Sista dagen på året

För precis ett år sedan befann vi oss i Belgien, Antwerpen vid den här tiden. Bilderna nedan är några från kvällen då vi förlovade oss och skålade in det nya året 2010.Antwerpen, nyåret 2010

Jag kan glatt meddela att febern är borta. Trodde att jag vara nära döden igår morse och beställde läkartid, men direkt efter att läkartiden blev bokad började jag känna mig bättre och kände mig mest löjlig som gick till läkaren utan att känna mig döende. Jag fick i alla fall några recept utskrivna och det verkar inte vara något "värre"!

Våra nyårsplaner är alltså fortfarande på G. Tur är väl det. Några av mina fina vänner kommit hit till oss för att skåla in det nya året tillsammans med oss.

En årskrönika över 2010 kommer också att komma någon gång under nästa vecka. Det känns som om det var igår jag skrev årskrönikan över 2009. Tiden går så fort nuförtiden! Jag har kanske blivit gammal?

Hur som, har vi mycket att stå i här idag. Allt går i lugn takt eftersom jag inte orkar ränna omkring alltför långa stunder i ett. Men vi tar det sakta mak!

Sara.

Sjukstuga

Jag ligger utslagen med feber, hosta, snuva, ingen röst, frossa och muskelvärk. Jag har diagnostiserat mig själv med hjälp av google och misstänker starkt svininfluensa, men Philipp tror inte på mig! ;) Har legat i sängen hela dagen, och planerar inte på att stiga upp härifrån. Huvudet snurrar då jag stiger upp.

Jag hoppas verkligen att jag hinner bli frisk tills fredag, så att våra nyårsplaner inte går åt stöpet. Febern är i alla fall bättre nu, tidigare idag hade jag 39,0 men nu är den nere på 37,9.

Det var länge sedan jag mådde så här dåligt!

Sara.

Julhelgens traditioner

Hela långa julhelgen har jag bara njutit, ätit och umgåtts med familjen. Så som jular ska vara. Jag tänkte nu visa er bilder och berätta om vår fina jul 2010!


Kvällen före


Jag dekorerade granar både hos pappa och mamma. Provsmakade lite skinka och tittade på när mamma julstressade. Tradition!Därefter dekorerade jag äntligen mitt fina pepparkakshus. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med det i år! Det blev aningen sent eftersom jag även hade lovat mamma att baka cheescakes till juldagens efterrättsbord. Allt blev ändå klart och jag fick vakna upp till en städad lägenhet på julaftonsmorgonen med allt julstök klart!


Julafton

Klockan 12 bar det av till pappa. Tradition! Vi tittade på julfreden från Åbo och åt julgröt. Mandeln blev inte min i år, utan E's. Bättre lycka nästa år!


Jag försökte få till ett fint julfoto av småpojkarna, men det lyckades inte riktigt. Roope satt fint och stilla men lillen hoppade omkring som vanligt. Kanske det också lyckas bättre nästa år!


Jag vet inte om jag har nämnt att Philipps föräldrar firade jul tillsammans med oss här i Finland i år. De flög in på julafton och anlände till Vasa någon gång mitt på dagen.

Mot kvällen åkte vi iväg till Närpes. Tradition! I år kom även tomten och hälsade på! Han har hoppat över vårt hus nu ett antal år, men i år hade vi tydligen varit riktigt snälla ;)


Juldagen


Vi tog en kall promenad längs med stranden under förmiddagen. Hade tänkte gå ut på isen, men vågade oss inte ut. Det såg så svagt ut! Även om det fanns många spår här och där. Vågar man sig ut på isen redan?

Jag fick testa mitt nya julklappsobjektiv lite. Närmare beskrivning av det kommer garanterat senare.

Lillkillen frös så mycket i det kalla vädret att vi rätt snabbt fick återvända hem tillbaka till värmen.

 

 På kvällen kom hela släkten från mammas sida hem till Smedsby på julmat. Tradition!

Senare åkte mamma, Philipps mamma och jag på julkonsert till Korsholms Kyrka. Riktigt vackert! Kanske detta kunde bli en ny jultradition?

Julannandagen
gick relativt lugnt till. En stund hos mamma, en stund hos pappa. Tradition!

Vi har haft en riktigt lyckad, fin, stillsam och vacker jul! Adjektiven räcker inte till. Hoppas att ni har haft det minst lika bra. Nu ser vi fram emot det nya i året med allt nytt och spännande som komma skall.

Sara.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar