Min valborg i Tyskland

Det kallas nog inte Valborgsmässoafton i Tyskland, men fira skall vi iallfall.
Först blir det födelsedagskalas hos A. Sedan skall vi antagligen vandra iväg till slottsparken, där det firas med "Tanz in den Mai". Jag hoppas att det blir en mycket trevlig kväll, även om jag förmodligen inte kommer att känna en endaste liten kotte på festen, förrutom födelsedagsbarnet själv.
Jag önskar alla en trevlig Valborgshelg. :)

Vädret gör mycket

Igår kväll var mit humör på topp, idag är det lite si som så med den saken.
Sitter på föreläsning nu, totalt preparerad med allergimedicin och helt dyblöt är jag också.
Vädret såg rätt bra ut när jag steg upp imorsse, vilket ju förstås var positivt. En halvtimme senare, går jag iväg till bussen utan jacka, och det börjar regna, toppen...
Sedan några dagar tillbaka har jag dessutom börjat nysa och det har börjat klia i ögon och mun. Tyvärr känner jag igen dessa symptom alltför väl, det blev alltså ögondroppar, nässpray och tabletter som frukost imorsse. Suck.
Jag som trodde jag skulle slippa hela skiten här i Tyskland, det gick ju så bra förra året!
Nu sitter jag alltså här, dyblöt och allergisk, och eftersom vår professor är en mikrofonvägrare kan jag inte ens förstå vad han säger just nu.
Ett kort konstaterande är nog att vädret gör mycket åt mitt humör. Tänk om det var solsken där utanför fönstret nu. Jag kan ju alltid drömma...

Söndagssummering

image129

Det blev en riktigt underbar dag!
Vi fick idén att grilla på balkongen, sagt att gjort åkte vi till bensinstation för att köpa grill, kol, öl och kött. Allt detdär man behöver för en lyckad kväll.
Det blev riktigt perfekt, och faktiskt riktigt gott även om köttet bara var köpt på macken. Mätta och belåtna åkte vi sedan ut på en liten bilfärd, cabrio såklart till glasscafét inne i stan.
Grill + glass + cabrio + soligt + varmt = kan det bli bättre!?
Jag fick nästan lite midsommar- /sommarlovskänsla av det det hela. En helt enklet lyckad kväll. Nu är jag riktigt taggad och pigg på en ny vecka, även om jag inte normalt brukar se fram emot måndagmorgnar!
Dessutom blir ju inte veckan lång då det är valborg.
Nu skall vi se på tv och sen sova. Gonatt på er.

26 grader!

Som rubriken redan avslöjar, är det varmt och skönt här idag! Jag och P har nyss ätit frukost, och nu snart bär det av ut i det sköna varma vädret. Hoppas det är fint väder hemma i Finland också.
Ha en underbar söndag!

Onsdag

Termometern ligger på 21 grader, och solen står högt på blå himmel. Vad gör jag här?
Jag vill ut i det vackra sköna varma vädret. Jag hade endast t-shorta på mig när jag var ute och det var ändå varmt. Åh så skönt! Detta är livet!
Om 45 min börjar tyvärr min botanikövning, och sedan tyskalektion.
Tyvärr blir jag alltså instängd i labb och klassrum resten av dagen, och får inte njuta av det vackra vädret.
Men jag hoppas det blir lite cabrio senare ikväll, det skulle va totalskönt att glida runt i stan idag, kanske äte lite glass? :P

Jag kommer också med fler goda nyheter, jag har nämligen fått jobb till hösten :)
Nu kan jag ju alltså göra det officiellt, jag kommer att vara i Finland iallfall under hösten. Kommer alltså inte att studera biologi längre efter denna termin, om jag ens tänker gå hela terminen, det vet jag ännu inte.
Och för mig är detta alltså goda nyheter, eftersom jag vet att jag inte vill studera biologi längre, det är helt enkelt inte min grej. Tänker alltså ta ett mellanår och fundera på vad det är jag egentligen vill göra. Och jag hoppas att det skall klarna under det kommande året.

Nu skall jag ut i solen! :)

Tisdag

Aj, min axel gör mycket ont just nu.
Tror
att det kan bero på att bussen jag åkte med igår var tvungen att tvärstanna framför någon idiot som tydligen tyckte det var lämpligt att bromsa just då.
Eftersom alla sittplatser var upptagna var jag tvungen att stå upp, och det är ju inte alltid så lyckat med stående passagerare och en tvärnit. Jag lyckades iallafall grabba tag i ett handtag men slog i handen rejält, och idag värker min axel som bara denn. Skönt...
Var är jag?

Ni kan aldri gissa var jag sitter just nu, nämligen i bilen!
Jag och P skulle hämta hem pizza eftersom ingen av oss hade någon lust att fixa mat, klockan är ju redan halv 9 och jag är ännu inte hemma!
Alltså ... jag sitter i bilen med wlan eftersom de hade lyckats glömma bort vår beställning därinne i pizzerian, vi har nu väntat i över en halvtimme. Jag orkade inte vänta längre så jag satte mig i bilen och tog upp laptopen som jag visste att fortfarande var på, men i sleepmode. Och vips då jag hade tänkt stänga av den så hittar den ett unsucured wlan, toppen för mig, nu slipper jag sitta här och vänta på våra pizzor i tråkigheten.
Har inte ätit något sedan frukost, så jag är verkligen vrålhungrig nu!
Tur att det var bra väder idag, annars hade jag nog varit rätt sur över att komma hem såhär sent, och över att de glömt bort våra pizzor! Vi skulle ha tagit Burger King istället :P Men då hade jag ju inte haft något wlan ;)
Usch vad jag pratar strunt nu, det är nog hungern som tagit över.

Måndag

Måndagmorgnar brukar ju inte precis vara favorit, men idag känns det helt toppen. Visserligen en jobbig dag med många föreläsningar, men vad som verkligen piggar upp dagen är att termometern står på 19 grader, och solen står högt uppe på den molnfria himlen. Jag blir iallfall glad av vackert väder! Dessuom vankades sovmorgon till klockan 10:15 idag, men jag steg upp redan klockan 9. Att ha extra tid på morgonen är också något otroligt skönt. Jag borde börja med det oftare, men att stiga upp kl. 6 är ingen höjdaer precis.
Nu blir det gårdagens pajrester och multivitaminjuice till frukost!

image128

Got a secret. Can you keep it?I fell in love with this song!
Kan bero på mitt Gossip girl maraton ;)

Sitter och väntar på att P skall komma hem med glass, jag beställde cookie och snickers smak till mig! MUMS!


Lördag

Det blev ingen bio igår, vi bestämde oss för att skjuta fram det till måndag, eftersom den visas i engelsk version på måndagkvällar, och då väntar jag hellre på den :)
Ikväll ska P iväg och se på fotboll, det var någon viktig match tydligen.
Vet inte riktigt vad jag skall hitta på.. Men det skulle nog vara skönt att bara sitta hemma och fortsätta med mitt Gossip Girl maraton. Det kommer ut ett avsnitt på tisdag, och jag håller på att fräscha upp minnet lite ;)


Så skönt, så skönt..

Jag var hos kosmetologen idag, och vad det var skönt! Färgade också ögonfransarna, perfekt för mig som inte alltid orkar slänga på mig maskara. Även om hon sa att man bör färga dem fler än en gång för att få färgen att riktigt hålla fast. Så det blir återbesök om några veckor.
Ikväll blir det bio, om inget annat kommer ivägen! Vi får se hur det artar sig :)

Lecture #1: Self-destruction

Idag hade jag min första IT föreläsning, det kanske skulle vara något om jag var självdesktruktiv! Och nu skall jag berätta varför.
Förläsning #1 : Innehåll: Inledning, Windows, Internet, MS Office
Vi fick lära oss att det finns olika operativsystem, hur man sätter på internet, kollar sina mail, hur man skriver text i word, hur man gör texten mindre och större. Och hur man infogar en bild till sitt word-dokument. URSÄKTA MIG, MEN - KILL ME NOW, PLEASE!
Detta lärde vi oss på lågstadiet, jag undrar verklingen om det satt folk idag på föreläsningen som inte visste detta? Hallå, det är 2008 nu!!! Föreläsningen skulle vara något som min mormor skulle behöva, inte jag! No offence.
Jag trodde att IT skulle gå ut på att lära oss programmera eller dyl. lite svårare saker som inte "vem som helst" klarar av. Men icke.

Ja just det, jag glömde ju nämnde att vi lärde oss använda Google också.
Jag ser fram emot att lära mig anävnda power point nästa vecka.
Giv mig styrka!

Tisdag

Gissa var jag har varit idag? Inte så svårt, med tanke på bilden nedan!
Men erkänn att det inte var det första man tänker på, en kväll i mitten av april - i Tyskland. Inte ens i Finland är väl detta möjligt, hoppas jag! :P
Jag har alltså varit och skrinnat i EisPalast Münster tillsammans med några andra finländare och Finland-vänner. Det lustiga var att vi också träffade några andra finländare på isen som vi aldrig sett förr. They way to meet finnish people in Münster: SKRINNA!
Skridskorna var horibla, de gjorde ont, och klämmde och luktade, se bild nedan! Tyvärr är mina fina egna hockeyskridskor hemma i Finland. Men man tager vad man haver.

image127

Regn och rusk och sommarskor

Jag och P är nyss hemkomna från en liten shoppingrunda. Vi var inne på h&m en sväng, och av en slump råkade hitta skorna som jag har beställt på h&m online nu i helgen! Eftersom skorna inte skulle komma förrän i juni, så köpte jag dem redan nu! :) Helt perfekt!
Tur att jag ännu kan avbeställa dem från h&m online! Annars skulle det kanske inte sitta helt fel med 2 par likadana heller, de kostar bara 9.90 euro paret, och jag gissar att det inte kommer att hålla i evigheter med tanke på det priset! Men vad gör det egentligen :PSkorna är helt perfekta, passar min fot som ett smäck! Och som sagt brukar det vara ett rent **** att hitta skor som passar på min fot! Nu väntar jag på sommarväder, tyvärr är det regn och rusk som gäller här idag!

My very own collegesweater


image122

Det är klart att man vill ha en skoltröja ;) även om det kanske är lite töntligt :P
Jag hade egentligen velat ha tröjan med en annan logga, den finns alltså i två versioner, men tyvärr var den andra versionen slut just då. Så jag tyckte det var bättre och slå till på denna än på ingen alls. Och den kostade faktiskt inte mer än 15 euro! Om jag ser tröjan med den "riktiga" loggan på, så skall jag absoult slå till på den också!
Denna kommer nog användas mer som myströja bara. Eftersom de inte heller hade någon annan storlek än L och XL.
Men jag klagar absolut inte, jag älskar myskläder! ;)

Grodnytt

http://www.vbl.fi/story.aspx?storyID=18415    <-     Artikel i VBL

Läste just denna artikel på VBL, om att världens grodor håller på att dö ut, här i Tyskland har man nog redan uppmärksammat detta en aning, eftersom det varje vår sätts upp "grodstaket" och varningsskyltar på vissa vägar där grodorna gärna vandrar hem till där dom är födda. Med meningen att folk skall ta det lite försiktigare med körandet just där, och så att grodorna inte kan korsa vägen och bli överkörda. Har aldrig sett något liknande förr i Finland, så jag undrar om det överhuvudtaget excisterar där?
Detta börjar låta aningen som en naturaktivistblogg, men jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma också sånhär saker ibland. Även om det nu inte är så himla coolt...

image121

Helt av en slump, råkade jag ta detta foto idag när vi var ute och gick. Jag har många gånger velat ta foto av skylten eftersom jag tycker den är rätt cool! Och att jag faktiskt gjorde det precis idag var faktiskt ett ganska bra sammanträffande!Lat morgon

Det blev en mycket mycket lat morgon idag, jag har legat i sängen i flera timmar och kollat på tv och surfat runt. Det känns så SKÖNT att int behöva ha någonting med skolarbete att göra, för nu vet ja att jag inte har någon tent förrän i juli! Dessutom är jag ledigt imorgon, eftersom alla föreläsningar och övningsgrupper inte har börjat ännu! SKÖNT, säger jag bara!

Igår tog jag äntligen "mod" till mig och beställde några saker från h&m online, som jag länge velat ha, förstås kunde jag ju inte beställa precis allt som jag egentligen ville ha ;)
Vissa saker kommer inte förrän i juni, vilket är lite synd, men väntar man på något gott... :)
Jag undrar förresten hur det är blir då man beställer flera saker som inte finns i lager och blir skickade senare, måste man betala dubbel postavgift då? hmm. Jag hoppas inte. Någon som vet?

Nu skall jag och P snart ut å gå lite, även om vädret är ganska skit, men det är hela 17 grader idag!  Våren är nog (förhoppningsvis) här nu, halleljua!

Aaaah

Äntligen är kemi-tenten över! Inte för att jag kunna ta det lungt sedan dess, vi får gäster ikväll så det va bara att börja städa. Äntligen är också städningen fixad. Det känns så skönt när allting är rent och fint. Även om det känns jobbigt då man skall ta itu med städningen. Men nu har jag fått min belöning. Eftersom frukosten hoppades över idag, blir det snart lunch, bara P är klar i badrummet!
Jag hoppas också att jag och P skall hinna ta en tur till möbelaffären Finke ännu idag, jag vill nämligen spana in några nya balkongmöbler! Der är nämligen hela 20 grader varmt här idag! Även om det känns aningen kallare, kan ju hända att min termometer ljuger lite. Men det är molning så i solen ligger den iallfall inte! ;)
Då det börjar bli såhär varmt vill man ju börja sitta ute på balkongen så småningom! :)

image119
I måndags var jag och P på Send igen, eftersom det ännu var ljust ute ville jag upp i parishjulet igen, för att ta några fina bilder på Münster i luften. Tyvärr hade jag glömt kameran, kameratelefonen kom dock till min räddning ;)

Trötta lilla jag

sitter på föreläsning just nu, lyssnar på något om alger, kanske inte världens intressantaste tema. Det blev dessutom rätt sent igår, vi var inte hemma förrän klockan 2. Bara 20 min kvar av föreläsningen, det är dock inte särsklit tröstande eftersom jag då måste hem för att plugga på morgondagens kemitent.
Och nu tillbaka till föreläsningen...

Yey

Torsdag kväll igen, och det betyder ju förstås Germany's Next Top Model! :) Bästa kvällen alltså ;)
Jag och P är faktiskt inte hemma just nu, vi är nämligen hemma hos hans föräldrar och väntar på att de ska kommer hem från sin turkiet-resa. P's pappa har också födelsedag idag så vi har förberett en liten middag/matbit tills de kommer hem. Jag är redan mycket hungrig, så jag hoppas att de kommer hem snart ;)

Hjälp! Jag vågar inte gå in

Godmorgon!
Jag och P försenade oss en aning i morse, vilket resulterade i att jag kom ca 15 min för sent till min föreläsning. Eftersom jag inte känner professorn, eller hur kan brukar reagera så låter jag hellre bli att gå in. Haha! Jag vill försöka undvika att bli gjord till allmänt åtlöje, och eftersom det bara är 15 min kvar nu, och eftersom jag ändå hade tänkt hoppa av denna föreläsning, tänker jag helt enkelt inte gå in förrän till nästa föreläsning. I skrivande stund sitter jag faktiskt i ett toalettbås utanför föreläsnungssalen, de ni ;-) till mitt försvar råkar de vara de ända stolarna här i aulan ;-) Och jag sitter ju faktiskt bara ovanpå toalocket! ;-)

F1 fever

Sitter som bäst och kollar på Formel1. Egentligen tycker jag det är ganska intressant me F1 även om jag inte är så desperat som vissa andra som stiger upp kl 6 på morgonen för att se på ett race, nej vid den tiden sover jag hellre ;) Jag hejar ju såklart på Kimi :P För tillfället är han 3a, men det återstår 55 varv. Vad som helst kan ännu hända! :-P

P.s. Och här i Tyskland tvingas man ju då inte betala för att se på F1... Som man måste i Finland nuförtiden. Tycker verkligen är superlöjligt att tvingas betala 20 euro i månaden bara för att se på tv i 2 timmar 2 ggr i månaden.. Det är sjukt!

Hej å hå!

Nu sitter jag här hemma framför datorn efter en lång (eller kort) natt och dag. Steg upp klockan 7 efter bara 4 timmars sömn för att skriva mattetent. Det gick väl sådär... Jag märkte verkligen att min hjärna var trög, oftast brukar jag inte använda mig av hela skrivtiden på två timmar, men idag satt jag till sista minut. Nåja, det var ändå inte så viktigt eftersom jag bara försökte höja för "skojs skull", är inte livsviktigt att få en bättre poäng, men man förlorar ju inget på att försöka, eller hur?

På måndag börjar föreläsningarna, eller vissa föreläsningar börjar inte förrän om 2 veckor, men denna vecka börjar iallfall kemi, är dock inte så säker på att jag tänker gå den föreäsningen detta år, jag vill ta mera tid på mig att lära mig tyska och tillochmed ta mig tid att gå på tyskakurs. Jag känner att det är viktigare att satsa på tyskan än vad det är att satsa på kemi!

Boarding

Min boarding borde redan ha börjat, suck, men det finns inte ett ord på tavlan än. Farligt många andra destinationer är försedda med texten: Beräknas Avgå.....
Jag hoppas verklingen att jag har mer tur än så, nu skall jag iallfall ta mig till min gate.
Jag återkommer i Tyskland!

Ny väska

Tänkte passa på att visa mitt senaste inköp när jag ändå bara sitter här och väntar.
Denna fina, stora väska är från Cheap Monday. Den passar mig och mina nya laptop perfekt. Jag har nämligen länge letat efter en stor, fin och inte alltför dyr väska med axelrem, och äntligen hittade den mig på Jim&Jill i Vasa.
Ska bli perfekt inför den nya terminen med ny väska, jag är dock lite rädd att axelremmen kommer att börja göra ont på min axel efter en dags omkringsläpande på väskan, den ser alltså inte så bekväm ut, men med min nya laptop borde det ju inte bli några problem, den är ju - så lätt, så lätt ;)
image118
Foto: cheapmonday.com

Ugglar igen..

.. på Helsingfors-Vanda flygfält.  En cider i högra handen, en smörgås i den vänstra, och en laptop med American Idol i knät, kan det bli bättre?
Jo det kan det väl nog, det är alltit tråkigt at vänta på flygfältet, men jag tycker jag har gjort det bästa av situationen iallfall. Bara drygt 3 timmar kvar tills jag ska ombord på planet till Frankfurt. Kanske bloggar lite mer förrän jag lyfter :P

Min nya söta..

image117

.. Toshiba ;)
För några dagar sedan nämnde jag ju att jag var påväg in till stan för att köpa en försenad födelsedagspresent till mig själv. Och det blev denna lilla söta bärbara dator. Hittills är jag bara nöjd! Toppenköp och toppenpris.
Hade ju kanske tänkt köpa en rosa LG, men jag ändrarde mig i sista stund ändå, och jag tror nog att jag gjorde det rätta valet. Jag hade nog kanske tröttnat på en rosa bärbar i längden..
Denna lilla söta är bara 13" och därmed helt perfekt att släpa med sig överallt, väger bara 1,9 kg! :)

Nej nu skall jag sticka iväg till stan för att luncha med J, senare blir det förhoppninggsvis en simtur i simhallen! Jag hade tänkt gå redan igår, men det blev lite fullt schema, om man säger så!
Nej nu ska jag köra in till stan, ha en bra dag allesamman!

Söta lilla Roope

image116

I helgen har jag fått sköta om denna lilla söta varelse!
Den lilla varelsen heter Roope. Och är jätte jätte söt. :)