets första villa-resa gjordes den 15:e.

Den 19:e var det rekordvarmt, jag låg på stranden och stekte med Anna och Matts.

Hjälpte Mizza att flytta och gick på inflyttningsfest den 29:e.


JuniDen 1:a började jag jobba på riktigt. Några skolningsdagara hade redan hunnit tjuvstarta veckan innan. Vi skulle också åka ut till Mickelsörarna den 12:e, men tyvärr blev den resan inhiberad på grund av dåligt väder.

Den 2:a gick vi på  SATC2 premiär efter en 10 timmar lång dag av skolning och vandrande i skärgården.

Den 23:e föjde jag med på fotbollsmatch tillsammans med Anna.

Midsommarafton, den 25:e spenderade vi på Jessicas föräldrars villa i Replot. En riktigt fin dag, kväll och natt!

På midsommarafton kom även Philipps föäldrar på besök till Finland. Vi hann besöka Närpes, Kaskö, Maxmo och Kvarkens Naturarv.


JuliJuli inleddes med en resa till Helsingfors. 3 nätter på Crowne Plaza för att fira min och Philipps 4-års dag. Vi turistade, shoppade och gick omkring på både Sveaborg och Högholmen.

Mycket tid i juli gick förstås åt till att jobba. Men också en hel del besök på stranden hann jag med.

I slutet på Juli kom sommarens andra resa emot, denna gång till Jyväskylä. Vi tittade på Rally, shoppade, simmade och jag träffade Philipps arbetskompisar för första gången.


AugustiAugusti fortsatte i jobbets tecken. Vi ordnade inför världsarvdagarna, och började förbereda oss inför säsongsavslutningen. Vi hann även med en liten inofficiell personalfest den 24:e.

Jag hann även pröva på att rida för första gången på länge.

Lilla N föddes den 7:e!

Vi besökte både mammas och pappas villa flitigt i augusti. Villaavslutningen firades den 28:e på pappas villa.

I slutet av augusti började skolan och period 1, vardagen tog vid!


September
Den 1:a bokade vi Sandviks villan för bröllopet. Efter att vi säkrat festplatsen började planeringen direkt; redan den 3:e prövade jag bröllopsklänningar första gången tillsammans med mina tärnor och ordnade därefter tärne-kväll hos mig efteråt.

Den 1:a gick även Jessica och jag på vår första vinprovning.

Helgen därpå 10:e-12:e begav oss Sofia och jag till Stockholm för en liten weekendresa med en heldag av shopping i Stockholm.

Jag började rida varje vecka - och lite till!

Jag och Philipp började dansa sällskapsdans den 19:e.

Den 22:a föddes vår lilla lurvboll Elmeri! <3


OktoberI oktober gick vi på födeseldagsfest/halloweenfest, ishockeymatch och firade Philpps födelsedag på Il Banco. Vi fick även gå på både namnfest och bröllopsfest den 23:e.

I slutet av oktober den 30:e fick jag hälsa på Elmeri för första gången.

Vi fortsatta dansa, och jag skrev några tenter och massor av arbeten i skolan.


NovemberI början av november blev jag tvungen att gå på kryckor i lite över en vecka efter att ha fallit av en häst. Man trodde att jag hade fått fraktur i höften, men röntgen visade som tur att inget var brutet. Jag haltade långt in i december.

Jag skrev förskräckligt många arbeten och några tenter.

Jag fick ett nytt objektiv, och åkte iväg på resa till Tyskland i slutet av månaden.

Den 30:e fick jag äntligen åka till Jyväskylä för att hämta hem min Elmeri. <3


DecemberDen 1:a bokade vi Korsholms Kyrka för bröllopet. Och i början av december blev jag bjuden på förlovningsfest till Hankmo.

Anna firade sin födelsedag med traditionsenlig julfest den 5:e.

Julstämningen infann sig.

Philipps föräldrar kom till Finland den 24:e för att fira jul med oss. Nyårsafton firade vi hemma hos oss i goda vänners lag.
Tänk vad mycket jag inte visste för bara ett år sedan. Och tänk vad mycket som hinner hända under ett år!

Jag hoppas att år 2011 blir minst lika bra som 2010! Jag längtar mest efter juli månad då jag och Philipp får gifta oss, men jag längtar också efter att få se alla familjens pojkar växa och lära sig en massa nya saker.

Gott nytt år!Måndag

Min fina pälsboll!

God kväll!

Jag håller på med min årskrönika som bäst, tyvärr blir den nog inte klar idag. Men imorgon kanske, om jag har lite att göra under dagen. Texten är i princip skriven, men nu måste även bilderna hittas och behandlas.

Borde snart börja läsa till diverse tenter och skriva på diverse arbeten, även om det inte alls lockar. Jag tycker man blir så slö av att inte ha något att göra. Minsta lilla sak blir en stor grej.

Idag mår jag lite bättre, men långt ifrån bra. Hur länge håller denna flunsa i sig?

Sara.

Söndag 2/1

Vi är fortfarande ganska krassliga här hemma. Speciellt den andra halvan, som också åkt på samma (svin)influensa! Som tur är febern i alla fall borta nu. Vi pysslar inte med så mycket alls här hemma idag, utan tar det mest lugnt. Förutom att vi fyller vår lilla diskmaskin med nyårsaftonens diskberg med jämna mellanrum. Sakta men säkert försvinner det berget också!

Jag sitter och skriver på min nyårskrönika. Det lär ta några dagar innan den blir klart. Jag underskattar nämligen alltid tiden det tar att skriva texter och göra bildcollage.

Ikväll blir det middag hos Mamma. Skönt att inte behöva laga mat när man inte mår så bra.

Sara.

Raketer på nyårsaftonNyårsafton 2010Gott nytt år!

Gårdagskvällen spenderade vi i goda vänners lag hemma hos oss i stan. Vi introducerade Raclette för våra gäster, drack rött, vitt, rosé och skumppa och åt cheesecake till efterrätt. Vi spelade även det mycket underhållande spelet Pärela-baarin, som jag hade fått till julklapp av närpes-tomten!

Vid tolvslaget gick vi till stranden för att skåla och titta på stadens raketer!

Tack för en mycket trevlig kväll!

Sara.