I bastunAnnu har varit här på bastukväll ikväll. Så skönt och riktigt trevligt. Jag hade kunnat babbla på om alltmöjligt hur länge som helst, men det är ju 'schoolnight' så vi kunde tyvärr inte basta hela natten.

En av de bästa sakerna med vårt nya hem är defenitivt bastun. Jag har aldrig varit någon regelbunden bastare, men nu går vi faktiskt minst en gång i veckan. Det har blivit lite av en tradition, och det är ju så skönt och avslappnande.

Sara.

På Hanken

På måndag började skolan igen för min del, och detta inlägg tänkte jag ägna åt mina tankar kring mina studier i allmänhet och lite kursfunderingar inför hösten.

I våras blev jag ju färdig kandidat, och fortsätter nu direkt på hösten med magisterstudierna. För att vara riktigt petig så har jag redan skrapat ihop 11 studiepoäng för magistern. 109 poäng kvar att plocka alltså. Jag har bara varit inskriven på Hanken i 2 år, så jag har haft en ganska snabb studietakt hittills.
Bild härifrån.

Jag ligger lite i valet och kvalet just nu. Jag är rädd för att jag inte klarar av att fortsätta i min racerfart... men att bara ha 1-2 kurser inprickade per period känns lite ... tomt. Jag vet inte om ja klarar av att det så lugnt heller?

Det gör inte direkt saken bättre att det nu i period 1 går hela FEM kurser som jag gärna skulle vilja gå. Men 5 kurser á 8 studiepoäng är liksom inte möjligt för mig. Så jag får känna mig besegrad där. I period 2 sedan går det bara EN ynka kurs som jag vill och kan gå. Jag förstår inte riktigt fördelningen av kurser där, men det kan man ingenting åt...

Jag har också börjat fundera lite på vad det är som jag har så brottomt till? De som känner mig bra vet att min dröm är att starta upp en egen business. Och vad vore mer perfekt än att starta upp ett företag medan man studerar. Jag måste bara våga ta steget ut...

Eftersom jag går i entreprenörsdrömmar så har jag nu också bestämt mig för att läsa mera redovisning. Mitt huvudämne är ju faktiskt entreprenörskap och företagsledning. Men jag känner att jag verkligen vill och borde lära mig mera redovisning. Det är nästan lite pinsamt att vara ekonom om man inte kan såna grejer, eftersom alla förväntar sig det. Men det är en helt annan diskussion.

Bild härifrån.

Om ingenting drastiskt händer med höstens kurstidtabeller så kommer mina kurser att vara:

- Styrelsen och Etiken (fördjupad kurs i mitt huvudämne) p1
- Balansteori 1 ("Kurs nummer 2" inom redovisning) p1
- Företagsamhet och ledning (fördjupad kurs i mitt huvudämne) p2

Totalt bara 24 studiepoäng, vilket nog är lite lite. Men i p2 hittar jag inga intressanta kurser som jag inte redan har gått, (och som passar ihop med FoL). Och i p1 så vill jag inte klämma in en till 8:a poängare. Och dessutom kan man faktiskt ta det lite lugnare ibland. Och jag kan faktiskt spara några kurser till nästa år.

Jag är sådan att jag alltid vill göra allt, och helst nu direkt. Men jag borde kanske sätta mig ner och fundera på a) vad det är jag har bråttomt till? och b) vad framtidsplanen är. Men nu i höst ska jag verkligen anstränga mig att ta det lite lugnare i skolan och inte just nu läsa precis alla kurser som jag tycker är intressanta. Försöka att inte stressa sönder. Vi får se hur jag lyckas.

Och till slut. Jag trivs jättebra på Hanken och jag är mycket nöjd med mitt huvudämne. Hoppas bara att jag får dra nytta av mina kunskaper så småningom ;)

Sara.

Morning,Godmorgon! Nu ska jag upp och iväg till jobbet. Sista officiella jobbdagen idag och som vanligt känns det nog lite vemodigt. Fast jag kommer nog att komma tillbaka, så det känns inte alltför sorligt ändå. Jag jobbar också deltid hela vintern, så slutar gör jag ju inte. Inofficiellt jobbar jag hemma ännu imorgon och på fredag, eftersom jag har timmar och jobba in och en massa rapporter att skriva. Men sånt är bara kul, tycker jag! :)

Tänkte kanske publicera mitt hanken-funderings-inlägg ikväll!

Sara.

DjungelnJag hade tänkt bege mig ut i djungeln (alltså vår gräsmatta) för att ansa lite ikväll. Men det visade sig, som jag befarat, att mina handleder omöjligen klarar av att dra igång fanskapet. Ingen stark karl i sikte heller. När jag lite ledsamt lunkade tillbaka till förrådet så träffade jag dock en granne. Hon berättade att hon inte heller får igång maskinen, och att det faktiskt har varit tal om att köpa en ny gräsklippare. Nå, jag hade ingen lust att försöka ragga upp någon karl, så det fick förbli oklippt och jag får fortsätta leva djungelliv tills Philipp kommer hem igen.

Sara.

Inredningsinsp.

Jag har surfat runt lite efter inredningsinspiration nu igen ;) Jag är nämligen hemskt sugen på att måla om lite hemma så att det blir mera jag. Vitt ska det vá!


Bilder: alvhemmakleri.se

I bilderna ovan är jag hemskt förtjust i tavlan till vänster, och till höger är det kombon: vitt bord, svarta stolar, vita väggar, vit lampa som tilltalar mig.Bild: alvhemmakleri.se


Bilder: alvhemmakleri.se

Här är det "skrivbord i köket" som känns tilltalande, vilket tyvärr inte riktigt går att genomföra i vårt nya hem. Men jag får ändå drömma lite! ;) Tavelhyllorna för kokböcker gillar jag också.Bilder: alvhemmakleri.se

Och även här är det svarta stolar, vitt bord, vitt och tavelhyllan som tilltalar mig... Ni kanske börjar förstår vad det är jag vill ha i mitt kök ;)

Sara.

Dagens


tunika: lindex, leggings: h&m, ballerinas: bianco, väska: longchamp, halsband: snö


Det enda dåliga med att bära vitt är att jag alltid klottar på mig då. Inga undantag! Idag fick jag orange dressing i famnen på lunchen! Nice. Och höstens första föreläsning gick bra. Verkar som en intressant kurs, Styrelsen och Etiken.

Ikväll ska jag faktiskt på Tupperwareparty.
Jag har nog aldrig varit på det förut. Spännande! (+ några vuxenpoäng)!

Sara.

29/8Jag hade fått sova länge idag, men lilla Elmtrollet väckte mig förstås när Philipp skulle upp och iväg till Jyväskylä. Men nu får jag njuta av en lång kaffestund i köket istället, innan det blir dags att bege sig till skolan. Och det är inte fy skam det heller.

Första skoldagen för terminen är idag. Jag har inget pirr i magen, men det känns helt ok att börja ändå. Även om jag gärna hade haft lite semester mellan jobb och skola. Denna vecka både jobbar jag och går i skolan och det känns aningen jobbigt. Men nog ska det gå.

Jag har hållit på med ett långt inlägg om Hanken och mina tankar kring mina studier, årets kurser och dylikt. Skulle ni ha lust att läsa om såna saker? :)

Sara.

Maxmovillan, lördag

På lördag åkte vi en en sväng ut till Maxmovillan. Kanske för sista gången i år? Jag hoppas att vädret ännu är så pass mycket på vår sida så att vi kan åka ut en gång till. Bilder från lördagen:Jag hade självklart med mig mitt nya objektiv till villan, och det får helt klart godkänt! Några av bilderna i kollaget är nog tagna med 35:an, men de flest är ändå tagna med det nya Tamron 17-50/2.8 objektivet. Jag är nöjd (med både objektivet och dagen på villan)!

Sara.

Villaavslutningen

Villaavslutningen kom och gick. Och den var hur mysig som helst! Simm i Karperöfjärden, mys på terrassen i kvällssolen, bastubadande och smaskens paj därtill.

Sara.

27/8


Elmeri på pappas villa 20.8.

Ikväll är det villaavslutning här uppe i österbotten. I år bli det nog lite lugnare "firande", eftersom vi inte ens ska vara på någon villa, men Karperö duger lika bra till det ;) det är ju typ ute på landet åtminstone ;) Och kanske kan man gå ner till stranden för att titta på lite raketer i något skede?

Nu på dagen ska vi ändå åka ut till Maxmo till mammas villa för att hälsa på där. Och så får Elmeri springa omkring lite och slösa bort lite energi. Men var är solen som utlovades?

Sara.


Spotted: Googlebilen
Googlebilen var på jobbet idag då vi satt och åt lunch, jag sprang direkt ut på terrassen som en liten nörd. Annu skrattade åt mig. Men jag tyckte i alla fall det var lite lite coolt.

Sara.

Tuesday


klänning: COS, strumpbyxor: wolford, halsband: indiska

Jag är inte vikovill då jag skriver tisdag i rubriken. Utan detta var tisdagskvällens outfit för personalfesten. Nu syns det kanske inte så superbra vad jag hade på mig, eftersom det var all black. Men det nya halsbandet kanske syns någorlunda :)

Sara.


Gissa innehålletGissar ni vad det är? ;)

Jag var livrädd att jag skulle bli nekad då jag hämtade ut paketet för en stund sedan. Jag har nämligen fortfarande mitt gamla namn i både passet och körkortet. Hade jag varit smart så hade jag ju beställt detta paket på mitt gamla namn ;) Men det gick bra denna gång. Tjejen i kassan trodde lyckligtvis på mina ord och jag fick mitt efterlängtade paket!

Sara.

HalsbandHalsband från Indiska. Jag gillar!

Sara.

Elmeri ♥

Min älskade lilla söta Mo har äntligen blivit så stor* att vi vågar ha mattorna på golvet igen. Vi får hoppas att jag inte behöver ta tibax mina ord nu.
Elmeri ♥

Sara.


*Idag är han precis 11 månader och 2 dagar.

Personalfest pics.

Här kommer en liten bildbomb från gårdagens personalfest. Jag var lite tveksam till om det faktiskt gick att ha en lika lyckad personalfest som i fjol. No worries, det blev ännu bättre! Tack tjejer.Fransmanni -> Annus balkong -> Ollis.

Mera bilder hittar ni hos Annu.

Sara.

PersonalfestPersonalfest ikväll. Hela stora personalen samlad på Annus balkong. ;)

Sara.

Bröllopsbilder

Nu börjar det bli nästan två veckor sedan den senaste bildbomben från bröllopet, och därför kommer det nu en till ;)Philipps pappa.Gäster vid kyrkan / Pappa lämnar över mig till PhilippVid altaret

Ringarna

Sofia sjöng så underbart att det inte är klokt heller.
(Inte finns det någon bröllopsgäst som råkade filma då hon sjöng?)

Denna bild är en av mina favoriter, nygifta!
Påväg ut ur kyrkan.


Joakim delar ut ris / Philipps mamma

RiskastningenVi kör iväg.De nygifta på festplatsen.


Vackra Anna / Jag och tärnorna.Sandviksvillan.

Fotograf: Sami Pulkkinen

Det är fortfarande så otroligt underbart att titta igenom bröllopsbilder. Jag blir tårögd varje gång.

Sara.

DetaljerJag har haft kusin och mamma på kaffe ikväll. Samtalsämnena tar aldrig slut, och det var lika trevligt idag som alltid. Och som vi också kunde konstatera: det är bra att ha gäster eftersom man då tenderar att städa lite extra! Jag passade alltså på att ta några detaljbilder på hemmet då det var fräscht och städat. Om ni undrar varför dörren står på vid gavel så var det bara för att jag passade på att vädra* lite.

Sara.

*Hur underbart är det inte att kunna ha en öppen ytterdörr då man vill! Jag är nog lite mammas flicka på så vis...

Fler foton från ruinernaMedan jag är på jobbet så får ni titta på några fler fina bilder av Annu. Jag lekte lite med Photoshop nu igen.

Sara.


p.s. Oops I did it again. Säger inget mer nu ;)

Bortbjuden


klänning: h&m, skor:andiamo

I lördags var vi bortbjudna på kalas. På dubbelt kalas faktiskt, där både mannen och frun i huset firade samtidigt. Jag hade på mig klänningen från H&M som jag också hade på min egen födelsedag i år. Värdparet hade gjort hela makalöst god mat, och jag tror verkligen inte att jag ljuger om jag säger att alla gick därifrån helt proppmätta.

Tack S och A för en supertrevlig kväll! :)

Sara.


VillanJag var ju som sagt på villan igår. Sprang omkring med hundarna och bara tog det lugnt en liten stund. Pappa hade ett byggprojekt på gång. Bygga ny trappa och jag hjälpte faktiskt till lite.. :) Roope och Elmeri beter sig alltid som småbarn, den leksak som den andra har är ALLTID mycket bättre ;)

Sara.

FotonMedan jag är på villan med lilla familjen och njuter av kanske den sista villahelgen denna sommar, så får ni njuta av dessa bilder på Annu från fotoshooten. Jag redigerade dessa lite annorunda, inte alls så som jag brukar!

Sara.

Det är så synd om migElmeri tycker inte om duschen. Det kanske syns. ;) Stackars liten!Men nu är han ren och fin igen. Eller... nåja han var åtminstone ren och fin tills vi fick till rinken och sprang lite ;)
Sara.


NailsDet blev alldeles för länge mellan nagelfixningarna denna gång. 6 veckor funkar inte för mig, speciellt inte då man flyttar och bär en massa lådor. Naglarna hade verkligen hunnit förfalla! Efter jobbet igår var jag hos Anastacia Beauty på nagelservice. Nu känns det bra att visa upp händerna igen.

Sara.

(Går)dagens (igen!)


tunika: the masai clothing company, leggings: h&m, skor: andiamo

Det är så mycket lättare att sätta upp en outfit en dag för sent ;) vet inte varför egentligen! Hehe. Men dagens får ni knappast se imorgon, för jag har på mig släckbyxor och topp idag. För jag är LEDIG. Helt underbart. Elmeri lät mig tillochmed sova till halv 9. Amazing!

Philipp kommer hem idag, äntligen! Jag hoppas han hinner komma så pass tidigt att vi hinner åka till Asko och Sotka som har nyöppning i Stenhaga idag. Vi behöver desperat en soffa!

Sara.


Karperöfjärden och små funderingarEn liten promenad till stranden med Elmeri. Riktigt mysigt. Jag hade nästan velat hoppa i plurret. Nästa gång tar jag nog med badkläder. Hoppas bara det inte blir höst riktigt ännu!Idag är en sån dag, då jag tycker att det är väldigt jobbigt att Philipp jobbar i Jyväskylä. Hela förra veckan var han här, och jag hann nästan vänja mig vid det. Det värsta är nog ovissheten. Det skulle vara helt annorlunda om jag visste precis hur länge han ännu ska bo där, men det vet väl ingen... Det är förstås självklart att jag är glad att han har ett jobb, men att bara ha honom här fre-sön är stundvis väldigt jobbigt.Nog med depp, nu börjar min lilla ledighet! Egentligen var det ju 3 dagar ledigt jag skulle ha, men jag blev tvungen att byta en arbetstur så det blev bara 2 dagar i alla fall! Ska bli så skönt att få sova ut för en gångs skull. Fast jag har ju en liten söt odåga som ändå kommer att väcka mig, ingen risk för att sova bort halva dagen längre alltså ;)

Nu ska jag mysa lite med min lilla underbara (fortfarande skitiga) odåga! Badet får vi ta imorgon istället. Godnatt!

Sara.

Lilla lortgrisenJag har en liten lortig sak där hemma. Jag har nu två kvällar i rad löst upp alla Elmeris tusen tovor, och ikväll är det dags för stora badproceduren. Jag åkte via Musti & Mirri igår för att köpa de där bollarna jag pratade om, men passade också på att köpa hem lite nytt balsam och lite "detangling spray".Jag blev helt förjust i Pet Head*! Hade det funnits kvar schampoo och balsam hade jag HELT KLART köpt dem också. Det doftar helt ljuvligt! Eftersom det inte direkt är lätt att sköta om Elmeris päls så behövs det nog lite vardagslyx i den tillvaron! ;)

Because he's worth it! - typ.

Sara.


*Återkommer nog med någon slags rapport om vad jag tyckte om funktionaliteten!

Dagens igår


topp: h&m, shorts: asos, ballerinas: bianco, väska: longchamp

This is just what I wore yesterday :) topp och shorts. Inget speciellt med det! :) Jobb idag 9:e dagen i rad. Men sen äntligen får jag lite ledighet. Lovely!

Sara.

17/8

Tjenare! Jag blev tvungen att jobba lite i morse också men resten av dagen har jag spenderat på stan. Riktigt trevligt men en liten shoppingtur. Jag har inte riktigt hunnit springa på stan alls denna sommar. Några fina höstplagg fick jag också med mig. Yey.Köpte också två nya bollar åt Mo (kärt barn har ännu fler namn). Varav en redan är söndrig efter en timme, men det är roligt så länge det varar. Vi testade såklart bollarna i rinken direkt. Både Elmeri och jag tycker att det är roligt att springa lite!Och så en video på det:Sara.

Gårdagens


tunika: zara, kofta: lindex, leggings: h&m, skor: bianco

Jag har lite flyt nu, dagens 4 gånger inom nästan en vecka. Jee! Det är mycket lättare att fota här i nya hemmet än i gamla. Spegeln står i den ljusa hallen i stället för i vårt gamla mörka sovrum. Då kan man i princip knäppa en bild då man går förbi på morgnen! :P

Sara.

Nattduksborden pt.2Jag visade ju bara nattduksborden lite halvfärdigt senast. Så här såg det ut då de(t) hade kommit på plats. Jag är jättenöjd! Kudden i hörnet är Elmeris lilla "säng", om ni undrar! ;)

Sara.


Dagens igår


Klänning: asos, leggings: h&m, kofta: h&m, skor: andiamo

Gårdagens outfit här hej. Idag blir det jobb igen, 7:e dagen i rad och det känns aningen tungt. Tur att jag trivs jättebra på jobbet och att jag har så fina arbetskompisar!

Sara.

Glöm det!Fasiken! Jag är inte så säkert på att det blir något nytt objektiv. Det lär nämligen bli en ny dator i stället. Detta ovan = bluescreen, har börjat hända alltför ofta nu. Dessutom hjälper mitt splitternya batteri mig föga. Jag gick från 10 min utan sladd till 1 timme, och det suger rent utsakt hårt. Dessutom kan jag aldrig se när batteriet håller på att ta slut utan den bara slocknar plötsligt. Kul! Ännu roligare när man försöker jobba.En massa datakillar har försökt hjälpa mig. Utan framgång. En reparation kostar väl skjortan. Men just nu är min dator varken bärbar, snabb eller tillförlitlig.

Visserligen borde jag kunna få dra av både dator och objektiv på skatten, men varifrån ska man dra fram såna pengar när man just har köpt ett egen lägenhet? Indraget bostadsstöd har jag ju också fått, men det är en helt annan historia, som också gör mig lite upprörd.

En ljuspunkt i min tillvaro - semesterersättningen kommer snart! Kanske, kanske, kanske kunde jag använda pyttelite för att förbättra situationen med dator och kamera. :)

Sara.

Nu är jag där igen...


... i objektiv-träsket alltså!

Jag har ett litet dilemma. Jag har fått nys om fler fotojobb, och jag lovade mig själv redan i våras att jag inte dyker upp på en till fotografering med ett kitobjektiv. Jag ska alltså ha ett normalzoom som ersätter kitobjektivet, och har inte råd med ett äkta Nikonobjektiv! Men nu har jag lite dilemma mellan Sigma och Tamron? Sigma är nog snäppet dyrare, men är det ens bättre? Jag har ingen aning...

Mina alternativ:

Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM Nikon
Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) Nikon AF, nu med stabilisering


Behöver alla tips jag kan få!

Sara.

Lördagens


vänster: tunika: lindex, leggings & jacka: h&m, skor: bianco / höger: klänning:s.t.i.

Tydligen gör det ganska mycket för bildkvaliteten om man har en ren spegel då man fotar sig själv ;) Före-efter!
Till vänster i din skitiga spegeln: lördagens jobb-outfit,
och till höger i den rena spegeln: kvällens inflyttningsfest-outfit.

Sara.

14/8

Det börjar ta sig här hemma. Jag lovar att det kommer inredningsbilder här på bloggen sedan när jag börjar bli lite mer nöjd med möbler och sånt. :) Än så länge får ni nöja er med små sneakpeeks.Egentligen skulle jag ha varit ledig idag, men jag har varit en tur till jobbet eftersom we are one man down. Så nu blev det visst lite mycket jobbdagar i rad, och det börjar märkas och kännas. Men i slutet av veckan är jag ledig hela 3 dagar i rad. Underbart!Jag klippte gräset för första gången på egen gård idag. Och det kändes riktigt bra! :) Jag har en underlig förkärlek för att klippa gräs, som jag inte riktigt förstår mig på :P Är det normalt att gilla att klippa gräs? ;)
Klippa gräset är kanske något vi borde ha gjort innan inflyttningsfesten. :P Men äääh, int hinner man ju med allt :)

Sara.

Inflyttningsfest

Jag har varit lite busy och borta från bloggen, orsaken: inflyttningsfest. Jag har fixat och donat här hemma så att vi vågade bjuda hem bland andra dessa typer:


Jag hade jättetrevligt! Tack alla för att ni kom! :)

Sara.

Konstens natt 2011Gåragens huvudattraktion för mig var Artisticas show utanför Fondis, speciellt eftersom Annu gick med i den. Hon var så fin, och riktigt häftigt fixad!

Sedan delade de ut godis - sweet like candy! ;)Kameragodis ;)Efter showen satte vid oss vi August (vi hade tur och fick ett bord) där vi åt en mycket smaskig Club Sandwich med räkor och lyssnade på Patrik Linman. Trevligt! :)

Det blev en riktigt vacker kväll ändå!

Sara.Konstens natt


Bild från konstens natt förra året.


Jag shoppade skor på Bianco då :D två par, -15% på hela sortimentet. Jag tänkte ta en runda där via ikväll också och hoppas på något likanade i år också.

Ska ni på konstens natt ikväll? Jag ska åtmsintone då gå en sväng via Bianco, men ska också titta på Artisticas Hårshow, och försöka att INTE glömma mitt minneskort hemma i år.

Sara.

Nytt på terrassen


Observera det lilla trollet i dörren! ;)

Vi fick hem nya terrassmöbler idag och jag är helnöjd. Det är en bröllopspresent av pappa och e. Tack tack! Helt perfekt. Nu kan vi ha gäster på terrassen i helgen!Elmeri njuter av sin lilla gräsplätt.Det gör jag också!Sara.

Bröllopsbilder

Jag tycker att det har blivit dags för lite fler bröllopsbilder. Idag är det 1 månad och 1 dag sedan vi gifte oss. Det känns superkonstigt att det redan är så länge sedan. Bildregn:Jag och pappa uppe på läktaren innan vigseln / en tom kyrkaMin bukettProgramblad delas ut / nervös brudgum + bestman
BrudtärnornaPappa, jag och Philipp möts

Ringarna och kyssen

Påväg ut ur kyrkanMina finaste tärnor på kyrktrappanRiskastningI bilen

Det regnade lite då vi anlände till festplatsen, men det gjorde inget, för jag fix paraplyassistans ;)Kramar, kramar, kramar...Fina gäster!Förrättsbordet
(som för övrigt var helt makalöst gott om ni frågar mig!)
Brudgum + bestmenPhilipps pappa håller tal och skålar för oss.


Fotograf: Sami Pulkkinen


Jag kan se igenom bilderna hur många gånger som helst utan att tröttna. Bröllopsdagen är defenitivt den bästa dagen i mitt lov såhär långt. Det finns inget som beskriver känslan. Jag hade så roligt, och det var helt underbart att så många fina människor ville dela dagen med oss! <3


Sara.


Dagens idag


Jag har skit på linsen tydligen... / tunika&kofta: h&m, leggings: kappahl, ballerinas: paul green.

Dagens var ju inte direkt igår. Men det känns inte särskilt roligt att sätta ner så mycket på tid på klädseln då man har typ 2 plagg att välja mellan. Det mesta är fortfarande nerpackat, eller bara inslängda i garderoben på ungefär rätt ställe. Jag borde verkligen hinna med att packa upp alla kläder och dessutom gå igenom hela garderoben för att få ordning på den. Och föra hälften till loppis!

Jag har flängt omkring i stan idag för att titta på diverse inredningsgrejer. Vi har verkligen försökt hitta lampor som vi vill hänga upp, men det verkar vara omöjligt att hitta något vi vill ha i denna stad. Vi har också tittat på soffor, och hittat en som vi tycker SÅ mycket om. Men priset... Vi måste fundera om vi har råd med just den. För en soffa behövs ju, det är helt klart.

Sara.

På bostadsmässa

Vi har varit på bostadsmässan i Kokkola idag. Här kommer några av mina favoriter!Till vänster gillades både soffan och tavlorna, och till höger gillads bordet, lampan och de skira gardinerna.Samma vardagsrum som i bilden ovan till vänster i annat perspektiv.Jag och Philipp! :PAnvia husets sovrum gillades.Och jag skulle gärna ha tagit med mig detta bord hem till köket!


Det var nog riktigt trevligt att gå runt på mässan, trots det regninga vädret. Målet var inredningsinspiration och olika sovrumslösningar. Och på den fronten blev jag nog lite besviken måste jag säga. I många hus kändes inredningen halvfärdig. Det fanns nog fina detaljer, men ingenting med WOW effekt för mig. Det fanns inte heller något hus som jag direkt hade velat packa ihop och ta med mig hem.

Jag blev helt förstummade över att det knappt fanns några radhus på mässan. (Vi hittade ett!?) Det hade jag nämligen gärna velat se mer av såklart.

Så tyvärr blev jag nog lite besviken, även om vi hade en trevlig eftermiddag i Kokkola!


Sara.

Italy - Day 7 - Departure


Den sista dagen gjorde vi inte särskilt mycket alls. Steg upp, åt en italiensk frukost, och gick och lade oss på bryggan för att lapa in de sista solstrålarna Italien hade att erbjuda.

 

Jag försökte mig på att simma en sista gång. Men ser ni duschstolpen där ovanför mitt huvud på bilden? Den hade alltid ett gäng getingar på sig, så jag fick stå och vänta tills de skulle försvinna. Medan jag väntade kom några fåglar och fiskar simmande förbi. Fåglar, fiskar och getingar är inte direkt mina favoritdjur om man säger så ;)

 

Det blev alltså inget dopp här! ;)Innan vi hämtade bilen från parkeringen tog vi oss varsin megaglass från den bästa gelaterian i Sirmione. Åtminstone enligt vårt hotell! Gott var det!

Sedan var det bara att köra iväg mot Milano och flygfältet.


Jag berättade ju om the flight from hell från Milano till Helsingfors. Det var verkligen superläskigt. Men hem kom vi, och jag har försökt förtränga hela flygningen.


Nu har jag kommit till slutet på denna bildkavalkad från vår underbara bröllopsresa.
Det har varit underbart att titta igenom alla bilder igen. Nästan som att få uppleva resan igen.


Day 1 - Arrival
Day 2 - Lake Garda
Day 3 - Venice
Day 4 - Chillin in Sirmione
Day 5 - Sirmione and Verona
Day 6 - Driving around Lake Garda
Day 7 - Departure


Sara.

KontorshundenJag har jobbat hela dagen, och till min stora glädje kom en liten lurvboll och hälsade på vid lunchtid! Lilla Elmo fick bekanta sig med min arbetsplats och även leka kontorshund en liten stund.Han behöver både borstas och tvättas. Men det tar vi nästa vecka, för nu ska vi packa upp flyttlådor (igen!).

Sara.

Italy - Day 6 - Driving around Lake GardaPå den egentliga sista dagen vid Gardasjön tog vi bilen och körde iväg. Ett varv runt sjön, med stopp i Malcesine. I många guideböcker står det att detta är något man inte ska göra, eftersom det är mycket lättare att ta sig runt sjön med båt. Jag håller inte alls med eftersom vi såg så mycket intressanta på den ca 160 km långa rutten runt sjön.Vi stannade som sagt i Malcesine. Jag hade läst om linbanan som åkte högt över Gardasjön med fantastiskt vacker utsikt. Jag hade inte läst fel. Eftersom vi hade åkt iväg rätt sent från Sirmione så hann vi med den sista linbanan upp i bergen. Till Monte Baldo. Det var lite kallare där uppe, men inte så kallt att man inte klarade sig i cirka en timme med kjol och topp. Vi gick omkring och suckade och tog tusen bilder på den makalösa utsikten.När vi kom ner till sjönivå igen körde vi vidare. Genom Riva, Limone, Salo och slutligen till Desenzano där vi gick omkring fram till klockan 11. Det är nämligen förbjudet att köra in i Sirmione mellan 9 och 11 på kvällen. Så vi gick omkring i den största lilla staden vid Gardasjön.Vi hade väntat med middagen hela kvällen. Tanken var att äta i Sirmione. Detta var inte alltför klyftigt tänkt, eftersom restaurangerna tydligen inte har öppet längre än till 11. Men istället köpte varsin pizza slice och panini vid ett ett café, och tog dem med oss till vår balkong där vi satt och njöt. Inte alltför illa det heller! ;)

Sara

ProgressNattduksbord - check!

Nu borde vi bara få bort alla tusen flyttlådor från sovrummet så att de nya nattduksborden ryms in där!

Sara.


p.s. Elmeri vill alltid vara med överallt ;)

Pt. 4Säg till om ni tröttnar... jag tröttnar nämligen inte på ett tag ännu ;) Jag är såå sugen på att fota ännu mera efter torsdagens fotografering. Tack för att ni ställde upp som modeller! Hästen Matti var otroligt tålmodig och duktig också då han orkade stå stilla så länge fast han är så ung.

Modeller: Annu och Mizza
Fotograf: Jag


Sara.

4 veckorHur crazy är det inte att vi har varit gifta i 4 veckor redan? Tiden bara flyger iväg. Det känns som en vecka. Max.

Sara.

5/8 Flyttstatus

Fortfarande mycket på hälft här i nya hemmet. Gardinerna hänger i golvet, (eller de hänger egentligen inte alls, eftersom de inte passar på gardinstängerna), tavlorna hänger inte på väggarna, lamporna är inte uppsatta och det finns fortfarande massor av flyttlådor överallt. Som tur kommer Philipp hem från Jyväskylä snart, så att jag får lite hjälp på traven i detta till synes ändlösa projekt.Jag är så sugen på att tapetsera och måla, men jag ska faktiskt försöka hålla mig ett tag och fundera på vad det egentligen är vi vill ha. På måndag tänkte vi köra iväg till Kokkola på bostadsmässa och där tänkte jag suga i mig inredningsinspiration som en liten svamp!

Sara.

Pt. 3

 Jag är illa tvungen att ladda upp några till, kan inte slita mig från Photoshop.
Jag ska försöka hålla mig lite nu, och blogga om något annat idag också än bara denna photoshoot ;)

Sara.

Några till 

 

Jag har suttit och redigerat bilder hela morgonen, och jag är fortfarande nöjd!

 

Modell: Annu

Fotograf: jag

 

Sara.

 

 

 
PhotoshootJag har varit lite upptagen idag, och resultaten ser ni här. Eller åtminstone en liten bråkdel av resultatet. Annu, Mizza och jag hat haft photoshoot hela dagen och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med vad jag lyckades åstadkomma, men tanke på att det här var min första "riktiga" photoshoot någonsin.

Jag fick defenitivt mersmak, så jag hoppas att tjejerna vill hänga med flera gånger!
Det kommer upp fler bilder bara jag hinner redigera några till.

Sara.

Godmorgon, godmorgon

Åter igen har jag lyckats ta fel på massörtiden. Fast idag var det "åt rätt håll" så jag fick lite extra tid nu på morgonen att dricka morgonkaffe, äta frukost och blogga lite istället. Det är inte alltför illa det heller.Jag packade inte upp så många lådor igår, men istället tog jag mig en lite promenad i mina nya hoods. Jag kan inte dirket påstå att jag måste bekanta mig med det nya området eftersom jag i princip spenderade all vaken tid i Karperö då jag var 13-15 år. Jag blev faktiskt lite nostalgisk av att gå omkring.Doppade också tårna i Karperöfjärden. Jag är inte riktigt säker på ifall man får en massa arga tanter och gubbar på sig om man tar hunden ner till vattnet, så jag bar Elmeri under armen på stranden istället.Det skulle vara kul att kunna simma lite med Elmeri. Jag förstår att det finns hundförbud på stränder för att de inte skall kakka eller komma dit å skrämma barnen, men det skulle ju nog vara kul att kunna gå ner till stranden och bada hunden ibland. Jag menar, jag går ju inte dit då stranden är full med folk, och jag låter ju inte honom kakka i sanden (det sköter Kanadagässen så bra istället)!

Sara.

FlyttstatusDet börjar ta sig i flyttkaoset. Om man jämför med hur det såg ut förut. Fast det är ju inte klart på länge ännu...

Jag skulle egentligen vilja bära upp alla ouppackade lådor till vinden, för att sedan kunna plocka ner en efter en då man har tid att packa upp dem. Men idag krånglar min attans höft efter att ha sprungit som en tok upp och ner för trapporna igår. Jag tycker faktsikt att det är konstigt att höften ÄNNU krånglar. Det böjar faktiskt bli 9 månader sedan olyckan. Nåja, Philipp får hjälpa mig sen då han kommer hem från Jyväskylä nästa gång.

Nu ska jag packa upp lite mera lådor! Jippii! ;)

Sara.

Italy - Day 5 - Sirmione and VeronaPå resans femte dag skulle vi åka till Verona på Opera, men bussen gick inte förrän klockan 5. Hela dagen spatserade vi omkring i Sirmione och utforskade alla sevärdheter.

Då vi kom till Verona hade vi tid att gå omkring lite i staden, guiden rekommenderade egentligen att man skulle ställa sig och köa in till operan för att få bra platser, men att köa 2 timmar var jag inte alltför pigg på. Och det visade sig att man ändå fick hur bra platser som helst.Operan Aida var mäktig även om man inte fattade ett ord. På grund av en massa regnpauser tog den bara alltför länge, och vi var inte tillbaka vid vårt hotell förrän klockan 4 på natten. På grund av alla regnpauser tog operan 2 timmar längre än normalt. Orkestern spelar nämligen inte om det ens kommer en droppe från skyn!


Sara.


Några favoriter

Jag älskar denhär bilden!

 

Och den här.

Och den här.

Och alla resten av fotografens bilder!

Foto: Sami Pulkkinen.

Sara.

HemmaEtt dygn bakom mig i nya hemmet, och jag måste nog säga att jag redan känner mig hemma, fastän det är helt uppochner här. (Ni ser själva på bilden nedan.) Efter ett varv till Smedsby idag höll jag på att köra åt fel håll då jag skulle hem. Det tar nog en stund att vänja sig, men eftersom det redan känns så hemma här, så ska det nog gå bra!


Kaos i vardagsrummet

Jag är kanske lite fånig och nykär, men jag blev så glad då jag satt mig på terrassen och kände doften av nyklippt gräs för en stund sedan. Helt underbart att byta gatudammen i stan mot doften av nyklippt gräs här "ute på landet"! ;)

Sara.

Morgongåvan

På grund av allt flyttkaos har jag inte kunnat fota min morgongåva, men nu när jag hittade den i en flyttlåda var jag genast tvungen att knäppa några bilder. Jag har velat ha en vitriini länge och tänk att min man visste det? ;) Den är underbar och ska stå på mitt nattduksbord, bara vi får våra nattduksbord ihopbyggda.

Sara.

Lyx lyx lyxEn kaffe, några smörgåsar, en vacker sommarförmiddag, en egen terrass. Lyx! Som jag skrev igår har vi ännu tusen lådor som måste packas upp, men efter en kaffe ute på terrassen så känns det inte jobbigt alls.Elmeri har fått bekanta sig med sitt nya hem. Han är ännu lite rastös, men det borde nog gå bra inom några dagar!Vårt internet verkar ha börjat fungera redan och det är ju riktigt primafint, eftersom jag inte hittar min mokkula någonstans i flyttkaoset. Jag undrar bara om vasabladet också hittar fram från och med imorgon? Jag tvivlar på det, men vi kan ju hoppas!

Sara.