28.11.09

Just nu pågår det städning här hemma. Men blev avbruten när jag märkte att en av mina fiskar ser väldigt dräktig ut, måste googla detta! Det skulle ju inte sitta helt fel med lite yngel i akvariet :)

Ikväll skall vi fira lilla jul genom att fira A's födelsedag. :)

Nu måste jag få upp mina julgardiner och det lilla julpynt som jag nu har. Allt mitt julpynt är ju fortfarande kvar i Tyskland :(

(blev ju inga bilder igår, kanske idag!?)

Nu kom det...

Allt som jag just glömde har nu kommit till mig!

Jag skulle ju berätta om mina fortsatta läkarbesök. Efter telefontiden så fick jag återigen besöka allmänläkaren och fick då äntligen remiss till hudspecialist.
Efter dessa 4 besök hos både allmän- och hudläkare så har det nu konstaterats att jag har psoriasis (psoriasis guttata för att vara riktigt petig (= småfläckig psoriasis)).
Vilket jag ju själv faktiskt gissade redan i början (!), men inte blev trodd. Hudläkaren såg direkt vad det var faktiskt! Nu har jag fått en salva som skall användas två veckor. Jag hoppas verkligen att den hjälper! Det är inte roligt att se ut som ett litet monster över hela kroppen. Över hälften av alla mina kläder kan jag inte använda, och det är väldigt jobbigt att fara till gymmet och speciellt att duscha där (psykiskt alltså). Salvan som jag fick, får jag ändå inte använda över hela kroppen tyvärr, eftersom den är så stark (tydligen)! Bara på de värsta ställena får den användas. Det står också att man inte får använda den i ansiktet, men det skiter jag faktiskt lite i. Det är ju faktiskt det "värsta" stället att ha exem på så... tycker jag.

Har också spenderat nästan 20 euro på ett schampoo som tydligen också skall vara bra. Det ENDA som fanns på apoteket. Jag tycker verkligen att dom borde skämmas lite grann över detta faktum! ETT shampoo... och svindyrt. Liten burk var det dessutom. Jag hoppas verkligen att den hjälper mig nu då.

Idag har jag dessutom varit på svalgprov. Jag har troligtvis fortfarande streptokocker i halsen, och detta kan då vara en utlösande faktor i psoriasisen. Får veta resultat på måndag! Alla (4) som tittat ner i min hals idag och igår har kommenterar diversa roligheter. Båda läkarna tyckte jag var röd och hade väldigt stora tonsiller, sjöterskan tyckte det såg misstänksamt ut, labtantten tycke att det såg ut att göra ont (vilket det då inte gör!). Men vi får nästan "hoppas" att jag har någonting i halsen då så att det min konstiga hals kan bli botad också. Den har faktiskt känts väldigt konstigt än längre tid även om det inte längre gör ont!

Om det nu var någon som ens orkade läsa igenom min sjukhistora! Men jag ville ändå skriva.

Jag och min hud!

27.11.09

Nu har jag precis kommit hem från jobbet! Skönt att vara hemma. Det har varit en väldigt stressig dag.

Jag sitter precis i skrivande stund och för över alla mina närmare 1000 nya bilder från systemkameran! Yikes! Det sin lilla tid. Men kanske jag kan ladda upp något här ännu ikväll, ifall det inte blir för sent efter att jag hunnit kolla igenom dem.

Innan jag satt mig ner för att uppdatera bloggen så tyckte jag att jag hade en massa saker på hjärtat, men nu kan jag plötsligt inte komma på något alls att skriva! Mysko :)

Kanske det kommer ännu? Möjligtvis blir det kanske nått till inlägg ännu ikväll då. När jag kommer på allt det var jag skulle ha sagt!

Om inte... gonatt ;)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar