22/5

Bara 2 dagar tills vi åker till Tyskland. Som jag längar!

Idag blir det kaffe på stan med vän, eventuellt gym, och att föra tillbaka inträdeslitteraturen till Tritonia.

Imorgon träning med vän i simhallens gym, nagelfix med vän, och förstås att packa!

Blir tydligen 2 fullspäckade dagar nu innan vi åker!

Vårens

Tänkte visa lite nya sköna plagg och skor som jag uppdaterat min garderob med nu över våren.


Tre par nya sandaler, samtliga från H&M.
(Lite Photoshopping av mina lurviga ben :-P )


Samtliga från H&M igen, även om de 2 sista är loppisfynd! 3 och 2 euro! Vilka kap!

Nu ser det kanske ut som om jag spenderat alla mina pengar på kläder denna vår. Men 2 av topparna är ju faktiskt loppisfynd. 2 av topparna fick jag av Philipp. Och  2 av sandalerna har jag fått av mamma. Tack :)
Det enda jag faktiskt köpt själv är alltså de första sandalerna och loppisfynden, ny sommargarderob för 12,90 + 5. Inte illa :)

Dagens

Det blev en "tidig" morgon för mig. Jag åkte nämligen med pappa till villan för första gången i år. Det var riktigt skönt. Och speciellt kul var det ju eftersom det var strålande solsken och varmt på villan medan det regnade och åskade i stan (se bildbevis nedan! ). Praktiskt med villa på ett kort avstånd men med  vatten emellan så att ovädret inte vill dit :)
Satt alltså med med topp och shorts och stekte lite idag. Hade ju inte förväntat mig bikiniväder så någon bikini hade jag tyvärr inte packat med mig.

Jag fick också för mig att vada lite i vattnet eftersom det var så HETT. Utan att skämta så simmade plötsligt en SKITstor fisk bredvid mig. Jag överdriver verkligen inte, snarare underdriver, den var minst 30 cm lång. Jag blev livrädd, springer upp från vattnet och tjuter. Det måste ha varit en syn! Det var i alla fall ingen gädda, tur. Såg mera ut som en MEGAmört. Jag försökte få en skymt av den efteråt igen (från land!) men såg den inte längre. Jag hade ändå inte räknat med att så stora mördarmörtar simmar så nära land, jag hade ju bara vatten upp till knäna. Undrar om jag vågar simma något i sommar :)


Soligt på villan, regnigt i stan.

Annars då? Jag räknar dagarna tills söndag och har redan börjat packa. Jag är fortfarande allergisk, men det är faktiskt bättre idag. Mamma har köpt ett nytt nässpray som tydligen skall innehålla kortison, så vi får hoppas det är bättre än det jag har nu.

Vad jag också väldigt gärna ville berätta för er idag var att jag har varit ut på en liten lenkki (sv.: ??). Jag skäms lite över att säga det här. Men jag är stolt över mig själv. Sprang (jogga?) en runda på nästan 4 km. (3,8km). Och jag SPRANG hela vägen!!!. Nu skäms jag igen, men jag har ALDRIG i hela mitt liv sprungit så långt utan att stanna förut (okej inne på gymmet ja, men inte ute i naturen). Jag är så jädrans stolt över att jag har lyckats med det!
Löptest släng dig i väggen. Får jag gå om högstadiet nu för att visa att jag faktiskt kan springa?? :-P

20/5

Påminn mig om att åka lååångt låångt bort från Vasa nästa år två sista veckorna i maj!!!
Jag håller på att förgås av mina rinnande ögon, kliande/rinnande näsa , nysningar och kliande hals. Knaprar tabletter och intar nässpray och ögondroppar så ofta det går.

Jag har ju inte varit i Finland på 2 år under just denna period förut. Jag hade verkligen glömt hur hemskt detta är. Jag blir verkligen galen snart. Jag får inte sova på natten för att näsan täpper, nässprayet hjälper faktiskt inte ett jäkla skit. Nässpray mot allergi är ett enda stort skämt alltså!!! Det känns som om näsan bara rinner mer och mer varje gång jag sätter nässpray. Ett skämt....

När skall detta sluta?? Jag vill faktiskt ha lite regn nu, tror att det hjälper.
Jag vill ju inte sitta inne hela dagarna nu när ja har sommarens enda semester.

TUR att jag åker till Tyskland på söndag!

Sommarlov!

Nu har jag fått veta. Jag har klarat alla mina tenter med över 70 poäng. Så skönt.
Inget är ju officiellt ännu, men det borde dimpa ner ett brev i början av juni :)

Nu tar jag alltså semester i 2 veckor. På söndag blir det Tyskland. Ska bli så roligt att åka dit!

Läste nyss att det är EuroCityfest på G nästa helg i Münster. Vi kommer ju dit rätt tidigt på söndag, kanske vi hinner ta oss en tur runt i stan redan då och uppleva lite nostalgi på EuroCityfest. Om vi inte är för trötta, eller om jag inte blir tvingad att se på Formel 1 :)


Münster - maj 2008 - GRÖNT!

Alltså nää...

Jag går fortarande på repeat. Nämligen... mina tentresultat är ännu inte här! Jag har väntat HELA helgen på dem, nu är det ÄNTLIGEN måndag, men inget resultat ännu i alla fall. Ännu är det ganska tidigt på dagen, så det kanske kommer... KANSKE. Jag har faktiskt nästan tappat hoppet nu. Det kommer säkert och dröja en vecka till, och jag kommer att måsta börja läsa. Min deadline ligger på imorgon, har jag inte fått några resultat förrän imorgon efter klockan 17 så blir det att börja ta itu med litteraturen på kvällen.

Jag borde verkligen sysselsätta mig med något utanför huset utan internet och telefon. Missbrukar ju kursens hemsida.

Hur länge kan det egentligen ta innan resultaten kommer?? Och kan det hända att resultaten är uppe tidigare på en anslagstavla i skolan än på internet? Jag kommer snart att bli lite galen och åka in till stan bara för att kolla...

14/5

Fortfarande inga resultat från mina tenter. Kollar internet flera gånger om dagen, så fort ja vaknar, innan jag går och lägger mig och många gånger in between. Jag vill ju veta NU så att jag inte behöver gå omkring och vara så osäker på om jag måsta ta itu med mina 4 härliga inträdesböcker, varav 3 redan ligger här bredvid på skrivbordet.

Jag har faktiskt inget annat på hjärnan just nu en dessa 2 tenter och deras resultat. Så ja har tyvärr inget annat intressant att berätta nu.
Ha en bra dag!

12/5

Tolfte i femte. Dagen då jag hoppas att jag har fått sommarlov, men inte vet säkert.

Får jag inte mina 70 poäng nu så blir det mera läsning. Tenten idag kändes nog väldigt tung... och nu känns det så tungt. Denna vecka borde vi få veta resultaten, så nu väntar ett nervöst väntande. Jätteroligt.
Jag känner mig så frustrerad nu när jag vet att jag inte kan påverka någonting längre.

Har ABSOLUT ingen lust att börja hitta alla inträdesböcker på Tritonia nu och börja kopiera upp dem och framförallt inte läsa dem! En av dem har jag här hemma nu. En annan finns det bara ETT exemplar av i hela stan, och det är utlånat. Vet inte ens om jag kommer att få den boken inom en snart framtiden. Hoppas det.... Annars blir det att köpa den, kul att köpa en bok som man inte ens vet om man behöver. Jag har ju reserverat den, men personen som har den just nu kanske tycker att det är mera värt att betala förseningsavgift på den och ha den ända tills inträdesprovet, vem vet. Det blir ju billigare så än att köpa den.

Jag har sån jäkla ångest nu just så det inte är klokt. Vill ha mina resultat nu och inte gå omkring och vänta och ha ångest. Har läst tenter nu 2 veckor i sträck och orkar inte se en bok nu på ett tag. Men det kanske jag måste... men isåfall vill jag veta det NU!

Har dessutom för säkerhetsskull e-mailat och frågat hur säkert det är att jag kommer in med 70%. Kan ju hända det är jättemånga som sökt via öppna och kommer in med bättre. Hoppas hon svarar mig snart!

Blir nog att fara iväg och träna snart. Behöver endorfiner, nu, tack!

Galen

Jag blir lite galen av all tentläsning. 2 av 4 tenter är tentade, på måndag och tisdag blir tent nummer 3 och 4, vilka tyvärr också blir de 2 svåraste tenterna nu.
Har sådan press på mig så att det inte är klokt... måste få 70%!

Tillbaka till tentlitteraturen........

3/5 09

Tänk att vi redan är inne på maj månad.
Har ni haft en bra valborg?
Jag har haft det jättehärligt och trevligt. Och vilket toppen väder vi har haft! Helt underbart.

Torsdag: Ett gäng firade valborgsmässoafton hemma hos A och R. Riktigt trevligt! Tack för en fin kväll och att vi fick komma!
Fredag: 1. maj torget, köpte en fin blomkruka + blomma. Satt ute på ett torgkafé i många timmar med många vänner och fick färg. På kvällen blev det ju såklart ishockey!
Lördag: Solade i bikini ute i trädgården samtidigt som jag läste till tent (två flugor i en smäll!). Gick på bio Fast&Furios 4, bra film, men lite overklig ibland. Tittade på ishockey.
Söndag: Vaknade sent! Skönt! Sitter nu och äter frukost och skall snart iväg till pappa på kaffe och mat. Senare blir det träning (och tentläsning).

Bjuder på en härlig bild från 1. maj torget.


Som ni ser är jag ganska röd på bilden. Och "värre" är det idag ;-)