Ö


Ö som i Öga.
February Photo Challenge.

Jag har inte bruna ögon, utan snarare grönaktiga, men då jag gjorde bilden svartvit och endast behöll färgen på irisen så ser mitt öga plötsligt brunaktigt ut. Mystiskt. Hoppas ingen blir helt creeped out nu av mitt öga i mega-format. ;)

Sara.

To-do today

Jag älskar detta väder! Varmt och skönt. Man kan gå utan både mössa och vantar utan att frysa. Det känns ju som om sommaren har kommit nu, typ.

Jag tycker alltid att det är lite pinsamt att fota mig själv utomhus, så det blir oftast sådana här "fina" smyg-foton underifrån då jag fotar mig själv ute bland folk. Hehe!

Dagens to do:

- göra klart inbjudningarna
- printa adresserna på kuverten
- skriva på kanden
- redigera och ladda upp bilderna från tisdagens fotojobb
- läsa ett kapitel i en bok
- fota Ö
- ha ångest över att det redan är mars imorgon.

Tror ni att jag lyckas med allt detta idag? Jag tror i alla fall inte riktigt på mig själv. Jag har dessutom gått och installerat Photoshop CS5 igår, så jag måste även lära mig hur det fungerar innan jag kan börja med bilderna. Jag hoppas att det inte är alltför stor skillnad till CS3 som jag hittills använt. Men jag hoppas i alla fall att jag ska kunna redigera raw-format nu. Det lyckades nämligen inte i CS3.

Sara.

ÄÄ som i Ägg.
February Photo Challenge.

Tänk att sista bokstaven är imorgon. Hur snabbt har inte denna månad gått egentligen?

Idag har vi äntligen lyckats printa ut alla delar till inbjudningskorten. Vi väntar bara på några adresser, som vi får imorgon. Och en beställning från Bridezillas.fi, som nu tagit 3 veckor sedan vi beställde. Hoppas att det dyker upp en leverans snarast! Annars vet jag inte hur vi ska lyckas skicka ut inbjudningarna denna vecka.

Sara.

Inbjudningskrisen


Vi hade tärnekväll igår, och skulle i princip färdigställa inbjudningarna under kvällen. Men till min stora fasa märkte jag under dagen att det inte gick att printa på det papper vi hade beställt från Calligraphen. Först fick jag panik och åkte iväg till Gigantti med mina inbjudningar. Jag tänkte helt kallt köpa en ny printer!


Efter att ha testat 3 olika printrar på gigantti utan lycka gick vi tomhänta ut och tänkte att vi skulle bli tvungna att köpa nytt papper eller trycka på tryckeri i alla fall. Sedan blev jag ARG, varför står det inte TYDLIGT på Calligraphens hemsida att det inte fungerar att printa med vanlig printer på deras inbjudningar med glansig yta. Jag hittade i alla fall ingen information alls på hemsidan!


En av mina tärnor räddade lyckligtvis hela situationen då hon erbjöd att vi kunde testa hennes printer. Vi hade tyvärr inte tillräckligt med tid för att faktiskt printa ut dem igår, men vi kom i alla fall fram till att det FUNGERAR på den printern*! Tack och lov!

Dessutom fick vi en hel del gjort under kvällen! Det är inte mycket som fattas innan vi kan skicka ut 75 stycken kort runtom i världen.

Vad skulle jag göra utan min tärnor? ♥

Sara.*Det var alltså en laserprintern, och här hemma har vi bara bläckstråleprinter. På Gigantti tyckte de inte att laser skulle vara en bra idé, och testade också där bara 3 olika bläckstråleprintrar.

Å


Å som i Åtta.
February Photo Challenge.

Fy på mig. Åter igen hade jag en alldeles för stressande dag igår för att hinna fota ABC. Dessutom har jag gått och fått dålig fantasi. (Även om jag enligt en av mina lågstadielärare hade dålig fantasi redan då!).
Jag hade egentligen tänkt fota Åtta Ägg idag istället, men vi hade bara 6 kvar i kylskåpet eftersom jag bakade två pajer till mina gäster igår!

Sara.

The Beat ♥

Philipp har varit i Bulgarien* hela veckan och kom hem till Vasa igår kväll. Han hade med sig en liten present åt mig. Burberry - The Beat. Parfymen har länge funnits på min parfym-önslelista (Ja, ja har en sån ;) !) Tack tack tack!

Burberry - The Beat

En vibrerande och feminin doft. Blommig med en pulserande kombination av rökiga och sensuella noter så som trä och mysk.

Toppnot: bergamott, rosépeppar, kardemumma, mandarin
Hjärtnot: iris, blåklocka, ceylon te
Bottennot: vit mysk, vetiver, cederträSara.


* Han tyckte förresten att Sofia inte var en särskilt vacker stad. Men det finns säkert många åsikter om den saken också.


YZ


Y och Z som i y-axel och z-axel i ett koordinationssystem.
February Photo Challenge.

Det är sådana här gånger nörden i mig kommer fram. Jag tänker i alla fall genast på matematik när jag tänker X, Y eller Z ;)

Sara.


Syjuntan sammanträder

Jag bjöd hem mina fina tärnor igår på syjunta. Vi fick faktiskt riktigt mycket gjort, så mycket att vi inte riktigt kan fortsätta utan mera tyg. Jag bjöd på lite snacks, vin och trevlig sällskap ;) i utbyte mot sy- och klipphjälp.


Mizza tyckte tydligen det var skitkul att klä mig i organza-rosetter medan jag syr ;)
VAD det är vi syr, får ni kanske se nångång sen! ;)


Jag har försökt hitta något billigt ställe på internet som skulle sälja tyg billigare än Eurokangas och Anttila. Ikea finns ju, men då kostar leveransen så mycket! Någon som har några heta tips?

Imorgon sammanträder vi igen, men då står inbjudningarna på dagordningen.

Sara.


p.s. Vi hade så trevlig att jag HELT glömde bort att fota Y igår. Förlåt! Nu borde jag idag komma på både Y och Z.

Torsdag - hata kölden


Det är nog verkligen tur att solen lyser ofta i februari, annars skulle jag redan ha emigrerat till sydligare breddgrader för länge sedan. Solen är det enda som räddar hela situationen. Idag är jag extra mycket arg på kölden eftersom min bil vägrar startat, fastän jag har haft i motorvärmaren.

Jag hade bokat massage tills idag. Satte på motorvärmare imorse innan jag skulle iväg, men ändå startade inte fanskapet. Jag är så arg.

Om tre veckor har vi tentvecka, men jag har inga tenter. Om det fortarande är temperaturenr under -15 så tänker jag verkligen ta en sista-minuten-resa och sticka iväg från kylen. Jag skojar inte!

Sara.


Myskväll

Som jag redan skrev har jag tillbringat kvällen hos Sofia. Alltid lika trevligt! Dessutom blev jag bjuden på väldigt god kvällsmat. Hon dukar alltid så trevligt och fint. Jag blir så glad! Tack för ikväll! :)

Bilden på mig och Elmeri stal jag av Sofia, utan att fråga. Hoppas att det var okej! ;)

Sara.

X


X som i X-tangent.

February Photo Challenge.

 

Det var ju inte världens lättaste bokstav att fota idag. Jag tog den lätta vägen och fotade en tangent! Sorry ;)

 

Sara.


Onsdag 23/2Vi hade kanditräff imorse och nu är jag åter igen ännu mera inspirerade att skriva. Jättebra! Måste bara komma fram till vilken infallsvinkel jag vill ta. Än så länge håller jag bara på med definitioner, men jag måste börja bestämma mig snart!

Jag borde hinna printa ut alla inbjudningar innan lördag, då ska det nämligen pysslas här hemma hos oss med alla tärnor. Jag vet bara inte när jag ska hinna eller orka bråka med printern igen.

Ikväll blir det myskväll hos Sofia! :)

Sara.

VV som i Vatten.
February Photo Challenge.

Den här bilden blev inte alls som jag hade tänkt mig, jag hade egentligen göra något annat, men det var tyvärr för mörkt här hemma då jag kom hem. Jag har nämligen jobbat hela kvällen! Fotojobb :)

Sara.

Elmeri, 5 månIdag fyller Elmeri hela 5 månader! :) Grattis lillen.

Sara.

U


U som i utsläpp.
February Photo Challenge.

Jag tycker faktiskt att sådana här rökpelare ur skorstenar kan vara riktigt vackra, även det knappast är trevliga saker som kommer ut. Men eventuellt är det jag som är lite speciell!

Jag var ute på en riktigt lång promenad med Elmeri och M idag efter skolan. 2 och en halv timme letade vi efter U:n ute i naturen. Det var faktiskt riktigt skönt att gå ut på en långpromenad, jag kände att jag verkligen behövde lite frisk luft efter dagen. Kursen jag skrev om imorse verkar precis så jobbig som den lät på pappret.

Sara.

Monday morning

Godmorgon! Eller goddag kanske lämpar sig bättre för denna tidpunkt. Jag försov mig lite imorse, oops, satt uppe alldeles för länge med mitt consumer behavior assignment. Mina delar blev i alla fall klara, och snart ska jag möta upp med gruppen för att skriva det sista och lämna in hela arbetet klockan 16. Äntligen.

Några bilder från i lördags i Smedsby. Ljuset på gården var så fint när vi kom dit, jag sprang omkring med hundarna en stund och hoppade i snödrivorna för att fota lite. Men det var nog ingen annan än jag som tyckte att det var kul. Haha. Roope ville gå på promenad och Elmeri ville gå in.En ny kurs börjar idag för min del. Organisationsanalys - den låter ruskigt krävande i beskrivningen, speciellt samtidigt som man ska försöka skriva ett kandidatarbete. Men jag hoppas att kursen är bättre än vad jag förväntar mig!

Ha en bra dag hörni!

Jag ska försöka tänka ut något på bokstaven U under dagen...

Sara.

TT
som i tåg.
February Photo Challenge.

Jag följde Philipp till tåget ikväll och passade på att knäppa denna bild. Philipp åkte tillbaka till Jyväskylä redan idag eftersom han ska iväg på arbetsresa till Bulgarien imorgon. Det känns väldigt tomt här hemma efter att ha haft både Roope och Philipp här hemma denna helg. Att vara ensam en söndagkväll känns dessutom väldigt konstigt. Tur att jag i alla fall har Elmeri hemma ikväll.

Nu ska jag ta tag i lite skolarbete.

Sara.

På isen

Bara för att det är så otrevligt (nåja det är bara mulet, men i alla fall) väder idag, så släpper jag nu en bildbomb från gårdagens isutflykt. Titta och njut av de soliga bilderna!


På bilden till höger testade jag lite tele-objekt på Roope. Det blev riktigt bra tycker jag själv!


Då jag tittade snabbt på denna bild trodde jag först att det var Elmeri. Men det är ju nog Roope. Så lika är de nog ändå inte ;)


Och så försökte vi ta gruppbbild... för det mesta tittade någon åt ett annat håll.Den här bilden är också med tele. De flesta bilderna är faktiskt tagna med telen.Pojkarna.Pojkarna igen.
Pojkarna x3.


Och så blev lillemannen trött och ville inte gå längre.

Jag älskar att vara ute och fota då det är härligt väder. Jag hoppas på fler sådana här dagar! Även om jag inte är en vinterälskare, så är soliga vinterdagar ändå något väldigt speciellt.


Sara.


R och SR och S som i Roope och Sara. (& Elmeri)
February Photo Challenge.

Vi tar hand om Roope denna helg då pappa och e har åkt iväg på båtmässa. Jag har hela tiden vetat att jag ville ta en bild av Roope vid bokstaven R, men samtidigt vetat att det inte riktigt skulle bli rätt timing. Jag kunde ändå inte få min idé ur huvudet och bestämde att jag skulle bryta mot reglerna lite och fota mig och Roope tillsammans vid R&S! ;)

Jag och pojkarna var alltså ute på isen en stund idag. Även om det känns varmt då det "bara" är -15 grader idag, så blev det ändå kallt att gå ute på isen. Alla tre (!) pojkar frös, skakade och klagade och ville gå tillbaka hem rätt fort.

Jag älskar detta väder! Sol & snö. Även om det faktiskt skulle få vara 10 grader varmare!

Sara.


Tjejkväll


Det blev tjej/myskväll igår hos Anna. Vi blev bjudna på ostpaj och kycklingsallad och vin. Supergott! Vi åt tills vi blev tvungna att knäppa upp byxorna. TMI? ;) Till efterrätt hade vi dessutom wienerbröd från Othello. Mums mums. Jag är nästan ännu mätt från igår. Tack för en bra kväll!

Tro inte att jag glömt bort bokstaven R. Jag blev bara tvungen att "bend the rules" lite och vänta tills idag för att kunna förverkliga min idé. R är påväg. Ge er till tåls!

Sara.

Elmeri blir ren och fin

Idag har vi haft hundtvätt här hemma. Egentligen hade jag tänkt vänta tills det är lite varmare där ute, men idag kände jag att det verkligen dags. Elmeris odör var nämligen inte särskilt angenäm längre.


Han blir så liten då man väter honom. Ser ut som en helt annan hund! Jag känner inte igenom honom. Vi har lite dåligt ljus i toaletten eftersom en lampa har gått sönder, så det blev tyvärr lite mörka bilder därifrån.


Efter att han blivit både schamponera och balsamerad (hehe!*) så  får han ligga i handduken en stund tills han blir lite torrare. Det här skedet i processen tycker han nog faktiskt är lite mysigt eftersom han inte ens försöker springa iväg.


Elmeri har verkligen en mördande blick här till vänster, haha.


Sedan börjar jag borsta och föna pälsen. Jag tog inga bilder på det, eftersom jag inte från början hade tänkt göra en "dokumentär" på hela lilla proceduren. Efter att han är torr och borstad klipper jag naglarna på honom och borstar även tänderna på honom! (Fast nästa gång borde jag borsta tänderna allra först, innan duschen, eftersom det blir lite klibbigt runt munnen av tandkrämen.)

Och vips så har vi en fin och ren hund som doftar alldeles underbart. Det låter kanske som om det går snabbt och lätt, men proceduren idag tog cirka en och en halv timme. Det tar sin lilla tid att föna och borsta.


Sedan var han ju naturligtvis tvungen att ta del av en photoshoot! ;)

Nu har vi en fin och fluffig pojke här hemma. Han ser så mycket större ut då pälsen är riktigt uppfluffad. Dessutom tycker jag att han börjar likna Roope mer och mer hela tiden. Han blir större min lille pojke.

Sara.*alltså vad kallar man egentligen det skedet då man sätter balsam? Balsamering är det ju inte ;) Eller finns det ens någon -ing form på det ordet?

Elmeri och svammelbloggen

Min fina lilla bommulspojke

För att lätta upp mat-bloggen-känslan lite så publicerar jag på en bild av Elmeri. Det börjar ju bli nästan hela 2 dagar sedan han fick vara med sist. Herregud! (alltså om man inte räknar med min nya design.)

Jag beställde ett par redfoot-ballerinas idag. Gissa vilka? :) Jag fick sån ångest efter att jag märkt att de var slutsålda på hemsidan och inte får in fler förrän i maj, att jag letade upp en annan webshop och klickade hejvillt. Jag hoppas att det inte var något skumt med den. Det verkade i alla fall helt okej, fick ett e-mail om att de hade slut på storlekarna och frågade om det var ok att det bara skickade storlek S. Jag beställde alltså både S och M bara för att testa vilka som passar. Fast nu måste jag nöja mig med bara S.

Svammel. Svammel. Och ännu mera svammel.

Sara.


Päronkaka

Jag bakade en päronkaka igår kväll. Bara för att. Egentligen skulle det bli en äppelkaka men jag insåg under bakningen att det var smartare att använda upp päronen eftersom de såg ut att bli dåliga fortare än äpplena.

Före ugnen                                           för några minuter sedan                                       efter ugnen

Alltså jag lovar att det här den bästa kaka jag någonsin gjort. Så enkel men SÅ god. Jag kan meddela att det inte finns en smula kvar på den tallriken längre. Recepten tog jag härifrån. Annars samma recept, förutom att jag bytte ut äpplena mot två päron, och så råkade vi inte ha något bakpulver hemma, + mera kanel och socker på päronen än vad som står i receptet.

Philipp kommer hem senare än vanligt ikväll, han var tvungen att åka vil Tammerfors idag. Jag undrar om det finns någon kaka kvar då han kommer hem. ;)

Sara.


p.s. börjar bli värsta mat-bloggen det här!

Frukostdejt

 


Jag blev bjuden på hembakta scones, marmelad och philipdelphiaost av min fina vän Mizza i morse. Jag stod för kaffet. Även om det tog emot att stiga upp tidigt på en sovmorgonsmorgon, morgontrött som jag är, så kan jag meddela att det lätt var värt det! Tack för frukosten och sällskapet!

Sara.

QQ som i Quasimodo.
February Photo Challenge.

Jag hade lite ångest inför bokstaven Q eftersom det inte finns många ord som börjar på Q på svenska. Funderade på att gå över till något annat språk. Men min fina vän Mizza räddade mig och ritade en bild på Quasimodo. Det är alltså helt hennes förtjänst att jag har någonting vettigt att bidra med idag.

Sara.

Fotografering är farligt

 

Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) Nikon AF

... åtminståne lever min plånbok väldigt farligt.

Jag fick veta om ett till fotouppdrag idag, och varje gång utlöser det värsta ha-behov på objektivet ovan. Jag vet ju att jag kommer att skaffa det förr eller senare. Så varför inte skaffa det inför en fotojobb där det verkligen skulle göra nytta?

Tyvärr borde jag sätta mina stackars små euron på något helt annat.
Donationer emottages. De får gärna uppgå till en summa på 449 euro.

Sara.

P

M får agera dagens bokstav idag. Ni kan ju gissa tre gånger vad hon har på sig för klänning och vad jag ska ha paraplyet till?P som i Paraply.

February Photo Challenge.Jag har börjat få bröllopsmardrömmar allt oftare. Kanske är jag mer stressad än vad jag tror? Igår drömde jag att ingenting var fixat på festplatsen, inte ens borden och stolarna var utsatta. Jag hade glömt att ringa fotografen och blev tvungen att sätta mig ner för att göra en sittordning mitt i festen!


Sara.


Ny designJag har varit trött på min gamla bloggdesign en längre tid. Bilden jag hade i headern började ju bli över 1 år gammal. Tiden går. Jag ville ha lite nya fräscha bilder, och detta är vad jag åstadkom ikväll. Är inte riktigt säker på om jag ska behålla det så här. Jag är lite osäker. Fast det tar ju alltid tid att vänja sig vid något nytt!

Vad tycker ni? Bättre? sämre?

Sara.


O


O som i Orkidé.
February Photo Challenge.

Jag är inte ensam om min idé idag. Jag hade väldigt dålig fantasi idag, så jag härmade lite ;) Kolla in de andra bidragen: Matilda, Jo, men visst! och Sagolandet. Hoppas jag inte missade någon annan orkidéidé ;)

Sara.


Kallt kallt


Och det kallat vädret fotsätter...

Jag och Elmeri var just ute på en liten promenad, och det var helt folktomt överallt vid stranden! Man tycker ju att i alla fall hundägare måste gå ut fastän det är kallt ute. Och för att vara helt ärligt så är det faktiskt inte ens så kallt då man går i solen.

Jag har helt inspirationsbrist när det gäller O. Jag kommer inte på något vettigt. Kanske jag får ta och slå upp svenska akademiens ordlista ikväll ;)

Sara.

Alla <3 dag


Jag har tillbringat kvällen helt ensam tillsammans med en Geisha och Amelia Brud & bröllop. Ingen romantisk kväll med mannen. Snyfft. Nå så hemskt har det ändå inte varit. En vän har varit här på kaffe och förgyllt min kväll. Mamma var dessutom här tidigare och gav mig två tuplanbuketter. Tack mamma! Och så har jag ju Elmeri att pussa på precis så mycket jag vill. Han pussas dessutom mer än gärna tillbaka!

Kortet till höger fick jag av min fina vän Sofia. Så fint och vackert! Tack! Jag blev riktigt rörd.

Sara.

N


N som i Näsa*.
February Photo Challenge.

*Dagens foto blev inte alls som jag tänkt mig. Jag hade tänkte fota min näsa ute på balkongen med det fina befentliga ljuset. Jag tog med mig stativet ut och insåg fort att det var skitkallt att stå ute på balkongen (fastän den är inglasad). Jag knäppte snabbt några bilder utan att ens kolla om jag verkligen hade fokus på näsan. Det var verkligen svinkallt. Efter att jag fört in bilderna på datorn insåg jag att jag inte riktigt hade fångat  fokus på näsan på någon bild. Haha. Och nu är det redan för mörkt för att ta nya bilder. Dagens bild kanske hade passat bättre på P som i profil. Men nu får det vara så här!

Sara.

Måndag med sol på balkongenGlad alla hjärtans dag!

Det är så underbart väder där ute, men kallt. Jag gjorde det stora misstaget att kolla temperaturen innan jag gick till skolan i morse, då kändes det genast mycket kallare. -24 grader visade mätaren i köksfönstret klockan 10 idag.

Vi gjorde ett brand loyality test idag i skolan till vår marknadsföringskurs. Alla som ville fick svara på en enkät om vilken läsk de gillar mest, Fanta, Jaffa eller Pirkka. För att sedan göra blindtest på alla tre smakerna. Det var inte många som gissade rätt! Vi har inte tittat närmare på resultaten ännu men det såg ut som att Pirkka vann i smaktestet. Konsumentbeteende är grymt intressant!

Sara.

M


M som i Mannen (eller männen!).
February Photo Challenge.

Vilket härligt väder vi hade idag! Även om det var lite kallt var det underbart skönt att vara ute idag.


Sara.
Dresscode?

Jag har i flera veckor gått omkring och funderat på vad klädkoden "kavaj" är på finska, tyska och engelska. Jag har kommit fram till att den engelska motsvarigheten kanske är "lounge suit". Men vad är de på tyska och finska?


Tumma puku på finska är snäppet finare än Kavaj, medan arkipuku är snäppet lägre. Vi vill inte heller använda det internationella Smart Casual eftersom vi tror att det lätt kan missförstås.

På tyska har varken jag eller Philipp någon aning. Vi har bara googlat, men inte blivit klokare.

Finns det någon som kan hjälpa mig?


Sara.

L


L som i Ljus.
February Photo Challenge.


Sara.


Vinterdag

Hela lilla familjen har varit ute i det underbart vackra vintervädret idag. Vi vågade oss till och med ut på isen, fastän jag tycker att det är skitäckligt att gå på fruset vatten. Man ser ju dessutom inte ifall det finns något hål i isen då det ligger snö ovanpå. Det gick bra ändå, och det var faktiskt riktigt mysig.

Bildregn från dagen:Elmeri tyckte det var lite jobbigt att "skutta" fram genom snön, och dessutom fick han kallt ganska fort och ville upp i famnen. Jag hade velat vara ute längre, men både Philipp och Elmeri klagade över att det var kallt ;)

Jag hoppas på många fler fina dagar som denna!
Lite varmare skulle det ändå gärna få vara.

Sara.

Fredag och nystädad lägenhet!


Av någon underlig anledning känns det som lördag idag! Vilken tur att det bara är fredag. Jag har fått hjälp med att städa hela lägenheten ikväll. Både mamma och Philipp har hjälpt till. Tack så mycket! Jag hade inte klarat det utan er. Fastän jag inte ens hjälpte till så jättemycket så har jag nu ändå jätteont. Suck.

Jag tänkte absolut inte klaga nu, utan snarare poängtera hur otroligt skönt det är att vara hemma nu när allting är skinande rent. Underbart! Elmeri och jag myser.


Philipp har begett sig ut på en öl eller två ikväll, tillsammans med de andra tyskarna, medan jag lämnat hemma med Elmeri. Det är riktigt skönt så. Jag tänkte ägna mig åt något så roligt som att städa klädskåpet.

Hoppas ni alla också får en riktigt skön fredag kväll och ett trevligt veckoslut!

Sara.

K


K som i Kaffe.
February Photo Challenge.


Sara.J


J
som i Jag.
February Photo Challenge.

Jag har inte varit hemma alls idag, därför hade jag inte riktigt tid att vara kreativ med fotoutmaningen. Så det fick bli ett självporträtt även idag. Jag har bland annat spenderat kvällen hos Sofia där jag blev bjuden på supergoda varma smörgåsar. Mums!

Sara.


BröllopshemsidanJag har inte hunnit uppdatera bloggen så mycket idag eftersom jag hållit på med vår bröllopshemsida hela kvällen. Jag har fixat ny design, och även en helt ny struktur.

Kolla gärna in www.philippsara.blogg.se och ge mig feedback på den nya strukturen! Man kan alltså välja språk och kategori uppe till höger vid headern. Jag vill gärna veta vad ni tycker om den nya strukturen. Är den för kompicerad*?

Observera att sidan inte är helt klar ännu!

Sara.


*Det är inte särskilt lätt att göra en och samma blogg på tre olika språk...
Borde jag ha gjort tre olika bloggar?
:(

I


I som i Imma.
February Photo Challenge.

Sara.


Tisdag 8/2

Philipp och jag i hissen

Vad har jag gjort idag?
Jo jag har varit i skolan på en föreläsning, ätit tonfiskpasta till lunch, pratat med floristen och "bokat" blommor, och handlat lite mat. Vardagen är här igen.

Igår kväll var jag till gymmet, det är så skönt att träna men idag får jag betala för gårdagens träningsiver. Jag har tusen gånger mer ont i armarna och ryggen än en vanlig dag (Jag pratar alltså inte om träningsvärk). Förra veckan testade jag spinning igen, och kom fram till att inte heller det fungerar, det gör för ont. Jag får nog lov att börja på såndär tantgympa istället. Jag hade tänkt städa ikväll, men det får jag nog skippa nu. Klarar inte av det idag om jag inte vill ligga och gråta mig till sömns ikväll.

Jag tänkte avsluta i lite mera positiva ordalag och berätta att Philipp alltid antastar mig i hissen. Haha. Som på fotona ovan. Han vill alltid pussas, men det vill inte jag. Jag är liksom rädd för att någon ska se, vi har fönster i hissen! ;)

Sara.

H


H som i Hundvalp.
February Photo Challenge.


Sara.


Bröllopsmässan i Vasa

Jag är ganska säker på att det igår under mässan berättades att det var 15:e gången det ordnades bröllopsmässa i Vasa. För mig blev i alla fall tredje året i rad! Mässan ordnades i Stadshuset där man bjöd på nästan allt bröllopsrelaterat man kan tänka sig. Mässan var ändå relativt liten, om man jämför med den som ordnades i Helsingfors i januari. För vår egen del fick vi dessutom mycket uträttat. Ganska oväntat.


Som vanligt hade det ställts till med en brudmode-show.


Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag nästan att showen var bättre i fjol, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Några fina klänningar och några fina blombuketter såg jag, men det mesta föll mig inte i smaken. Det fanns alltid något som "förstörde" helheten, tyckte jag.


De små brudnäbbarna var riktigt söta!Man kan nog inte jämföra bröllopsmässan i Helsingfors och Vasa överhuvudtaget. Showen i Helsingfors var på en helt annan nivå. Men efter att ha tittat igenom bilderna från gårdagen kan jag ändå konstatera att det ändå var helt okej. Jag vet inte varför jag blev lite negativ under showen.

Måhända att det berodde på att ljuset var extremt ojämnt över catwalken och jag riktigt fick kämpa för att få till rätt ljus i bilderna. Dessutom krånglade musiken mycket, och än en gång hade man inte lyckats få en speaker som klarade av att prata svenska. Synd.Efter att ha tillbringat några timmar i Stadshuset, och efter att ha pratat med både vår präst och vårt hotell, samt bokat en buss och smakat på tårtor stegade vi iväg till Wayne's på kaffe.Klockan 18 ordnades det bröllopsmusikkonsert i Trefaldighetskyrkan. I kyrkan gick min fina vän Annu i den lilla showen som ordnades under konserten. Även om jag inte fick någon aha-upplevelse under konserten var det ändå mycket mysigt att sitta och lyssna.

Jag är riktigt nöjd över hur vi spenderade denna februari-söndag. Vi fick mycket uträttat och mässan var trots allt ingen besvikelse!


Sara.


p.s. Här finns mina bilder från förra årets bröllopsmässa!


GG
som i Grenar.
February Photo Challenge.


Sara.Dagens


tröja & bälte: h&m, treggings: zara, skor: horze (haha!)

Även om jag hade min ridskor på mig på bilden, så hade jag faktiskt inte på mig dem i skolan. Annars ser de väl egentligen ut som vanliga jodphurs, kanske aningen klumpigare, och försedda med stålhättor inuti. De är bara så sjukt bekväma, och så praktiska nu när det är så halt ute. Mina vinterskor med hala sulor är ingen hit på vintern. Jag borde som sagt gå och köpa halkskydd.

Jag har precis hämtat ut ett paket från H&m som jag beställde för ett tag sedan. Spänningen är stor. Jag har (tyvärr) höga förväntningar på några saker. Jag ska bara dricka mitt kaffe och sedan öppna paketet. Om det finns något riktigt, riktigt fint så kanske jag också visar det här på bloggen redan idag!

Under dagen kommer det också upp ett inlägg från gårdagens bröllopsmässa i Vasa!

Sara.


FF som i Fabrik.
February Photo Challenge.

Sara.


E


E som i Elmeri.
Trodde ni att jag skulle välja något annat? ;)
February Photo Challenge.

Sara.


Stallet


Fina Ramell och fina Annu
Jag följde med Annu till stallet idag. Det hann bli lite mörkare innan Annu hann ut på ridplanen. Och ännu mörkare blev det innan vi blev klara. Men några bilder tycker jag ändå att jag fick till, trots mörkret och skymningen! Det var kul att fota, men jag fick väldigt kallt om fötterna. Jag måste komma ihåg yllesockor till nästa gång.

Sara.

DD som i Diamantring.
February Photo Challenge.

Sara.


SoffmysJag har spenderat halva kvällen på soffan. Det händer inte ofta. Jag har tagit mig tid att läsa diverse tidningar som jag får hem. Trendi, Kauneus&Terveys och Avotakka. Elmeri tycker tydligen att det är väldigt tråkigt att läsa tidningar. Hälften av tiden sitter han och stirrar på mig så som i bilden till vänster, jag vågar knappt titta på honom bakom tidningen eftersom jag är "rädd" för att han sitter och stirrar. Tittar jag på honom blir han nämligen vild och vill leka.

Elmeri har hoppat upp på soffan idag för första gången! Wow. Ner vågar han ännu inte hoppa. Många gånger under dagen har jag hört en liten gnyende Elmu som sitter på soffan och inte vågar hoppa ner, han tycker att det är så roligt att hoppa upp. Gullegrisen.

Nu blir det en sista kvällspromenad, och sedan tar vi natten!

Sara.

InbjudningarJag har suttit och försökt plita på inbjudningarna hela eftermiddagen och kvällen. Själva inbjudningarna är faktiskt redan färdiga (den svenska versionen) men infoblad och dylika saker måste ännu designas. Vilket jag alltså håller på med just nu!

Det blir lite kryptiska bilder nu, eftersom jag inte vill visa inbjudningarna innan de kommit fram till gästerna. Kanske jag redan nu visar för mycket? ;) Ni anar inte hur gärna jag skulle vilja sätta upp en bild på en hel vacker inbjudan. Men jag får försöka hålla mig!

Sara.

CC som i Cashewnötter i yoghurt.
February Photo Challenge.

Sara.


MorgonkaffeDen bästa stunden på dagen är lätt morgonkaffet. Nu är klockan kanske lite mycket redan, men jag har inte hunnit dricka kaffe ännu.

Jag är ledig idag också, men idag är vädret inte alls på min sida. Snön pyr ner och täcker islagret som redan finns på vägarna, ännu farligare att gå ut nu. Jag borde verkligen gå via Clas Ohlson och skaff mig ett par halkskydd. Jag halkade nämligen lite igår när vi var ute, och nu har jag ont i vristen. Lyckat!

Jag har tänkt jobba lite nu under dagen, även om jag är ledig. Jag har ändå en hel massa som borde bli gjort.


Sara.


p.s. snart kommer dagens C-bild!

Underbart och vackert

Jag har varit ledig idag, och bättre väder kan man knappast önska sig. Så underbart! Elmeri och jag har passat på att gå ut på en lite längre promenad. Vi måste öva mycket mera på att gå längre eftersom han inte riktigt kan gå fint ännu. Men det tar sig! Det var så otroligt skönt att vara ute i solskenet. Tyvärr är det fortarande väldigt halt, så man får vara lite försiktig. Jag hoppas på många fler sådana här dagar!

 

 


 

 

 


Jag försökte få till en riktigt fin bild på Elmeri, men varje gång jag sätter mig ner på huk så springer han full fart mot mig. Så det går inte särdeles bra att fånga fina bilder på honom utan assistans.

Sara.

BB som i Böcker.
February Photo Challenge.

Sara.A


A
som i Ansikte.
February Photo Challenge.

Sara.


February photo challenge


Jag tänkte vara med i Matildas February Photo Challenge. En rolig liten utmaning som pågår hela februari månad. Ni kan läsa mer om reglerna på hennes blogg. Men kort går det i alla fall ut på att jag varje dag ska fota något på en bokstav i alfabetet, i ordningsföljd. Idag börjar det alltså med A och imorgon på B och så vidare. Jag får alltså lov att försöka hitta kreativiteten i mig nu!

Sara.Tisdag

Idag är en sån dag då det känns som om Jyväskylä ligger på sydpolen och Philipp aldrig är hemma. Jag vet ju att det inte är så, men jobbigt är det i alla fall. Tur att jag har Elmeri att prata med så att jag inte behöver känna mig dum då jag pratar med mig själv ;)


Bilden är från 2008 i Björköby när Philipps föräldrar hyrde en stuga där. Det känns inte som om det är nästan 3 år sedan. Herregud vad tiden går fort!

Sara.