280210

Jag förstår först nu när jag skriver det att idag faktiskt är den sista dagen på februari månad. Dagarna går bara fortare och fortare. Men lika bra är väl det. Jag längtar efter sommaren.

Igår kväll gick jag och Philipp på bio. Vi såg Shutter Island. Riktigt bra film, dock aningen klurig. Man började fundera på hur storyn egentligen skulle uppfattas. Det visade sig nämligen att jag och Philipp hade uppfattat slutet på olika sätt. Och sedan när vi diskuterade saken så förstod jag ju att man kunde förstå slutet på ett annat sätt också.  Det var alltså lite klurigt. Nu skall jag inte säga för mycket. Filmen är ändå absolut sevärd.
Mitt betyg: 4-/5.

När vi skulle iväg igår hade någon byggt världens sötaste lilla snögubbe på gården. Kanske det ändå bor barn här i huset, och inte bara pensionärer?

Nu skall vi snart som vanligt iväg till pappa på middag. Kvällen måste sedan tyvärr spenderas tillsammans med tentlitteratur. Jag har nämligen tent på både måndag och onsdag.

Skön fortsättning på söndagen!

Sara.


270210

Dagens största händelse är nog att vi äntligen tagit tag i problemet med vår insnöade (och inplogade) bil. I brist på annat köpte vi en leksaksspade från citymarket och började gräva. Det var faktiskt lättare och snabbare än jag tänkt mig. Också spaden var bättre än väntat. Jag var nämligen lite rädd för att den skulle gå sönder direkt, men snön var faktiskt riktigt mjuk och beskedlig.


Först senare kom jag på att en röd spade hade matchat bilen 1000 ggr bättre. Men i butiken tyckte jag att den blåa var så mycket finare. Spaden kostade förresten bara ca 5 euro. Prisvärd!

Annars har vi inte hunnit med så mycket annat än en långfrukost och en liten runda på stan. Nu är vi påväg till smedsby på middag, vi får bara hoppas att bilen också startar efter all möda. (Ursäkta mor att vi nu blir lite försenade, jag fastnade nämligen här på bloggen).

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig lördagskväll!

Sara.


Strålande

Jag stängde precis av tv:n. Jag gav upp vid 6-0. Jag talar förstås om OS hockey. Vilken tur att jag inte följt med de tidigare matcherna, då skulle detta nederlag kännas mycket värre. Nu känns det bara som en axelryckning. Snart är det ju detssutom VM, eller hur? Det var ändå relativt underhållande att logga in på facebook, många hade kommenterat hockeyn i sina statusar. Och nu gör ju även jag det här på bloggen... haha.

Synd bara att jag redan hunnit jaga iväg Philipp till sin kompis för att se på fotboll. Vi var nämligen inte riktigt ense om vilken kanal som skulle visas här hos oss ikväll. Jag ville ju se på ishockey och Philipp på fotboll. Och numera har vi bara en tv.

Nu när jag stängt av tv:n kan jag ju istället ta tag i den där finska uppgiften jag skrev om tidigare... jag har ännu liksom inte hunnit börja.

Jag är såhär motiverad:


Men jag har ju faktiskt bara mig själv at skylla eftersom jag inte tagit tag i den tidigare.

Ser ni mitt fina plåster jag fick idag från labben? Så fint! Jag är lite osäker på vad figurerna på det blåa plåstret skall föreställa, men jag tror att det är disneyfigurer i alla fall.

Det som min fina lilla webcam inte visar (som tur?) är at jag är helt röd i ansiktet. Philipp kallar mig för lobster. Jättekul! Så går det tydligen när man höjer till nästan 2 minuter. Egentligen är de väl meningen att man inte ska bränna sig över huvud taget, och varje gång jag brännt mig får vi heller inte höja dosen nästa gång. Så ni vet :)

Ja, finskauppgiften var det ju ....

Sara.


You...

... tube.
På Emelie Ohlssons blogg (som förövrigt har många, många vackra bilder) hittade jag denna video som hon hade länkat till. En väldigt kul video! Jag tänkte ju förstås genast på mig och Jessica. Hon äger ju en canon, och jag en nikon.. ;) <3
Är det förresten någon som skulle kunna ge mig ett bra (och enkelt) middagstips? Jag har funderat hela dagen på vad jag skall fixa men inga bra idér tycks komma till mig. Anyone? :)

Sara.


260210

Hej på er. Äntligen är det fredag!

Dagen hittills har spenderats på sjukhusets labb, åter igen. Blev bara stucken 4 ggr idag. Därefter blev det en kort shoppingrunda på stan - kort men effektiv. Därefter nalkades ljusbehandling (1 min 50 sek, jee!) och ett besök på biblioteket.

På bibliotekt har de nu under februari månad haft en utställning på Vasas "kaverikoirat" (vänhundar?), och Roope är en av dem. Eftersom februari börjar lida mot sitt slut så ville jag också visa Philipp utställningen.

Så skönt att jag inte frös ihjäl imorsse när jag gick iväg till sjukhuset, hurra! Kanske det blir vår nu?

En mycket god nyhet är ... att mamma och jag skall åka till IKEA på tisdag. Som jag har väntat! Det är egentligen mammas förlovningspresent till oss, men tyvärr kan ju inte Philipp följa med mitt i veckan. Men vi får spendera hela helgen åt att titta och begrunda vad det egentligen är som vi behöver.

I onsdags på Sale hittade jag årets första mignonägg. Vårtecken? :) Jag älskar mignonägg och tyvärr tror jag att man bara hittar dem i butikerna runt påsk (men lika bra är väl det!). Dagens mumsiga och efterlängtade lunch (jag fick ju inte äta frukost pga. blodprovet) bestod alltså av mitt efterlängtade mignonägg, surskorpor och kaffe såklart (jag har blivit en riktig kaffetratt!).


Dagens skörd på H&M bestod av en tunika, en kofta och en kortärmad skjorta. Koftan och skjortan går båda i blått medan tunika är grå. Jag är mycket nöjd med dagens speed-shopping. Hade nämligen inte så mycket tid på mig.

Nu måste jag skriva klart veckans finskuppgift.
Ha det gött, trevlig helg!

Sara.


250210

Philipp har återvänt hem efter nästan två veckor på vift. Det känns skönt och bra. Nu behöver jag inte vara ensam! :)

Hela dagen har jag spenderat i skolans datasal, även om jag bara hade en enda föreläsning. Jag har nämligen jobbat med diverse uppgifter hela dagen. Det är egentligen så man borde göra. Sitta i skolan från 8-16 varje dag, oavsett om man har föreläsningar  eller ej. Då kanske man skulle få fler saker gjorda mera effektivt! När man jobbar hemifrån lockar allt annat som borde göras...

Imorgon har jag faktiskt inte en enda föreläsning, men jag har 100 ärenden att springa, samt några arbeten att färdigställa.

Idag har jag också lyckats beställa den nya bikinin jag skrev om igår, med hjälp av mammas Amex denna gång :) Tack! Hoppas bara att den är bra nu. Vet inte hur deras storlekar är, eller hur deras return policy är då jag aldrig beställt därifrån förut.

Jag lovade ju visa bild på mina onödigt dyra disktrasor idag, (3,50€ kostar de per styck).
Och här kommer de..

Här ser ni också dagens mellanmål. Väldigt intressanta saker. Min senaste upptäckt av god kvarg, nämligen vitchoklad-lime, supergott. Och kaffe såklart. Nami nami. Den (kvargen) är nästan lika god som citronkvargen från samma märke :)

Tror ni att jag gick och lade mig tidigt igår kväll? nej... Jag är alltså fortfarande väldigt trött. Men idag har jag i alla fall Philipp som vaktar mig och säger åt mig när jag måste gå och sova. :P ... dvs NU!

Sara.


240210

Varför känns det som torsdag idag? Önsketänkande?

Dagen börjar ändå lida mot sitt slut, och jag börjar bli verkligt trött. Min sömnbrist börjar göra sig hörd, normalt är jag ju en väldigt, väldigt kvällspigg person, men nu känns ögonlocken så tunga, så tunga. Hoppas att jag kan få ta igen mig lite under helgen.

Idag har jag hunnit gymma. Spinning. Det var tungt och hårt, men skönt! Jag började dock må lite illa, så det blev bara spinn för min del. Annars hade jag tänkt gå på mag+rygg också. Nästa gång.

Vädret är fortfarande alltför KALLT! Jag fryser hela tiden, och jag har på mig de varmaste kläderna jag äger (nästan i alla fall).

Jag har försökt beställa en ny och fin bikini från asos.com idag, men av någon mystiskt anledning fungerar det inte. Men jag anar att det är på grund av mitt skit-visa-electron. Jag längtar efter ytterligare 24 studiepoäng. Då kan jag nämligen (äntligen) skaffa mig ett visakort. Det skulle vara väldigt lämpligt precis just nu... suck.

Bilden symboliserar att det är svinkallt, att jag igår köpte en hel hög av nya klistermäkren som jag hejvilt har använt i min kalender för att smycka den lite, samt vindruvor - min senaste passion.

Jag har också varit väldigt onödig idag och köpt onödigt dyra disktrasor på den lilla presentaffären på övre torget (nu kommer jag inte ihåg vad den heter). Trasorna tänke jag visa er imorgon. Fina men dyra!

Övriga noteringar från dagen är; att vi inte bara klarade utan faktiskt tog hem 25 av 30 poäng i logistikarbetet (YES!), och att jag nu avancerat till hela 1 minut och 40 sekunder i ljusbehandlingen. Vissa dagar känner jag mig lite väl solbränd (dvs. röd), vilket ibland kan vara lite jobbigt. Jag ursäktar mig med att säga att jag har varmt. (Även om jag har kallt :P)

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ha så här mycket att säga idag, men det blev ju faktiskt en hel del. Nu måste jag duscha. Sedan sova.

Nati nati!

Sara.


230210

Hej!

För att ytterligare bejaka min vårfeelis har jag idag inhandlat blommor och krukor. Massvis av blommor till och med. Och jag vill faktiskt ha ännu fler. Våren får komma nu, tack! :)
Jag är urbota trött på denna kyla.Om en liten stund ska jag vandra iväg till jobbet. Efteråt skall jag fixa middag och försöka arbeta med några uppgifter och hemtenter som måste göras.

Jag har faktiskt inte så mycket annat på hjärtat idag.
Ha en bra kväll!

Sara.


220210

God kväll.
Jag är dödstrött egentligen och jag borde verkligen sova, men ändå sitter jag här. Men jag tycker faktiskt att det är roligt att blogga :)

Jag och Sofia har varit på spontan-bio idag. Vi såg "Did You Hear About The Morgans?". Riktigt mysig och romantisk film faktiskt. Jag ger filmen betyget 3½ / 5.

Jag är faktiskt lite besatt av att det måste bli vår snart. Idag köpte jag till och med en ny vårjacka. -30% rabatt på Lindex, så jag passade på. Jag har letat efter precis en sådan modell hela vintern, och nu hittade jag en vårjacka i precis den modellen.

Innan jag går och lägger mig bjuder jag på en bild av min nya jacka. Den gör sig inte till sin rättvisa på bild. Nu får våren verkligen komma...Godnatt!

Sara.


Dagens andra

Det börjar bli lite sent nu och jag har faktiskt tent imorgon. Ej roligt. Men innan jag går och lägger mig tänkte jag bara skriva några små rader. Jag är nämilgen nästan klar med den nya bloggdesignen nu. Det känndes som om det var dags för någonting nytt fräscht och vårigt. Jag blev faktiskt ganska nöjd.

Jag känner mig lite ensam här i min lägenhet nu. Jag hade precis hunnit vänja med vid sällskap i form av Roope. Han är så söt. Min lilla ögonsten. I lördags satt vi på balkongen och tittade ut, då det var för kallt att gå ut på riktigt. Superväder, men alltför kallt! Eftersom solen lyste från klarblå himmel så var vår inglasade balkong faktiskt riktigt varm. Roope fick stå på stolen och titta ut och jag fick sitta på golvet med kameran.


Roope

Nu skall jag gå och lägga mig, och förbereda mig mentalt inför morgondagen.

Ha en bra vecka allesamman!

Sara.

(P.s. när jag hittade bilden till höger (profilbilden alltså) blev jag otroligt sugen på att beställa tid till frissan igen. Jag har så mycket utväxt redan. Synd att det är så dyrt bara. Den bilden blev tagen i december, då jag senast hade varit till frissan och lagt ljusa slingor. D.s.)Ny design

Jag har försökt fixa och trixa lite med bloggens utseende under dagen. Men bilden i det högra fältet vill inte rikigt bli så stor som jag vill att den skall bli. Och så är jag inte helt klar och nöjd med allt annat ännu.

Det är alltså lite under construction här just nu i alla fall. Så ni vet! :)

Nu skall jag bege mig ett kvarter österut på middag.

Sara.

210210

Hej kalla söndag!

Jag har lilla Roope här hos mig för att skötas denna helg eftersom pappa är bortrest. Därför måste jag tyvärr bege mig ut i det hemska vädret nu som då. Inte bara det att det är svinkallt, utan också att det blåser så mycket, är det hemska. Jag tror inte ens att lilla Roope tycker om att vara ute i detta väder. Och han är verkligen inte den som säger nej till att gå ut. Han står och lyfter på sina små tassar en i taget och bara skakar. Stackarn.

Vet ni? Tenten igår gick superbra och jag klarade mig. Det var inte ens nära. Äntligen är den tenten ur världen, nu har jag inga löst hängande tenter längre. Skönt!
(Det bör kanske nämnas att jag satt upp och läste till klockan 4 natten innan tenten, eftersom jag kom hem så sent från jobbet. Men tydligen lönade det sig även om jag bara fick sova 4 timmar.)

Jag hade ju redan hoppats på att våren skulle vara på intåg. Jag har alltså redan hunnit dekorera köket i våriga tyger från Hemtex. Jag skulle ännu också vilja ha ett par nya gardiner till köket, men jag kan inte hitta några jag vill ha. Man kan nämligen inte ha långa gardiner i vårt kök, och jag hittar inga fina kappor. Jag har börjat bli trött på mina vita tråkiga. Det var så mysigt under julen då jag fick ha fina färgglada julgardiner. :)

Det våriga köket ... (jag hoppas att det snart matchar vädret)


Jag blev som besatt av tulpanmönstret på Hemtex. En massa olika prylar med mönstret fick följa med mig hem till mitt kök. Utöver det som syns på bilden köpte jag också servetter och två löpare i samma mönster. Det fanns faktiskt också gardiner i mönstret, men av någon anledning föll de mig inte i smaken.

Nu skall jag tvätta lite kläder och städa lite smått innan jag börjat ta itu med mina två hemtenter som måste skrivas innan fredag.

Ha en bra dag! :)

Sara.


190210

Just nu TAR jag mig tid att skriva ett litet inlägg. Även om jag inte alls skulle ha tid ...
Detta kommer att bli en klagoinlägg för att avreagera mig.
Så om ni irreterar er på såna inlägg, vänligen läs ej :)

Denna vecka har varit så otroligt stressig, vet ej om jag skall skratta eller gråta faktiskt. Man kommer in i en ond cirkel eftersom man inte hinner sova tillräckligt, då orkar man heller inte vara tillräckligt produktiv under dagen, och så blir man tvungen att sitta uppe ännu längre och nästa dag är man ännu tröttare ... you get the picture! :)

Jag har suttit uppe till klockan 3 varje natt, och trots det inte blivit klar med allt jag borde ha gjort. Jag har inte hunnit diska eller städa alls under denna vecka ens, och igår åt jag faktiskt till och med mäkkismat då jag kom hem sent efter jobbet... Och än är veckan tyvärr inte ens slut, även om det är fredag. Imorgon stundar nämligen åter igen en underbar lördagstent. Är det inte helt otroligt underbart?

För övrigt så tycker jag att detta jävliga vinterväder kunde ta en paus NU. Jag förfryser där ute. Jag vet... det är mitt eget fel, "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"... vilket skämt. Jag vill ha lite värme nu.

Om fyra timmar är det deadline för vårt logistikarbete, det börjar arta sig, men det är fortfarande inte färdigt. Jag börjar bli lite smånervös.

Egentligen har jag inte ens några förläsningar idag, men måste ändå sitta i skolan hela dagen med allt som skall göras. Efter deadline, har jag en timme på mig att läsa till tent, sedan bär det av till jobbet. Tror ni jag kommer att klara tenten imorgon? Svar: nej.. Jag överväger att ha uppsittarnatt inatt tillsammans med min tentlitteratur. Men jag vet inte om det så smart.. men tyvärr är det nog enda sättet för mig just nu att klara mig igenom tenten.

Jag brukar ju avsluta med något positivt även då jag klagar mycket, men nu kommer jag faktiskt inte ens på något positivt ... det blir inte ens någon bild eftersom jag sitter i skolan.

Igår kväll var det ju JÄTTEtrevlit att gå hem från jobbet då stadens alla gatlampor hade slocknat. Staden låg mörk. Precis när jag hade kommit in på vår gård så tändes lamporna igen. Just my luck.

Jag hoppas verkligen att ni har en bättre vecka än jag.
Låt nästa vecka bli bättre!

Sara.

P.s. det känns faktiskt yttepyttelite bättre nu när jag fått avreagera mig! Tack bloggen :) d.s.


Dagens andra inlägg

Idag har jag vaccinerat mig. Inte mot svin... , utan mot stelkramp faktiskt. Det börjar nämligen vara 10 år sedan sist och jag vill ha mina vacciner i skick när vi åker iväg på vår semesterresa. Hepatit A hade jag redan.
Ibland kan man tydligen få feber efter stelkrampsvaccin, även som vuxen. Och tror ni inte jag sitter här med feber nu? Roligt roligt. Ont i armen har jag också.

Innan jag återgår till skolarbetet, tänkte jag visa er min söta lilla alla<3dagpresent som jag fick av Philipp.Som ni säkert förstår fick jag alltså biten med de två hjärtana som present. Tack! <3

Imorgon åker Philipp till Aten på jobbresa, och han kommer inte hem till Vasa igen förrän om nästan två veckor. Det känns lite tungt faktiskt. Men jag får mycket tid för att jobba i alla fall...

Godnatt på er!

Sara.


150210

Godmorgon godmorgon!

Jag ska riktigt snart kila iväg emot dagens första föreläsning. För en gångs skull har jag faktiskt stigit upp tidigt för att hinna med diverse småsysslor nu på morgonen. Bland annat hinner jag njuta av morgonen med kaffe och banankvarg i skrivande stund.

Dagen består av två föreläsningar, men däremellan måste det hinnas med att skriva lite på logistikarbetet. Deadline på fredag.

Nu måste jag kila iväg.. det är faktiskt tur att man bor så nära skolan!


Icke dagens frukost... utan fika från bröllopsmässan!

En vacker dag önskar jag er!

Sara.


140210

Även denna helg har gått alldeles för snabbt, även om den var längre än vanligt för min del, med en helt ledig fredag. Som vanligt har jag inte hunnit sitta vid datorn något, därav den dåliga uppdateringen här på bloggen.

I fredags såg jag och Philipp filmen Valentine's Day. Trots alla berömda skådespelare måste jag tyvärr ändå konstatera att filmen kanske inte var världens bästa. Helt ok! Men inte jättebra.. Tyvärr!
Jag ger filmen vitsordet 2,5/5.

På lördagen hälsade vi på hos A och R. Det blev en riktigt mysig kväll med pannacotta, kaka och goda vänners sällskap.

Idag har vi hunnit promenera i det vackra vädret. Helt underbart! Och jag fick använda mina nya utebyxor för 2:a gången. Jag var nämligen helt övertygad om att det skulle bli plusgrader efter att jag äntligen kommit mig för att köpa ett par varma utebyxor. Så blev det inte (ännu i alla fall)!

Just nu sitter jag och jobbar med diverse skolarbeten. Stressen kommer krypande. Under den kommande veckan jobbar jag 3 av 5 dagar + skola. Jag måste också läsa på lördagens tent. På freda har vi deadline för ett arbete och utöver det förstås alla andra små deadlines som vi har varje vecka.

Jag ser fram emot period 4! Många intressanta(re) kurser på kommande i den perioden.
Dessutom åker vi ju till Egypten under period 4 :) Hurra!

Happy Valentine's Day! <3

Sara.


Dagens bilder:


Många människor har vandrat ut på isen.

Änder och mystiskt vatten.

Många fler än oss på vandringshumör i det vackra vintervädret.

Från Brändö bron.

Från Brändö bron #2.110210

Min vän och trogna kund har precis varit här hos mig och fixat naglarna. Det är alltid trevligt med våra pratstunder samtidigt :)

Philipp kommer hem redan idag, men tåget är tydligen försenat. Så jag väntar...

Jag har inga föreläsningar imorgon, så min helg har börjat tidgt. Skönt! :)
Trevlig helg allesamman!


Istappar och vackert väder i söndags!

Sara.

Bröllopsmässa


Ett bildregn av bröllopsinspiration bjuder jag på ikväll...
... många fina klänningar, vackra modeller och mycket inspiration!

Alla bilder är tagna av mig, så copyrighten tillhör ju förstås mig.
Men jag delar gärna med mig så ni får kontakta mig om ni vill ha någon bild!
:)

Sara.

En resa till solen!

Nu har vi bokat vår påskresa.
Det blir Hurghada, Egypten. Jag är redan nervös och förväntansfull! :)

Vi mellanlandar i Tyskland den 31:a mars, det kommer att bli en mellanlandning på några dagar innan vi sedan åker vidare mot Egypten. En hel vecka i Egypten blir det! Underbart! Sist jag var på något "exotiskt" ställe var på vår kompis-abi-resa 2007. Det börjar bli ett tag sedan. Tyskland börjar bli vardagsmat.

Hela resan är egentligen aningen krångligt bokad. Men vi har bokat så billigt som möjligt (nästan). Jag åker med Finncomm, Blue1 och Airberlin för att ta mig till Tyskland (och tillbaka). Vi fortsätter sedan mot Egypten också med Airberlin. Tyvärr blir det bojkott av Finnair pga priserna. (Till och med ifall jag skulle utnyttja mina poäng skulle det nästan bli lika dyrt. Tyvärr mitt älskade Finnair!)

Jag vet inte riktigt varför vi inte tittat så noga på Airberlin förr, det är ju faktiskt billigt! OCH de har en hederlig ineternet-sida till skillnad från Ryanair. Dessutom kan man enkelt boka connecting flights från Helsingfors då.Vårt hotell på bilden ovan. Jag längtar! Det ser så underbart ut.
Jag har läst många recensioner (skrivna av gäster) om detta hotell, och det borde vara ett riktigt toppenhotell, till skillnad från det hotellet vi tittade på först. Det första lät så hemskt så att vi faktiskt bytte. Vi får bara hoppas att detta är så bra som det låter.

För övrigt läste jag en smart insändare i Kauppalehti idag om Finnair. Där det skrevs att Finnair nog tyvärr satt sig själva i den situation som de är nu. Jag håller absolut med! Om man vill köpa enkel biljett kostar det ju ofta mer än tur-retur. Varför? Det kostar ju också alldeles för mycket att bara flyga mellan Helsingfors och Vasa. Det värsta är ju att de ofta använder sig av Finncomms flygplan men ändå tar dubbla priser. När jag började flyga med Finnair kostade det 280 euro att flyga från Vasa till Düsseldorf tur-retur. Nu kostar det över 100 euro mera. Tyvärr.

Nu blev detta inlägg en flygbolagsdebatt istället för en glad nyhet om vår kommande resa :) men men...

Det blir dags att söka fram bikinin nu då!

Sara.080210

Jag är påväg mot min ljusbehandling nu. Vi skall troligtvis höja dosen från 30 till hela 40 sekunder. Woot! Pga behandligen har jag missat morgonens första föreläsning, ingen vits att gå dit och sitta i 20 minuter, för att sedan stressa iväg och städa bort allt smink m.m.. Därför fick jag också en liten sovmorgon idag. Men det var egentligen väldigt skönt att få sova ut.

Kvark + kaffe smakar riktigt bra just nu!Ikväll blir det nog gym + att jag helt allvarligt och på riktit måste ta itu med en massa arbeten. Mindre än två veckor kvar till första deadline.

Ha en fin dag! :)

Sara.


070210

Jag är tyvärr tråkig även idag och uppdaterar utan bilder.

Idag var jag med Jessica på bröllopsmässa, jag (VI) tog MASSOR med bilder, vilket faktiskt är orsaken till varför jag inte har någon lust att föra över dem till datorn just nu. Det skulle ta en halv evighet. Men det kommer bilder, jag lovar dyrt och heligt.

Jag fick massor med bröllopsinspiration på mässan, tillochmed några bröllopsfrågor blev besvarade. T.ex. så finns det faktiskt en präst i Vasa som pratar våra tre språk. :) Tyvärr går han i pension iår, men det går eventuellt att fixa ändå. Hoppas det! Dom var i alla fall riktigt trevliga på Vasa Svenska Församlings monter. Svarade snällt på alla mina tusen frågor :)

Och vilket underbar väder det var idag sen! Jag önskar att jag hade stigit upp tidigare så att jag kunde ha njutit av det underbara vårvädret lite längre. Men vi får hoppas på fler dagar som denna.

Nu måste jag tyvärr återgå till mina hemuppgifter.

Ha en bra jobbvecka allihopa!

Sara.

060210

En snabbuppdatering innan jag börjar fixa mig inför ikväll. Vi skall inte göra något speciellt egentligen. "Bara" äta på Rosso och gå på bio. Ska bli mysigt och trevligt. Det är evigheter sedan jag åt på Rosso.

Vi har köpt en ny lampa till hallen idag. Det tog bara ½ år. Och sist och slutligen blev det ändå en helt vanlig basic lampa. Jag kan visa bild senare. Imorgon skall pappa komma hit och fixa. Då får vi äntligen lite ljus i hallen. Jag hoppas verkligen att huvudströmbrytaren inte börjar bråka igen.

I morse åt vi faktiskt "lyxfrukost" på Wayne's. Väldigt onödigt och dyrt, men jättegott.

Blir ingen bild idag då jag har lite bråttom. Ni får stå ut :)

Sara.


050210

Runebergsdagen är här!
Visste ni att man inte är säker på om Runeberg föddes den 5:e eller den 7:e? Själv firade han ändå sin födelsedg den 5:e. Men ingen vet! Visste ni att hans fru var hans småkusin?

Jag firar i alla fall med runebergsk frukost.
En mobbad runebergstårta som lidit av transporten, samt pepparkakskaffe. Nami.Tårtan är supergod! Inte för torr men inte heller för våt. Köpt på Wayne's i Stenhaga. Spnosorerad och misshandlad av mor.

Kommer ni ihåg mitt försvunna bloggmeddelande från igår? När jag loggade in här på bloggen idag så hade det plötsligt dykt upp igen. Jag funderar på att publicera det, även om det är old news :) så ni vet.

Nu skall jag njuta klart av min runebergska frukost medan jag finslipar min svenska-översättningsuppgift. Sedan bär det iväg till Polisen och Smedsby (om bilen startar). Ikväll jobbar jag. Blir senare än vanligt eftersom sista filmen börjar senare en vanligt.

Ha en bra dag!

Sara.

040210

Skit! Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg och så försvann allt plötsligt.
Nu orkar jag faktiskt inte skriva om allt eftersom jag är jättetrött. Jag har jobbat hela kvällen.
Jag hade tänkt äta lite grynost nu och sedan gå till sängs. Nati nati!

Sara.

Dagens i-landsproblem (och min egen dumhet)

Jag har köpt fotoramar som egentligen inte är ämnade för att hängas upp på väggen, som jag nu vill hänga upp på väggen! (Varför kontrollerade jag inte det innan jag köpte dem? kan man ju fråga sig) På något sätt måste jag nu klura ut hur jag ska lyckas med konststycket att få upp dem på väggen. Jag vet att jag har ståltråd någonstans som jag kunde trixa med. Tyvärr är jag rädd för att jag glömt tråden hemma i Smedsby i någon låda.

Som visuell underhållning i detta inlägg bjuder på en bild av min tripod. Det är för övrigt en julklapp. Jag vet inte om jag är konstig, men jag tycker nästan att den är en rätt vacker inredningsdetalj.

Sara.


ArbetsmysJag sitter och jobbar med översättningar och finlandismer än en gång. För att göra det hela aningen mysigare tog jag på mig mina rosa, fina, mjuka och varma sockor. De är en julklapp av Philipps mamma. Mysiga! :)

Sara.


020210

Efter en väldigt lång skoldag bakom mig, har jag nog tagit ett klokt beslut i att stanna hemma ikväll. Jag hade tänkt träna, men det får faktiskt vara tills imorgon. Jag har så mycket just nu, och jag behöver lite lugn. Dessutom vore det kanske en god idé att ta itu med diverse arbeten.

I lördags efter min tent tog vi en runda via Hemtex. En mycket lyckad sådan. Vi hade fått ett presentkort till Hemtex som förlovningspresent som vi ville sätta sprätt på. Just nu är det nämligen halva reapriset som gäller på Hemtex. Vi "sparade" över 150 euro på våra fynd!Det största fyndet var vita hotelsatinlakan. Jag har faktiskt länge tittat på och beundrat dem, men alltid tänkt att de är för dyra. Orginalpris 79,95€/st. Nu betalade vi 24,95 för två! Med oss hem hade vi också fyra små teljushållare, egentligen bara för att de var så billiga, och förstås för att de var fina och mysiga.

Nu tänkte jag faktiskt titta på ett avsnitt av One Tree Hill medan jag äter middag i min ensamhet. Sedan blir det lite mera skolarbete.

Sara.010210

Redan februari! Hurra! ;)

Morgonens ljusbehandling gick riktigt bra!
Jag fick bara en två minuter lång låg dos att börja med. På torsdag blir nästa gång. Då får jag lite starkare och lite längre strålning. Men vi började med låg för att vänja huden så jag inte bränner mig. Så tydligen blir man brun? Jag vågade faktiskt inte fråga.. kände mig lite ytlig.. som om man bara skulle gå där för att bli brun? Om ni förstår hur jag menar? Nåja... den tanken fanns nog säkert bara i mitt huvud, kanske frågar jag nästa gång?

Jag tänkte påbörja kvällen med ett spinningpass + mag-ryggpass. Därefter blir det matlagning och en miljon skolarbeten. Det är så mycket jag borde ta tag i. Men jag känner att jag verkligen vill träna idag. Jag jobbar dessutom i slutet av veckan så jag hinner absolut inte med någon träning då.

Ja just det... ljusmanicken idag var som ett vanligt solarium egentligen. Men på torsdag skulle vi gå över till en annan där man faktiskt står upp. Så som jag hade tänkt mig.

Bjuder på en bild som absolut inte hänger ihop med texten, bara för att jag tycker att det är så mycket trevligare med bilder.Jag har egentligen en massa andra saker på hjärtat. Men jag vill inte skriva maratoninlägg varje dag. Hellre många korta. Eventuellt återkommer jag :)

Sara.