Lite nervös!

Imorgon före skolan är det dags för min första UVB-ljusbehandling. Jag är lite nervös. Främst för att jag är rädd att det inte hjälper. Men också för att jag inte har någon aning om hur det går till. Jag tänker mig ett solarieskåp. Som ett vanligt solarium bara att man står istället för ligger. Men som sagt.. jag har ingen aning! Tänkte googla saken...

Vanliga solarier har ju oftast bara UVA stålning men nu är det alltså UVB som gäller imorgon. Jag har försökt läsa in mig lite, men vet ändå inte alls vad som väntar mig. Jag har en miljon frågor. Blir man brun? Blir man röd? Hur snabbt försvinner mina problem? Hur länge stannar de borta? Det enda jag vet är att jag bara blir bestrålad i några minuter (i alla fall första gången, vet ej hur det är i fortsättningen) och att jag skall få behandlingen tre ggr per vecka i fem veckor. Vi har bokat en timme imorgon för att diskutera hur det hela fungerar, då vet jag säkert mera.

Mitt största i-landsproblem är nog det att jag funderar på om jag blir tvungen att köpa nytt puder?
Jag köpte världens bästa Lancomepuder i Tyskland (Finnair betalade ju hälften ;) ) Och jag vill ogärna köpa ett nytt ;) haha. De är faktiskt dyra...! Me iofs är det kanske också fräscht att få lite färg? (Om man nu får det...? )

*Googlar*

Jag hittade en bild... det är alltså någonting sånthär jag tänker mig:Hur som helst blir jag förhoppningsvis klokare imorgon.

Sara.Mitt 2009

Tänk vad mycket som hinner hända på bara ett år. Helt otroligt!
Med hjälp av alla mina foton och min kalender minns jag året som gått.

Januari

Efter nyårsfirandet, firade jag och Philipp vår 2,5 årsdag den 2:a januari. Tyvärr är jag inte riktigt säker på var och hur den firades, men jag gissar på middag på Rosso eller Amarillo.

Den 5:e januari flög Philipp iväg till Tyskland, medan jag ännu stannade i Finland några dagar för att gå på Jonas inflyttningsfest.

I december hade jag bestämt mig för att börja studera på Hanken under våren. Nervositeten steg rejält under januari.

Den 11:e flög jag iväg till Tyskland. Veckan i Tyskland gick väldigt fort som vanligt. Till julklapp fick jag mina nagel-fix grejjer, som jag självklart lekte med hela veckan i Tyskland. I Tyskland hann vi fira Giselas födelsedag och hälsa på några vänner. Jag åt raclette för första gången i mitt liv.

Efter Tysklandsresan började Hanken den 19:e. Jag var extremt nervös att komma in mitt i året! Jag var ändå nervös helt i onödan. Det kom ju ändå att gå riktigt bra.

Februari

Februari var en relativt händelselös månad, skolan rullade på och jag tränade mycket. Några sport-hockey-matcher hann vi också gå på.

Jag och Jessica gick på bröllopsmässa i stadshuset. Tyvärr var kamerans batteri nästan slut så jag fick inte många bilder.Mars

Mars månad började med tentvecka. Mina första tenter på Hanken gick riktigt bra. Jag hade ju en viss press eftersom jag behövde 70p i alla tenter för att inte vara tvungen skriva inträdesprov.

Den 19:e fyllde jag 21. Min födelsedag firades först hemma hos mig med fruktbuffet för att senare åka in till stan för att bowla på cinema-bowling.

Jag hann också med några ishockeymatcher, tjejkväll och Sturm und Drangkonsert på Amarillo.

Träningsmanin fortsatte. Jag tränade minst 4 ggr per vecka.


April

April fortsatt egentligen också väldigt lugnt.

Ett välbehövt påsklov i mitten av månaden.

Sista ansökningsdagen till Hanken den 30:e.

Våren började göra sig påmind.

Jag och Philipp åkte på utflykt till Replot.Maj

Valborgsmässoafton hör väl egentligen till April men jag kombinerar den med första maj. Vi firade valborgsmässoafton hos Anna och Robin och första maj på torget med glass med samma gäng.
Första maj var en riktigt solig och varm dag.

I maj kom tentvecka nummer två, med ännu mera press än den förra, eftersom jag nu inte ens skulle få en andra chans att skriva tenterna ifall jag misslyckades med 70 poäng. Det gick ändå bra för min del.

Några besök till villan hann vi också med.

I slutet på maj åkte vi till Tyskland igen innan mitt sommarjobb skulle börja. Vädret var vackert och jag solade mycket. Det blev också diverse grillpartyn och konserter under Eurocityfest.

Juni

Den 1:a började jag mitt sommarjobb. Första veckan var utbildning för hela slanten. Guidade rundturer runtom i Korsholm, vilket var väldigt trevligt och roligt. Jag lärde känna mina nya jobbarkompisar, som jag trivdes mycket bra med. Vi vandrade bl.a. Björkö-Panike vandringsleden tillsammans.

Eftersom jag tidigare i maj redan fått veta att jag klarat alla mina kurser på Hanken med över 70p behövde jag inte skriva inträdesprovet den 8:e.

Den 13:e firade vi J's födelsedag i Karperö med grillfest.

Midsommarafton inföll den 19:e detta år och firades nästan på samma sätt som år 2008. På samma villa med nästan samma människor. Vi bastade, simmade, spelade kubb och fotboll, band blomkransar och hade riktigt trevligt och alldeles för mycket mat!

Jag och Philipp hann med flera besök på både mammas och pappas villa.

Det var också i juni som Philipp blev kontaktad av sin nuvarande chef för en eventuell arbetsintervju. Jag var jätteskeptiskt och trodde ju absolut inte att det skulle bli av eftersom jobbet var i Jyväskylä.

Efter att han trots allt fått jobbet började vi direkt söka lägenhet och fick napp direkt. Dagen jag satte ut annonsen i tidningen fick jag minst 10 samtal om lägenheter. Trots alla samtal tog vi faktiskt den första lägenheten vi tittade på. Och jag har varit riktigt nöjd! Det var en bra känsla redan från början.
Juli

I juli fick vi nycklarna till lägenhten.

Den 2:a juli "firade" jag och Philipp vår 3-årsdag. Vi skålade i champagne på Strampen en het sommardag. Vi gjorde egentligen inget annat speciellt eftersom Philipps föräldrar och moster och man var på besök första veckan i juli.

Den 11:e hade vi grillkväll i Replot, inomhus, pga regnet. Men trevligt var det i alla fall.

Månadens höjdpunkt var ändå Britney Spears konserten den 16:e tillsammans med Mizza. Jättehäftig upplevelse för lilla mig som aldrig gått på så stor konsert tidigare. Köpte en Britney-t-shirt som jag använt EN gång! :)
Vi bilade ner till Helsingfors samma dag och upp tillbaka på natten. Jag försökte hålla mig vaken hela vägen men somnade var och varannan minut.

I slutet av månaden hade vi lågstadieklassträff. Riktigt intressant och trevligt! Det måste också konstateras att inte så mycket (många) faktiskt ändrats. Alla var sig lika.

Några turer till villan hanns det också med även denna månad.

Vi renoverade lägenheten. (renoverade = tapetserade och målade) Jag målade de 70-tals-spygröna köksskåpsdörrarna vita minst fem gånger!
Augusti

Den 1:a augusti flyttade vi in i vår nya lägenhet.

Jobbet fortsatte.

Philipp flyttade till Jyväskylä pga jobbet, och jag följde med första flyttlasset.

Vi hade inflyttningsfest - två gånger.

I slutet av månaden kom dagen jag var lite nervös inför, nämligen första skoldagen.

Dagen innan första skoldagen träffade jag Sofia för att avreagera mig. Jag tror att det hjälpte :)

Även denna månad blev det några turer till villan.September

I september började skolan på riktigt, även om terminens första föreläsning ägde rum den sista augusti.

De första veckorna var väldigt intensiva, utgång många kvällar i veckan och förstås gulisintagningen.

I september fick jag också ett av mina jobb. Min första arbetsdag på bion var den 11.

Den 23 var det Wasa By Night. Det blev min första gång som jag någonsin lyckades få med mig en wbn tröja hem. Kvällen slutade ändå tidigt, eftersom jag började tidigt följande morgon.

För att summera denna månad: skola/fester/jobb.
Oktober

Den 3:e oktober vill jag bara glömma... Dagen då vi vi åkte iväg mot Ikea...
Jag hade jobbat många veckoslut i rad, och detta var det enda lediga veckoslutet vi skulle ha på flera månader. Ända fram till förmiddagen på lördagen gick det riktigt bra. Innan idioten på vägen bestämde sig för att göra vår resa kortare än väntat. Den chauffören har förorsakat mig många mardrömmar. Tack!
Dagen tillbringades på sjukhuset.

Hösten var egentligen inte alls bra. Det var egentligen från och med denna dag som allt sket sig...

Den 10:e bar det av mot gulissemi i Korsnäs. Denna helg kunde jag då kalla för "helgen då jag fick streptokocker i halsen". Det var riktigt roligt i Korsnäs, men kallt!!. Jag som hatar att sova över, så jag åkte ändå hem till natten, även om vi egentligen skulle ha sovit där. Det var riktigt skönt att vakna upp i egen säng!

Jag måste faktiskt erkänna att jag inte alls kommer ihåg var/hur vi firade Philipps födelsedag den 13. Jag har ett vagt minne av Rosso, men jag är inte alls säker. Det enda jag kommer ihåg med säkerhet var kaffe + bakelse på sängen.

I slutet av månaden kom tentveckan emot. Det var mindre roligt.

Hela månaden hade vi också försökt leta efter en ny bil, eftersom min blåa volvo totalförstördes i olyckan. Den 24:e råkade vi titta in hos Lähdesmäki, som råkade ha en relativt billig röd volvo i precis samma modell som min gamla. Jag fick provköra bilen över natten och bestämde mig för att jag skulle ha den, och låtsas som om min bil bara var ommålad. Pappa prutade så att jag endast behövde betala 500 euro i mellanskillnad för försäkringspengarna.

Månaden avsutades med tjejkväll i Replot. Philipp var på arbetsresa och det var riktigt roligt att spendera hela lördagskvällen bara med tjejerna. (Sjukt god mat hade vi också!)

Jag var sjuk nästan hela månaden. Utan att veta om det bar jag på streptokocker i halsen.November

I början av månaden fick vi våra efterlängtade halare i skolan. Jag erkänner att jag inte sytt fast ett enda märke eller använt den någon ändå gång efter den gången! :) Men i alla fall...

Jag jobbade väldigt mycket i november.

Jag fick ytterligare ett jobb. Hemsida + foto.

Jag köpte min älskade kamera! <3

Jag var fortsättningsvis sjuk. Tog svalgprov och konstaterade att jag hade streptokocker. Började på antibiotikakur.

I november (eller var det oktober redan? allt flyter ihop) började jag få riktigt ordentliga symptom för min psoriasis och började springa hos läkaren. Ingen visste vad det var (förutom jag själv). Jag spenderade mycket pengar på apoteket och andra läkaravgifter.
Efter att äntligen ha fått gå till hudspecialist fick jag diagnosen + mera salvor och krämer.

Den 21:a firade vi Jessicas födelsedag. Veckoslutet därpå firade vi Annas!December

Jag bakade pepparkakor med mamma.

Jobbade.

En helvetisk tentvecka kom emot. Jag vet inte hur jag överlevde.

Den 20:e flög vi iväg äntligen iväg mot en efterlängtad semester i Tyskland. På vägen mot Düsseldorf fastnade vi tyvärr Helsingfors. Vi fick flyga vidare följande dag. Bagaget kom inte fram på 3 dagar...

Firade en annorlunda jul i Tyskland. Mycket shopping och mycket mys!

Den 30:e åkte vi iväg till Antwerpen i Beligen för att fira nyår. Underbar resa!

Vid tolvslagen på nyårsafton 2009 befann oss jag och Philipp vid floden som flyter genom Antwerpen. Vi såg på fyrverkerierna och myste tillsammans. Året slutade väldigt underbart, och det nya året 2010 började ännu bättre med att vi förlovade oss! <3Det var faktiskt allt för året 2009!

En hel del jobbigt men också en hel del bra saker har hänt under året.
Jag hoppas att 2010 för med sig massor av positiva saker. Det har redan börjat bra! :)

Sara.

310110

Hej hej!

Jag har sovit rekordlänge idag, helt otroligt, det blev faktiskt över 12 timmar. Gick och lade mig så tidigt som klockan 11. Det har inte hänt på evigheter! Nu känner jag mig riktigt underbart utvilad för en gångs skull.

Hela dagen igår gick åt att jobba med mina bilder, men nu på morgonen när jag steg upp är hälften av alla bilder BORTA! Halva gårdagens arbete var alltså förgäves. Som tur har jag inte hunnit radera bildera från kameran ännu. Höll på att få ett nervös samanbrott för en stund sedan innan jag märkte att bilderna fortfarande fanns kvar i kameran också. Jag kan inte förstå vart bilderna försvunnit. Jag har ju inte raderat dem...!! Jag skyller faktiskt på Vista nu, eftersom det krånglade så mycket igår så gissar jag att bilderna försvann nånstans på vägen.. Det blir alltså bara att börja om nu då! Skoj.

Jag har faktiskt färdigställt min årsresumé nu. Tänkte bara läsa igenom den en sista gång och sedan tänkte jag publicera den.

Ha en bra dag!

Sara.
300110

Dagens tent är (förhoppningsvis) avklarad.
Det kändes i alla fall riktigt bra, och jag blir nog lite överraskad om jag får underkänt. Om man får erkänna sånt!?

Nu har jag äntligen lite tid att jobba, jag hade tänkt spendera förmiddagen med att redigera foton och eventuellt ladda upp dem samt fixa några småsaker på hemsidan som bör fixas.

Samtidigt tänkte jag försöka mig på att skriva lite på min årsresume. Multitasking!

Nu har jag också lyckats ta några bilder på våra nya stolar. Jag tycker att det blev riktigt kanonfint! Vi har så mycket vitt i vardagsrummet, så jag tycker att det bryter av fint med lite svart. Tavlorna hjälper ju också till med den saken.
Två av stolarna står i köket, dit de ju ämnades. Vårt kök är så litet att jag inte riktigt vill tränga in alla stolar dit då vi faktiskt inte behöver fler än två stolar på samma gång i köket för det mesta. Därför får de tillsvidare stå i vardagsrummet, där de ju faktiskt passar riktigt ypperligt .Det blev tyvärr ingen köksbild denna gång (lite för stökigt). Ni får stå ut med bilder från vardagsrummet:Stolarna är för övrigt fårn ISKU, ifall jag inte nämnt det tidigare. Kombinerad julklapp och förlovningspresent av pappa och E.

Nu skall jag återgå till bildredigerandet.

Sara.


290110

Jag är lite i chock just nu.
Mina aktier som jag ägt myket mycket länge har plötsligt stigit enormt! När jag nyss kikade in på min intetnetbank märkte jag att värdet ökat med 40% sedan sist jag tog mig en titt.

Nu handlar det ju TYVÄRR inte om några stora summor (och vi skall inte tala om hur mycket de sjunkit sedan inköpen). Men +40% på bara nån vecka är faktiskt rätt coolt.

Jag planerar att hämta utt mitt pass idag. Jag hade totalt glömt bort det faktiskt... Jag har också fått ett paket på posten samt en bibbabok som måste hämtas ut. Annars hade jag bara tänkt tvätta kläder och läsa på tent idag.

Sara.


Översättningsska

Det är verkligen inte lätt att översätta finska nyhetsartiklar till svenska utan att få det att låta som översättningsska.
Nu är i alla fall Ö2 klar och inskickad.

Jag blev osäker på om det heter... skulder för utmätning eller skulder till utmätning?
Hur som helst är övningen redan inskickad.

Kom ihåg:
Koulutustilaisuus = kurs/seminarium/föreläsning..
(jag tänker inte ens skriva ut det som man ofta egentligen vill säga)
Jag talar förstås om finlandismer. Jag är lite nörd på finlandsmer! Eller jag tycker att det är väldigt intressant! Finlandismer fascinerar mig! (I hemlighet önskar jag mig boken finlandssvensk ordbok!)

NU! Blir det en väldigt sen middag (äter fortfarande rester från i lördags) medan jag fortsätter läsa min gamle vän - Introduktion till ekonomisk analys....

280110

Denna dag har faktiskt varit produktiv... men väldigt jobbig!

Jag blev tvungen att stiga upp tidigt för att åter igen bege mig till sjukhusets labb. Denna gång för att ta blodprov. Det var mindre roligt, kan jag meddela. Självklart hamnar jag hos en väldigt oerfaren person som absolut inte kunde hitta mina blodådror, hon blev tvungen att tillkalla en annan "sköterska". Besöket resulterade alltså i flera stick och blåa armveck. Nu har jag dessutom riktigt ont i den arm därifrån blodet sist och slutligen kom ut. Det var länge sedan jag tog blodprov, men inte kommer jag ihåg att det skulle göra såhär ont i armen hela dagen. Jag kan knappt lyfta någonting. Och åter igen ökar min rädsla för blodprov...

Efter en väldigt lång och sövande skoldag har jag dessutom suttit i nästan 3 timmar och läst på den kommande Nationalekonomitenten. Jag har tagit en paus i allt skolarbete nu  för att skriva ett litet inlägg här på bloggen. Snart måste jag återgå till att översätta en text från finska till svenska. Inte särskilt underhållande kan jag ju meddela. Efter översättningen blir det mera natikka. Skoj!

Igår fick vi äntligen våra nya stolar! (Förlovningspresent/julklapp) Stolarna passar in riktigt bra. Jag är jättenöjd! Jag skall visa er en bild på dem någon vacker dag.

Idag tänkte jag istället visa två av mina nyligen upphängda tavlor. Våra väggar har ekat tomma nu i över ett halvår, så det känns riktigt trevligt och fräscht med något på väggarna. Fler tavlor är faktiskt också på kommande bara jag får mera tid (och pengar)!Jag tänkte nästan totalt glömma bort att berätta om hur det gick hos läkaren igår!
Det gick jättebra!
Jag har världens bästa läkare, hon är så snäll och förstående. Hon lyssnar och bryr sig på riktigt!

(Jag funderar på att skicka rosor via Vaasan Ikkuna till henne,
och eventuellt lite risuja till en viss annan läkare)
.

Jag fick alltså äntligen min efterlängtade remiss till ljusbehandling. Den börjar på måndag. Jag är lite nervös eftersom jag är rädd för att det inte skall fungera. Gör det inte det vet jag inte vad jag ska ta mig till!

"Sämre" nyheter från läkarbesöket var det att mina "aknemediciner" var helt onödiga... eftersom jag... SURPRISE!!!... inte har akne!!! Min läkare var dessutom väldigt upprörd över att jag hade fått en 1-års kur så lätt och utan förklaringar och utan att ens nästan titta på mig. Hon berättade att man ALDRIG brukar börja med en så lång kur. De 40 euro som jag spenderade förra veckan var alltså helt onödiga. Och igår blev jag tvungen att YTTERLIGARE spendera 30 euro på apoteket.

Jag börjar bli stammis på kyrkoapoteket!

Hur som helst var det goda nyheter för mig igår! Dessutom hade jag normalt blodtryck, vilken var en väldigt stor överraskning för mig eftersom jag stressar som en tok för tillfället.

Besöket igår lyfte en stor börda från mina axlar. Det känns 100ggr bättre än vad det gjorde i förrgår!

Egentligen kanske det känns som om jag avslöjar lite för mycket av mitt liv här på bloggen just nu. Men det känns alltid så bra att få skriva av sig. Dessutom vill jag ju att detta ska vara lite av en dagbok för mig själv där jag kan gå tillbaka och titta och läsa.

NU skall jag återgå till min översättningsuppgift!

Ha det bra!

Sara.


260110

Förra veckan var något av det stressigare slaget. Fulla dagar i skolan varje dag och jobb 4 dagar + förberedelser inför förlovningsfest. Till råga på allt är jag sjuk på många sätt och vis. Denna vecka ser aningen ljusare ut, men även denna med många deadlines och saker som bör bli gjorda!

I torsdags fick jag en ny tid till hudspecialisten och spenderade ytterligare 40 euro på apotek och läkaravgifter. (Studenthälsan har för övrigt höjt sina avgifter vid årsskiftet.) Jag vågar inte längre räkna ihop hur mycket det har blivit allt som allt. Det kanske inte är så jätteroligt att läsa mina nedstämda historier om läkarbesök och diverse händelser, men nu tänker jag vara brutalt ärlig och erkänna att jag faktiskt gråtande gick ut från läkren i torsdags. Jag fick överhuvudtaget ingen HJÄLP. Bara ett tre nya recept och inga förklaringar. Det var inte förrän på apoteket jag förstod vad recepten ens innebar.
Mera medicin skall jag nu alltså bara stoppa i mig. Jag sitter nu här på 1-års antibiotikakur mot acne. Jag har inte acne! Fast på den punkten är ju jag och läkaren av olika åsikter. Dessutom får jag nu inte vistas i solen/sola pga antibiotikan... men det är ju så jag borde "bota" min psoriasis. Pest eller kolera, liksom?

Imorgon har jag en ny läkartid (ej hudläkaren, utan den snälla läkaren). Vi ska prata om mina tonsiller, men jag tror nog det lutar åt att jag vill behålla dem. Och egentligen vill jag bara prata om min hud just nu...

För att vara helt ärlig är det riktigt tungt just nu.
Fast det kändes ganska skönt att skriva av sig lite här.

Om 30 minuter blir det mera jobb för min del. Fotojobb idag! Ska bli en intressant föredrag idag! Jag ser fram emot det.

Jag vill så gärna skriva klar min årsresumé över 2009 men jag hinner ej just nu. Har 1000 andra viktigare saker att göra. Framförallt borde jag ju inte sitta här och blogga. Men jag behövde skriva av mig.

För att ändå avsluta med något mera trevligt så var vår förlovningsfest i lördags riktigt lyckad! :) Jag hade i alla fall trevligt, och jag hoppas att gästerna också hade det. Bilder kommer kanske nångång.

Ha det bra allesamman!

Sara.


190110

På min årsresume har jag kommit ända till september. Sommarmånaderna blev lite krångliga pga att jag inte använder min kalender så mycket då. Jag blev tvungen att endast gräva bland mina bilder. Men det artar sig. Jag kan inte lova att den blir klar denna vecka eftersom det är rätt mycket nu... men kanske.

Idag har jag åter besökt labben för svalgodling. Jag har börjat få riktigt ont i halsen igen, och helt ärligt känns det som om den förra antibiotikakuren inte riktigt bet eftersom jag hela tiden känt mig tjock i halsen. Jag får resultat imorgon. Det var maraton-kö på labben idag. Förra gången fick jag i princip gå in och ut. Men denna gång var det en timmes kö. Riktigt jobbigt när man känner sig hängig.

Idag är också dagen då jag haft min allra första franskalektion. Det känndes lite svårt men helt okej ändå! Hoppas jag lär mig något :)

Jag har nyss kommit hem från jobb och tänkte nu fixa mat åt mig! Jag börjar bli hungrig.
Vet ej om jag hinner uppdatera något mera denna vecka eftersom jag har skola på dagen och jobb på kvällen resten av veckan. Men jag skall försöka.

Ha det bra!

Sara.

180110

Idag börjar skolan igen efter jullovet. Jag hade egentligen en liten tjuvstart i lördags med en underbar tent.
Eftersom det var en relativt kall morgon förde jag nyss Philipp till tåget mot Jyväskylä. Därför är jag vaken såhär tidigt även om jag inte börjar förrän 10:15. Jag brukar ju som bekant (?) alltid stiga upp så sent det bara är möjligt. Oftast ca 20 minuter innan jag börjar.

Jag funderar fortfarande lite på vårens läsordning. Vet ej till 100% vilka kurser jag skall ta. Jag kunde egentligen få plats med mera, men den är redan fullproppad med 39 studiepoäng, vilket faktiskt är ganska mycket. Men jag vill ju egentligen ha undan så mycket det bara går så snabbt som möjligt.. MEN? Måste fundera på detta under dagen, eftersom kursen jag är tveksam till börjar imorgon.

Nu tänkte jag skriva lite till på min årsresumé med jag fixar mig.
Ha en bra dag!

Sara.


170110

Jag håller som bäst på att skriva min årsresume för 2009 :)
Det finns så många bilder så att det är riktigt svårt att välja.

Nu skall jag och Philipp iväg till Pappa på söndags-middag. Senare kommer J hit på kaffe.

Årsresumen kommer förhoppningsvis ändå upp ännu ikväll. Jag har kommit ända till juni nu.

Imorgon börjar skolan igen!

Sara.

160110

Jag blev tvungen att vakna tidigt för att skriva tent. Det är inte roligt med tent på lördag...
När jag kom hem gick jag faktiskt tillbaka till sängs och sov några timmar till. Jag är fortfarande extremt trött, trots mina 10 timmar sammanlagt. Tenten gick för övrigt inte bra... den var helt annorlunda än den förra, och således hade jag ju inte läst på de rätta sakerna. Suck. Jag som trodde att jag kunde allt som rinnande vatten. Jo visst, men jag kunde fel saker ...

Ikväll ska jag och Philipp på bio. Jag hoppas att filmen är bra!

Jag har funderat på en sak, både år 2007 och 2008 skrev jag en liten (?) årskrönika. Jag har inte gjort det över 2009 ännu, men funderar på det ifall någon skulle vilja läsa? :)

Nu skall jag ta mig en kopp kaffe och sedan städa lite.

Sara.


150110

Officiellt sitter jag och läser på tent nu! Innofficiellt sitter jag här...

Jag är relativt nyss hemkommen från 2 gympass. Vi testade på BodyJam och därefter BodyBalance. BodyJam som jag aldrig förut varit på var faktiskt superroligt.. speciellt om man skulle hänga med lite bättre nästa gång? :)

Har också hunnit med TVÅ besök på banker idag. Jag måste nog säga att jag tycker om min bank! Den e bara bäst! Finns ingen bättre.

Nu kallar tentlitteraturen.

Sara.


140110

Oj vilken dålig uppdatering det varit denna vecka. Men oftast betyder det ju att jag varit väldigt busy, vilket jag även denna gång varit. EGENTLIGEN skulle jag inte ha tid att skriva just nu heller eftersom jag måste iväg till pappa för att printa ut texterna till våra inbjudningskort för förlovningsfesten. Sedan tillbaka hit för att hitta alla adresser och limma in texten och sedan till posten igen för att skicka dem. Inbjudningarna MÅSTE nämligen skickas iväg idag.

Mitt morgonmål består just nu av kaffe (för en gångs skull helt vanligt!), smaksatt citronkvarg och en muffin. Muffinsen är världens godaste, gjorda på citronkvarg, recepten taget från citronkvargsburken (valio). Nami!

Det är aningen svårt för mig att skriva, jag har nämligen skadat min stackars fingernagel rejält. Fastnade med fingret i kassan på jobbet i tisdags och halva nagel bröts itu. Jag kan absolut inte riva lös delen som nu nästan hänger lite löst, eftersom det gör otroligt ont. Jag har paketerat in hela fingret så att jag inte av misstag ska råka röra med fingret någonstans. Gör grymt ont, och det blöder fortfarande efter 2 dagar. Skoj. Vet inte riktigt vad jag ska göra av hela fingret, men hoppas på att nageln faller av snart. Typ. Sorry om någon är känslig! Hur som helst är det i alla fall lite jobbigt att skriva med ett intejpat finger. Det blir många felskrivningar.

Nu skall jag iväg till pappa för att printa!
Vi hörs!


Bjuder på bild av Roope, jag satt barnvakt åt honom i tisdags! :)

Sara.


Korgar och linsskydd

Nu är jag hemkommen från middag hos pappa och Philipp har åkt tillbaka till Jyväskylä, så jag känner mig lite ensam.

Vet ej var och när jag slagit i huvudet, men jag har fått stor lust att städa skåp/lådor. Eftersom jag ännu är ledig (från skolan) nästa vecka måste jag ju inte gå och lägga mig tidigt idag heller, så det blir antagligen en liten lådstädning ännu på kvällskvisten.

Bara jag äntligen fick en resa till Ikea för att köpa korgar så skulle det hela vara fullbordat. Alla mina expedit-Ikea hyllor ser så otroligt stökiga ut när allt bara ligger där och väntar. Men jag kommer väl antagligen aldrig att komma mig till Ikea, vet faktiskt inte ens om jag riktigt vågar...
Helst av allt vill jag bara få 16 st korgar hemlevererade. Men Ikeabeställningar går på 99 euro styck. Och det är det inte värt. Jag kan heller inte förstå varför det inte säljs korgar i denna storlek på vanliga möbelaffärer? Jag tror korgarna som passar är 30x30cm. Det kan väl inte bara så svårt? Tydligen.

Appråpå absolut ingenting, så tycker jag att himlen var riktigt vacker idag...


Från balkongen

Ibland är jag alltbra konstig, jag brukar nämligen ofta stoppa in kamerans linsskydd i bh:n när jag tar bilder, ifall jag inte har några fickor eller någonstans att sätta skyddet just då. Nu när jag kom hem och tog upp kameran för att föra över bilderna till datorn så hittade jag inte linsskyddet, och tror ni inte att jag har bärt omkring på det i bh:n hela dagen? Jag förstår inte hur jag inte har märkt det? Haha, helt sjukt. Nästan lite pinsamt att berätta sånthär om mig själv, hehe. Så ifall ni nångång undrar vad det är som syns under tröjan så är det bara mitt linsskydd. ;)

Nu tänkte jag ta itu med några lådor!

God natt!

Sara.100110

Bara ettor och nollor i datumet idag, precis som på min och Philipps förlovningsdag (010110).
Om jag nu tänkt rätt borde det väl bara finnas 4 datum iår med ettor och nollor. På hela decenniet finns det väl bara 8 dagar, om jag tänkt rätt? Inte för att det spelar någon roll, men den tanken slog mig nu bara plötsligt.
Vi har bara varit förlovade i 10 dagar, men det känns som evigheter redan!

Snart skall vi som iväg till pappa på mat. Jag tänkte ta med alla bilder från resan för att visa. Det kommer att bli en hel del. Grovt räknat 580 bilder, EFTER att jag gallrat bort dåliga bilder.

Nu har jag lovat packa Philipps väska medan han är på gymmet. Han åker nämligen redan idag... :(

Sara.


090110

Lördagmorgnar är underbara!

Vi har sovit länge, ätit frukost i lugn och ro och gjort oss färdiga i egen takt. Skönt!

Vi tänkte gå in till stan nu, för det första för att hämta mina saker från jobbet och för det andra för att "slösa upp" våra presentkort vi fick till julklapp (egentligen Philipps presentkort, men jag får följa med ;) )...

Visst är det underbart väder idag?

Ha en bra dag!

Sara.


080110

ÄNTLIGEN kunde jag publicera mitt maratoninlägg om Antwerpen-resan. Det är nytt rekord tror jag! Det tog mig BARA 5 dagar att skriva. Undrar om någon ens orkar läsa igenom? :)

Det var mycket folk på jobbet idag, många missade nog början av sina filmer. Synd, but what can i say? Kom tidigare eller köp i förväg. Ingen vits att bli arg på mig liksom! :)

Förutom jobb och besöket på polisstationen hann jag också hämta ut min pulsklocka från Salkari idag. Tyvärr var det inte bara batteriet som var tomt, även själva bandet hade blivit utnött och fungerade inte längre. Jag blev tvungen att punga ut 31 euro för den "reparationen". Men det gick ju faktiskt ganska snabbt och nu vet jag ju vad som var felet. Nu slipper jag dessutom vara arg på pulsklockan hela tiden.

Tyvärr lyckades jag med konststycket att glömma en massa saker på jobbet idag, även pulsklockan. Typiskt!

Nu sitter jag och väntar på att Philipp skall komma hem från en öl med en kompis.
Jag är trött och vill sova. Nati nati!

Sara.


Antwerpen

Jag tänkte nu skriva och visa bilder från vår nyårsresa till Antwerpen. Jag kunde inte bara välja ut några bilder, så det blir en hel del. Varning för maratoninlägg!

30.12.2009


Ungefär klockan 12 satte vi oss i bilen påväg mot Antwerpen. Resan från Münster tar under 3 timmar och då kör man via Holland till Belgien. Det gick riktigt smidigt att köra trots regn och dåligt väder!

Jag var förstås otålig och började ta resbilder redan innan vi ens hunnit åka iväg.


Packning + Bilresan


110 km Antwerpen. Jag tror att vi är i Holland på denna bild.


Hotellrummet + välkomstpresent

Hotellet var faktiskt riktgt fint och mysigt. Vi fick en fin välkomstpresent i form av en champagneflaska helt i choklad. Den är faktiskt ännu inte uppäten utan jag tog med mig den hem. Chokladtillverkaren heter Leonidas, och är tydligen ett mycket välkänd och gör bra choklad i Belgien. Kanske lite som Fazer i Finland? Flaskan borde alltså smaka väldigt bra!


Fick ingen riktigt bra bild av receptionen eftersom det alltid var folk där, och jag ville gärna ha en bild utan människor. Men denna får duga även om den är lite väl ljus.


Julgran i lobbyn

Vi ville såklart genast ut på stan efter att vi anlänt. Vi packade snabbt upp och begav oss ut.
Vårt hotell var beläget i utkanten av staden så det blev rätt många taxiturer fram och tillbaka. Eftersom vi var 6 personer blev det faktiskt inte mycket dyrare med taxi än med spårvagn. Skillnaden totalt var bara några euro.


Grote Markt

Första kvällen var mycket regning, därför vågade jag inte ta många bilder. Jag är lite osäker på hur bra kameran egentligen tål vatten, och jag vill ogärna experimentera. Bilden ovan är i alla fall från Grote Markt. Runtom detta torg finns massvis med små mysiga barer och restauranger. Mitt på torget hade det byggts en skridskobana, det såg också väldigt mysigt ut (minus regnet). Restaurangerna runt torget var alla proppfulla, troligtvis pågrund av det dålig vädret. Ingen ville väl stanna ute någon längre stund. Vi hade i alla fall turen att hitta en riktigt bra restaurang, Ultimatum tror jag den hette. Det blev en riktigt trevlig kväll i alla fall.


Cathedral of Our Lady


Katerdralen i Antwerpen var verkligen ENORM. Jag tror att jag läste någonstans att den är en av de största av något slag. Men minns nu inte om det var störst i Europa, Beligen eller dyl... STOR var den i alla fall, och riktigt vacker. Jag läste precis just nu att den också tydligen är med på UNESCO's världsarvslista...hade jag ingen aning om när vi var där! (Bilder innifrån kommer längre ner)


Kvällen avslutades i hotellbaren med en Caipi och salta nötter.

31.12.09

Dagen började tidigt för att hinna med mycket. Vi var rädda för att mycket redan skulle vara stängt eller stänga väldigt tidigt på nyårsafton.

Jag måste faktiskt säga att frukosten vi fick på hotellet var en mycket stor besvikelse. Jag brukar älska hotellfrukost, men denna var inget att hänga i granen. Eftersom vi hade en "paketresa" hade vi inte hotellets normala frukost, utan en särskild mindre (och sämre) buffé i en annan restaurang den normala frukostrestaurangen. Vi försökte till och med fråga efter upgrade av frukost mot extra betalning, men det gick inte att ändra eftersom de redan hade räknat med oss. Och att betala 15 euro extra per person för att få en lite bättre frukost gick vi inte med på. För SÅ dåligt var den ändå inte. Bara väldigt tråkig och begränsad.


Outfit dag 2 + hotellet utifrån. Vårt fönster var mot andra hållet.

I paketresdan ingick det spårvagnsbiljett för en hel dag, och vi valde att utnyttja biljetten idag. Det gick riktigt smidigt att åka in med spårvagnen. Det känndes faktiskt lite som en metro eftersom den också gick mycket under jord.


Spårvagn under jorden

Centralstation i Antwerpen var helt otrolig. Den var så stor och fin att jag inte ens visste vart jag skulle titta. På bilden nedan ser det kanske inte så spektakulärt ut, men tågen gick i 5 olika våningar och själva arkitekturen var otroligt vacker. Jag har aldrig sett någon vackrare centralstation.


Cenralstation Antwerpen


Det var shopping och sightseeing som gällde denna dag. Antwerpen är bekant som "The Diamond City", och det låg verkligen diamantbutik på diamantbutik på diamantbutik på diamantbutik... Speciellt de judiska kvarteren var fyllda med diamantbutiker eftersom många judar sysselsätter sig som diamantslipare.


Diamantbutik... diamantbutik... diamantbutik...


DiamondLand + diamanter

I paketresan ingick också ett besök på DiamondLand, ett diamantsliperi/-museum. Jag måste tyvärr erkänna att besöket på diamondland inte var särskilt spektakulärt. Hade vi inte fått gratis inträde hade jag nog blivit lite arg. På diamondland fick man se hur diamanter slipas och sedan görs till smycken. Denna dag var det tyvärr bara en person som jobbade där (pga nyårsafton?) så man fick inte se så mycket alls egentligen. Det fanns också en liten smyckesutställning och massor med infotavlor. Vi fick också en kort guidad tur om hur diamantslipning går till. Men som sagt, inte alltför spektakulärt, tyvärr.


Infotavlor på DiamondLand


Verkstäderna och den enda arbetande personen

Som sagt ägnade vi oss mycket shopping denna dag. Fönstertittande är kanske ett bättre ord eftersom jag faktiskt inte köpte något.


En av Antwerpens otaliga ostaffärer + stövlar på rad

Belgien är ju lite av ett ostland. Och det märketes nog. När vi tog en liten fika-paus kunde man t.ex. beställa ost. Jag som älskar ost beställde förstås en portion. Se bild nedan. Det smakade utsökt!


Kaas! (=ost på holländska)


Tre små gummor + torget

På samma lilla krog som jag beställde min ost, satt det vid grannbordet tre söta små damer, alla med vitt, kort, krulligt hår. Det såg helt sjukt roligt ut så jag blev tvungen att ta en bild. Jag ville ju inte ta upp kameran direkt så jag låstades ta foto på allt möjligt på den lilla pubben först och förstås "råkade" de då komma med på bild. Den mittersta tanten sitter dessutom och röker. Rökförbud på belgiska krogar infördes först 1.1.10.


Inne i Katerdralen

Jag och Philipp var de enda i sällskapet som beslöt oss för att titta in i Katedralen, det kostade nämligen. Jag fick studierabatt och betalade ca 5 euro, och Philipp utan rabatt ca 8. Nu kommer jag inte i håg exakta priser, men jag tyckte det var lite dyrt. Men jag ville så gärna se och fota inne i katedralen, och jag tyckte faktiskt nästan att det var värt priset. Inne i katedralen fanns en utställning med tavlor, varav många av dem var målade av Rubens. Också många av katedralens "egna" tavlor var målade av just Rubens.

Efter att ha strosat omkring på stan och diverse sevärdheter hela dagen, begav vi oss tillbaka till hotellet för att fixa oss inför kvällens festligheter. I resan ingick nyårsbuffet.


Kvällens outfit + diverse nyårs-attiraljer

Nu syns det ju inte särskilt bra vad jag hade på mig, eftersom det var så mörkt där jag fotade. Men klänningen hade jag spanat in på H&M redan i november. Jag är riktigt nöjd med mitt val.


Buffet

Buffeten bestod av förrrättsbord, huvudrättsbord, efterrättsbord.
Efterrättsbordet var överlägset bäst, förrättsbordet var riktigt bra om man gillar sushi, ostron och paté (tyvärr gör jag det inte, vilket jag konstaterade under kvällen). Huvudrättsbordet var faktiskt riktigt dåligt. Maten hölls inte varm, det var ju varken trevligt eller gott att äta kall mat. Men som tur slutade vi ju med ett mycket bra efterrättsbord med ca 10 olika sorters tårtor och kakor.

När klockan började närma sig 12 tog jag och Philipp en taxi in till stan. Vid floden som flyter igenom staden är det nämligen fyrverkerier vid midnatt...


Ett litet "slott" vid floden + fyrverkerier

01.01.2010

Vi tittade på fyrverkerierna...

Klockan 00:01
Det känns egentligen otroligt fel att nu beskriva följande händelse med ord. Men på annat sätt kan jag ju inte berätta det jag tänkt berätta... Det underbart speciella som hände precis klockan 00:01 var att jag och Philipp förlovade oss precis efter midnatt under fyrverkeriet. Det var underbart romantiskt! Jag finner inte ord!

Jag har fortfarande ingen ordentligt bra bild på våra ringar, denna bild togs nämligen i all hast under kvällens lopp.


Våra ringar

Jag är lycklig! <3Champagne + strand


Följande morgon åkte vi iväg till Knokke, en liten stad vid Belgiens kust. Det verkade vara ett relativt flott ställe att tillbringa sommaren på. När vi besökte staden var det otroligt KALLT och blåsigt. Det känndes kallare än vad det gör nu här hemma i Vasa vid -20. Det tog ca 1 timme att köra till Knokke från Antwerpen. Mycket smidigt.

Vid stranden skålade vi i champagne för vår förlovning. Det var ju fortfarande vår förlovningsdag!


Stranden i Knokke


Knokke - jag kan mycket väl tänka mig att sitta på denna terrass en het sommardag.

Eftersom det faktiskt var iskallt, bestämde vi oss för att åka iväg till en anna liten mysig stad, Brügge (Brygge på svenska, Bruges på Engelska). Det var ett mycket klokt beslut eftersom det nog är var en av de allra vackraste/mysigaste städer jag någonsin varit i. Centrum i Brügge är också ett av Unescos kulturarv. Vilket jag faktiskt inte visste förrän nu när jag kollade upp stället på Wikipedia. Så otroligt mysigt!


Vid torget i Brügge

Holland och Belgien är ju kända för sina frieten, dvs pommes frites. Det är ju nästan skam att inte pröva på när man en gång är på besök. Men jag lovar att de bästa pommes jag någonsin ätit varit från Holland och Belgien. Nami! Man får inget som ens kommer i närheten här i Finland. Det är inte alls som pommes man får på Mcdonalds eller Hesburger, det är liksom något helt annat.

Därav följande bild:


Mmmm..! Frieten!


Godis-/chokladaffär i Brügge

Eftersom detta var en röd dag var de enda som hade öppet faktiskt chkoladaffärer. Det blev alltså diverse sötsaksinköp under dagen. Butiken på bilden ovan var otroligt ljuvlig! Det bästa var också att man fick provsmaka!

Brügge kallas för lilla Venedig pga dess kanaler runtom i staden. Mycket mysigt! Tyvärr var det ju vinter så vi kunde inte ta oss någon tur i kanalerna. Men jag kan tänka mig hur underbart det kunde vara på sommaren!


Kanal


Jag och Philipp i Brügge

Efter dagens långa utflykt återvände vi till Antwerpen. Kvällen avslutades på en italiensk restaurang med pizza och pasta, jag och Philipp delade faktiskt så att vi båda åt både pizza och pasta. Riktigt gott och inte alls dyrt.

02.01.2010

Vi steg upp rätt tidigt för att hinna med en sightseeingtour av staden. Det var egentligen jag som så gärna ville fota och upptäcka mera av staden. De andra var mest rädda för att det utlovade dåliga vädret snart skulle vara ett faktum. Jag fick som tur ändå åka med min efterlängrade hop-on-hop-off bus. Tyvärr går det ju egentligen aldrig bra att ta foton genom fönstret från en buss, men det var hur som helst mycket trevligt med en guidad rundtur. Rikgit intressant och lärorikt var det också, även om det inte blev så många bra foton.


I bussen + Royal Museum of Fine Arts

Av en händelse råkade jag på min sida av bussen se en finsk flagga relativt nära hamnen. Med kameran i högsta hugg tog jag förstås bilder på den finska flaggan på det blåa huset. Efter att ha zoomat in ser jag att det står Fins Huis på dörren. Efter att ha googlat detta fenomen insåg jag att det var en Finsk Sjömanskyrka. Kanske inte så konstigt med tanke på att Antwerpen besitter den nästastörsta hamnen i Europa efter Rotterdam.


Fins Huis

Staden Antwerpen var i mina mått precis lagon stor. Inte för stor men inte för liten heller. Jag hade gärna velat tillbringa några extra dagar där. Jag hade velat gå på museer och bara strosa omkring på gatorna mera.
Ibland tyckte jag att staden påminde väldigt mycke om Geneve. Jag kan inte sätta fingret på vilka likheter det finns, men när vi körde in i staden tänkte jag genast på Geneve.


The left bank in Antwerpen at night

Jag kommer aldrig att glömma denna resa. Den var underbar och lyckad på många sätt.
Jag tror och hoppas på att vi kommer att återvända till denna stad!

Sara.080110

Godmorgon!

Jag sitter och smuttar på en kopp pepparkakskaffe blanadat med vanligt kaffe samtidigt som jag väntar på att alla mina bilder från resan skall överföras till datorn #2. Sedan skall jag också föra över dem till min nya externa hårddisk. Äntligen!

Ikväll skall jag jobba!
Jag har nu också löst mitt löne-dilemma. Jag delade upp hela årets lön på 4 olika skattekort, och de tillsammans blir 11000 euro, då man får tjäna 11850 i året. Jag hoppas nu bara att jag räknat och uppskattat rätt, för jag tänkter INTE betala tillbaka någon studiepeng. Jag har ju i alla fall satt en liten marginal på 850 euro, dessutom räknat lite i överkant.

Idag måste jag också in via polisstationen, och jag är rädd för att det kommer att vara väldigt fullt där då det är fredag. Jag åkte in via polisen igår för att ansöka om ett nytt pass. Mitt går nämligen ut i februari. De tog till och med fingeravtryck (shit!), vilket jag då tycker är lite läskigt. Eftersom polisen inte är begåvad med visa electron blir jag tvungen att åka dit idag IGEN för att betala härligheten på 48 euro. Tror ni inte att jag även denna gång totalt misslyckades med min underskrift? Jag tyckte det var pinsamt att be om en ny lapp, så nu får jag återigen leva med en ful underskrift. Denna gång faktiskt bar 5 år till skillnad från det gamla på 10 år med bilden från lågstadiet!


Bild ... bara för att det är trevligare så!

7.1.10

Jag har inte hunnit vara hemma så mycket både i förrgår och igår. Därav ingen uppdatering. Idag ser det heller inte särskilt ljust ut på den fronten. Jag vill så gärna skriva klart mitt Antwerpen inlägg, men det går så trögt när det är så mycket och jag inte hinner vara hemma.

I förrgår blev det först lunch med J, sedan kaffe med A, sedan hem till J på myskväll och efter det ännu "en öl" på Mallies med M. Relativt hektiskt dag alltså, men riktigt trevlig! :)

Igår gymmade jag för första gången på evigheter. Vi testade på Zumba och det var faktiskt riktigt roligt. Det känndes superkonstigt att träna utan pulsklocka, jag som inte tränat utan pulsklocka på 1,5 år. Men batterierna är (troligtvis) slut i min eftersom den inte riktigt fungerar så jag har fört in den på service. Efter gymmet blev det en väldigt lång jobbdag. Men pga av den röda dagen var det ju väldigt trevligt med tanke på lön! :) Efter jobbet åkte jag hem till mamma för att äta lite paj och diskutera med mamma och kusin.

Idag har jag faktiskt vaknat först nu. Jag tog mig en riktig sovmorgon. Snart måste jag tyvärr iväg till skatteverket och beställa nytt skattekort. Det jag fick på posten duger nämligen inte överhuvudtaget. Jag vet inte hur de räknat, eller inte räknat. Dessutom måste jag ju dela upp min inkomst på fyra olika kort. Skoj.

Nu tänkte jag äta lite frukost och fixa mig, och sedan åka iväg till skatteverket. Hoppas bilen startar för jag vill inte gå så långt i denhär kylan!

Off I go

NU tänkte jag springa iväg till centrum genom snöyran. Jag blir garanterat försenad. Sorry M i förväg! Men innan jag går tänkte jag ännu säga att jag i det kommande Antwerpen-inlägget har något speciellt att berätta. De flesta av er vet säkert redan, men för den som inte vet höjer jag i alla fall spänningen lite! :)

Sara.


Shoppstopp

En sak som jag bör meddela här på bloggen högt och tydligt så att jag inte kan ta det tillbaka är att jag tänkt ha en shoppingfri månad nu. Eventuellt två. Många orsaker har egentligen spelat in på mitt beslut;
För det första vill jag spara pengar, för det andra måste jag spara pengar, för det tredje shoppar jag för mycket och för det fjärde är jag faktiskt väldigt trött på konsumtion just nu!

När jag skrev mitt inlägg om allt det jag fått i julklapp blev jag faktiskt helt matt och lite illamående. Jag tyckte nästan att det var pinsamt att visa allt det jag fått. Jag visade ju inte ens allt. Det är inte så att jag inte tyckte om mina presenter! Absolut inte! Jag fick helt underbara saker och ting som jag uppskattar väldigt, väldigt mycket. Men jag blev ändå liksom lite illamående av konsumtionen i allmänhet. Det har blivit lite för mycket på den sista tiden helt enkelt. Kanske ni förstår vad jag menar?

Jag och Philipp vill dessutom gärna åka på en längre resa (eller två) i år, och jag sparar faktiskt 100 gånger hellre till det ändamålet. Innan jul tog jag dessutom ut pengar från mitt sparkonto för att köpa julklappar, och jag fick så fruktansvärt dåligt samvete över det. Jag vill absolut sätta tillbaka de pengarna jag tog då, och självklart fylla på med mera varje månad så som förut. Det var inga betydande summor, men det känns ändå fel.

Mina regler för shoppingfria månaden(rna?) är att jag endast får köpa nytt sådant som tar slut i smink-/hygienväg, och sådant som jag faktiskt måste köpa (mat, böcker, skolsaker etc.). Café och restaurangbesök är också ok. Men allt annat är nu förbjudet framöver.

Jag hade ju ännu tänkt visa julklapparna som vi lämnade här hemma i Vasa, men det känns lite cliché att visa dem nu efter detta inlägg.

Nu har jag alltså skrivit ner mitt löfte. Jag kan inte ta det tillbaka!

4.1.2010

Jag skrev nästan fel i rubriken. 2010 är det ju!

Jag är nu äntligen hemma i lägenheten, men UTAN bagage! Två flyg borde redan ha landat i Vasa sedan vi lanadade. Dvs de har haft TVÅ möjligheter att skicka hit vårt bagage redan. Men inget samtal har jag fått från Vaasan Lentokenttä i alla fall. Mina nerver är SÅHÄR nära att fara precis just nu! Jag behöver mitt smink, MIN TANDBORSTE, min hårborste, mina kläder....

Igår på Helsinki-Vantaa missade vi dessutom det första Vasaflyget med ca 10 minuter. Vi blev tvungna att vänta på nästa flyg. Som tur var det bara 3 timmar väntetid, vi fick dessutom varsitt presentkort för 17€ till restaurang eller café. SÅ farligt var det alltså inte att vänta. Men att de på 3 timmar inte får ett bagage flyttat in i ett plan övergår i alla fall mitt förstånd.


Helsinki-Vantaa. På restaurang Pronto (GOD MAT!).

Jag tänkte börja författa mitt Antwerpen inlägg snart. Det kommer tyvärr att ta ett litet tag pga otroligt många bilder tagna under resan. Jag konstaterade att jag behöver ett till stort minneskort till kameran för längre resor. Ett måste!

Snart ska jag iväg på kaffe med min goda vän. Det är jättelänge sen jag sett henne eftersom hon studerar på annat håll. Så det skall bli riktigt trevligt. Jag bör bara gräva fram något gammal smink först. Hoppas jag inte har slängt allt. Helt überbra för min stackars sketna hud att sminka mig med gammalt skitsmink...

Ha en bra dag!

Sara.


Antwerpen

En superkort uppdatering. Vi håller nämligen på att packa ihop oss på hotellet här i Antwerpen. Det blev alltså inte direkt mycket bloggande här även om jag hade datorn med mig. Det blir ett långt inlägg om hela vår underbara trip senare, kanske imorgon! :) (Men troligtvis först på måndag).

Nu ska vi iväg på guidad runtur i staden, och senare kör vi iväg tillbaka mot Münster. Det lär ta länge eftersom det tydligen snöar i Tyskland. Inte här. Det är faktiskt riktigt fint och vackert väder här, även om det är lite kallt.

Imorgon flyger vi förhoppningsvis tillbaka till Finland.

Ha det bra!
Gott nytt år!

Sara.