Ikväll: Suomen huippumalli haussa i Hurghada


Ni har väl inte glömt vad jag skrev här. Ikväll är det alltså dags. Ikväll kommer programmet som Suomen huippumalli haussa spelade in på vårt hotell i Hurghada. Missa inte! Hoppas att jag inte syns någonstans.  Pinsamt. Haha.

I slutet av förra programmet visades små glimtar från kvällens program, och jag hann se hotellets privata strand och vattenrutschkana i alla fall. Och denna fotoshooting ovan som jag fångade på foto borde ju också vara med ikväll.

Nelonen 20:00. Jag ska bänka mig.

Sara.


Imorgon är det juni

Imorgon börjar jag även jobba. Det ska faktiskt bli riktigt intressant och roligt och så blir det ju trevligt att få in lite pengar på kontot. Tyvärr har vi lönedag först den sista juni, och det vankas inget mer studiestöd förrän det heller. Som tur dimper det ner lite lön på kontot för mig nu i dagarna från några andra ställen, men det blir nog lite tajt att klara sig på ett studiestöd i två hela månader.

På grund av bion igår blev det ingen traditionell söndagspromenad med Anna. Jag fick ändå myror i benen då vi kom hem, så jag tvingade ut Philipp istället. Det blev riktigt mysigt med vackert solnedgångsljus, även om det blev lite kallt så sent.

Nu skall jag luncha med två fina tjejer. Sedan skall jag fika med en annan fin tjej. Jag passar på att ta ut allt nu min sista (?) lediga dag denna sommar.

Sara.

Streetdance 3D


Trailern

Idag stod Streedance 3D på tur. Jag hade egentligen helt glömt bort att vi skulle se den filmen idag, och blev påminnd bara en timme innan.

Först och främst måste man nog tycka om dans för att kunna njuta av denna film, och njöt gjorde jag. Även om storyn var extremt förutsägbar, och faktiskt väldigt likadan som andra dansfilmer, tyckte jag att filmen var bra. 3D-effekten gjorde inte saken sämre heller. Filmen är absolut sevärd, och i alla fall jag ville dansa ut ur biosalen. Feelisfilm. Mitt betyg: 3½/5.

Sara.GårdagenTack för en trevlig kväll Mizza!

Det blir bara några bilder från gårdagens inflyttningsfest nu, vågar nämligen inte sätta ut bilder på såna som jag inte vet om de vill vara med på bild här på bloggen. Ni får alltså bara se bekanta ansikten, och bålen! :)

Vi hade det väldigt mysigt och trevligt hemma hos Mizza! Efteråt blev det egentligen utgång, men jag styrde kosan hemåt istället. Jag var alldeles för trött! Trevligt hade jag hur som helst.

Sara.Watching nailpolish dryJag ska iväg om några minuter. Väntar bara på att nagellacket torkar. Håret ska jag fixa på plats.

Vi ses och hörs!

Sara.

M's inflyttningsfest

Ikväll ska jag på M's inflyttningsfest. Den officiella. Jag sitter och fixar mig som bäst, har precis tvättat håret och lagt i choklad&vanilj balsam. Ett nytt balsam från XZ som jag testar. Verkar riktigt bra. Mmm!

Eftersom jag har lovat hjälpa till att blanda och provsmaka bålen, skall jag snart ge mig iväg. Jag har dock lite sko-dilemma. Jag vill nämligen ta mina nyaste skor, men är lite rädd för att bryta vristerna av mig. Det gick nämligen inte helt smärtfritt sist. Men jag ska nog inte gå lika mycket ikväll som så.. hmm.

Ha en bra lördag!

Sara.

Vi är så normala!


Fredag 28.5

Snart är det juni. Wow. Tiden går bara fortare och fortare hela tiden. Den första juni, på tisdag, börjar jag jobba heltid igen. Jag ser faktiskt väldigt mycket fram emot jobbet och sommaren. Det känns inte alls ångestfyllt att gå till jobbet varje dag. Härligt. Det är så det ska vara.

På tal om jobb... igår på jobbet fick jag se en liten bit av Sex and the City 2!!! Den rullade för en tom sal. Vågade bara se ungefär 5 minuter. Jag var nämligen lite rädd för att råka se något jag inte borde se. Jag vill ju bli överraskad på premiären. Men det kändes nog lite coolt! ;) Och det jag såg, verkade väldigt bra! Yes!

Idag blir det lunch, loppis och jobb. Inget speciellt.

Sara.

Balkongfika


Sofia var mitt fikabesök idag. Vi hade riktigt varmt och trevligt på balkongen. Det var så varmt så att jag blev tvungen att ställa in chokladen, som hann bli helt flytande. Och nej, vi åt inte upp allt. Tack för sällskapet!

Sara.


Dagen

Jag väntar fikabesök.

Det fattas fortfarande ett sp.

Jag ska till loppis idag (surprise!).

Jobb ikväll.

Tritonia?

Sara.

Kyrkoesplanaden

Min gata, eller rättare sagt, min esplanad, är egentligen förvånansvärt mångsidig. Jag gillar  faktiskt min esplanad väldigt mycket. Idag har jag till exempel uträttat massvis med ärenden, utan att lämna esplanaden. Jag har nämligen handlat mat på Sale, hämtat ut mediciner från Kyrkoapoteket, köpt bullar på Othello, handlat fiskmat i djuraffären och köpt blommor i blomsterhandeln. Tänka sig vad mycket man kan göra utan att lämna Kyrkoesplanaden.


Dagens nyinköpta blommor, och veckans loppisfynd. Både blomkrukan i den första bilden och "lyktan" i den sista bilden är loppisfynd.

Sara.


26/5

Hej hej och god morgon!

Jag har inte några speciella planer för dagen, och ikväll blir det jobb. Jag ska ta ett varv via loppis idag (igen!) och föra lite saker som jag prissatte igår. Det blev en hel del. Usch vad jag tjatar om loppis, känns det som... Men det är min huvudsyssla för tillfället. Haha.

Förresten så tjatade jag ju om studiepoäng igår. (Igår hade jag först till och med räknat fel, pinsamt, haha!) Jag blir hur som helst superirriterad på att min sp-saldo nu har fastnat på 89 poäng. Jag behöver ju 90 för att få gå till banken och ansöka om ett kreditkort. Det kommer att bli SÅ skönt att inte behöva låna mammas varje gång jag ska beställa någonting online som kräver ett kreditkort. Halleluja. Men bara ETT poäng som fattas nu ju... Jag har ju samlat ihop många fler poäng, men det är lite trögt att få in dom på kontot tydligen.

Ha en bra dag allihopa!

Jag ska ägna dagen åt att logga in på mitt sp-konto för att se om det inte dyker upp några trevliga kurs-resultat så att jag kan gå till banken. Jag har ju gott om tid denna vecka, till skillnad från kommande veckor.

Sara.


Prince of Persia: The Sands of Time


Trailern

Vi såg Prince of Persia: The Sands of Time idag. Vi hade egentligen tänkt se en annan film, men det blev denna i alla fall.

Filmen var helt okej. Många fina vyer som tog mig tillbaka till vår Egypten-resa. Storyn var förutsägbar, och vissa stunts kändes väldigt overkliga datagjorda. Lite action och lite romantik. En bra date-film kanske? Egentligen är jag inget stort fan av övernaturligheter, men i denna film var det ändå helt okej. All-in-all - en helt okej film. Mitt betyg: 3-/5.

Filmen hade nog varit snäppet coolare om den hade varit 3D.
Fast kanske lite onödigt?

Sara.

Mera loppis

Jag har varit hemma i Smedsby och plundrat mitt gamla flickrum på lite mera grejjer att sälja på loppis. Jag tänkte alltså ägna mig åt prissättning igen ikväll. Det är lite jobbigt och tidskrävande. Men men...

Loppis går riktigt bra förresten. Jag har redan förtjänat ca 240 euro på mindre än två veckor.

Jag funderar på att hålla kvar mitt loppisbord så länge det lönar sig. Det vill säga så länge jag tjänar över 25 euro i veckan :)

Sara.

Tänkte nog inte sälja allt jag har i korgen. Men det mesta.


Studiepoängsfunderingar


Har ni någongång räknat ut hur mycket en studerande tjänar?

Ni vill inte veta svaret!


Jag hade aldrig tänkt på saken ur denna synvinkeln förr. Och jag erkänner att jag blev lite chockad. Jag ursäktar mitt långa inlägg, och hoppas verkligen att ni orkar läsa. Detta ämne upprör mig.

Ett studiepoäng motsvarar 27 timmars arbete. För att få stöd krävs minst 44 studiepoäng per år (vilket ju är mycket mindre än vad skolan ofta rekommenderar). Stödet uppgår till 298 euro före skatt per månad.

Då räknar vi:
  • 27 timmar X 44 sp = 1188 timmar / år
  • 298 euro * 9 mån / 1188 timmar = 2,26 euro / timmen

2,26 cent är alltså en studerandes timlön om man studerar så LITE så möjligt. Rekommenderad studietakt brukar ändå vara 60 studiepoäng. Och eftersom man får samma "lön" oberoende hur mycket man studerar, så blir det ju bara mindre och mindre desto mer man studerar.

Jag kommer t.ex. fått in 85 sp detta år.

Vi räknar igen:
  • 27 timmar X 85 sp = 2295 timmar / år
  • 298 euro * 9 mån / 2295 timmar = 1,17 euro / timmen

Detta är alltså min timlön. 1,17 euro i timmen. Och så glömmer vi ju inte att man betalar SKATT på detta också. Dvs. netto får man alltså bara in 270 euro.

Jag är medveten om att man oftast inte arbetar hela 27 timmar för varje studiepoäng. Men även om man bara arbetade hälften av tiden man "borde", så blir timlönen för en studerande ändå usel.

En dagdrivare (arbetslös.. m.m.) får mycket mera, och behöver ofta inte göra så mycket. Rättvisa?

Jag blir arg och upprörd då jag tänker på hur lite studier egentligen uppskattas. här i landet. Och ändå vill man att alla ska studera och bli klara så snabbt som möjligt. Varför uppmuntrar man då inte till snabbare studier? Det är ju inte motiverande att studera snabbare när det inte lönar sig överhuvudtaget.

Sara.


Edit: Pinsamt! Hade räknat lite fel först. Nu borde det kanske vara  rätt. Hur som helst är det LÅGT! Och Poängen är ju att det inte alls är motiverande att studera i snabbare takt.
Jobb och tråkigt väder

Det riktiga majvädret har återvänt. Det trevliga är ju att man slipper svettas, men den mindre trevliga är ju att det är att man blir på så otroligt mycket bättre humör av lite sol och värme.

Jag trodde att min vecka skulle vara väldigt tom, men nu visar dig sig att jag jobbar 4 av 5 dagar! Typiskt! Nej men jag klagar absolut inte. Det är faktiskt trevligt att ha något att göra, det är ändå bara halvdagsjobb hela veckan. Idag står Vasas sommarinfo-turist-utbildnings-grej på agendan. Plus guidad rundtur av staden. Det skall faktiskt bli riktigt trevligt, tror jag. :)

Nu skall jag titta till mitt loppisbord innan jobb.
Ha en bra dag!

Sara.


Balcony makoverI och med vår balkong-makeover har vi skaffat en balkongmatta (istället för de obekväma och ostadiga träplattorna) och en massa nya blommor (alla syns inte på bilderna). Dessutom har vi möblerat om lite. Nu känns det mycket, mycket trevligare och somrigare att vistas på balkongen. Välkommen på balkong-sittning mina vänner!

Sara.


P.s. jag har ännu tänkt skaffa någon trevlig duk, och lite mera blommor. Men det får ske under sommaren.


After-flytt-party

Igår agerade jag handyman tillsammans med Mizza i hennes nya lägenhet. Vi borrade och skruvade och var allmänt händiga. Jag är nästan lite stolt över att vi (nästan) helt utan problem kunde handskas med en borrmaskin. Om man bortser från det faktum att vi lyckades borra rakt in i ett armeringsjärn och att spegeln först blev sned.... Men annars så! Fin-fint!

Mizzas lägenhet är väldigt fin och mysig, och jag är faktiskt mega-avundsjuk på hennes walk-in-closet! Vill ha!

Kvällen avslutades med after-flytt-party. Därefter bar det av till Ollis.Mycket trevlig kväll! Tack allihopa!

Sara.Bröllop

Jag har fått lov av min käre fästman att skapa en ny liten kategori här på bloggen. Jag tänkte nämligen börja skriva lite om våra bröllopstankar. Vi planerar att gifta oss sommaren 2011, och jag vill kunna reflektera lite över tankar och idéer. Och självklart också kunna titta tillbaka på vad jag tänkt och gjort. Jag har ändå inte tänkt avslöja alltför mycket.

Sara.


20/5

Hej hej!

Vad har ni pysslat med idag?

Jag har faktiskt arbetat hela långa dagen. Även om det kanske inte riktigt kan kallas arbete om man har haft trevligt medan man hjälpt vänner att flytta och måla, eller om man har fixat en väns naglar ute i solen. Jag har alltså haft det riktigt trevligt.

M har smultron i sina blomlådor. Hur mysigt är inte det? Jag vill också ha! :)

Vi hoppas på att det fina vädret även håller i sig över helgen, eller hur?

Sara.


StrandenJag har spenderat dagen helt underbart. Lunchdate med Anna på Kaffehuset August, mycket gott, soligt, vackert, underbart och hett. Därefter solat, läst och simmat vid Gustavsborgsstranden. Årets första dopp är alltså avklarat. Otroligt att det bara är den 19:e maj ännu. Tur att jag råkar ha sommarens (enda?) semester precis just nu. Nu väntar jag bara på att Philipp ska komma hem från Jyväskylä, så blir allt ännu bättre.

Sara.Desert Flower


Trailern

Filmen jag såg igår var Desert Flower, baserad på boken med samma namn. Jag har läst boken, även om den är väldigt länge sedan. Boken är en true story om Waris Dirie.

Filmen var verkligen bra. Rörande och välgjord. Jag rekommenderar er verkligen att se den. Jag är inte säker på om det påverkade mig att jag läst boken innan, men eftersom det är så länge sedan hade jag redan glömt många händelser. Mitt betyg blir det högsta jag gett en film här i min filmrecensionskategori hittills. Mitt betyg: 4½/5.

Sara.


18/5

Så länge som det bara regnade var det helt trevligt. Sommarregn. Men nu när åskan dundrar så hårt att den inte går att ignorera längre, gick mysighetsfaktorn drastiskt ner. Jag är nämligen inte kompis med åskan. Drog ut sladden till laptopen, ifall....

Tycker att det är väldigt svårt att fota regn. Detta lyckades ju inte riktigt.

Dagens tent. Den gick faktiskt åter igen relativt dåligt. Ekonomisk politologi är inte min starka sida. Ligger väl på marginalen igen antar jag, även om jag hade läst väldigt mycket mer än förra gången. Tyvärr skippade jag EU-delen, och det borde jag inte ha gjort. Det var nämligen nästan halva tenten. Vi får hoppas ändå.

Ikväll blir det bio. Det ser jag fram emot.

Nu kommer mamma hit, jag ska även hjälpa henne att deklarera. Kanske man borde bli skattekonsult, eller nåt...

Jag har faktiskt gått med i IAET-kassan idag. Dagens bedrift. Wow.

Sara.


ghdJag hann faktiskt aldrig testa min ghd igår. Det blev lite för mycket och jag hann inte duscha förrän precis innan läggdags. Men nu för en stund sedan när jag kom hem, tog jag tag i hårsituationen. Det blev så underbart fint, härligt och glansigt och platt. Med min gamla plattis skulle jag inte ens få till det såhär platt och lent även om jag stod och plattade i en timme. Nu tog detta 10 minuter och är relativt slarvigt och snabbt gjort. Underbart!

Min ghd

Hittills är den verkligen värd varje pund.

Sara.IT has arrived!UPS-killen ringde mig i morse och berättade att han var på väg att leverera ett paket till mig idag. Gissa hur glad jag blev? Jag har nämligen bara beställt en sak.
Kan ni gissa?

JA! Min ghd såklart! Så länge som jag väntat på denna....

Registreringen lyckades denna gång! Den är äkta. YES! Nu skall jag duscha och sedan testa min älskling.

Sara.


Söndagsprommis

Dagens promenad blev kanske lite längre än planerat, men det var än en gång skönt att sträcka på benen. Idag blev det hela 10 km. Vi brukar nog inte gå sååå långt.

Vi tog en sväng via Sandviksvillan, kikade in genom fönstren för första gången. Perfekt storlek. Och det såg ännu mysigare ut i parken än vad det gjorde sist. Jag vill ju boka nu.... Men det går inte ännu.
'
Sandviksvillan

Loppiset går för övrigt jättebra. Har redan sålt bort alla mina skor, och nästan alla hästsaker. Helt otroligt sjukt att någon faktiskt var i behov av en sadelställning och en foderkopp. Men men. Man kan ha tur ibland.

Nu skall jag äta kvällsmat.

Sara.


Söndag

Hej bloggen!

Egentligen skulle jag ha varit påväg ut till Replot för ett nagel-fix-hembesök just nu. Men det visade sig tyvärr att jag glömt köpa hem nya tippar från Kicks. Typiskt! Jag känner mig väldigt klåpig. Förlåt! Tur att jag blev påmind, så att jag inte åkte "i onödan".

Istället får jag ägna dag åt ett besök vid mitt loppisbord, (undrar hur mycket som finns kvar!?) och tentläsning (tent på tisdag). Senare blir det antagligen en traditionsenligt söndagspromenad och middag hos pappsen.

Sara.

Foton 15/5

De blev mest bilder på min lilla ögonsten och fotomodell Roope. Detta var första gången på villan med nya kameran. Supertrevligt att fota när det är vacker omgivning.

På bild 5 ser ni snö som vi hittade på en skuggig plats i skogen bakom villan. Tänka sig. Det har varit närmare 30 grader varmt och ändå ligger det snö kvar.

Några av dagens foton:


Sara.


Dagen och gårdagen

Jag kan inte tänka mig att det finns många som valt att sitta inne en dag som denna. Trots allt pollen har jag modigt tagit mig till villan. Nu när jag är hemma, jag märker dessutom att jag fått lite färg, även om jag inte direkt har legat och stekt mig. Underbart! Jag har verkligen haft en härlig dag på villan.

Igår blev det Faros, Strampen och Ollis efter jobbet. Faros var tomt medan både Ollis och Strampen var relativt fullsatta. Det blev ingen lång kväll, men mysigt med lite effektivt terrass-sittande i alla fall.

Tänkte ladda upp dagens villabilder om en stund, i detta inlägg bjuder jag på bilder från igår.

Sara.Jag är rädd!

Jag gick ut på balongen för en sekund sedan. Och till min jäkla förskräckelse ser jag att björkarna är grönare på Kyrkoesplanaden än vad de varit hittills iår. SHIT!!!

Förra året, den 20:e maj. Skrev jag såhär:
"Påminn mig om att åka lååångt låångt bort från Vasa nästa år två sista veckorna i maj!!! Läs här.

Jag pratar alltså om min pollenallergi.

Jag börjar bli smått nervös inför den kommande allergisäsongen. Vaför åker jag inte bort från detta vidriga land under denna vidriga månad. Vill någon betala en resa?

Jag vågar ju inte gå ut nu.

Sara.

Loppisdag

Snart skall jag åka iväg till loppis med mina saker. Det var verkligen tur att jag kollade öppethållningen på Adam & Ewa nu, eftersom jag trodde att de öppnar 10. Det visade sig att de öppnar först 12. Det hade inte varit så särskilt trevligt om jag hade stått där utanför med mina påsar redan.

Om ni har vägarna förbi Adam & Ewa (vilket ni självklart har) så får ni lov att shoppa loss på nr 175!

Jag har mycket kläder och skor, och hästsaker. Mycket är från förra sommaren, vilket betyder att det inte bara är gammalt skräp. Det högsta priset jag har på någon produkt är på mina Esprit skor, oanvända sådana, 10 euro. Vet inte om jag prissatt rätt, jag brukar ju alltid klaga på alla andra, men har ingen aning nu ändå. Känns som om jag varit lite för dyr ändå. Jag ville ju vara billig. De mesta ligger på 1-3 euro. Nåja.. vi får se hur det går åt :) Måste ju ändra i fall ingen köper.

Jag tänkte nog inte ta med mig allt redan idag, då blir det för fullt och fult. Nu när jag har lite extra tid, så hinner jag ju titta vad jag vill ta med på första varvet.

Sara.


13/5/10

Gårdagen blev riktigt lyckad, om jag får säga det själv. Efter balkongsittningen gick vi ner och tog årets första på Strampen. Med många filtar blev det inte alls för kallt. Riktigt mysigt.

Jag har sovit riktigt länge idag, igen, och det känns väldigt skönt. Idag blir det jobb för hela slanten. Imorgon blir det loppisfix (och jobb).

Sara.


G continues


"Vi har det bra, vi här på balkongen."

Sara.


G

Jag inväntar finbesök, lyssnar på musik, taggar och fixar mig lite. Besöket och jag skall njuta av lite vitt och lite gott.
To be continued...

Sara.


Regenbogen

Jag har nog egentligen ingenting speciellt på hjärtat. Sitter och surfar, photoshoppar och dricker kaffe. Tänkte visa en bild på gårdagskvällens fina regnbåge över staden. Tyvärr blev den inte lika vacker på bild som den var i verkligenheten. Dessutom äger jag inget vidvinkelobjekt. Men mysigt var det i alla fall!

Sara.


Spinn

Jag har spinnat idag, Yes! Skönt att träna efter en liten träningspaus. Dessutom var det min fina vän Sofia som ledde timmen, vilket gjorde det hela väldigt många gånger mer trevligt.

Resten av kvällen tänkte jag spendera tillsammans med mina kära vänner från Upper East Side och One Tree Hill.

Sara.


Hur gör man?

Det är verkligen länge sedan jag fick sitta och njuta av en frukost i lugn och ro på morgonen. Jag har hittills bara tagit det lilla lugna på min första semesterdag. Jag känner dock hur stresskänslan av att INTE ha något att göra börjar komma krypande. Snart börjar jag nog klättra på väggarna.

Hur beter man sig egentligen då man är ledig hemma? Det tar nog ett tag innan man kommer in i lugnet och ledigheten. Sedan är det lika tungt att komma tillbaka till verkligheten igen. "Lyckligtvis" jobbar jag redan på torsdag och fredag. Och på helgen väntar tentlitteraturen på mig.

Hur jag skall spendera denna helt lediga dag, har jag faktiskt ingen aning om. Min kalender är HELT TOM. Senast jag hade en helt ledig dag i min kalender var i januari. Inte konstigt att jag inte vet hur man gör när man är ledig.

Jag tänkte faktiskt börja med att städa några lådor. Kan bli trevligt. Eller så tröttnar jag mitt i, vilket aldrig slutar bra. Då ligger allt bara där. Vi hoppas på det bästa.

Sara.

Ice ice...

Vilken tur att Finland vann ikväll. Jag hade nog hjärtat i halsgropen några gånger nu på slutet. Det hade ju varit en skamm om Finland hade förlorat mot Tyskland i ishockey. Urk. Det hade ej blivit mysig stämning här hemma ;)

Sara.

Youth in Revolt


Trailern

Det är länge sedan jag skrev en filmrecension här på bloggen. Men jag har faktiskt bara sett en film sedan sist. Idag såg jag och M Youth in Revolt. Jag har länge velat se den, men inte hittat varken tid eller sällskap.

Filmen var egentligen riktigt bra, men lite twisted och speciell. Filmen var ändå vad jag hade förväntat mig, trailern är ganska representativ för filmens känsla och humor. Det fanns många godbitar i filmen, och jag tycker faktiskt att den är sevärd. Lite mysig på sitt eget sätt. Mitt betyg: 3+/5

Sara.


P.s. (Förra gången såg vi Bounty Hunter, riktigt bra!, men jag hann aldrig skriva någon recension om den, och nu har det gått för långt tid sedan jag såg den, men betyget för den får i alla fall bli 3½/5)Sommarlov (nästan)

Även om sommarlovet inte riktigt officiellt börjat ännu, så räknar jag nog det som om... Jag har skrivit min sista officiella tent för terminen. Resten är faktiskt bara omtenter, eller såna som jag inte ens skrev på första försöket. Det känns väldigt nice att vara lite ledig nu.

För min del blir det troligtvis bio ikväll. Det finns en film som jag velat se, men ingen som velat komma med mig. Men ikväll så :)

Gårdagens morsdagsblomma:


Mamma hade faktiskt hunnit se min lilla sneakpeak under de 20 minuter det tog oss att ta oss från stan ut till Smedsby. Tur att jag inte visade hela. Jag hoppas att blomman var omtyckt.

Sara.Söndagspromenad

Morsdagskvällen avslutades med traditionsenlig söndagspromenad tillsammans med Anna. Väldigt fint och vackert längs med stranden. Knäppte några bilder i förbifarten. Det var verkligen skönt att få sträcka på benen lite efter en väldigt god och mättande middag hemma hos mamma.

Sara.


Morsdag

Nu skall vi åka iväg till mor i Smedsby på morsdagsmiddag. Jag har köpt en fin blomma i fin kruka till mamma. Eftersom jag vet att hon läser min blogg ofta, så tänkte jag bara bjuda på ett litet smakprov nu. Jag kan visa hela senare.

Sara.

080510

Hej och glad morsdag till alla som känner sig träffade!

Gårdagen var egentligen ganska trevlig. Vi shoppade, tittade på nya soffor, åt frukost på Görans bredvid alla pensionärer, kollade på ny lägenhet med Mizza (riktigt fin! Hon tog den dessutom!). Vi hade en allmänt trevlig och chill dag. Jag lyckades dessutom att deklarera helt själv. Hoppas att det går igenom.

Allmän fråga: får man som student deklarera facklitteratur? Antar att svaret är nej! Någon som vet?

Gårdagen bjöd dessutom på riktigt härligt väder fram till klockan 3. Därav en somrig outfit.

Sara.

Nju schuusHurra!
Jag hittade en mycket generös sponsor, vid namn mamma. Tack tack mamma! Skorna jag inte kunde glömma, är nu mina. Nu väntar jag bara på lite sommarväder. Skorna är egentligen väldigt höga, men platån gör dem superbekväma.

Sara.

Skatten

Nu skall jag deklarera, både för mig och för Philipp. Skitskoj. Jag har skjutit fram på det alldeles för länge.

Har ni deklarerat redan?

Sara.

Åter igen har bilden ingen samband med texten. Men det är ju ALLTID trevligare med bild. Denna bild blev till när jag fick för mig att leka med kameran och negerkyssen samidigt. Roligt kan man ha.


Fyllo

Jag hade ju immetarial-och konkurrensrättstent imorsse. Som för övrigt gick bra, enligt mig.

MEN när jag skulle gå iväg till skolan hör jag högljudda snarkningar i vårt trapphus. Jag visste inte riktigt varifrån ljudet kom. Jag struntade i det och tog hissen ner. Vår hiss råkar tyvärr? ha ett fönster, och när jag var påväg ner, så ser jag plötsligt en man som ligger på golvet på tredje våningen och sover. CREEPY!

Jag ringde både Philipp och Mamma, men ingen av dem tyckte att jag skulle meddela polisen. Det ännu konstigare var att någon (troligtvis den sovande och fulla!? mannen) hade limmat fast en halv 5 eurossedel på ytterdörren. Hyra för sovplats?!?

Jag såg inte om det var ett "äkta" fyllo eller ej. Men äckligt hur som helst. Oförskämt! Jag hade ju fått en mindre hjärtattack om han hade legat utanför VÅR dörr. Om man inte klarar av spriten, skall man inte använda den heller. Punkt.


Bilden har egentligen inte något med texten att göra. Förutom att det är vårt trapphus. Men detta är i alla fall vår dörr och dörrens nya fina prydnad, inhandlad på första-maj torget.

Sara.


(p.s. fyllot låg inte längre kvar när tenten var över)


My pay rise!

I förrgår skrev jag ju om min härliga löneförhöjning. Av en händelse översatte jag min blogg idag till engelska med google translator. Och det blev nog lite lustigt.

Det innebär 1 euro mera i månaden. YES! = That means one million more a month. YES!

Om det vora så väl!!!

Sara.

Fredags"mys"!

Även om det är fredag är det inte en särskilt trevlig kväll för mig. Jag har tent imorgon klockan 9:00. Skojigt. Jag ägnar alltså min fredagskväll åt att läsa på immateral- och konkurrensrätt. Vilket i och för sig kan vara riktigt intressant, men inte på en fredag kväll.

Jag hade tänkt läsa hela dagen egentligen, men Jessicas och min lunch klockan 12 drog ut på tiden, liiite. Jag kom hem först vid halv 5. Oops! Haha.

Jag hittade ett par väldigt fina skor idag på Andiamo, som jag inte kan sluta tänka på. Men jag borde nog inte köpa dem, borde tänka på ekonomin. Bidrag emottages!

Idag blev min aningen försenade födelsedagpresent äntligen beställd. På grund av vissa kredit- och bankkortstekniska detaljer blev vi tvungna att trixa lite för att ha pengar på rätt konto för att kunna beställa online. Vilket tog några dagar. Nu är DEN i alla fall beställd. och jag väntar med spänning. Äntligen!


Jag tänkte inte återkomma ikväll. Jag har alldeles för många sida kvar att läsa.
Ha en bra kväll!

Sara.


Löneförhöjning

Idag fick jag min löneremsa. Jag har fått löneförhöjning. HURRA! Den låg på +0,6%. Det innebär 1 euro mera i månaden. YES! Nu kan jag göra allt det jag inte haft råd med förut.

Sara.Loppis

Idag har jag tagit tummen ur... och hyrt ett loppisbord. Bordet blir mitt den 14.5. Nu blir det alltså en vecka av effektivt letande, tvättande och strykande, funderande och prissättande.

Jag har faktiskt redan förberett mig lite och hittat två fulla ikeakassar.

Jag är osäker angående skorna.

Jag har ju inte tänkt tjäna massor med pengar, utan jag vill mest bara bli av med sådant jag inte använder. Och det känns synd att bara kasta eller ge bort det när man ändå satt så mycket pengar.

Min plan är att vara billig och "attraktiv". Inget vildvuxet loppisbord där man måste gräva sig fram.

Sara.Min lilla dag

Nu tänkte jag sätta mig ner och effektivt läsa på tyska i en timme. Sedan blir det lunch med fina Sofia på skolan. På eftermiddagen vankas tyskatent, som tyvärr krockar med två andra mycket viktiga föreläsningar. Synd.

Annars tänkte jag faktiskt bara vara väldigt tråkig och fortsätta med tentläsningen. Skoj. Om jag är riktigt snäll mot mig själv blir det också en liten vända till gymmet. Det är länge sedan ett riktigt skönt och tungt spinningpass.

Sara.


Sara the alien.


Shoppshopp


Gårdagens fynd!

Topp från Vero Moda, 21,95. Tunika från H&M 6,95.
Det är verkligen evigheter sedan jag hittat något fint på Vero Moda, eller framförallt orkat pröva någonting där. Det är så fruktansvärt varmt och äckligt inne i den affären, så att man bara inte riktigt orkar vara där... i alla fall inte jag.

Jag köpte också en annan sak igår. Men den visar jag någon annan gång. Det är lite pinsamt, eftersom det är fruktansvärt onödigt.

Sara.


Ny design

Jag blev lite trött på den aningen vintriga designen här på bloggen, så jag bestämde mig för att göra en ny. Jag har ju inget bättre för mig ändå (som tentläsning t.ex.) !!!

Nu känns det mera somrigt.

Välkommen sommaren!

Om det inte syns för er, tryck f5!

Sara.Vardagsbestyr

Sedan resan har jag legat väldigt mycket efter med tvättandet här i hushållet. Idag kan jag äntligen meddela att tvättkorgen åter är helt tom! Nu återstår tyvärr det "bästa". Dvs strykandet. Och eftersom jag nu har tvättät väldigt mycket är det också väldigt mycket som skall strykas.

Såhär under tentperioder så känns ändå städning, tvättning och strykning och allt annat hushållsarbete så mycket mer lockande än annars.

Det bästa med denna dag är att studiestödet har slunkit in på mitt konto. Det har jag firat med mig själv på H&M, vi får alltså hoppas att Philipp inte läser min blogg just idag. Jag tänkte nämligen visa er mina fina fynd senare idag.

Tyvärr är detta inte hela högen

Sara.


Väder och vardag

Underbart med lite vackert väder idag. Jag har till och med hunnit sitta en timme på balkongen och njutit av solen efter skolan. Det går så lätt att läsa på franska i vackert väder på balkongen. Härligt!

Jag har tillochmed haft på mig ballerinas idag. Hurra!

Dessutom har jag idag skrivit på pricken 2000 ord i min individuella essä. Detta betyder tyvärr inte att den är klar, men nära inpå.

Nu blir det mera franska.

Den nya klänningen som jag tidigare visat, tyvärr lite skrynklig.

Sara.


Bonjour!

Jag är väl medveten om att jag upprepar mig nu, men jag tycker faktiskt att det är lite sjukt att det redan är maj. Tänk så fort tiden går. Jag skrev ju nyss min årsresumé, även om det egentligen redan är flera månader sedan.

Idag har jag varit ute på två promenader. En i morse med med själv, och en traditionsenlig söndagspromenad med Anna nu under kvällen. I morse var det kallt och vått, och det snöade till och med lite. Nu på kvällen var det mycket varmare och soligare. Det känns i alla fall bra att ha varit aktiv idag!

Philipp och jag har hunnit gå omkring lite på stan idag, och jag fick faktiskt en liten present av honom. Orsaken är att jag egentligen hade blivit lovad en liten souvenir från Italien-resan, men ej fick någon. Denna lilla fina gottgörande present idag gjorde mig i alla fall mycket, mycket glad. Tack älskling!

Marine Groove by Escada

Nu tänkte jag hur som helst börja ta kväll. Eventuellt ska jag försöka läsa lite franska innan läggdags. Det är tent på tisdag, och jag känner mig väldigt rostig.

Bonne nuit tout le monde!

Sara.1st May


Det blev ju ett regnigt första maj iår. Jämfört med ifjol, då vi satt utanför Wayne's iklädda toppar. Jag längtar efter lite sol.

Sara.Sex and the City 2


Tickets in stores now! Gå å köp!

Självklart har jag skaffat biljetter till premiären av SATC2 för mig och mina tjejer. Man kan ju inte riskera att inte sitta på rad 10 ;) Den andra juni är det alltså premiär i Vasa.

Sara.


Valborgsmässoafton '10


En liten glimt ur vår valborgsmässoafton.
Även om det inte blev som vi hade tänkt, picknick, hade vi det mycket trevligt tillsammans. Tack för igår! :)

Sara.


P.s. M hittade inte sin mössa, ifall ni undrar.

Windowsupdate

Jag tänkte installera om windows NU. Äntligen!
Utan denna ominstalleringen skulle det bli det ny dator, och det tycker ingen annan än jag är en bra idé.

Jag är rädd för att det kan ta länge innan jag har fått hela datorn återställd igen efteråt. Vet alltså inte när jag kan blogga igen. I värsta fall tar jag Philipps dator :)

Sara.

Första maj

Glad första-maj!

Vi skall snart börja gå iväg mot första-maj-torget. Det är ett måste! Förra året hade jag på mig en topp, solglasögon, och då åt vi årets första glass. I år regnar det. Vi skall hur som helst gå iväg så fort Philipp blivit klar, jag underhåller mig själv här på bloggen under tiden. Senare idag skall vi iväg på släktmiddag.

Gårdagen spenderade vi hemma hos A med ett fint tjejgäng, senare joinade också några killar. Vi hade ju  egentligen planerat picknick, men det tillät vädret tyvärr ej. Mysigt hade vi i alla fall. Det blev en riktigt trevlig kväll som avslutades på ett fullpackat Royal. Bilder kommer senare.

Sara.