I bastunAnnu har varit här på bastukväll ikväll. Så skönt och riktigt trevligt. Jag hade kunnat babbla på om alltmöjligt hur länge som helst, men det är ju 'schoolnight' så vi kunde tyvärr inte basta hela natten.

En av de bästa sakerna med vårt nya hem är defenitivt bastun. Jag har aldrig varit någon regelbunden bastare, men nu går vi faktiskt minst en gång i veckan. Det har blivit lite av en tradition, och det är ju så skönt och avslappnande.

Sara.

På Hanken

På måndag började skolan igen för min del, och detta inlägg tänkte jag ägna åt mina tankar kring mina studier i allmänhet och lite kursfunderingar inför hösten.

I våras blev jag ju färdig kandidat, och fortsätter nu direkt på hösten med magisterstudierna. För att vara riktigt petig så har jag redan skrapat ihop 11 studiepoäng för magistern. 109 poäng kvar att plocka alltså. Jag har bara varit inskriven på Hanken i 2 år, så jag har haft en ganska snabb studietakt hittills.
Bild härifrån.

Jag ligger lite i valet och kvalet just nu. Jag är rädd för att jag inte klarar av att fortsätta i min racerfart... men att bara ha 1-2 kurser inprickade per period känns lite ... tomt. Jag vet inte om ja klarar av att det så lugnt heller?

Det gör inte direkt saken bättre att det nu i period 1 går hela FEM kurser som jag gärna skulle vilja gå. Men 5 kurser á 8 studiepoäng är liksom inte möjligt för mig. Så jag får känna mig besegrad där. I period 2 sedan går det bara EN ynka kurs som jag vill och kan gå. Jag förstår inte riktigt fördelningen av kurser där, men det kan man ingenting åt...

Jag har också börjat fundera lite på vad det är som jag har så brottomt till? De som känner mig bra vet att min dröm är att starta upp en egen business. Och vad vore mer perfekt än att starta upp ett företag medan man studerar. Jag måste bara våga ta steget ut...

Eftersom jag går i entreprenörsdrömmar så har jag nu också bestämt mig för att läsa mera redovisning. Mitt huvudämne är ju faktiskt entreprenörskap och företagsledning. Men jag känner att jag verkligen vill och borde lära mig mera redovisning. Det är nästan lite pinsamt att vara ekonom om man inte kan såna grejer, eftersom alla förväntar sig det. Men det är en helt annan diskussion.

Bild härifrån.

Om ingenting drastiskt händer med höstens kurstidtabeller så kommer mina kurser att vara:

- Styrelsen och Etiken (fördjupad kurs i mitt huvudämne) p1
- Balansteori 1 ("Kurs nummer 2" inom redovisning) p1
- Företagsamhet och ledning (fördjupad kurs i mitt huvudämne) p2

Totalt bara 24 studiepoäng, vilket nog är lite lite. Men i p2 hittar jag inga intressanta kurser som jag inte redan har gått, (och som passar ihop med FoL). Och i p1 så vill jag inte klämma in en till 8:a poängare. Och dessutom kan man faktiskt ta det lite lugnare ibland. Och jag kan faktiskt spara några kurser till nästa år.

Jag är sådan att jag alltid vill göra allt, och helst nu direkt. Men jag borde kanske sätta mig ner och fundera på a) vad det är jag har bråttomt till? och b) vad framtidsplanen är. Men nu i höst ska jag verkligen anstränga mig att ta det lite lugnare i skolan och inte just nu läsa precis alla kurser som jag tycker är intressanta. Försöka att inte stressa sönder. Vi får se hur jag lyckas.

Och till slut. Jag trivs jättebra på Hanken och jag är mycket nöjd med mitt huvudämne. Hoppas bara att jag får dra nytta av mina kunskaper så småningom ;)

Sara.

Morning,Godmorgon! Nu ska jag upp och iväg till jobbet. Sista officiella jobbdagen idag och som vanligt känns det nog lite vemodigt. Fast jag kommer nog att komma tillbaka, så det känns inte alltför sorligt ändå. Jag jobbar också deltid hela vintern, så slutar gör jag ju inte. Inofficiellt jobbar jag hemma ännu imorgon och på fredag, eftersom jag har timmar och jobba in och en massa rapporter att skriva. Men sånt är bara kul, tycker jag! :)

Tänkte kanske publicera mitt hanken-funderings-inlägg ikväll!

Sara.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar