Värmebölja + villan + brun hund

Vatten + hund + sand = ingen trevlig kombination.
Nog för att lilla Roope säkert tyckte det var enormt roligt och skönt. Men inte särsklit roligt för oss när han sedan ville komma nära. Det var roligt att se på i alla fall. Vit hund blev brun.
Lite skitig.

Det roliga är att Roope tror att han inte kan springa iväg när vi bara knyter fast ett rep i selen (se bild). I själva verket sitter repet inte fast någon annastans än bara i Roope själv. Får han gå fritt så tar det inte länge innan han tycker att grannens villatomter är mycket intressantare. Den lilla busen.

Jag har alltså spenderat hela dagen på pappas villa. Varmt, skönt och mysigt. Har läst lite bok, legat och solat, simmat, lekt med Roope och annat smått och gott. Jag tycker verkligen jättemycket om att vara på villan. Det är så fridfullt och skönt att komma bort ett litet tag. Man får lämna telefonen i väskan när man kommer dit och inte bry sig om omvärlden något alls. Bara ta det lugnt. Skönt.Efter en fin dag vid vattnet (och i vattnet) ser man också lite bedrövlig ut. Jag är helt röd överallt. Ingen solkräm, ajja bajja. Vi får ta den imorgon istället om det blir vackert. Vi håller tummarna.
Hoppas jag ändå kommer att kunna sova trots solbrännan.

Just nu sitter jag och mumsar i mig ett kvällsmål bestående av grekisk joghurt, lite honung och hasselnötter. Det är min nya favoritkombination. Mums.

En till ledig dag imorgon då, sen blir det jobb 6 dagar i sträck.
På tisdag nästa vecka är det äntligen lönedag, och på torsdag nästa vecka kommer Philipps föräldrar + moster + man på besök. Denna sommar kommer att gå fort, har jag på känn!

22/06

På Sportia fanns tyvärr inga billiga sportbhar. Så det bidde ingen. Den billigaste kostade 60 och jag hade verkligen ingen lust att lägga ner nästan hela mitt presentkort på en ynka bh. Det blev H&M istället. 14,90, det är bättre! Även om den är mycket sämre så är det bättre än ingenting alls... borde hålla ett litet tag i alla fall.

Jag hann också testa min nyinköpa sportbh idag, var nämligen och tränade lite BodyStep. Lika roligt som alltid. Speciellt då det nya sommarprogrammet faktiskt är jättebra, så roligare blir det varje gång!

Jag har alltså inte hunnit så mycket på min lediga måndag förutom just de två sakerna ovan. Vet inte riktigt vart dagen tagit vägen faktiskt.

Imorgon blir det mera jobb. Sen är jag ledig onsdag - torsdag, för att sedan jobba 6 dagar i ett.

Nu skall jag surfa vidare.
Ha det bra!

Kris!

Måste iväg och köpa en ny träningsbh, men det krisar i kassan så här 6 månader efter lönedag. Bara jag håller ut nu en vecka till så...

Men jag har faktiskt fått presentkort till Sportia till födelsedagen, så nu MÅSTE jag iväg och utnyttja det, även om jag hade tänkt spara på det. Men jag har bara EN träningsbh som passar just nu för hårdare träning. Och det blir ju jättefräscht när man inte hinner tvätta den tills nästa träningen. Fräsch var ordet.

Sommar-rea har ju (väl?) börjat nu, så kanske jag kunde hitta något passande en dag som denna då. Är lite rädd för att stan är fullpackad med folk. Men nu behöver jag en ny träningsbh. Punkt. Och så är jag ju ledig idag, så jag passar på!

Midsommar 2009Vilken fin midsommar vi fick!
God mat och dryck, bastubad, dopp i havet (många gånger), kubb, mera mat, trevligt sällskap, bra väder.
Riktigt lyckad midsommar måste jag nog erkänna att vi hade. Tur med vädret hade vi ju också, även om det började duggregna mot kvällen, men då höll vi ju oss ändå inomhus i skydd för alla mygg.


Vackert!

Lägenhet!!! :)

Idag har vi varit och tittat på en jättebra och söt lägenhet på kyrkoesplanaden.
Bra läge, fint hus, fin balkong, stort kök, stort vadagsrum, igenomgående genom huset, stort wc med plats för tvättmaskin, inte dyr!
Än en gång har jag alltså slagit till på den andra lägenheten som jag tittat på. I Tyskland såg vi en som ratade men tog den andra. Nu blev det likadant denna gång.

Vi flyttar in augusti. Kontraktet kommer att skrivas någongång i juli. Så än är det kanske inte skrivet i sten. Men jag hoppas att det går vägen, för där vill jag bo!

17/06

Jag har jobbat kort dag idag igen. Riktigt skönt.

Sedan har vi också hunnit titta på en lägenhet. Mina förväntningar var faktiskt besannade. Lägenheten såg ännu mindre ut i verkligheten, och var i mycket sämre skick än förväntat. Det hade faktiskt funnits plats för tvättmaskin och diskmaskin, dessutom hade den balkong.... men nej. Den var för liten och skicket var för dåligt i förhållande till priset. Dessutom hade den två stycken STORA söderfönster igenom hela lägenheten. Det kommer alltså att vara VARMT där på sommaren. Det var ju varmt redan idag och idag har det inte varit särsklit varmt.
Den är alltså ratad!

Lägenhetsjakten fortsätter.

Annars har jag nog inte mycket på hjärtat idag.

Ha det bra! :)

Jobb och symaskin

Är nyss hemkommen från ett relativt kort arbetsskift. Bara 5 timmar idag. Men istället för att jobba 3 längre dagar så har jag delat upp det på 4 kortare dagar denna vecka. Faktiskt rätt skönt så.
Inte många turister idag. Dock en buss full av ryska turister. Vi fick göra oss förstådda med hjälp av kroppsspråk. Men det gick också bra :)

Idag har lägenhetsjakten fortsatt. Kommer att bli en mardröm att hitta en bra lägenhet. Känner 2 andra par som är ute efter ungefär samma sak som vi. Och de har letat MYCKET längre än mig och Philipp. Utan att lyckas...
Hoppas verkligen att vi råkar ha tur.
Imorgon blir det en visning på en mycket liten tvåa i centrum. Tror tyvärr att den är för liten... och de var heller inte säkra på om det fanns rum för tvättmaskin. Därför skall vi dit och titta.
Lägenheten måste ju verkligen ha plats för tvättmaskin då vi en gång har en! Helt onödigt att använda sig av tvättstuga när man kan tvätta själv.
På torsdag och nästa veckas lördag har vi annons i Vasabladet. Hoppas jag får många samtal då!

Min mormor har glatt mig med en fin present, nämligen en ny symaskin. Har varit utan en fungerande nu i över ett halvår, och det har varit minst sagt frustrerande. Nu har jag äntligen en ny, fin, skinande maskin. Har redan fixat 2 par byxor och 2 par shorts. Tack tack! :-)Jag har precis ätit middag, men jag är så otroligt sugen på att fara ut och springa en runda. Måste nog vänta i alla fall en halvtimme till. Sen beger jag mig ut. Jag hoppas nästan att det regnar. Konstiga jag tycker nämligen att det är rätt skönt och mysigt att springa i regnet! :-)

Nu börjar det...

Jag tror faktiskt inte jag har berättat denna goda nyhet ännu. Men Philipp har nämligen fått jobb.
Tyvärr finns jobbet i Jyväskylä. Jag glädjer mig på samma gång som det känns så otroligt tråkigt. Han kommer att bo där i veckorna de närmsta 3 åren. Men vad gör man.

Jag skaffar mig en lägenhet här i Vasa som vi delar på på helgerna, och i veckorna får jag bo själv.
Philipp kommer alltså att jobba som projektledare på ett EU-projekt om E-learning på universitetet i Jyväskylä, samtidigt som han kommer att göra sin PhD.
Det låter faktiskt riktigt bra och det är något som han verkligen vill göra. Det dumma i det hela är bara att vi kommer att betala dubbla hyror och en massa pengar kommer att gå åt för honom att resa mellan Jyväskylä och Vasa. För att inte tala om dubbla internetkostnader, dubbla tvkort, dubbelt av det mesta helt enkelt. Men det ska nog gå bra bara vi trixar lite med saker och ting.

Jag har alltså börjat titta på lägenheter åt mig just nu. Men det verkar inte finnas något bra på marknaden just nu. Skall nog sätta in en annons i VBL och se om någon har något fint att bjuda ut. Tyvärr är jag ju så "kräsen" att det måste rymmas in tvättmaskin i badrummet och det måste finnas balkong. Och priset bör ju givetvis vara överkomligt.

Jag är så kluven just nu. Jag borde ju vara så glad för att han äntligen fått ett jobb. Men att det skall vara i Jyväskylä...
Jag hoppas att det blir bra i alla fall! Han har faktiskt blivit lovad att han får jobba från Vasa ibland bara det går.

Jordgubbar!

Har haft värsta cravings efter jordgubbar i flera flera dagar nu (om ej veckor!).
Idag efter en trevlig SpinnBodyPump på LadyLine åkte jag in via Prisma och köpte mig ett lass av jordgubbar.
Inga finländska gubbar, men svenska i alla fall!
Gubbarna var så otroligt goda, och nu sitter jag och skyller mig själv för att det kliar i halsen. Är nämligen tyvärr lite allergisk mot dessa underbara sommarfrukter.
Men det är nog värt det!


Mums!!!

Ikväll skall jag och två tjejer och eventuellt en och annan man möta upp för att diskutera midsommaren. Vem som tar med vad, vem som fixar vad och vad vi behöver... m.m. m.m. m.m....! Allt praktiskt alltså. Detta förstås medan vi avnjuter en underbar middag på Café Arken. Jag ser verkligen fram emot räksalladen. Åt den för exakt två veckor sedan när vi hade skolningsdagar på Replot, och salladen var då verkligen utsökt.

14 juni - 09

Hej på er!

Jag är lite dålig på att uppdatera. Det kanske inte händer så mycket just nu egentligen. Äta, sova, jobba, träna.
Fast nu har jag ju faktiskt varit ledigt 3 dagar irad, och imorgon kommer den fjärde på raken. Sen jobbar jag igen 4 dagar. Jobbar också på midsommarafton, men bara till klockan 13. Så det passar egentligen riktigt bra.

Igår firade vi J's födelsedagsfest. Grillning på terrassen och lite gott att dricka. Blev ingen utgång för min del, men det var trevlit i alla fall. Mysigt.
Fint väder hade vi ju också ändå, speciellt eftersom jag hade väntat mig regn. Nu hoppas vi ju bara på fint väder på fredag, eller hur? Så länge det i alla fall int regnar...


Jag med min nya (topp)/klänning från Tyskland!

Onsdag

Känns helt knäppt att det redan är onsdag idag. Imorsse var jag helt övertygad om att det var tisdag. Förrän jag såg på Vasabladet att det var onsdag. Denna vecka har verkligen gått snabbt.

På tal om Vasabladet så finns vi med idag från jobbet. Bild från invigningen igår. Lite jobbigt stor bild. Så jag hoppas i alla fall att den lyckas göra reklam för Havets Hus.

Nu skall jag fixa mig och sedan köra iväg till jobbet. Jobbar kväll! :-)

7/6 - Söndag

Idag har jag röstat. Hoppas att ni också har gjort det!

Jag har också varit hos pappa och ätit middag och hälsat på kompis A en stund.

Riktigt skön dag faktiskt. Ingen stress. Nu väntar jag med spänning på att en mer "riktig" arbetsvecka skall börja.
Ha det bra!

Lördag 6/6

Idag skall jag bara ta det lugnt. Jag hade tänkt stiga upp tidigt bara för att ha en lång dag framför mig. Men tydligen hade jag mer sömnbrist än vad jag trodde. Kunde nämligen inte stiga upp förrän klockan 11. Men om jag ändå har tänkt ta det lugnt hela dagen, så är det kanske lika bra.

Snart skall jag iväg och handla lite mat, sedan blir det nog gymmet, även om jag har hemsk träningsverk från BodyPump igår. Men kanske jag överlever. Jag är så sugen på att testa det nya BodyStep programmet så att jag inte kan hålla mig borta.

Jag längtar efter varmt väder. Inte kan det ju vara 9 grader i juni. Skärpning vädret! Hoppas bara att vi får vackert på midsommaren i alla fall.
Jag vill ha riktig sommar NU!


Midsommar 2008

Fredag 5/6

Idag har jag officiellt blivit antagen till Hanken för nästa år! Det känns bra. Behöver alltså defenitivt inte skriva inträdesprov på måndag. SKÖNT! Även om jag redan har vetat det i några veckor, men nu är det officiellt.

Nu skall jag iväg till butiken för att inhandla nya hörlurar (mina gick sönder i förrgår), sen blir det lite gym för min del. Senare skall jag laga en smarrig middag bestående av stekt lax och sallad. Mums! :-) Sen lite fredagsmys för mig själv. Men det skall också bli skönt.

Ha en skön helg!

Turistinformatör

Tänkte kort berätta lite om vad jag och mina kollegor kommer att syssla med i sommar på Havets Hus.
Vi är alltså ett informationsscenter dit man kan komma (eller ringa) när man vill ha information om olika aktiviteter, logi eller annat smått och gott inom världsnaturarvet. Givetvis ger vi också annan turistinformation så långt vi känner till.
Vill man inte personligen besöka världnaturarvet utan bara vårt informationscenter så skall vi också kunna förklara lite vad det går ut på och hur det kommer sig att det finns just på och runt Replot samt Bergö.
Terranova i Vasa är ju annars ett bra alterntiv för dem som kanske inte tycker om att vandra omkring i naturen eller åka på båtturer. På Terranova kan man få guidade rundturer där det berättas och informeras om världsnaturarvet. Vi gick en guidad tur där i måndags, och det var verkligen intressant och lärorikt.

Stugan ute vid Replot Bron är nästan färdig, och invigning är nästa tisdag. Det kommer att bli spännande att se hur vi bygger upp det hela sedan under sommaren. Öppettider är 8-22 ifall någon vill besöka oss! :-)
Vi får hoppas att vindstyrkan inte övergår 35 m/s, stugan håller nämligen bara så mycket fick vi veta idag när det var som blåsigast. Haha. Idag när jag åkte hem över bron visade metaren alltså 25 m/s. Nästan så att vi blev tvungna att övernatta på andra sidan, skämt och sido. Stugan är verkligen fin och ny och jag ser fram emot att få jobba där i sommar!

Imorgon åker vi på utbildning till Söderfjärden, och får säkerhetsskolning av polisen.

Skörden

Valda delar av min shoppingskörd i Tyskland


Skor från Unisa och ballerinas från Donna Carolina.
Helt underbara skor båda två (födelsedagspresent från "svärmor"). Jag vill ha vackert väder nu så att jag äntligen kan få använda dem!
Skorna hittade vi för övrigt på en helt underbar outlet i Billerbeck, ligger ca 15 min från Altenberge. En liten jättesöt och vacker ministad. Även om jag inte tycker att den kvalificerar sig att kalla sig stad. Det skulle (nästan!) vara som att kalla Smedsby centrum för stad (obs! NÄSTAN).
Alla skor i denna outlet var hursomhelst billigare än i centrum i Münster och när vi var där hade de dessutom -10% på allt. Nästa gång skall jag köpa träningsskor och kläder därifrån, eftersom det också fanns sportavdelning där.


Top från prim I am, shorta från Esprit och t-shorta från Ed Hardy.
Toppen hittade vi på världens finaste lilla butik som heter Kauf dich Glücklich (=Köp dig lycklig) även denna present från "svärmor". Shortan från Esprit behöver inga kommentarer eftersom Esprit är - Esprit. T-shortan från Ed Hardy är också en present av "svärmor". Hon var nämligen till New York för några veckor sedan och tog med sig denna hem till mig. Lite annorlunda men absolut häftig.

Fick också en kofta och trench från Zara. Det blev alltså rejält mycket shopping i Münster. Jag är mycket glad och nöjd med skörden och framförallt tacksam över denna trevliga födelsedagspresent! :-)

För övrigt fick jag hem lite sommarskor kläder och annat smått och gått från mina saker som fortarande lagras i Tyskland. Så det blev ju nästan som en extra bonus"shopping" att gå loss bland mina egna saker där. Synd bara att jag inte fick med allt jag ville ha med. Men vi får hoppas att vi får shippa hit hela lasset så småningom! :-)

3/6 - Vandringsled

Hela dagen har gått i vandringens tecken. Vi har vandrat i Björköby på en fin vandringsled. Vi har sett allt från huggormar till havsörnar och kossor. Vi har åkt båt och sett en massa massa massa de Geer moränryggar - vi har klättrat över dem, vi har sett dem uppifrån, vi har sett dem från sidan vi har sett dem från och i havet.

Vi måste nämligen kunna berätta om olika vandringsleder, men också berätta om själva världsnaturarvet i turistinformationscentret i sommar, och vad som just gör världsarvet till ett världsarv (moränformationerna!)

Dessa tre första dagar på jobbet har vi alltså bara blivit utbildade på detta område. Man känner sig redan nu lite hjärntvättad :)
Nu är jag riktigt riktigt trött speciellt efter vandringen idag, dessutom har jag hunnit med en joggingtur samt promenad idag (kanske inte det smartaste?). Jag är alltså TRÖTT!

Vi är ett riktigt trevligt gäng på jobbet tycker jag. Så ja hoppas verkligen att det blir en bra sommar! :)

Bjuder på några bilder från idag:


En de Geer (tvättbräds) moränrygg


Highlander kossa (hann ju tyvärr inte fånga varken huggormen eller havsörnen på bild - så en bild på kossan får räcka från djurriket)


En liten bäck som leder ner från en flada ut mot havet

Tyskland

Har blivit en lång paus i uppdateringen här. Men jag hade helt enkelt ingen tid att blogga i Tyskland. Vi flög från det ena stället till det andra. Nästan så att det var onödigt att ta med datorn denna gång.
När vi inte var ute på vift så låg vi i solen. Så skönt väder. 26 grader och blå himmel de första dagarna. Hann läsa ut både Twilight och New Moon boken under mina timmar i solen. Semester på topp! :)


Solar i trädgården

Redan på söndagen hann vi med lite av EuroCityfest. En massa band som spelar i hela staden under en hel vecka. Det finns alltså små scener överallt. Vi fastnade vid jazz-scenen eftersom Philipps föräldrar är förtjusta i Jazzmusik. Jag är kanske inte riktigt ett fan, men det var skönt att sitta i solen och lyssna ändå.


Vi njuter i solen


Stora delar av stan såg ut såhär

Annars blev det mera sol, träffa släktingar, grillning, shopping, bio. Och allt möjligt annat som hör en semester till! Lyckad men allt för kort vecka!


Hafen - en massa små restauranger och pubbar längs med kanalen

Visar också min shopping-skörd senare!

Nu måste jag iväg till jobbet. Berättar också mer om det senare. Förhoppningsvis ikväll efter att jag kommit hem.
Ciao!