TolkningsfrågaHur tolkar NI detta meddelande? Personliger så tolkar jag det som om att vi aldrig kommer att få vatten till detta hus någonsin igen. Vattendistributionen upphör. Ok, om man läser meddelandet på finska så förstår man i alla fall att det bara upphör under en viss tid. Men svenskan då?
Man förstår ju nog innebörden, men är det inte lite fel skrivet? Eller kanske det bara är jag som är dum?

För övrigt är klockan nu 16:30 och vattnet är fortarande inte tillbaka. Jag skall ut och iväg om 45 minuter och skulle gärna fixa mig innan. JAG BEHÖVER VATTEN! Nåja, kanske får gå på toaletten på O'malleys istället. O'malleys blir nämligen vår första stopp ikväll. Om man räknar bort stämpeln från Amarillo på lunchen :)

P.s. Det är alltså Wasa By Night ikväll! :)


God morgon!

Har nyss ätit frukost tillsammans med sambon, som för övrigt precis åkte iväg till Jyväskylä igen. Men en mysig frukost hann vi med i alla fall. Detta var också första gången som han åkte iväg först på måndag morgon. Annars har det alltid varit söndag kväll.

Idag börjar jag skolan först klockan halv 1. Men före det måste jag ändå ta itu med några bokföringsövningar. Borde också planera min vecka, samt synkronisera telefonkalendern med papperskalendern (något jag brukar göra varje söndag).

Måste försöka planera in mycket träning denna vecka, men även mycket tentläsning eftersom jag jobbar hela nästa helg + tent på måndag. Får se hur bra det går...

Hoppas det blir en bra vecka i alla fall. Trevlig måndag allesamman! :)

20092009

Hej hej!

Helgen har kommit och gått. Det återstår bara en halv dag.
Det har varit en riktigt skön helg faktiskt. Hemlagad pizza, fotbollsmatch i Sandviken, inget jobb överhuvudtaget, torillas på lördag, idol, mys... Listan kan egentligen göras lång. Vad jag vill säga är att det varit en mycket bra helg. Mera sånt!

Snart blir det middag hos pappa som vanligt.
Före det vill jag gå ut och gå en sväng, undrar om jag får med mig gubben.

Ha det bra!


P.s. Hittade dessutom en spegel i torsdas! Inte en för tamburen, men en för sovrummet. Och nu har jag ju i alla fall en räddning. Men är fortarande på jakt efter en tamburspegel dock. Bilder kommer någon gång :P

16.10.2009

Hej hej!

Sitter och tittar på Idol. Riktigt mysigt är det. Har nämligen städat halva kvällen eftersom jag skulle få lite kvällsfika-besök. Nu är det alltså rent och fint och mysigt. Har tänt en massa ljus - mys mys!Annars vet jag inte om det hänt särskilt mycket speciellt. Förra helgen blev det jobb för hela slanten. Har börjat på ett nytt jobb (vet ej om jag sagt det förut). Jobbar nu vissa helger. Vet ännu inte riktigt hur många jobbturer jag kommer att få, men vi får se.

Denna kommande helg är jag äntligen ledig! Jag är överlycklig. Jag kollade nyss upp när jag sist haft ledigt en helg och det är 5 veckor sedan och gången före det 6 veckor sedan. Två lediga helger på hela sommaren känns faktiskt i hela kroppen. Nu vill jag inte klaga heller egentligen. Men det skall bli så skönt så skönt med en ledig helg! Underbart!


Ville också visa vår nya lampa!


Imorgon eller senast på fredag skall jag och Philipp hitta en spegel. Förra helgen hann vi in till några få affärer för att titta. Men hittade tyvärr inget! Men denna helg SKALL en spegel infinna sig på vår vägg. Kosta vad det kosta vill (nästan i alla fall!). Blir galen om jag ej får en spegel. Hittade faktiskt några kandidater på Isku. Men ej den perfekta spegeln. Och är det ej den perfekta spegeln vill jag kanske inte lägga ut alltför mycket pengar på något tillfälligt. Men denna helg blir det i alla fall antingen en billig tillfällig spegel eller en perfekt lite dyrare!


Nu borde jag ta itu med några skoluppgifter innan jag börjar dra mig tillbaka.

Ha det bra! Godnatt! :)

10.09.09

Hej på er!

Gulis var jättekul. Trodde att vi skulle bli "plågade" mer, som på penkkis ungefär. Men det var mera helt enkelt skitkul istället. Inget direkt plågande alls!

Idag har jag hunnit vara i skolan hela långa dagen faktiskt 8-16. Första gången denna termin. Kändes ändå inte alltför tungt.

Sedan har jag varit och gymmat, BodyStep. Tyvärr tror jag mitt knä har dött igen. Jag blir så ledsen när det plötsligt hugger till mitt i träningen. :( Får se hur det går med BodyStep och BodyPump samt löpning den kommande månaden nu då :( Jag blir så ledsen.

Förutom det har dagen varit riktigt bra. Har ätit pannkaka på posten, mums! Har också fått upp vår nya lampa i taket idag, äntligen. Har varit diverse strul med strömmen. Har inte gått att få av huvudströmbrytaren. Men nu så! :)

Något annat har jag nog inte att säga. Visar bilder när jag laddat upp dem från min kamera.

Ha det bra! :)

Ready?
En jääättee vacker bild på mig bjuder jag ikväll!
Nu är jag påväg till min gulisintagning. Ja är faktiskt lite nervös måste jag erkänna. Har en känsla av att denna kväll kommer att bli... intressant!? Undrar vad dom kommer att hitta på för skoj åt oss! :) Har tagit på mig lite sämre kläder nu + ombyte i väskan. Efter gulis blir det nämligen också sitz på cella.

Nåja, nu skall jag så småningom börja traska iväg mot skolan. Vilket ju inte tar särskilt länge för mig. :)

5.9.2009

Hej på er!

Har haft så sjukt mycket på G just nu att jag inte hunnit uppdatera något alls.
Föreläsningar har varvats med fest, sitz, shopping, samt en och annan gång på gymmet (snarare EN!) + jobb.
Men roligt har det i alla fall varit även om det har varit lite tufft. Nästa vecka fortsätter nog med samma stil. Gulis på tisdag!
Finns det något ord för gulis på finska? Jag vet inget bra ord, och jag har nämligen t.o.m. frågat en (full!) finsk tutor, men han hade ingen aning! Men någon annan som vet? :)

Har också jobbat tors-fre. Plus att jag nu också skall jobba lö - sö. Det är nämligen världsarvsdagar 3-6.9!
Känns lite tungt att jobba varje helg när Philipp kommer hem endast på helgerna. Men jag hoppas att det lugnar ner sig lite så smånongom. Eller det gör det nog!


Laddar upp en liten cartoonized bild från Ollistisdag. Frågar ju inte lov om jag får ladda upp bilder på dessa människor, och vill ju inte göra någon upprörd. Därav denna bild! Men jag tycker faktiskt att den blev ganska fin!