Sex and the City 2


Trailern

Igår var det äntligen dags - finlandspremiären av SATC2 i slutsåld sal.

Jag tycker egentligen det är väldigt synd att filmen har fått så mycket dålig kritik. Innan filmen hade jag faktiskt inte läst någon filmkritik eftersom jag ville skapa mig en egen uppfattning, men jag hade ändå fått höra att den nog inte hade fått särskilt bra kritik. Denna kritik tycker jag faktiskt är lite orättvis, och förstår inte riktigt varför man helt skulle såga denna film. Men alla har ju självklart så olika filmsmak.

Jag tyckte filmen var riktigt bra och passade bra in i hela SATC-storyn. Jag älskade skorna och kläderna som självklart spelar en stor roll i både serien och filmerna. Den två och en halv timme långa filmen gick snabbt, jag tittade inte på klockan en endaste gång (bra tecken!). Jag gillade verkligen filmen. Mycket underhållande. Många skratt och roliga scener och självklart lite romantik. Jag tror ändå att man knappast skulle gilla filmen jättemycket om man inte är ett fan av SATC annars, eller sett serien eller den första filmen. Man bör nog vara inne i det hela tror jag. Men ändå - bra film!

Jag har grubblat hela dagen på vilket vitsord jag ska ge filmen, och kommit fram till att den måste få högre vitsord än t.ex. Streetdance, och den gav jag ju så högt som 3½. Eventuellt borde jag sänka Streetdance till 3+ och denna skulle då få 3½. Men det vill jag inte heller göra. Det hemska i det hela är att det nästan känns som om jag är konstigt då alla andra verkar tycka filmen var dålig då jag tyckte den var bra. Men nu tänkte jag faktiskt inte falla för grupptrycket och faktiskt stå för min åsikt... så... Mitt betyg: 4-/5.

Sara.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar