Min valborg i Tyskland

Det kallas nog inte Valborgsmässoafton i Tyskland, men fira skall vi iallfall.
Först blir det födelsedagskalas hos A. Sedan skall vi antagligen vandra iväg till slottsparken, där det firas med "Tanz in den Mai". Jag hoppas att det blir en mycket trevlig kväll, även om jag förmodligen inte kommer att känna en endaste liten kotte på festen, förrutom födelsedagsbarnet själv.
Jag önskar alla en trevlig Valborgshelg. :)

Vädret gör mycket

Igår kväll var mit humör på topp, idag är det lite si som så med den saken.
Sitter på föreläsning nu, totalt preparerad med allergimedicin och helt dyblöt är jag också.
Vädret såg rätt bra ut när jag steg upp imorsse, vilket ju förstås var positivt. En halvtimme senare, går jag iväg till bussen utan jacka, och det börjar regna, toppen...
Sedan några dagar tillbaka har jag dessutom börjat nysa och det har börjat klia i ögon och mun. Tyvärr känner jag igen dessa symptom alltför väl, det blev alltså ögondroppar, nässpray och tabletter som frukost imorsse. Suck.
Jag som trodde jag skulle slippa hela skiten här i Tyskland, det gick ju så bra förra året!
Nu sitter jag alltså här, dyblöt och allergisk, och eftersom vår professor är en mikrofonvägrare kan jag inte ens förstå vad han säger just nu.
Ett kort konstaterande är nog att vädret gör mycket åt mitt humör. Tänk om det var solsken där utanför fönstret nu. Jag kan ju alltid drömma...

Söndagssummering

image129

Det blev en riktigt underbar dag!
Vi fick idén att grilla på balkongen, sagt att gjort åkte vi till bensinstation för att köpa grill, kol, öl och kött. Allt detdär man behöver för en lyckad kväll.
Det blev riktigt perfekt, och faktiskt riktigt gott även om köttet bara var köpt på macken. Mätta och belåtna åkte vi sedan ut på en liten bilfärd, cabrio såklart till glasscafét inne i stan.
Grill + glass + cabrio + soligt + varmt = kan det bli bättre!?
Jag fick nästan lite midsommar- /sommarlovskänsla av det det hela. En helt enklet lyckad kväll. Nu är jag riktigt taggad och pigg på en ny vecka, även om jag inte normalt brukar se fram emot måndagmorgnar!
Dessutom blir ju inte veckan lång då det är valborg.
Nu skall vi se på tv och sen sova. Gonatt på er.
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar