280210

Jag förstår först nu när jag skriver det att idag faktiskt är den sista dagen på februari månad. Dagarna går bara fortare och fortare. Men lika bra är väl det. Jag längtar efter sommaren.

Igår kväll gick jag och Philipp på bio. Vi såg Shutter Island. Riktigt bra film, dock aningen klurig. Man började fundera på hur storyn egentligen skulle uppfattas. Det visade sig nämligen att jag och Philipp hade uppfattat slutet på olika sätt. Och sedan när vi diskuterade saken så förstod jag ju att man kunde förstå slutet på ett annat sätt också.  Det var alltså lite klurigt. Nu skall jag inte säga för mycket. Filmen är ändå absolut sevärd.
Mitt betyg: 4-/5.

När vi skulle iväg igår hade någon byggt världens sötaste lilla snögubbe på gården. Kanske det ändå bor barn här i huset, och inte bara pensionärer?

Nu skall vi snart som vanligt iväg till pappa på middag. Kvällen måste sedan tyvärr spenderas tillsammans med tentlitteratur. Jag har nämligen tent på både måndag och onsdag.

Skön fortsättning på söndagen!

Sara.

270210

Dagens största händelse är nog att vi äntligen tagit tag i problemet med vår insnöade (och inplogade) bil. I brist på annat köpte vi en leksaksspade från citymarket och började gräva. Det var faktiskt lättare och snabbare än jag tänkt mig. Också spaden var bättre än väntat. Jag var nämligen lite rädd för att den skulle gå sönder direkt, men snön var faktiskt riktigt mjuk och beskedlig.


Först senare kom jag på att en röd spade hade matchat bilen 1000 ggr bättre. Men i butiken tyckte jag att den blåa var så mycket finare. Spaden kostade förresten bara ca 5 euro. Prisvärd!

Annars har vi inte hunnit med så mycket annat än en långfrukost och en liten runda på stan. Nu är vi påväg till smedsby på middag, vi får bara hoppas att bilen också startar efter all möda. (Ursäkta mor att vi nu blir lite försenade, jag fastnade nämligen här på bloggen).

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig lördagskväll!

Sara.

Strålande

Jag stängde precis av tv:n. Jag gav upp vid 6-0. Jag talar förstås om OS hockey. Vilken tur att jag inte följt med de tidigare matcherna, då skulle detta nederlag kännas mycket värre. Nu känns det bara som en axelryckning. Snart är det ju detssutom VM, eller hur? Det var ändå relativt underhållande att logga in på facebook, många hade kommenterat hockeyn i sina statusar. Och nu gör ju även jag det här på bloggen... haha.

Synd bara att jag redan hunnit jaga iväg Philipp till sin kompis för att se på fotboll. Vi var nämligen inte riktigt ense om vilken kanal som skulle visas här hos oss ikväll. Jag ville ju se på ishockey och Philipp på fotboll. Och numera har vi bara en tv.

Nu när jag stängt av tv:n kan jag ju istället ta tag i den där finska uppgiften jag skrev om tidigare... jag har ännu liksom inte hunnit börja.

Jag är såhär motiverad:


Men jag har ju faktiskt bara mig själv at skylla eftersom jag inte tagit tag i den tidigare.

Ser ni mitt fina plåster jag fick idag från labben? Så fint! Jag är lite osäker på vad figurerna på det blåa plåstret skall föreställa, men jag tror att det är disneyfigurer i alla fall.

Det som min fina lilla webcam inte visar (som tur?) är at jag är helt röd i ansiktet. Philipp kallar mig för lobster. Jättekul! Så går det tydligen när man höjer till nästan 2 minuter. Egentligen är de väl meningen att man inte ska bränna sig över huvud taget, och varje gång jag brännt mig får vi heller inte höja dosen nästa gång. Så ni vet :)

Ja, finskauppgiften var det ju ....

Sara.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar