Vår tambur

När vi flyttade in var tapeterna i tamburen gröna och vita, och grön-vit-randiga. Inte direkt något jag skulle kalla snyggt. Tyvärr. Vi målade alltså hela tamburen i vitt. På grund av den starka gröna nyansen under, blev vi tvungna att måla väldigt många varv innan den gröna färgen inte längre sken igenom. Men nu är jag mer än nöjd.


Utan vår senaste Ikearesa hade vår tambur inte sett ut för mycket, eftersom i princip alla möbler inhandlades då. Endast klädskåpet hade stått där. Och hattlådan och hatthyllan. Inte för att den är särskilt fullspäckad nu heller, men nu ser den i alla fall trevlig ut.

Klädskåpet som skymtar i den högra bilden nedan så stod faktiskt där redan då vi flyttade in. Någon kanske inte ville ta det med sig när de flyttade ut? Jag förstår inte riktigt varför, eftersom det är snyggt, vitt och fräscht.


Egentligen hade jag velat ha en tavla som man både kunde ha magneter på och skriva på, men det hittade jag tyvärr inte. Så det blev denna som man kan skriva på. Saker man måste hänga upp kan man ju ändå hänga med hjälp av de små nyporna i kanterna. Bredvid tavlan vill jag ännu ha någon sorts tidningsställning på väggen. Jag har en i tankarna från Ikea, men när vi var där så tänkte jag tyvärr inte på den saken.


Jag är förälskad i min hattlåda, den är faktiskt ursprungligen min farmors (eller farmorsmors?) gamla hattlåda som jag hittat i garaget hemma hos mamma. Tyvärr gick läderbandet av i flytten, men jag tycker ändå att den är väldigt fin.

Nu när vår tambur äntligen har fått möbler så är det så otroligt mycket trevligare att komma hem. Mitt mål är att alltid ha fräscha blommor på byrån. Det ser så mycket mysigare ut när man kommer hem. Lite vardagslyx.

Sara.


#1 / / mamma:

Hej,Hattlådan är din farfarsmors, alltså pappas farmors.

Mami, som vi kallade henne, var en riktig legend. Varje morgon gick hon sin saluhallsrunda, köpte Kotileipomos polakka och Lövmarks palvade skinka.bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar