Mys mys!

Det känns helt ofattbart att jag har ledigt nu,
imorsse vaknade jag tidigt fastän jag hade fått såva hela dagen!
Känns bra att få gå omkring och pyssla här hemma hela dagen.
Mys mys!

Lyx

Jag och P brukar alltid lyxa till det lite på helgerna med frukosten,
antingen hämtar vi hem färska bröd från bageriet, eller så värmer vi upp färgiga såkallade Sonntags-brötchen i ugnen. Om man vill definiera dem så kunde man kalla dem för degklumpar som man sätter i ugnen helt enkelt ;)
Det känns iallfall väldigt lyxigt för en den Finländare, som inte är van med att det finns bagerier i varje gathörn, dessutom söndagsöppna.

Detta inlägg skrev jag egentligen redan i söndags, men tyvärr hade jag problem med internet och fick det inte publicerat förrän idag!

Har haft lite problem med att hinna med bloggandet överhuvudtaget de senaste dagarna, Kemin tar mycket tid. Har suttit ibland upp till 8 timmar med labbrapporter om kvällara.  Och varje dag skall det skrivas en ny!
Som bäst håller jag på med den sista. Men det finns mycket arbete kvar, jag kan inte få mina värden att gå ihop, det borde bli en jämnt stigande linje, men min linje liknar mer en kurva. Får kämpa vidare med den snart, men nu har jag paus!


Ingen bra vecka

Jag har blivit sjuk och Kemikursen är verkligen en plåga.
Känns inte så lockande att åka iväg imorgon för att STÅ i ett labb 8 timmar med feber.
Kan heller inte sjukskriva mig eftersom jag troligtivs blev tvungen att göra om hela grejjen då, och det skulle bara  vara värre.
Som tur är det ju fredag imorgon och förhoppningsvis får vi åka hem tidigare än 4!
Så jag får se fram emot en riktigt riktigt skön helg!

Jag förstår inte varför det inte finns stolar i labbet!? Det kanske skulle bli för trångt då, vem vet.
Labbet är helt nybyggt och vi är de allra första att ha en kurs i det. Det känns ju iallfall bra att inte behöva gå omrking i någon sungkig gammal byggnad från 50-talet. Nej, riktigt fint är det, så nytt att hela byggnaden inte ens är klar ännu!
Trots det, om jag hade varit arkitekt hade jag planerat in en stol eller 2.

Min P har förberett middag nu, han är så snäll! Jag måste alltså kila iväg för att äta, något med pasta&feta och gouda bjuds det på, är inte riktigt säker på vad det är, men det doftar iallfall underbart från köket!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar