Söndag 29.3

Också denna helg har gått fort. Speciellt idag när klockan är framvriden en timme. Det känns lite konstigt att klockan redan är nästan 8 och det är ännu ljust ute. Känns lite fel.

Igår kväll blev det lite biljard på Calles.


(Bilden inte från igår dock)

Och i fredags var det medlemsfest på SportsGym och LadyLine. Sturm und Drang spelade på Amarillo. Inte för att jag är något fan av S u D men när det ändå är gratis så kanske man kan passa på. (Biljetterna var annars 18e, och det skulle jag nog inte lägga ut...) Vet inte när jag annars skulle ha chans att få se dem live heller.
Ett STORT minus dock var att ljudvolymen var så förbannat hög. Kan man inte spela musik på relativt normal nivå så man slipper hålla sig för öronen under hela konserten. Eller är alla artister döva? Verkar ju så...
Jag menar.. förstår ju att hög volym skapar stämmning, men när alla står och håller sig för öronen eller har öronproppar så är det väl kanske något fel, eller?Tyckte denna bild blev rätt cool faktiskt. Så den bjuder jag på!

Nu skall jag lägga in ny musik på min mp3 spelare. Blev så trött på att lyssna på samma låtar idag när jag tränade.

Ha det bra!

Fredag 27.3

Över en vecka sen jag skrev nåt sist. Är lite bloggtorka på gång. Har inget intressant att skriva om just nu.
Men en liten update skall jag väl ändå våga mig på.

Ikväll skall jag i alla fall iväg på medlemsfest från gymmet. I brist på annat, egentligen. Alla medstuderanden är ju ute ikväll på pampas, men inte jag då.... har ju ingen halare eller nåt. Skulle kännas jättefel. Men vi tar det nästa år då istället, hoppas vi.
På finansiell ekonomi-övningen idag var vi 4 stycken!!! Av ca 20. Undrar var alla tagit vägen en dag som denna?? :P

Mina tenter gick bra! Klarade alla med över 70 poäng, så det blir ingen omtagning som tur. (Behöver ju 70 poäng i alla kurser för att slippa in via öppna uni).

Och så har jag fått sommarjobb också! Jag blev väldigt väldigt glad. För jag var väldigt väldigt orolig över om jag överhuvudtaget skulle få nåt jobb i år. Så många företag tar inga sommarjobbare alls iår. Men jag har tur! Tack och lov för det.

Jag är allmänt irriterad över att det känns som om alla mina saker befinner sig i Tyskland just nu. Blev att köpa en ny miniräknare idag eftersom min befinner sig i en låda i ett förråd  i Tyskland. Skitskoj! Dit for 30 euro. (behövde en lite mer avancerad än + och - )
Alla mina sommarkläder och skor är dessutom också i samma förråd. Jag hade verkligen räknat med att det INTE skulle ta över ett ½ år att få alla mina förbannade grejjer till Vasa.... Jätteskoj.... Fruktar dessutom att det ännu kommer att ta VÄLDIGT länge innan jag får dem. Jag blir så stressad. Vill ju inte köpa en massa nya sommarskor här när jag vet att jag har så många där.....

Nej nu skall jag börja fixa mig inför ikväll! Ha de bra allesamman.

Tisdag

Underbart med vackert väder!

Det blev en lång rast idag när 90 mintunters föreläsningen krympte till 30. Jag tog förstås chansen att gå ut och gå med Roope i detta vackra väder. Härligt när solen kommer fram!


Lilla söta Roope.

Måndag igen!

Vad fort veckorna går nu. Jag hinner knappt med.

Idag har ny period börjat på Hanken. Det blir finansiering och investering, och marknadsföring. Båda lät nu till en början i alla fall relativt intressanta. Men vi blev lite skrämda på fin o inv eftersom det tydligen är väldigt svårt att bli godkänd i tenten. Förra året kom endast ca 40% igenom kursen. Blir att satsa här!

Jag och Philipp har just tittat på Sport - Hokki. Och Sport vann ju! Roligt! Nu blir det alltså final!!!

Nu skall jag skriva ett arbete som skall in på onsdag, men det skulle kännas bra att få det överstökat redan idag.

Fre 13.

Tror ni inte att jag går och faller på fredagen den 13?
Rak lång på isen utanför gymmet! Superkul...
Fick så ont i handen och benet att jag inte ville gå in och träna längre... skiit.

Antingen så åker jag till gymmet senare idag ännu, eller så skippar jag det...
Hmm.. Det kommer hockey på tv.. och så är det ju fredag kväll.
Men det skulle ju vara skönt att träna, men då måste jag iväg igen.
Handen och benet är i alla fall bättre nu. Även om mina kroppsedelar är lite ömma ännu.

Jag blir så arg

Det blev ett besök hos polisen idag igen. Angående Philipps personnummer.

Tror ni inte att det var 1 ½ timmes lunchrast  på gång precis när vi kom dit?
Jag förstår inte, varför har man 1 ½ timme lång lunchrast för det första?
För det andra, varför kan de inte ha någon som vikarierar under lunchrastern? I de andra ställen (pass, körkort, dyl.) till polisen satt det nog minsann någon under lunchrasten, men inte vid utlanspolisen.... suck!
När man kommer dit, så har man kanske inte tid 3 timmar att sitta och vänta, vilket de tydligen tror. Jag blir så arg! Kön att få komma in och prata me polisen brukar dessutom alltid vara extremt lång.

Hur förbaskat svårt kan det bara att få komma och prata med utlandspolisen? Förra gången vi var dit så gick det rätt okej, MEN vi saknade några papper... så idag skulle vi ju bara lämna in några papper. Nu får det vänta tills imorgon.

Vi måste nämligen ännu lämna in kopior på mina flygbiljetter till tyskland (!), Philipps betyg, ett brev från Philipps föräldrar på att de verkligen känner mig, och intygar att jag bott i Tyskland. Ursäkta mig, verkligen, men... hur löjligt kan det egentligen bli!?

JAG UPPREPAR: När jag kom till Tyskland, åkte jag in till stadshuset, skrev på ett papper, de såg på mitt pass. Och så var det färdigt på 10 minuter!!! Nu har vi hållit på med detta i flera månader i Finland! SJUKT!!!
Jag är så arg så att det kokar just nu....

God "morgon"!

Hej!

Har som sagt varit väldigt upptagen. Men nu är äntligen tentveckan över för min del. Blir några lediga dagar här. Och på måndag börjar ny period. Med finansiering och investering, och så marknadsföring. Ska bli intressant att se vad jag tycker om det! Har ju ingen aning om vad som kommer att göras och krävas i de ämnena egentligen.

Idag har jag en sommarjobbsintervju. Låter väldigt intressant hittills. Men jag vill inte skriva så mycket om jobbgrejjer, för det känns som om ju mera jag skriver om såna saker, destu mer otur har jag. Så vi sätter punkt för det nu förrän jag på riktigt vet om jag verkligen fått jobbet.

Ha en bra dag!


Dåligt

Det blir fruktansvärt dåligt med uppdateringar här just nu!

Just nu är jag i full tentläsningsperiod. Imorgon blir det tent i företagsstrategi. Jag hoppas det går bra. Känner mig inte direkt välförberedd. Tyvärr. Men vi får hoppas att det går bra.

Ha det bra!

(Uppdatering: Glömde skriva att jag nog fick skriva hanelsrättstenten i lördags även om jag var på väntelistan! Tur det! Jag tycker det gick bra, men jag har ju ingen aning om hur sträng bedömningen egentligen är på Hanken)

God afton.

Jag är upptagen!

Tent imorgon klockan 9 (hoppas vi).

Hamnade på väntelistan eftersom jag missade deadline (det kunde ha informerats lite bättre åt det öppna universitetet!).

Nu skall jag fortsätta plugga. Jag ville bara meddela att jag nog nätt och jämnt ännu lever. SÅ mycket att läsa, så lite tid....

God morgon!

Måndag igen? Jepp jepp...

Snart skall jag iväg till skolan. Börjar 12.30 idag, så det blev en väldigt skön sovmorgon.
Sen blir det dags för handelsrätt. Hela (halva?) kvällen blir sen tentläsning. Har min första tent på onsdag! Lite nervöst :-P
Möjligtvis blir det träning ikväll också, men jag är osäker, eftersom jag nog ändå kanske borde stanna hemma och plugga. Vi får se!

Hoppas det här blir en bra vecka! :)