28.11.09

Just nu pågår det städning här hemma. Men blev avbruten när jag märkte att en av mina fiskar ser väldigt dräktig ut, måste googla detta! Det skulle ju inte sitta helt fel med lite yngel i akvariet :)

Ikväll skall vi fira lilla jul genom att fira A's födelsedag. :)

Nu måste jag få upp mina julgardiner och det lilla julpynt som jag nu har. Allt mitt julpynt är ju fortfarande kvar i Tyskland :(

(blev ju inga bilder igår, kanske idag!?)

Nu kom det...

Allt som jag just glömde har nu kommit till mig!

Jag skulle ju berätta om mina fortsatta läkarbesök. Efter telefontiden så fick jag återigen besöka allmänläkaren och fick då äntligen remiss till hudspecialist.
Efter dessa 4 besök hos både allmän- och hudläkare så har det nu konstaterats att jag har psoriasis (psoriasis guttata för att vara riktigt petig (= småfläckig psoriasis)).
Vilket jag ju själv faktiskt gissade redan i början (!), men inte blev trodd. Hudläkaren såg direkt vad det var faktiskt! Nu har jag fått en salva som skall användas två veckor. Jag hoppas verkligen att den hjälper! Det är inte roligt att se ut som ett litet monster över hela kroppen. Över hälften av alla mina kläder kan jag inte använda, och det är väldigt jobbigt att fara till gymmet och speciellt att duscha där (psykiskt alltså). Salvan som jag fick, får jag ändå inte använda över hela kroppen tyvärr, eftersom den är så stark (tydligen)! Bara på de värsta ställena får den användas. Det står också att man inte får använda den i ansiktet, men det skiter jag faktiskt lite i. Det är ju faktiskt det "värsta" stället att ha exem på så... tycker jag.

Har också spenderat nästan 20 euro på ett schampoo som tydligen också skall vara bra. Det ENDA som fanns på apoteket. Jag tycker verkligen att dom borde skämmas lite grann över detta faktum! ETT shampoo... och svindyrt. Liten burk var det dessutom. Jag hoppas verkligen att den hjälper mig nu då.

Idag har jag dessutom varit på svalgprov. Jag har troligtvis fortfarande streptokocker i halsen, och detta kan då vara en utlösande faktor i psoriasisen. Får veta resultat på måndag! Alla (4) som tittat ner i min hals idag och igår har kommenterar diversa roligheter. Båda läkarna tyckte jag var röd och hade väldigt stora tonsiller, sjöterskan tyckte det såg misstänksamt ut, labtantten tycke att det såg ut att göra ont (vilket det då inte gör!). Men vi får nästan "hoppas" att jag har någonting i halsen då så att det min konstiga hals kan bli botad också. Den har faktiskt känts väldigt konstigt än längre tid även om det inte längre gör ont!

Om det nu var någon som ens orkade läsa igenom min sjukhistora! Men jag ville ändå skriva.

Jag och min hud!

27.11.09

Nu har jag precis kommit hem från jobbet! Skönt att vara hemma. Det har varit en väldigt stressig dag.

Jag sitter precis i skrivande stund och för över alla mina närmare 1000 nya bilder från systemkameran! Yikes! Det sin lilla tid. Men kanske jag kan ladda upp något här ännu ikväll, ifall det inte blir för sent efter att jag hunnit kolla igenom dem.

Innan jag satt mig ner för att uppdatera bloggen så tyckte jag att jag hade en massa saker på hjärtat, men nu kan jag plötsligt inte komma på något alls att skriva! Mysko :)

Kanske det kommer ännu? Möjligtvis blir det kanske nått till inlägg ännu ikväll då. När jag kommer på allt det var jag skulle ha sagt!

Om inte... gonatt ;)

24.11.09

Är hemma på en snabbis! Jag hade en föreläsning imorsse + studieplaneringsmöte. Jag tror och hoppas att jag blev lite klarare i huvudet efter det. Kan ej bestämma mig för huvudämne, hjälp!

Snart skall jag tillbaks till skolan för att göra klart en inlämningsuppgift i engelska. Kanske vi också hinner med lite lunch däremellan. Jag är nämligen lite hungrig.

Har sovit URDÅLIGT inatt. Sista gången jag tittade på klockan var den 3:30. Skoj. Jag vet inte varför jag inte kunde sova. Många saker i huvudet kanske? Nu är jag otroligt trött och har huvudvärk. Det känns inte särskilt roligt då jag vet att detta kommer att bli en lång dag.

Jag har nämligen skolning idag klockan 13 för ett av mina jobb. Därefter blir det troligtvis mera jobb, om inte skolningen drar ut på tiden. Vet alltså inte när jag skall hinna ta det lilla lugna idag. Till min fasa har jag också märkt att mina värktabletter är loppuslut.

Imorgon har jag "äntligen" telefontid med läkare igen. Jag hoppas att jag återigen får komma och visa upp mina fina exem/prickar. Det var inte särskilt kul på gymmet igår, då man inte har särskilt mycket kläder på sig där. Duschen var ju heller inte särskilt kul...
Min hela kropp är nämligen täckt av små torra fula prickar i massor. Rygg, mage, bröst, armar, ben. Har inte så många klädesplagg som täcker alla delar tyvärr. Det blir väl burka nästa...
Läkaren sa åt mig att "om det inte blir bättre snart kanske du får träffa en hudspecilaist". Det får vi verkligen hoppas. För nu är det inte roligt längre!

Nåja, nu skall jag bege mig tillbaka till skolan innan tröttheten segrar!

22.11.09

God morgon!

Jag har sovit alldeles för länge idag. Om bara 45 minuter är det dags att bege sig till jobbet.
Jag tror att det kommer att bli en stressig dag pga New Moon. Jag tror att det fortafrande är väldigt många som skall se den idag. Nåja, det är ju söndag :) = dubbel lön! :)

Nu skall jag och Philipp äta frukost innan jag skall iväg!

Ha en bra dag!

19.11.09

God kväll!

Jag har tagit mig ett glas vitt, suttit mig vid datorn och tänkte nu blogga lite.
Vitt smakar mycket gott ikväll. Jag njuter.

Denna TUNGA vecka är så gott som över ("bara" jobb på söndag ännu).
Har varit borta hemifrån från 8-22 i princip varje dag. Skola +jobb, skola + jobb .... och så lite tent där emellan.
Äntligen har jag en HEL dag ledig imorgon. Skönt!

Imorgon blir det bio med en god vän. Vi skall utnyttja min personalförmån och gå på premiären av Twilight: New Moon. Jag har redan för 3 veckor sedan försäkrat mig om bästa platserna i salongen.

På tal om personalförmån så såg jag faktiskt filmen Pihalla efter jobbet här om dagen. Riktigt bra finsk film. Rekommenderas. Handlar om ett ungt par, finsk man och tysk kvinna + barn, som flyttar till Finland pga att mannen fått ett jobb här. Speciellt intressant var den alltså kanske för mig :) Helt klart sevärd! :)

Nu skall jag fortsätta njuta av min vita dryck.
Trevlig helg!

15.11.2009

Hej!

Nu är det igen fruktansvärt länge sedan jag uppdaterade bloggen.

Och såklart är det ju nu när jag sitter nerbäddad mellan böcker om skatterätt som skrivarlusten infinner sig. Är det inte typiskt? Det motiverar faktiskt inte alls att sitta och läsa om Elinkeinotulon veroitus och Elinkeinoverolaki käytännössä m.fl.. Jag har aldrig läst finsk litteratur på denna nivå förut, så lite tungt känns det nog. Först måste man komma in i terminologin på finska medan man läser, för att sedan i tenten få ut allt på pappret på svenska. Hoppas att det inte trasslar till sig någonstans på vägen.

En mycket glad nyhet är att jag äntligen införskaffat något jag länge, länge drömt om! En systemkamera! En Nikon D3000. Den billigaste Nikon systemkameran på marknaden, (vad jag vet!) men den duger absolut för mig som nybörjarkamera. Hela helgen har gått åt till att försöka hålla mig IFRÅN min älskade kamera och istället försöka koncentrera mig på skolarbeten. Kan ju meddela att det gått mindre bra.
Jag vägrar dessutom att bara fota per automatik, (varför köper man annars en systemis?) så jag måste ju lära mig alla inställningar. Jag är dessutom en person som gillar 'learning by doing', därav vill jag bara ut och fota hela tiden!

Ikväll skall jag utnyttja min underbara jobbförmån. Skall nämligen gå på bio! Filmen blir 2012. Det är dock inte jag som valt den. Föreställningarna på både fredag och lördag blev slutsålda, så den borde väl ändå vara bra, hoppas vi. Bio blir det också på fredag när Newmoon har premiär! Om det är någon som har tänkt se den filmen på premiären så lönar det sig att köpa biljetterna IDAG. Det var nämligen inte särskilt många biljetter kvar till fredagens föreställningar och jag gissar nog att fredagen kommer att vara slutsåld innan fredag.

Nu borde jag återgå till mina skattelager.
Ha det bra!

01.11.09

Min fruktansvärt dåliga uppdateringsfrekvens har uppenbarligen fortsatt. Jag har inte tid att uppdatera bloggen när jag inte ens har tid att diska, tvätta och städa!

Det är helt sjuk vad mycket jag har haft att göra den senaste tiden, och stressen som det inneburit har också gjort sig hörd.
Idag har jag hela dagen ledig, inga måsten (förutom diskning och städning och tvättning och diverse skolarbeten), men det är ju ingenting? Eller?

Vilken klagoblogg detta håller på att bli nu. Jag ursäktar.

Goda nyheter är i alla fall att jag har klarat alla mina 6 tenter, och att jag t.om. hunnit vara på gymmet hela tre gånger denna vecka. Jag är fortranrande lite förkyld och har fortfarande lite ont i halsen. Men det får vara så nu.

För övrigt så har jag också köpt en ny bil :) Den är i princip likadan som min förra bil, förutom att den är röd! Jag låtsas alltså egentligen som om jag har samma gamla bil som bara blivit ommålad. Denial kallas det :)