Mitt 2009

Tänk vad mycket som hinner hända på bara ett år. Helt otroligt!
Med hjälp av alla mina foton och min kalender minns jag året som gått.

Januari

Efter nyårsfirandet, firade jag och Philipp vår 2,5 årsdag den 2:a januari. Tyvärr är jag inte riktigt säker på var och hur den firades, men jag gissar på middag på Rosso eller Amarillo.

Den 5:e januari flög Philipp iväg till Tyskland, medan jag ännu stannade i Finland några dagar för att gå på Jonas inflyttningsfest.

I december hade jag bestämt mig för att börja studera på Hanken under våren. Nervositeten steg rejält under januari.

Den 11:e flög jag iväg till Tyskland. Veckan i Tyskland gick väldigt fort som vanligt. Till julklapp fick jag mina nagel-fix grejjer, som jag självklart lekte med hela veckan i Tyskland. I Tyskland hann vi fira Giselas födelsedag och hälsa på några vänner. Jag åt raclette för första gången i mitt liv.

Efter Tysklandsresan började Hanken den 19:e. Jag var extremt nervös att komma in mitt i året! Jag var ändå nervös helt i onödan. Det kom ju ändå att gå riktigt bra.

Februari

Februari var en relativt händelselös månad, skolan rullade på och jag tränade mycket. Några sport-hockey-matcher hann vi också gå på.

Jag och Jessica gick på bröllopsmässa i stadshuset. Tyvärr var kamerans batteri nästan slut så jag fick inte många bilder.Mars

Mars månad började med tentvecka. Mina första tenter på Hanken gick riktigt bra. Jag hade ju en viss press eftersom jag behövde 70p i alla tenter för att inte vara tvungen skriva inträdesprov.

Den 19:e fyllde jag 21. Min födelsedag firades först hemma hos mig med fruktbuffet för att senare åka in till stan för att bowla på cinema-bowling.

Jag hann också med några ishockeymatcher, tjejkväll och Sturm und Drangkonsert på Amarillo.

Träningsmanin fortsatte. Jag tränade minst 4 ggr per vecka.


April

April fortsatt egentligen också väldigt lugnt.

Ett välbehövt påsklov i mitten av månaden.

Sista ansökningsdagen till Hanken den 30:e.

Våren började göra sig påmind.

Jag och Philipp åkte på utflykt till Replot.Maj

Valborgsmässoafton hör väl egentligen till April men jag kombinerar den med första maj. Vi firade valborgsmässoafton hos Anna och Robin och första maj på torget med glass med samma gäng.
Första maj var en riktigt solig och varm dag.

I maj kom tentvecka nummer två, med ännu mera press än den förra, eftersom jag nu inte ens skulle få en andra chans att skriva tenterna ifall jag misslyckades med 70 poäng. Det gick ändå bra för min del.

Några besök till villan hann vi också med.

I slutet på maj åkte vi till Tyskland igen innan mitt sommarjobb skulle börja. Vädret var vackert och jag solade mycket. Det blev också diverse grillpartyn och konserter under Eurocityfest.

Juni

Den 1:a började jag mitt sommarjobb. Första veckan var utbildning för hela slanten. Guidade rundturer runtom i Korsholm, vilket var väldigt trevligt och roligt. Jag lärde känna mina nya jobbarkompisar, som jag trivdes mycket bra med. Vi vandrade bl.a. Björkö-Panike vandringsleden tillsammans.

Eftersom jag tidigare i maj redan fått veta att jag klarat alla mina kurser på Hanken med över 70p behövde jag inte skriva inträdesprovet den 8:e.

Den 13:e firade vi J's födelsedag i Karperö med grillfest.

Midsommarafton inföll den 19:e detta år och firades nästan på samma sätt som år 2008. På samma villa med nästan samma människor. Vi bastade, simmade, spelade kubb och fotboll, band blomkransar och hade riktigt trevligt och alldeles för mycket mat!

Jag och Philipp hann med flera besök på både mammas och pappas villa.

Det var också i juni som Philipp blev kontaktad av sin nuvarande chef för en eventuell arbetsintervju. Jag var jätteskeptiskt och trodde ju absolut inte att det skulle bli av eftersom jobbet var i Jyväskylä.

Efter att han trots allt fått jobbet började vi direkt söka lägenhet och fick napp direkt. Dagen jag satte ut annonsen i tidningen fick jag minst 10 samtal om lägenheter. Trots alla samtal tog vi faktiskt den första lägenheten vi tittade på. Och jag har varit riktigt nöjd! Det var en bra känsla redan från början.
Juli

I juli fick vi nycklarna till lägenhten.

Den 2:a juli "firade" jag och Philipp vår 3-årsdag. Vi skålade i champagne på Strampen en het sommardag. Vi gjorde egentligen inget annat speciellt eftersom Philipps föräldrar och moster och man var på besök första veckan i juli.

Den 11:e hade vi grillkväll i Replot, inomhus, pga regnet. Men trevligt var det i alla fall.

Månadens höjdpunkt var ändå Britney Spears konserten den 16:e tillsammans med Mizza. Jättehäftig upplevelse för lilla mig som aldrig gått på så stor konsert tidigare. Köpte en Britney-t-shirt som jag använt EN gång! :)
Vi bilade ner till Helsingfors samma dag och upp tillbaka på natten. Jag försökte hålla mig vaken hela vägen men somnade var och varannan minut.

I slutet av månaden hade vi lågstadieklassträff. Riktigt intressant och trevligt! Det måste också konstateras att inte så mycket (många) faktiskt ändrats. Alla var sig lika.

Några turer till villan hanns det också med även denna månad.

Vi renoverade lägenheten. (renoverade = tapetserade och målade) Jag målade de 70-tals-spygröna köksskåpsdörrarna vita minst fem gånger!
Augusti

Den 1:a augusti flyttade vi in i vår nya lägenhet.

Jobbet fortsatte.

Philipp flyttade till Jyväskylä pga jobbet, och jag följde med första flyttlasset.

Vi hade inflyttningsfest - två gånger.

I slutet av månaden kom dagen jag var lite nervös inför, nämligen första skoldagen.

Dagen innan första skoldagen träffade jag Sofia för att avreagera mig. Jag tror att det hjälpte :)

Även denna månad blev det några turer till villan.September

I september började skolan på riktigt, även om terminens första föreläsning ägde rum den sista augusti.

De första veckorna var väldigt intensiva, utgång många kvällar i veckan och förstås gulisintagningen.

I september fick jag också ett av mina jobb. Min första arbetsdag på bion var den 11.

Den 23 var det Wasa By Night. Det blev min första gång som jag någonsin lyckades få med mig en wbn tröja hem. Kvällen slutade ändå tidigt, eftersom jag började tidigt följande morgon.

För att summera denna månad: skola/fester/jobb.
Oktober

Den 3:e oktober vill jag bara glömma... Dagen då vi vi åkte iväg mot Ikea...
Jag hade jobbat många veckoslut i rad, och detta var det enda lediga veckoslutet vi skulle ha på flera månader. Ända fram till förmiddagen på lördagen gick det riktigt bra. Innan idioten på vägen bestämde sig för att göra vår resa kortare än väntat. Den chauffören har förorsakat mig många mardrömmar. Tack!
Dagen tillbringades på sjukhuset.

Hösten var egentligen inte alls bra. Det var egentligen från och med denna dag som allt sket sig...

Den 10:e bar det av mot gulissemi i Korsnäs. Denna helg kunde jag då kalla för "helgen då jag fick streptokocker i halsen". Det var riktigt roligt i Korsnäs, men kallt!!. Jag som hatar att sova över, så jag åkte ändå hem till natten, även om vi egentligen skulle ha sovit där. Det var riktigt skönt att vakna upp i egen säng!

Jag måste faktiskt erkänna att jag inte alls kommer ihåg var/hur vi firade Philipps födelsedag den 13. Jag har ett vagt minne av Rosso, men jag är inte alls säker. Det enda jag kommer ihåg med säkerhet var kaffe + bakelse på sängen.

I slutet av månaden kom tentveckan emot. Det var mindre roligt.

Hela månaden hade vi också försökt leta efter en ny bil, eftersom min blåa volvo totalförstördes i olyckan. Den 24:e råkade vi titta in hos Lähdesmäki, som råkade ha en relativt billig röd volvo i precis samma modell som min gamla. Jag fick provköra bilen över natten och bestämde mig för att jag skulle ha den, och låtsas som om min bil bara var ommålad. Pappa prutade så att jag endast behövde betala 500 euro i mellanskillnad för försäkringspengarna.

Månaden avsutades med tjejkväll i Replot. Philipp var på arbetsresa och det var riktigt roligt att spendera hela lördagskvällen bara med tjejerna. (Sjukt god mat hade vi också!)

Jag var sjuk nästan hela månaden. Utan att veta om det bar jag på streptokocker i halsen.November

I början av månaden fick vi våra efterlängtade halare i skolan. Jag erkänner att jag inte sytt fast ett enda märke eller använt den någon ändå gång efter den gången! :) Men i alla fall...

Jag jobbade väldigt mycket i november.

Jag fick ytterligare ett jobb. Hemsida + foto.

Jag köpte min älskade kamera! <3

Jag var fortsättningsvis sjuk. Tog svalgprov och konstaterade att jag hade streptokocker. Började på antibiotikakur.

I november (eller var det oktober redan? allt flyter ihop) började jag få riktigt ordentliga symptom för min psoriasis och började springa hos läkaren. Ingen visste vad det var (förutom jag själv). Jag spenderade mycket pengar på apoteket och andra läkaravgifter.
Efter att äntligen ha fått gå till hudspecialist fick jag diagnosen + mera salvor och krämer.

Den 21:a firade vi Jessicas födelsedag. Veckoslutet därpå firade vi Annas!December

Jag bakade pepparkakor med mamma.

Jobbade.

En helvetisk tentvecka kom emot. Jag vet inte hur jag överlevde.

Den 20:e flög vi iväg äntligen iväg mot en efterlängtad semester i Tyskland. På vägen mot Düsseldorf fastnade vi tyvärr Helsingfors. Vi fick flyga vidare följande dag. Bagaget kom inte fram på 3 dagar...

Firade en annorlunda jul i Tyskland. Mycket shopping och mycket mys!

Den 30:e åkte vi iväg till Antwerpen i Beligen för att fira nyår. Underbar resa!

Vid tolvslagen på nyårsafton 2009 befann oss jag och Philipp vid floden som flyter genom Antwerpen. Vi såg på fyrverkerierna och myste tillsammans. Året slutade väldigt underbart, och det nya året 2010 började ännu bättre med att vi förlovade oss! <3Det var faktiskt allt för året 2009!

En hel del jobbigt men också en hel del bra saker har hänt under året.
Jag hoppas att 2010 för med sig massor av positiva saker. Det har redan börjat bra! :)

Sara.
#1 / / Jessica:

Oj va kul :)

#2 / / Sofia A.:

Roligt att läsa!!

#3 / / mizza:

Hej!

hahaha varför sitter jag, annica och soffi och stirrar på ett lonkeroglas? ;)

och HAHA på yogabilden me mej dej och linus :D kanske jag sku måsta sno lite bilder av dej :)

fina bilder och kul att läsa. nu blir ju ja lite deppi av att inte ha en. men nästa år ska jag skriva en!! :D

KRAM

#4 / / Sara:

Tack! :)Mizza, de e toffes lonkero som vi sku "hålla ett öga på" då han sku far ti vessa, Humor på hög nivå alltså ;) Du kan ju nog ännu skriva en fast de e redan e januari :)

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar