Bilder

Jag hade tänkt ladda upp några bilder från idag och igår, men tyvärr verkar funktionen vara ur bruk för tillfället. Synd, eftersom jag egentligen inte har något annat att göra just nu. Jag sitter bara på här på flygfältet och väntar på att klockan skall ticka fortare.

På flyget

Just nu sitter jag faktiskt i flygplanet. Givetvis kan jag inte ladda upp inlägget förrän vi landat i Helsingfors, men eftersom jag ändå inte har något annat att göra just nu, och det ännu är 40 min kvar av flygtiden, tänkte jag passa på att förbereda en liten text.
Flyget är rätt fullt, men jag hade turen att hamna på en av de platser i planet som hade en ledig plats bredvid sig. Det är skönt att sitta själv, eftersom man då har så mycket mera plats för sina saker. Bruka oftast boka plats på rad 13, chansen är nämligen större att man får sitta för sig själv då.
Det låter lite otroligt, men det är sant. Kanske folk är vidskepligare än vad man tror.

Det känndes inte alls bra att lämna lägenheten idag, inte särsklit roligt att veta att det var sista gången man gick ut ur den dörren.
Philipp försökte trösta mig med att vår nästa lägenhet kommer att bli prics lika trevlig och fin. Jag kan inte annat än att tro på honom just nu :) Det kommer nog att ta ett par dagar att vänja mig vid tanken att jag nu inte längre bor i Tyskland.
Ännu här i flyget är jag omringad av folk som pratar tyska. Än så länge känns det alltså inte alltför konstigt.

P.s. det finns SÅ mycket mera plats i ett Finnairplan än i ett Ryanairplan. Just nu sitter jag ju med datorn framför mig helt normalt, dvs. likadant som jag skulle sitta vid ett bord, medan jag i Ryanairplanet datorn inte rymdes normalt framför mig.

Tror vi är ovanför sverige nu, förberedningen för landning borde nog börja snart.

Packning


Nu står klädskåpet tomt, med undantag för Philipps shortor som har fått trängas om en hängplats i min lilla garderob.
Orättvis fördelning av plats i skåpet?
Joo.. kanske ;) (lådorna är nämligen också mina ;) hihi )

Packningen går på 26 kg denna gång, hoppas att Finnair är snälla igen!

Jag sitter och väntar på att Philipp skall bli klar i duschen och sedan skall vi iväg till Altenberge för avskedsmiddag.

Det är verkligen skönt att för en gång skull ha kvällsflyg. Jag avskyr att resa iväg efter en nattssömn på 3 timmar, då är resten av dagen framme ändå i prinicip förstörd.
Nu kommer jag att vara hemma i Vasa kl 1 på natten, och efter resan kommer jag ändå att vara trött, så då passar det ju utmärkt att gå å lägga sig direkt.

Nu bär det av till Altenberge!

Sista hela dagen

Den sista hela dagen som invånare i Tyskland har börjat. Skrämmande. Jag undrar om jag måste anmäla någonstans att jag flyttar iväg? Det borde ju isåfall göras idag...
Det känns ledsamt att veta att kommande natt kommer att vara min sista i denna lägenhet någonsin.

Jag har FORTFARANDE inte börjat packa kappsäcken, men så fort jag har skrivit detta inlägg skall jag verkligen börja...

Värmeböljan fortsätter även idag, termometern står på hela 32 grader, men som tur är det iallafall molnigt ute.

Ikväll skall vi på avskedsmiddag till Altenberge, jag hoppas att det inte blir allför sentimentalt. Men vi ses ju faktiskt om 1 vecka igen då Philipp samt föräldrar kommer till Finland på semester.

NU: Packa!!!

Nordsee

Jag och Philipp åkte in till stan efter tenten, enligt honom gick det bra, och det är vi glada över! :)
I stan träffade vi på Philipps mamma, och hon gjorde mig mycket glad genom att köpa ett par nya byxor åt mig, precis likadana som de som gick sönder i lördags. Tack! :)
Efter den korta shoppingrundan tog vi en kaffe på Café Pablo. Och innan vi åkte hem igen handlade vi middag - fyllda smörgåsar från Nordsee.


Bilder gör inte rättvisa av hur dessa ljuvliga fisksmörgåsar smakar. Men det är ju smaken som räknas eller hur? :) Smarrigt med laxsmörgås är det iallafall. Billigt är det också, en smörgås kostar ca 1,50 euro.
Jag kommer att sakna Nordsee...

Sista helgen

Den sista helgen som Münsteraner är till sin ända.
Jag har egentligen ingenting speciellt förutom lunchen i Gronau att berätta om. Det var god mat och trevligt att träffa alla Philipps mostrar och morbröder igen.
Tyvärr var det lunchbuffee som stod på menyn.... jättekul för mig att stiga upp varje gång man skulle ha mer mat. Inte särskilt trevligt för mitt knä. Dessutom var rummet vi satt i kokhett, och man trodde verkligen man skulle smälta bort! Men maten var ju iallafall god. :)

Resten av helgen har jag mestadels legat i sängen och tyckt synd om mitt knä. Det känns bättre idag, och nu kan jag nästan gå normalt igen. Måste bara ta det lite försiktigt.

Jag borde nog börja packa kappsäck så småningom. Har ingen aning om hur jag ska börja, det finns så mycket saker.
Inte hjälper det ju direkt att det är blå himmel och 30 grader utomhus!

Philipp har sin (förhoppningsvis) livs sista tent på universitetet idag. Önskar honom massor av lycka till, även om han inte läser detta! :)

Såhär varmt är det idag!!! Jag hade gärna bytt detta mot finsk sommar! Frivilliga?
Dessa temperaturer i kombination med hög luftfuktighet är ingen höjdare precis.

Påväg till Gronau

Nu skall vi iväg till Oma i Gronau på lunch, kan forfarande inte gå normalt och det gör ännu ont!
Men jag ska väl iallafall kunna ta mig till bilen och ut ur den.

Aj aj aj!

Lyckades nyss ta mig till badrummet och tillbaks på ett ben. Det känns inte bra alls just nu. Trodde det skulle kännas bättre efter x timmar av att inte belasta benet, men icke. Jag vill inte klaga men det känns som om nån sticker en kniv rakt in under knät på mig. Aj!
Imorgon skall vi till Oma i Gronau och äta Lunch, Oma hade nämligen födelsedag i veckan, så hon bjuder hela familjen :)
Ska bli trevligt bara jag kan gå tills dess. Än så länge ser det inte särskilt lovande ut. Men jag hoppas på att det ska bli bättre under natten.
Nu skall vi se på film och förhoppningsvis inte somna alltför sent eftersom det blir tidig uppväckning imorgon.

Lyckat...

Jag var nyss ute på en liten joggingtur/promenad. Men med min jäkla tur så råkade jag falla på grusvägen, tog emot mig med mitt knä och nu har jag alltså söndrat halva knät. Nu ligger jag i sängen med is på knät och hoppas att det inte är något värre. Ont gör det som bara .....
Vi hade tänkt att åka till Roadstop för att äta ikväll (mamma bjuder) men det blir nog att beställa hem något istället nu efter min lilla olycka. Det värsta var att jag snubblade över mina egna fötter. Pinsamt värre..
Inte gör det saken bättre att jag nu söndrat mina byxor också. Tog inte ens på mig mina vanliga träningsbyxor som jag brukar, utan ett par vanliga. Suck. Hur mycket otur kan man ha?
Aj aj aj...

Kvällspromenad

Vi kom nyss in från en liten kvällspromenad, och medan Philipp duschar passar jag på att skriva några rader.
Det var faktiskt nästan lite för hett för en promenad. Klockan är 22:30 och det är 27 grader ute. Långärmad tröja och långa byxor var lite för mycket. Men mysigt var det!
Jag som inte är riktigt van vid majsfält överallt, ville att vi skulle gå till majsfältet och palla en majskolv, tyvärr var majsen inte mogen ännu. Men jag fick iallafall på nära håll se hur popcorn växer! ;)
Jag kommer defenitivt att sakna tyska varma sommarkvällar med långa mysiga kvällspromenader!

Lägenheten: Vardagsrummet

Finns inte särskilt mycket att säga, bilderna talar för sig.
Hittade tyvärr ingen bra bild på Philipps arbetshörna, men den skymtar iallafall i bakgrunden på den sista bilden.

Lägenhetsbilder

Jag var helt 100 på att jag hade lagt upp bilder på vardagsrummet av vår lägenhet, men tydligen inte! Jag håller nog på att bli gammal! Haha!
Jag hade tänkt visa bilderna för er nu istället, men nu hittar jag inga bilder någonstans. Kan hända att de finns kvar på min andra dator som nu befinner sig hemma i Finland. Och att ta nya bilder just nu, är inte direkt lämpligt, eftersom hela lägenheten är kaos med stort K (se föregående inlägg).
Ska försöka hitta bilderna, men jag kan inte lova något! :)Fredag

Jag packade så flitigt igår att alla våra kartonger är fyllda. Och vi får inte fler kartonger förrän på sönda, då vi skall till Altenberge nästa gång!
Men nu är iallafall alla glas och muggar nerpackade och skåpen ekar tomma. Har bara lämnat några enstaka glas och fat så att Philipp inte behöver äta på engångstallrikar hela augusti.


Såhär ser hela vår lägenhet ut nu. Man får trissa mellan höga staplar av kartonger för att slippa fram.

Snälla mor har dessutom skänkt mig några slantar så att jag överlever en vecka till.
Det är dessutom strålande solsken idag och termometerna står på 26! Om jag hade haft en trädgård, så hade jag gärna lagt mej där för att sola och läsa - men nu har jag ingen, och får vänta tills kl. 3 då solen börjar lysa upp vår mysiga balkong. Jag kommer att sakna vår balkong.

Pank

Jag skulle ha lust att åka in till stan en sväng, men tyvärr ekar min plånbok tom efter en månad utan studie- och bostadsstöd. De små eurona som finns kvar på mitt bankkonto går till sjukförsäkringen och telefonräkningen. Suck.
Jag hade så gärna velat köpa byxorna som jag spanat in länge ändå...
Om jag hade bott i Finland nu, så hade jag iallafall fått allmänt bostadsstöd, men icke då man bor utomlands!

Torsdag

Om precis en vecka befinner jag mig redan i Finland. Som sagt, så känns det både bra och dåligt.
Idag skall jag fortsätta packa ännu mera. Det känns verkligen som om man bara packar och packar, men att det ändå inte blir färra saker för det!
I brist på annat visar jag en liten bild från en av mina exkursioner. Detta är alltså Dortmund-Ems-kanalen i Hiltrup.


Google translator!

Här till vänster på sidan har jag nu fixat en google translator. Översättningarna är inte direkt bra, och många ord blir inte ens översatta. Men det hjälper iallafall till att förstå sammanhanget i ett inlägg. :)
Det är rätt lustigt att leka med den faktiskt, ni kan ju pröva själva! ;)

Ruggigt

Det är riktigt kallt här idag. Okej det är faktiskt 17 grader, men jag har blivit bortskämd med lite högre temperaturer. :P
Igår kväll tog jag och Philipp en kvällspromenad i skymningen, men det var faktiskt lite för kallt om jag får erkänna. Jag var tvungen att ta på mig halsduk tillochmed!!!

Min packning har inte direkt gått framåt sedan igår, då jag fick ihop hela 5 lådor. Imorgon skall jag börja ta itu med köket. Som tur finns det massor med tidningspapper nere i trapphuset som jag kan använda för alla våra miljoner av glas.

Nästsista helgen

Helgen har passerat rätt fort, tycker inte jag fått något vettigt gjort överhuvudtaget.

Idag har jag verkligen tänkt börja packa några flyttlådor... men i vilken ända skall jag överhuvudtaget börja?
I fredags hade jag mina sista tyskalektioner. Det betyder att jag är helt ledig nu. Har iallafall inte längre några ursäkter för att inte packa! Jag har exakt 10 dagar på mig! Det borde väl räcka gott och väl!?


Igår kväll hade jag och Philipp mysmiddag, egentligen var det bara rester från fredagens antipastimiddag i Altenberge. Men eftersom vi hade handlat alltför mycket antipasti, diverse ostar och småsaker, så fick det bli två dagar i rad (Möjligtvis 3?). Jag hade bakat bröd, och det är ju inte helt fel att doppa nybakt bröd i tsatsiki. RIktigt gott var det!

Grattisdagen


Kom nyss på att jag har sagt Grattis hela 4 ggr idag åt folk. Och av 4 olika anledningar. Tror det blev nytt rekord ;)

Mamma har födelsedag idag! Grattis!

J kom in på juridik i Vasa! Grattis!

J fick ett trevligt besked från banken! Grattis!

K fick namnsdagsgratulationer i förväg! Grattis!

Och så ett stort Grattis till alla andra som också förtjänat det idag! :)

Nu skall jag ringa mamma!


Hancock


Igår var jag och Philipp på bio, vi var "tvungna" att använda våra presentkort som vi hade fått redan i julas. Det blev Hancock som vi såg. Vi bestämde oss inte för den filmen förrän vi stod vid kassan. Egentligen hade vi tänkt se Get Smart, men så ändrade vi oss i sista sekund. Och det var verkligen inget att ångra :)
Riktgt bra film faktiskt. Passlig dos av humor, action och lite romans. Rekommenderas!

Förresten så hoppas jag att Gloria i Vasa nu är lika fräscht och fint som Cineplex här i Münster. Har ju inte sett nya Gloria, men ingenting kan ju bli sunkigare än gamla Adams. Eller?

Ikväll skall vi till Altenberge och fixa middag. Jag efterrätt, och Philipp själva middagen. Det borde bli smarrigt :P

Imorgon borde jag börja packa... har fått massor av flyttkartonger som jag får börja fylla. Men det känns så ledsamt faktiskt, det känns rätt hemskt att tänka att jag bara har mindre än 2 veckor kvar i Tyskland och denhär lägenheten nu.
Har ju bott här i helt år nu, det är int så "bara" att packa ihop och åka hem..
Man vet ju int heller va som väntar hemma i Finland, och hur allt kommer att rulla på där. Om Philipp får ett jobb, om jag lyckas komma på vad jag vill studera, om vi hittar någon lägenhet? Det finns så många frågor som man inte har något svar på, och det skrämmer mig.

Nej nu måste jag börja fundera på vad det är jag vill fixa till efterrätt!

Söndrigt glas


Skit!
Såhär "fin" är vår ena sovrumsdörr just nu. Philipp lyckades med att fixa en stor fet spricka mitt i glaset när han slängde upp dörren lite för hårt.
Jag har ingen aning om hur mycket ett sådanthär glasbyte kan kosta, och troligtvis kostar det ju mera pga att det är frostat glas. Jag hoppas verkligen man kan få något sådanthär på försäkringen. Suck suck suck.

Tentresultat

Förresten så fick jag 1,3 i min tyskatent! Jippii..!! Det det nästbästa vitsordet man kan få, alltså typ 10- "översatt" till finska ;)


Ett litet "bevis" på mitt resultat  :-P haha

ShoppingJag brukar nästan aldrig hitta kläder på Only, utan altid på Vero Moda. Idag var det precis tvärtemot. Jag hittade dessa två sköna kortärmade tröjor som är helt underbara. Egentligen var det ju meningen att jag skulle köpa nya byxor, men det får kanske bli nästa vecka istället ;)
Vet inte om det är bara Vero Moda och Only i Tyskland, men jag tycker hela affären var mer eller mindre fylld av liknande tröjor som jag nu köpte. Stora och lösa upptil, medan de är tajta i midjan.

My cheesecake addiction

Har nyss ätit cheesecake till frukost, fy på mig!
Men det är ju så jäkla gott och vi har inget bröd hemma... ;)

Idag får vi våra tyskatentresultat. Jag är inte särsklit nervös, mera nyfiken bara!
Före tyskan skall jag nog in en sväng till stan och kolla på byxor.. jag är i stort behov av nya byxor...

SöndagsbakningJag har bakat cheescake, kokosbollar och en paj nu hela morgonen. Och nu blev jag klar. Mums!
Vi hade egenlitgen tänkt bjuda Philipps föräldrar på kaffe men de hade inte tid så det får bli nån annan gång, och nu får vi alla bakverk för oss själva! Hehe ;)

Ikväll skall vi till Greven för att se på ett utrymme som vi möjligtvis kommer att hyra för alla våra möbler och saker i tills det att de kan transporteras till Finland på någon vänster. Vi måste åka och kolla på det för att se om det är tillräckligt stort. Hoppas!

Doomsday?Såhär ser det ur utanför mitt fönster just nu. Är det dags att bli rädd?
Ser faktiskt lite läskigt ut. Tur att jag får stanna inne ikväll.

Nästnästsista helgen

Idag åkte pappa och E hem till Finland. Eftersom de är rätt så "duktiga" på att resa åkte de själva tilbaks till Düsseldorf idag med tåget vilket betydde sovmorgon för mig. Det känns alltid ledsamt att säga hejdå till vänner och familj! Det gjorde det också nu.
Men nu är det ju inte ens 3 veckor kvar tills jag flyttar hem till Finland igen. Jag har inte riktigt förstått eller vågar tänka på det ännu. Känns både bra och skrämmande.

Igår kväll åt vi middag på den grekiska restaurangen Olympia i Münster. Philipp känner ägaren, och givetvis blir det mycket bonus då. Vi fick världens läckraste grekiska måltid med 3 olika sorters biff, ris potatis tsatiki, sallad.. you name it. Vi orkade inte ens med våld äta upp hela portinen. Notan slutade på 100 euro för 5 personer inklusive dricka. Helt ofattbart. Olympia i Münster rekommenderas alltså varmt! Det var tredje gången som jag åt där igår, och aldrig har jag blivit besviken, inte nu heller. :)
Inför ikväll har jag ännu inga planer. Philipps kompis ville åka och spelar kicker, men jag har nog ingen lust att följa med. Har heller inget behov att absoult göra något, går lika bra att ta det lungt hemma. Men vi får se vart de leder.
Nu skall jag sitta och stirra på regnet ett tag. Vill det aldrig sluta!?!?

Rain or sunday?

Ett gammal ordspråk om Münster lyder:
"Antingen så regnar det eller så ringer kyrkklockorna - om båda infaller, så är det söndag!"

Inte världens bästa översättning av mig, men nu förstår väl pointen?
Det känns lite som om ordspråket passar bra just idag.. det har nämligen regnat nästan precis hela dagen.
Inte särskligt kul att gå omkring och visa staden för Pappa då.

Varför är det alltid dåligt väder när jag har gäster i stan? suck.

Tyska versionen av ordspråket:
" Entweder es regnet, oder die Glocken läuten - und wenn beides, dann ist Sonntag!“


Vad kan vara mer passande än en bild från ett regnigt Münster?


Bättre en cider på golvet...

..än en öl på golvet!

Jag har städat som en tok hela gårdagen och lite idag. Pappa kommer på besök idag! Och då föräldrar kommer på besök då måste det städas ;)
Dessutom producerar vår lägenhet onormala mänger av damm!! Helt sjukt faktiskt. Torkade damm här på mitt skrivbord igår, och nu är det helt dammigt igen. Borde emaila Marelene i Rent Hus och fråga om det är normalt eller inte :P min idol ;)

Och igår råkade jag tappa en ciderflaska i golvet i köket. Nu doftar hela köket vagt av en jordgubbscider. Mums?

Nu måste jag fixa mig och åka in till stan och träffa pappa och E på deras hotell. Tar ju ändå 30 minuter att åka dit med buss så... Ciao!Söndagen den 6 juli 2008

Städa städa varje fredag söndag..
Pappa flyger hit på tisdag och skall stanna 4 dagar.  Jag måste alltså stääda! Det är faktiskt inte särsklit mycket som måste göras, endast lite finslipning. Grovstädningen är gjord under veckan. Som tur.

Och så måste jag ju nämna att J har födelsedag idag!! :) Grattis på dig :P


Lördag

Det var riktigt fint väder idag, och det var verkligen trevligt att vara i Altenberge. Skönt att bara sitta och slappa och läsa en bok. 25 grader var det, och några moln på himlen och en liten vind gjorde det hela mycket angenämare. Skönt!!
Jag kom hem först vid halv 8 och tog mig sedan ut på en liten jogging/powerwalk runda. Och nu sitter jag här framför datorn och äter för mig själv (Philipp hade redan ätit).
Nu känns det riktigt skönt efter en dag i solen och efter ett skönt träningspass. Får se om jag orkar mig ut något ännu idag. Hur som helst önskar jag er alla en fin kväll!

Från Hollywoodpark Stukenbrock.

Yey det är bra väder idag!


Igår kom min underbara topp från H&M. Eller egentligen låg den i postlådan då paketet var så litet, och jag som inte kollat posten på några dar, den hade ju kunnat ligga där i flera dar redan :P haha.

Idag är det superväder igen, jag skall dra mig till Altenberge såsmåningom för att sola i Philipps föräldrars trädgård. Det skulle ju kännas lite halvmysko att lägga sig här bakom höghuset och sola. Nej, folk skulle ju stirra då :P
Ska bli superskönt att bara lägga sig ner med en bok och lite musik och slappa. Det är dessutom bara 26 grader idag, perfekt så att man verkligen orkar sola tillochmed. Nu ska jag hitta någon bra bikini i skåpet och dra iväg. Cya.

1

Tandläkaren hittade bara ett endaste litet ynka hål hos mig idag :P Jippii!
Trodde jag skulle ha minst 10.
Och det gjorde inte ens så ont som det brukar. Jag är LÄTTAD!StukenbrockI onsdags var jag och Philipp till Stukenbrock, det ligger ca 1 timmes körväg härifrån. Alltså inte alls så långt borta.
Safariparken var helt underbar, på bilden ovan kan man se hur nära vi verkligen var alla djur. Vid dessa lite lugnare djur som girafferna fick man ha upp fönstret (vilket man inte fick hos lejonen och tigrarna, vilket ju man kanske kan förstå).

Då man kört igenom hela safariparken kom man till den normala zoodelen, där fick man parkera och gå omkring som i ett vanligt zoo. Stukenbrock är inte heller bara ett zoo utan också ett nöjesfält, fanns alltså bergodalbanor, fritt fall m.m.
Även om själva nöjesfältet var riktat mer till mindre barn, hade vi stora barn också jättetrevligt.

Onsdagen var jättehet som jag redan nämnde i ett föregående inlägg. Till över 35 grader steg termometern! Jag brände mig alltså rejält.

Jag måste också faktiskt nämna att jag aldrig varit med om en så varm temperatur i hela mitt liv. Inte ens på Kreta förra sommaren var det så varmt som här i onsdags. Känns lite konstigt att säga att jag upplevt min varmaste temperatur någonsin i Tyskland, och inte på någon sydligare ort som t.ex. Grekland. Lustigt ;)

Eftersom det var så jäkla varmt, var vi också tvungna att dricka en hel massa. Jag tror det gick minst 40 euro åt bara till drycker den dagen, hett värre.
Men en mycket trevlit dag och kväll hade vi iallfall tillsammans i hettan. <3


Livrädd

Nu skall jag till tanläkaren, jippii!
Drömde att jag tappade alla mina tänder inatt, det kan väl inte betyda något bra?
Åh gud va jag är livrädd för att gå till tandläkaren, det hjälper ju inte heller att jag inte varit på besök hos tandläkaren sedan 1an i gymnasiet när det ännu var gratis. Eller var det på 2an? Länge sen iallfall och säkert miljoner av hål.
Vill inte....
Nu skall jag borsta tänderna i en halvtimme och sen åka iväg till hemskheten.

Ni vet ju var ni hörde det först!

Den 2.6.2008 skriver jag detta:
http://saralene.blogg.se/2008/june/goda-nyheter.html

Den 3.7.2008 skriver Vasabladet detta:
http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=22970

Vbl är alltså EFTER! ;)
Och ja, ni vet ju som sagt var ni hörde denna nyhet först! ;)

Ciao!

Uppdatering från igår kommer senare idag.
He en bra dag mina vänner!


2 år

Idag, den 2 juli 2008 har jag och Philipp varit tillsammns i precis 2 år!
Det känns som om det var igår vi träffade varandra för första gången.

Philipp har tagit ledigt och vi skall åka till ett safari zoo/nöjesfält som ligger ca 1½ timme härifrån med bil. Vädret skall bli helt toppklass. Hela 32 grader har det lovats tills idag. Och just nu kl. 9 på morgonen ligger termometerna på 34,5. Tror det kommer att bli rekordvarm idag. Och jag hoppas att vi kommer att ha en riktigt härlig dag tillsammns.


Me and my very own goofball ;)Lägenheten: Tamburen
Tamburen är det sista av vår lägenhet som jag inte visat, och här kommer alltså den.
Vi brukar inte ha dörrarna stängda så som på bilderna, men jag tyckte att det var så stökigt i de andra rummen när jag tog dessa bilder nu ikväll ;)

På den första stora bilen kommer man alltså in i lägenheten från dörren till höger, toaletten kommer man till genom dörren på den vänstra väggen. På den motstående väggen från kameran sett, leder den vänstra dörren till vardagsrummet, och den högra till en liten klädskrubb. Bilden är tagen ur sovrummet och köksdörren kan man inte se.
På den andra bilden är det precis tvärtomt, den är tagen ur vardagsrummet, med ytterdörren till vänster, därefter köksdörren, sovrumsdörren och toaletten.
På den mittersta av de små bilderna kan man se toalettdörren och vardagsrumsdörren.
Och den allra sista bilden är tagen från Tamburen ut i trapphuset.

Det blev många dörrar nu, och om jag hinner städa hela lägenheten på torsdag kanske det kommer upp ytterliga några bilder med öppna dörrar, det skulle nog se trevligare ut så.
Annars kommer lilla pappsen på besök till Münster nästa vecka så då måste jag iallfall städa ;)


B. TRUNKEN

I lördas var jag och Philipp på Send, vi åkte inte med pariserhjulet denna gång. Men det var ändå mysigt att bara gå omkring bland alla möjliga olika attraktioner och försäljare.Såg också denna person, och tyckte det var rätt lustigt. (Betrunken = berusad)
Nu blev ju inte min paparazzibild särsklit bra, men you get the point anyway :P

'