Nyårsplaner

Vi har varit ute i sista minuten med våra nyårsplaner, men nu äntligen är det fixat.
Har suttit halva kvällen på Wayne´s med några tjejer och planerat, andra halvan spenderade vi på Citymarket. Blir mycket ätbart imorgon vill jag lova! Längar speciellt efter M's efterrätt :-P

Känns inte som om det är nyårsafton redan imorgon! Tiden har verkligen rusat förbi här efter jul. Har någon hunnit med?

StockholmStockholm var lika vackert som alltid. Jag tycker faktiskt att Sthlm är en av de vackraste städer jag besökt. Så många fina hus och gamla stan är ju bara för härlig.

Båtresan från Åbo till Stockholm gick fint. Inte FÖR mycket skrikande fjortisar i korridorerna. Silja Europa, som jag sen barn minns var en väldigt fin färja börjar tyvärr se lite sjabbig ut. Men helt åkbart och vi åker ju inte över till Stockholm för att se på färjan.

När vi steg av båten i Stockholm gick vi för att äta frukost på Scandic direkt vid hamnen. Praktiskt och gott. Dessutom bra att kunna döda lite tid så tidigt på morgonen. Rekommenderas!

Efter den maffiga frukost buffén tog vi tunnelbanan in till centrum, där vi efter några villovägar hittade till turist centrumet. Jag och Philipp köpte biljett till en guidad rundtur med buss. Eftersom Philipp aldrig sett Stockholm förr så ville vi turista lite också och inte bara shoppa. Och det var faktiskt rätt skönt.
Vi tog en hop-on hop off buss runt stan och steg av vid gamla stan och slottet, där vi vandrade runt i en timme. Stockholm var tyvärr kallare än vad jag räknat med, och jag var övertygad om att jag skulle frysa ihjäl många gånger om.

Efter rundturen blev det obligatorisk shopping! Men FY vad mycket FOLK. Har folk inte sett en mellandagsrea förut? Den hade ju dessutom hållit på i flera dagar redan. Vad vill folk egentligen? Det var så fullt så fullt överallt. Har aldrig sett dess like! Och köande till kassorna var helt katastrofalt. Kön kunde slingra sig genom hela butiken.
Resetips: Åk inte till Stockholm mellan jul och nyår om du har tänkt shoppa!

Vi tog en liten paus på Wayne's Café (väldigt omväxlande, tack jag vet :-P) mot slutet av dagen och började därefter dra oss tillbaka mot hamnen. SJUKT vad sjukt i fötterna jag hade efter en heldag till fots.

Väl på båten, blev det Buffet och Tax-free shopping! Buffén var faktiskt bra, men tyvärr väldigt dyr som alltid!
Denna gång hamnade jag och Philipp tyvärr i helt fel korridor. En massa fjortisar (snarare 18-åringar tyvärr) som verkligen SPRANG och ropade utanför vår hytt ett bra tag. Men eftersom dagen minst sagt hade varit tung så slocknade både jag och Philipp rätt fort ändå.

Båten tillbaka var Silja Galaxy. Tydligen byggd 2006, och myyyycket fräschare än Europa. Förstår bara inte varför man sätter in heltäckningsmatta överallt? Mycket ofräscht. Också Galaxy kommer ju troligtvis se ut som ett sjabbigt ruckel om bara några år. Tyvärr. Dessutom var nog städningen i hytterna under all kritik! Hur ska en heltäckningsmatta hålla i väldans massa år om den inte ens städas? Usch.

Jag sov nästan hela vägen upp till Vasa från Åbo. Men det kanske var lika bra, eftersom vi klarade Åbo - Vasa på under 3,5 timmar antar jag att överhastighet var ett faktum! :-P

Summa sumarum: En mycket lyckad resa med trevligt sällskap, god mat och ett vackert Stockholm!
Tack mamma för denna present!

28/12

Jag har inte haft någon tid att skriva nu på några dagar.
Och idag åker vi till Stockholm. Så det blir några dagar paus nu igen.

Sen när jag kommer hem igen, men troligtvis först efter nyåret så ska jag visa några av mina (våra) superfina julklappar. Har bl.a. fått en Wii Fit. Och det är faktiskt superkul!

Nu skall jag och Philipp och 2 andra vänner börja köra ner till Åbo. Och imorgon vaknar vi i Stockholm! Jag är totalt uppspelt. Det är nästan 3 år sedan jag var där sist! Spännande.

Ha det gött.

Nu ska vi ut och resa! :)

P.s. Ska ta mååånga bilder med min nya julklappskamera! :P

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar