Tips

Jag hittade en väldigt underhållande blogg som jag vill tipsa om: http://photoshopdisasters.blogspot.com/
Skrattade gott åt många av bilderna!

22.10.2009

Som vanligt när jag borde läsa på tent, så skriver jag här. Tenten är inte förrän på lördag, men det handlar om bokföring, så det är faktiskt rätt mycket som måste läsas.

Jag känner mig otroligt rastlös när jag fortarande inte får fara och träna. ÄNNU ont i halsen, och väldigt snuvig. Hoppas det blir bättre så småningom...

Ha det bra! Nu skall jag ta itu med bokföringen..

Glömde...

Glömde ju säga att jag FORTFARANDE har ont och slemmigt i halsen. Det är bättre än igår, men det blir fortarande ingen träning för min del. Ont i halsen + träning = hjärtsäcksmuskelinflammationsblablabla...... Snart klättrar jag på väggarna.

19.10.2009

Hej på er!

Dagens tent är avklarad. Engelska multple-choise-tent. Väldigt lätt tent, och väldigt störande att vi är tvugna att sitta i skrivsalen i minst 1 timme. Denna multiple choise tent med ca 20 frågor besvarades lätt på 15 minuter. 45 minuter att bara stirra på klockan var faktiskt lite jobbigt, och sövande.

Råkade lustigt nog stöta på mamma när jag gick ut från skolan. Så vi tog lunch tillsammans på Wayne's. Riktigt trevligt. Jag måste erkänna att det är väldigt roligt att gå på kaffe/luncha med mamma, speciellt nu när jag inte längre bor hemma är det extra trevligt.

Nu när jag egentligen borde studera inför morgondagens tent så känns allt annat förstås mer lockande; skiva blogg, stryka kläder, städa, tvätta kläder, städa lådor, shoppa, surfa på internet, kolla på bilar på internet, färga håret, beställa frissatid?, gå för att handla mat..... det värsta är att jag lätt kunde göra listan 100 gånger längre. ALLT för att inte sätta mig ner och studera.


Bild från en sommar-/höstkväll på jobbet.

Tunnustus

Sain Jessicalta tämän tunnustuksen, kiitos :)

(Och jag orkar inte översätta, så jag copy&pastear detta på finska, sorry! :P Skiver ändå mina bekännelser på svenska)Kun tämän palkinnon saa niin täytyy tehdä seuraavat 7 kohtaa:

Kiitä sitä jolta sait tunnustuksen
Kopioi kuva ja liitä blogiisi
Laita linkki keneltä sait tunnustuksen
Kerro seitsemän asiaa itsestäsi, mitä muut eivät vielä tiedä
Anna tunnustus seitsemälle
Linkitä nämä blogissasi
Kerro näille seitsemälle tunnustuksesta


Tässä minun seitsemän tunnustustani:

1. Jag är urdålig på att skriva sånahär bekännelser på begäran. Tycker att ingenting är tillräckligt intressant.

2. Jag lurar mig själv genom att shoppa lite och ofta. Istället för att shoppa mycket och sällan. Jag vet om att jag lurar mig själv, men det fungerar!

3. Jag kan inte leva utan min telefon. Jag är livrädd för att den skall bli stulen, inte för att den är dyr och fin, utan för att jag har massvis med information i den som jag absolut inte vill/får tappa bort! (Vilket ju förstås är dumt, borde nångång överföra den informationen)

4. Jag älskar att inreda, men tyvärr är det en väldigt dyr hobby!

5. Jag och Philipp har varit tillsammans i lite över 3 år nu. Vi blev tillsammans den 2.7.2006. <3. På Philipps (egentligen min!) bil har vi registernummret PS 27 = Philipp och Sara 2.7. (Man kan nämligen bestämma registernummer själv i Tyskland)

6. Jag drömmer egentligen om att bli egenföretagare, men har ingen aning om hurudant företag jag kunde starta.
7. Jag har ofta dåligt samvete för att jag inte tränar tillräckligt.


Haastan ystäväni Anna, Mizza ja Sofia.

15.10.2009

Ont ont ont i halsen. Har överdoserat Burana och bedövande sugtabletter. Det hjälper föga.
Jag hade tent idag och tent imorgon, tyvärr. Det är inte kul att skriva tent när man inte kunnat sova på natten pga halssmärtor. Jag hoppas att det känns bättre imorgon! Jag är på tredje dagen av pain just nu.

Det är också mycket frustrerande att jag inte kan träna nu! Denna vecka hade jag faktiskt haft tid för det. Men nu har jag blivit sjuk. Typiskt! Om ja inte får träna snart så skriker jag!

Skall försöka gå och sova nu. Hoppas det lyckas! :) Godnatt!


12.10.09

Hej bloggen!

Varning för klagoblogg idag.

Det blir så sällan jag skriver nåt här, idag var det också nära att jag inte skulle ha skrivit något. Det var nämligen oerhört trögt att slippa in på blogg.se. Vi får se om det går att publicera detta inlägg. Idag.

Annars händer det inte så mycket annat mellan jobb och skola faktiskt. Nästa vecka smyger dessutom tentveckan för period 1 på. Känns väl sådär...

Vi har också fått veta att min volvo, min kära lilla blåa bil, inte går att rädda. Jag är så jävligt förbannad. Vi får nämligen inte tillbaka fullt pris på försäkringen. Jag kommer alltså inte ens att kunna köpa en precis motsvarande bil. Just nu känns det som om jag inte vill ha någon bil alls, faktiskt. Alla bilar (förutom volvo) känns lika fula.
Vi måste dessutom troligtvis ta LÅN för att ens kunna köpa en likadan, vilket känns så jävligt fel när det inte är vi som gjort något fel. Utan gubben som körde på oss. Vad är försäkringar till för liksom!?! Fan vad jag är arg och ledsen just nu, märker jag. Ursäkta mitt språk..
Men det är faktiskt ganska jobbigt just nu, jag är rädd för att sitta i bilar, rädd för bilar, livrädd för bilar som kör för hårt eller som på något sätt överraskar mig. Dessutom ser jag krocken framför mig ofta. Den sekund när vi märker att vi kommer att krocka. Vill gärna bli av med den synen. Men det går väl också med tiden. Lite jobbigt är det nu i alla fall.

Imorgon har Philipp födelsedag. Vi skall antagligen gå ut och äta någonstans, har ännu inte bestämt oss vart, men det lutar väl mot vakio. Rosso eller Amarillo.

Vet ej vad jag skall skriva annat. Vill visa några nya inredningsdetaljer som jag har pysslat med här hemma, men jag har faktiskt 0 lust just nu att börja ladda upp bilder just nu.

Ursäkta mig för denna klagoblogg, men jag behöver skriva av mig lite.

Ha det bra!


3.10.09

Vår Ikearesa blev kort. Alldeles för kort. Den slutade nämligen i Kovjoki, retur till Vasa med ambulans. Jag hade aldrig åkt ambulans förut faktiskt. Aldrig förut sett en airbag eller ens krockat för den delen heller. Men nu har jag tyvärr också upplevt det. Efter en check på akuten i Vasa mår jag väl relativt bra. Ont på diverse ställen, men det värsta är nog chocken. Jag är nog fortfarande också chockad.

Fundrade länge på att jag kanske inte vill skriva något om vad som hände idag, men kom fram till att det kanske ändå är bra för mig. Jag vill nämligen berätta om detta nu! Det kanske känns lite bättre då. Kanske hjälper det mig bearbeta min chock.

Vi körde längs med riksåttan och plötsligt får en bil, från en sidoväg bakom triangel, för sig att åka rätt ut framför oss. Philipp försökte unvdika krocken genom att styra bakom bilen men det gick alldeles för fort. Även om vi faktiskt körde under den tillåtna hastigeten. Pang! Kommer inte ihåg något annat än att airbagen plötsligt är i mitt face och det röker från alla möjliga ställen. Min instinkt är att fly ut ur bilen. Någon ringde ambulsen och polisen, ingen aning om vem. Åker sedan ambulans till Vasa. Frös som jag aldrig frusit förut! Läkaren checkade mig och fick sedan komma hem, som tur.

Har ont i huvudet, vet ej om jag kanske slagit i det någonstans, kommer inte ihåg. Nyckelbenet och nacken är ömma. Men som sagt, chocken är värst.

Får se om min kära Volvo går att fixa överhuvudtaget, den såg inte ut att må särskilt bra. Ångrar att jag inte tog foto på den. Men att ta foto var inte riktigt min första tanke!

Tur i oturen i alla fall!

Hamnade t.o.m. på tidningen:

http://www.vasabladet.fi/story.aspx?linkID=86968&storyID=49269

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=452351&Title=Henkil%F6auto+ja+pakettiauto+rys%E4yttiv%E4t+yhteen

Om man sku?

Ja om man sku ha tid att blogga lite? Första gången på typ 2 veckor så har jag en timme extra tid att bara sitta här och slöa. Det är mycket nu.

Om 30 minuter skall jag iväg på ost- och vinkväll. Hoppas att det blir mysigt!

Annars så rullar det på i skolan och på jobbet, känns som att jag inte gör något annat faktiskt.

Igår hann jag och J faktiskt vara på bio. Personalförmån på jobbet är att jag får gå gratis! Nice nice :)
Det blev The Stoning of Soraya M. Fy vilken hemsk film, men ännu hemskare är ju det att den var "based on a true story". Handlade om kvinnans ställning i Iran, slutade med att Soraya blev stenad till döds pga att hennes man ville bli av med henne för att kunna gifta om sig. Hemskt. Hon blev oskyldigt anklagad av att vara otrogen. Hoppas jag int förstörde filmen för någon nu, men av filmens namn att döma så förstår man ju också att hon kommer att stenas till döds, eller hur? Hemsk hemsk story. Man blev väldigt arg på männen i filmen. Helt otroligt också att det går till så än idag. Filmen finns för övrigt också som bok, vad jag förstod.

Från det ena till det andra; På lördag skall jag och Philipp köra till IKEA. Äntligen får vi lite mera möbler igen. Det har jag längtat efter. Blir nog Sverige eftersom kronan är så billig!

Ha det bra. Hoppas jag kan återkomma lite snabbare näste gång.