Sista dagen på året

För precis ett år sedan befann vi oss i Belgien, Antwerpen vid den här tiden. Bilderna nedan är några från kvällen då vi förlovade oss och skålade in det nya året 2010.Antwerpen, nyåret 2010

Jag kan glatt meddela att febern är borta. Trodde att jag vara nära döden igår morse och beställde läkartid, men direkt efter att läkartiden blev bokad började jag känna mig bättre och kände mig mest löjlig som gick till läkaren utan att känna mig döende. Jag fick i alla fall några recept utskrivna och det verkar inte vara något "värre"!

Våra nyårsplaner är alltså fortfarande på G. Tur är väl det. Några av mina fina vänner kommit hit till oss för att skåla in det nya året tillsammans med oss.

En årskrönika över 2010 kommer också att komma någon gång under nästa vecka. Det känns som om det var igår jag skrev årskrönikan över 2009. Tiden går så fort nuförtiden! Jag har kanske blivit gammal?

Hur som, har vi mycket att stå i här idag. Allt går i lugn takt eftersom jag inte orkar ränna omkring alltför långa stunder i ett. Men vi tar det sakta mak!

Sara.

Sjukstuga

Jag ligger utslagen med feber, hosta, snuva, ingen röst, frossa och muskelvärk. Jag har diagnostiserat mig själv med hjälp av google och misstänker starkt svininfluensa, men Philipp tror inte på mig! ;) Har legat i sängen hela dagen, och planerar inte på att stiga upp härifrån. Huvudet snurrar då jag stiger upp.

Jag hoppas verkligen att jag hinner bli frisk tills fredag, så att våra nyårsplaner inte går åt stöpet. Febern är i alla fall bättre nu, tidigare idag hade jag 39,0 men nu är den nere på 37,9.

Det var länge sedan jag mådde så här dåligt!

Sara.

Julhelgens traditioner

Hela långa julhelgen har jag bara njutit, ätit och umgåtts med familjen. Så som jular ska vara. Jag tänkte nu visa er bilder och berätta om vår fina jul 2010!


Kvällen före


Jag dekorerade granar både hos pappa och mamma. Provsmakade lite skinka och tittade på när mamma julstressade. Tradition!Därefter dekorerade jag äntligen mitt fina pepparkakshus. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med det i år! Det blev aningen sent eftersom jag även hade lovat mamma att baka cheescakes till juldagens efterrättsbord. Allt blev ändå klart och jag fick vakna upp till en städad lägenhet på julaftonsmorgonen med allt julstök klart!


Julafton

Klockan 12 bar det av till pappa. Tradition! Vi tittade på julfreden från Åbo och åt julgröt. Mandeln blev inte min i år, utan E's. Bättre lycka nästa år!


Jag försökte få till ett fint julfoto av småpojkarna, men det lyckades inte riktigt. Roope satt fint och stilla men lillen hoppade omkring som vanligt. Kanske det också lyckas bättre nästa år!


Jag vet inte om jag har nämnt att Philipps föräldrar firade jul tillsammans med oss här i Finland i år. De flög in på julafton och anlände till Vasa någon gång mitt på dagen.

Mot kvällen åkte vi iväg till Närpes. Tradition! I år kom även tomten och hälsade på! Han har hoppat över vårt hus nu ett antal år, men i år hade vi tydligen varit riktigt snälla ;)


Juldagen


Vi tog en kall promenad längs med stranden under förmiddagen. Hade tänkte gå ut på isen, men vågade oss inte ut. Det såg så svagt ut! Även om det fanns många spår här och där. Vågar man sig ut på isen redan?

Jag fick testa mitt nya julklappsobjektiv lite. Närmare beskrivning av det kommer garanterat senare.

Lillkillen frös så mycket i det kalla vädret att vi rätt snabbt fick återvända hem tillbaka till värmen.

 

 På kvällen kom hela släkten från mammas sida hem till Smedsby på julmat. Tradition!

Senare åkte mamma, Philipps mamma och jag på julkonsert till Korsholms Kyrka. Riktigt vackert! Kanske detta kunde bli en ny jultradition?

Julannandagen
gick relativt lugnt till. En stund hos mamma, en stund hos pappa. Tradition!

Vi har haft en riktigt lyckad, fin, stillsam och vacker jul! Adjektiven räcker inte till. Hoppas att ni har haft det minst lika bra. Nu ser vi fram emot det nya i året med allt nytt och spännande som komma skall.

Sara.


God jul!


Elmeri, jag och Philipp vill önska er alla en riktigt god och fridfull jul!

God jul!

Sara.


Julafton

Om några minuter ska vi traska iväg mot pappa för att äta julgröt. Traditioner! Pirret i maggropen finns fortfarande kvar. Underbart att det inte försvunnit fasän jag har blivit äldre!

Dagen till ära har jag på mig en spetsklänning från H&M, strumpbyxor från Wolford och ballerinas från Redfoot shoes. Elmeri har lånat Sofias superfina julkapps-presentband under fotosessionen! Nu sitter det åter på plats på det fina paketet. Elmeri tackar för lånet!

God jul!

Sara.

Julstämning

Doften av hyacinter hör julen till!

 

Hoppas att ni inte har tröttnat på mina femtioelva jul-inlägg ännu! Det kommer nämligen att komma några till innan julen är över. Ikväll ska vi nämligen klä granen. Det är något av en tradition. Ikväll får jag dessutom vara med och klä två stycken, först hos pappa och sedan hos mamma.

 

Pepparkakshuset är inte dekorerat ännu, och juldags-efterrätten är inte heller klar. Men innan jag går och lägger mig ikväll ska allt vara fixat! Julaftonsmorgonen är nämligen fridlyst från stress i mitt hem. Den ska vara lugn, mysig och fridfull!

 

Pirret i magen har anlänt. Underbart!

 

Sara.

 


Dagens julstök


Jag har hunnit och orkat fota mycket under dagens juliga aktiviteter. Mycket har vi också hunnit med idag, men pepparkakshuset har fått stå orört.

Så högt som på bilden ovan kom sig solen idag, det kalla vädret frostade balkongglasen så vackert. Den lägsta temperaturen jag upplevde under dagen var -25,6 hemma i Smedsby. Kallt!Elmeri har hjälpt till med att slå in alla klappar. Jag förstår inte riktigt hur det kunde bli så många klappar i år. Förra året såg mitt berg ut så här. Årets hög är mycket större (även om det inte syns på bilden.) En människa och en hund har visserligen anslutit sig till familjen. Och jag har antagligen varit lite för ivrig då jag handlat mina julklappar. Men det är ju så roligt att ge bort presenter!


Jag har hjälpt mamma med julbak i Smedsby idag. Pepparkaksdegen stod på tur. Jag vet inte om jag var till alltför mycket hjälp, eftersom jag inte riktigt klarade av att kavla degen med mina armar. Men jag fick i alla fall äta mammas köttbullar och en stund av gott umgänge.

 

Elmeri följde självklart med, busade och sprang av sig i det mammas stora vardagsrum, för att sedan somna i soffan.

 


Annars har jag hunnit träffa både Jessica och Mizza över en kaffe på Görans. Lillkillen fick sin dos av ensamhetsträning och jag fick prata av mig lite. Alla klappar är inhandlade och inpaketerade, och tur är väl det. Det var nämligen packat med folk överallt i stan.

Philipp har kommit hem redan idag, vilket är mycket trevligt. Jag får ha honom hemma i över en vecka. När har det hänt sist? Aldrig?

Imorgon ska vi klä granen! Julstämning på hög nivå.

Sara.


Julfika

Fick panik i morse då jag trodde att min kaffekokare hade gett upp. Lyckligtvis var det bara en massa kaffepulver som hade fastnat i ut-droppet. Morgonkaffet fick jag slänga, men eftermiddagskaffet smakade  däremot extra ljuvligt tillsammans med två pytte-lussebullar och praliner. Det är så underbart att bara få njuta av en fika hemma för en gångs skull. Helt utan stress!


Dagens agenda:
- gå via Studenthälsan och Mehiläinen
-
köpa julklappspapper

- tvätta, borsta och sköta om Elmeri
- gå på stan med Annu
- slå in alla julklappar
- dekorera pepparkakshuset
- hänga upp tvätt, diska och julstäda lite (det mesta av julstädningen är lyckligtvis redan gjort!)

Två ynka saker har jag hunnit med hittills. Vart har dagen flugit iväg?
Jag kanske tar det lite för stress-fritt ;)

Sara.


p.s. FUM-tenten klarades galant! Varför var jag så orolig? Läraren kanske var snäll så här inför julen, eller så är jag helt enkelt en naturbegåvning när det gäller statistik. Haha.

Lussebullsbak


Kvällen har gått åt till lussebullsbak. Receptet togs från recepten.se. Dock har det modifierats lite!


Det har penslats, stoppats in russin och druckits lite glögg. Riktig glögg!

 

Cirka 50 bullar har gräddats, varav 3 (av de minsta) redan har försvunnit någonstans!

 

 

Även Elmeri hjälpte till, genom att ligga och värma mattes fötter medan hon rullade bullar.

 

 

Jag hade ju även tänkt både slå in klappar och dekorera pepparkakshuset ikväll. Men tyvärr hann jag inte med någondera. Istället har jag, Elmeri och Anna varit ute på kvällspromenad. Lillkillen fick (och ville) inte gå hela vägen. Då fick han sitta i famnen. Och nog kan en 2 kilos pälsboll bli tung att bära på efter ett tag. Eller så är det jag som har blivit svag.

 

Sara.


4 dagar före jul..

Två av mina favoritpojkar.

Bilden är tagen förra helgen hos mamma i Smedsby. Vi hade lekt i snön med Elmeri, han fick så kallt efteråt och skakade som ett litet löv. Då fick han värma sig innanför Philipps tröja!

Härmed påminner jag mig själv att inte någonsin mera köpa så mycket saker på citymarket som jag sedan måste bära med mig hem. Speciellt inte med onda armar.

Jag har varit på massage idag! Skönt kan jag inte påstå att det var, men så här efteråt känns det mycket bra! Passade på att hämta ut de sista julklappsleveranserna från posten samtidigt. Vilket betyder att det vankas julklappsverkstad här hemma ikväll.

Jag SKA även baka lussebullar idag! Nu när saffran är inhandlat. Samtidigt tänkte jag dekorera mitt pepparkakshus och smutta på lite glögg. Julstämning! <3

Sara.


Dagens icke-bak


Jag hade egentligen tänkt baka lussekatter ikväll, men tyvärr hittade vi ingen saffran på varken ABC eller Siwa. Jag kom tyvärr på att jag ville baka lite för sent - då Prisma, Citymarket och Minimani redan hade stängt! Mamma hade inte heller någon saffran i kryddskåpet. Baket får alltså vänta tills imorgon istället. Mums mums!

Bilderna är från förra julen.

Sara.

Shopping


Jag hade helt glömt bort att jag hade tänkt visa shoppingen från Münster. Ovan ses det jag fick med mig hem i klädväg. Längst till vänster en mörkblå klänning från Zara, i mitten en ylleklänning från Cos, och till höger en tunika/tröja från Cos, också den helt i ylle.

Jag blev positivt överraskad av Cos denna gång, förr har jag nämligen inte riktigt hittat något alls där, men denna gång hade jag kunnat köpa hem halva butiken.


Skor hittar jag alltid antingen i Billerbeck eller i Greven. Denna gång blev det hela tre par från Billerbeck, Kentrup heter skoaffären. Excellent service, stort urval av skor och trevliga priser!

Uppe till vänster ett par boots från Caprice, uppe till höger ett par ballerinas från Paul Green och pumpsen längst ner har jag ju redan visat här på bloggen, de kommer också från Paul Green.

Jag är mycket nöjd med mina shoppingfynd. Ingenting som jag kan köpa hemma i Vasa, och ingenting jag ångrar. Både skorna och kläderna har redan varit i flitig användning.

Sara.

 

 


Kvällsmys x2

Gårdagenskvällen spenderades genom att mysa hemma hos Sofia med lussebullar (så goda!), och pepparkakor med blåmögelost. Och ikväll har lilla familjen, dvs. jag, Philipp och Elmeri myst hemma i soffan och firat att alla är hemma tillsammans.

Många klappar har inhandlats idag. Jag borde bara ha en liten sak kvar att inhandla nu! Skönt.

Sara.

Chi

Jag var ju hos frissan igår. Ovan ser ni resultatet. Eller snarare ett oborstat resultat. Pointen är i alla fall den att jag gjorde en CHI rakpermanent igår hos Herman på Artistica. Och jag är verkligen supernöjd! Håret hänger kvar! Jag var lite nervös innan. ;) Jag har velat göra en rakpermanent på mitt hår hur länge som helst, i flera flera år faktiskt. Men äntligen vågade jag mig till stolen.

Det årerstår att se hur det ser ut efter att jag tvättar det och låter det självtorka. Spännande!

Nu ska jag ut i blåsten och försöka handla några julklappar.

Sara.

Münster - en novemberresa


Även om jag redan har skrivit lite om resan och det börjar bli några veckor sedan vi kom hem, tänkte jag ändå göra ett ordentligt reseinlägg. Det är alltid roligt att gå tillbaka och minnas. Vi tillbringade en lång helg i Münster i slutet på november, 26-29.11.

Dag 1


Efter att ha spenderat halva dagen på Philipps jobb körde vi iväg mot Helsingfors i skymningen. Eftersom vi hade gott om tid hann vi med lite spetsad glögg på Helsinki-Vantaa. En mycket bra börja på resan!

Vi kom till Altenberge sent på kvällen, och bestämde oss för att beställa hem pizza och lägga oss tidigt för att orka nästa dag. Philipps föräldrar hade inte kommit hem från sin resa ännu så vi fick ha hela huset för oss själva de två första dagarna.

Dag 2


Vi spenderade största delen av dagen i Münster. Shopping, julmarknad och glögg kan sammanfatta dagen i staden på ett bra sätt.


På kvällen åt vi en utsökt middag på Lindenhotel i Altenberge. Eftersom Philipp känner kocken fick vi saker som inte ens fanns på menyn. Mumsigt.

Philipps föräldrar kom hem från sin resa till Egypten sent på kvällen. Jag hade redan hunnit gå och lägga mig, men steg upp för att skåla med dem i lite bubbel.

Dag 3


Philipps mamma hade dukat en underbar frukost åt oss på söndagsmorgonen. Färska brötchen är ett måste!


Vi tog det lugnt hemma i Altenberge största delen av dagen. Jag lekte med mitt objektiv och min makrolins ute i trädgården.

Fotomässa

På eftermiddagen besökte jag, Philipp och Philipps kompis fotomässan som av en händelse ordnas i Münster precis den helgen vi var där. Jag köpte bland annat en ny/till fotoväska till mässpris och några nya linser för 1 euro styck. Man fick också ställa sig i kö för att rengöra sin kamera vid Nikon-ständet, men tyvärr var kön lite för lång för att vi skulle ställa oss och vänta. Riktigt intressant mässa, dessutom helt gratis inträde!


På kvällen åt vi middag tillsammans med Philipps föräldrar och Philipps moster och man. En riktigt trevlig kväll och avslutning på resan!

Dag 4Den sista dagen spenderade vi med att shoppa lite till, både i Münster och i min absoluta favorit-skoaffär i Billerbeck.

Denna gång flög vi direkt från Münster, via Berlin till Helsingfors. Normalt brukar vi flyga från Düsseldorf, dit vi även flög på ditresan. Riktigt skönt att flyga direkt från Münster för en gångs skull.

En mycket trevlig och mysig resa!

Sara.


Jullov

Underbart med jullov. Officiellt är jag ledig hela 6 (!) veckor tills period 3 börjar. Jag har ändå många hemtenter och annat skoj att pyssla med. Men inte före jul! Nu tänker jag bara göra precis det jag vill. Ta det lugnt och koppla av. Försöka få bort den där äckliga stresskänslan.

Jag rivstartar avkopplandet genom att gå till frissan idag. Spännande!

Äntligen har jag nu också tid att gå igenom resebilderna från Tyskland. Det kommer upp ett inlägg om resan ännu idag vågar jag lova.

Sara.

Elmeri och HRM:

Elmeri: sluta skriva på dumma datorn. Jag har tråkigt...
Elmeri: Snällaaa....
Elmeri: Snark...

Första gången någonsin som jag sagt att jag ska stiga upp tidigare nästa morgon för att läsa på tent innan den börjar och FAKTISKT gjort det. Jag är överraskad över mitt eget beteende. Wow.

Jag satt uppe med mitt HRM-arbete till klockan 1 och orkade inte fortsätta med Fummen då.

Klockan 2 idag får jag jullov. Underbart! Det är jag värd.

Sara.

Elmeri i snönPhilipp, jag och Elmeri hälsade på i Smedsby igår för att leka lite ute i snön. Tyvärr tyckte lillkillen att det var alldeles för kallt att hoppa omkring ute i snön och sprang mot ytterdörren varje chans han fick. Jag önskar att det skulle bli lite varmare väder så att han inte skulle skaka som ett litet löv varje gång vi är ute.

Jag skulle bli jätteglad och tacksam om ni ville svara på frågan i föregående inlägg! :)

Sara.

Julfeeling

Vi har julmys här hemma ikväll. Glögg, massor av tända ljus och... ett skolarbete. Skulle det inte vara förskolarbetet jag sitter och knappar på, så skulle det vara en riktigt, riktigt mysig kväll.

Jag har ändrat lite inställningar här på bloggen idag, och nu kära läsare, skulle jag vilja fråga er några saker. Bilderna är nu 800px breda, men eftersom min egen laptopskärm är så liten och eftersom jag inte är objektiv, så kan jag inte se det själv.
Är bilderna för stora?
Är texten för bred?
Var det bättre förr med 700px bilder?

Hoppas att ni har en riktigt mysig lördagskväll!

Sara.

Edit: Tack för era kommentarer! Jag har ändrat tillbaka nu så att bilderna ändå är 700px :)


Aurore vs. Ralph Lauren Ralph

Jag fick hem en trevlig liten julbeställning från Dermoshop av Sofia denna vecka. Jag hade bland annat beställt Dermoshops nya parfym Aurore. Första sprutet ur flaskan fick mig direkt att tänka på Ralph Laurens blåa parfym Ralph, som jag själv har använt mycket för många år sedan.

Jag blev naturligtvis väldigt nyfiken på vilka dofter som gömmer sig i parfymerna.

Aurore
Toppnot: kiwi, jordgubb, citron
Hjärtnot: fresia, jasmin, liljekonvalj, tranbär
Basnot: cederträ, sandelträ, svartvinbär, mysk

Ralph Lauren Ralph
Toppnot: italiensk mandarin, osmantus, loquat, äppel
Hjärtnot: magnolia, lindblommor, fresia, boronia
Basnot: mysk, vit iris

Det är alltså endast fresia och mysk som är lika, vad jag nu kunde hitta. Ändå är dofterna så otroligt lika. Kanske de båda är väldigt dominerande dofter?

Det bästa till sist:
Dermoshops Aurore parfym kostar endast 13,50! Jag borde nästan beställa en till bara för att ha en i reserv. Det är nämligen en specialutgåva inför julen.

Jag gillar och rekommenderar!

Sara.

Frissabesök med mera

I onsdags besökte jag frissan. Nya slingor. Resultatet ser ni i den dåliga webcambilden ovan. Dock har jag ju sovit på håret två nätter sedan det fräschades upp ;) Nästa onsdag ska vi fortsätta... jag tänkte inte avslöja vad det är vi ska göra, utan det berättar jag sen då jag har fått mitt nya hår! Men jag är nog lite nervös.

Jag har levt riktigt lyxliv denna vecka, jag har nämligen varit hos massören idag. Inga blåmärken syns - ännu i alla fall. Att masera underarmarna gör väldigt, väldigt ont. Men nu var det i alla fall sista gången vi masserade dem. Jag hoppas alltså på förbättring snarast!

Ikväll kommer Philipp och F hem från Jyväskylä (via IKEA!). Äntligen!

Sara.

8.12.

Lilla busfröet satt still i exakt 2 sekunder då jag tog denna bild, sedan tog koncentrationen slut. Vi måste träna det här med att posa ;) Roope är mästare på det, men lillkillen har inte riktigt tålamod för det. Ännu.

Jag har fortfarande så mycket jag vill blogga om, men fortfarande ingen tid att sitta och skriva ner allting jag vill ha sagt. Många överhängande deadlines som kräver min uppmärksamhet. Snart får jag jullov. Bara 1 vecka kvar faktiskt.

Sara.

Jag och lilla Elmeri

Vi har spenderat hela självständighetsdagen med att springa ut och in med våra två pojkar. Jag borde nog inte skriva detta, men det börjar gå ganska bra för Elmeri redan. Bara en "olycka" på tidningpappret idag.

Om en stund ska vi föra hem Roope eftersom matte och husse kommer hem från Nice ikväll. Ikväll kommer även en av Philipps kompisar på besök till Vasa, och vi ska hämta honom från flyget.

Trevlig självständighetsdag!

Sara.

Hotellfrukost, shopping och mys

Hotellfrukost på Kantarellis

Gårdagen började riktigt bra med hotellfrukost på Kantarellis. Mums! Därefter fortsatte vi ut på en shoppingdag i Vasa. Två fina tjejer och jag. Jag hittade en varm mössa och en mysig kofta på Aukia.


Kofta och mössa

Egentligen var planen julklappsjakt, men jag hittade tyvärr ingenting alls. Jag tror att årets klappar får köpas online! Det går smidigit, och dessutom slipper man trängseln på stan i decembertider.

Gårdagens avslutades med traditionsenligt julgröt och glögg hos A och R. Tack för en mysig kväll!

Sara.

Paul Green

I tyskland passade jag på att skaffa mig några nya vänner. Vänner vid namn Paul Green. Jag fullkomligt älskar hans skor, de passar mina fötter perfekt. Jag har länge suktat efter precis dessa skor ovan, svarta sammetspumps med stilettklack. Klassiska men vackra. Höga men bekväma. Den perfekta skon!

Skoförsäljaren kom till och med ihåg att jag prövat dem många gånger förut. Jag besämde mig för att slå till, eftersom de verkligen inte är något impulsköp. Inför förra nyåret velade jag just mellan dessa och dessa.

Ikväll är jag bjuden på förlovningsfest och har tänkt inviga skorna då!

Sara.

Lucka 3


Lucka 3 blev öppnad idag. En litet gott chokladrussin fick jag stoppa i mig direkt på morgonen. Mums! Julkalender är väldigt liten till formatet, det syns kanske inte på bild, men den är bara 10x10cm. Man bör ändå inte döma kalendern av dess storlek, den innehåller nämligen utsökt choklad från chokladaffären Hussel i Münster. Riktiga små underverk bjuder den på varje morgon.

21 dagar kvar till jul...

Sara.

Pojkarna

Mina fina bomullspojkar!

Jag har försökt fånga båda pojkarna på bild, men det är faktiskt svårare än man tror. Roope är duktig och sitter stilla (för det mesta), men lilla Elmeri vill inte sitta still i många sekunder. Bilden ovan är den absolut tydligaste bilden jag lyckades knäppa. Philipp kommer hem från Tallinn i natt, så förhoppningsvis får jag lite fotoassistans av honom imorgon.

Sara.

Den andra

Elmeri idag!

Tänk att vi redan har fått öppna lucka 2 i julkalendern! Dagarna går så fort. Jag kommer inte ens att hinna blinka och vips så hinner det bli julafton. Elmeri har hunnit fylla 10 hela veckor och har redan bott hemma i 3 hela dagar.

Jag har så mycket att berätta för er. Bland annat om Tysklandresan, senaste tidens händelser, och om Elmeri såklart. Men också om den senaste tidens vackra ting som jag stött på i tid och otid. Jag vill visa allt! Helst precis nu! Men just nu måste jag sova, för att orka förbereda mig för morgondagens tent.

Idag har jag för övrigt varit på kurs i Jakobstad igen. Del 2. Vi gick bland annat igenom sökmotoroptimering och allt möjligt annat intressant som har med hemsidor att göra. Super intressant!

Sara.

Elmeri

Lilla Elmeri har redan bott hemma hos oss i över ett dygn nu. Jag har inte riktigt hunnit sitta så mycket vid datorn, eftersom jag varit upptagen med att bara titta på vår lilla söting. Jag har inte ens haft framme kameran många gånger, så uppslukad har jag varit. Det är nog inte likt mig. Han är så liten och söt! <3

 

Sara.