Helsinki - Vantaa

Nu sitter jag här i Vanda på flyfältet och försöker döda lite tid. Måste nämligen vänta i två timmar innan flyget hem till Vasa skall gå. Inte för att 2 timmar är så länge mot vad det kan vara, så jag skall nog inte klaga :P Dessutom tar det ju ca 10 min att åka "hem hem" från Vasa flygfält. Så det är ju jätteskönt!
Jag vandrade omkring i Tax-Freen lite nyss, kunde ju inte köpa någonting eftersom jag skall flyga nationellt nu. Men jag spanade på saker inför hemresan. Jag blev aningen besviken eftersom de inte hade parfymen jag hade velat kolla priset på. Dessutom hittade jag ett par jättefina vinterskor. Hade så velat köpa dem, men det skulle kännas dumt att köpa dem nu. Om jag vill ha dem får jag nog vänta med dem till hemresan, eller så får jag leta fram ett par likadana i Vasa. De var märket Luhta, och inte ens dyra, 49,90. Det för ett par fina vinterskor betalar jag gärna.
Kanske jag kan lyckas hitta dem i Vasa? För nya vinterskor är iallfall ett måste!

image42

P.s. - Jag flyger med Finnair denna gång :) Det är både snabbt bekvämt! Dock aningen dyrt för en fattig studerande, även om de erbjuder ungdomspriser för <25 år.
.

NY BIL!

Nu höll ju jag total på att glömma bort att nämna att vi fick hem vår "nya" bil idag. Den är ju inte ny utan begagnad förstås, men ny för oss iallfall.
Det är en svart söt liten Nissan Micra från -99.
Den är grymt LITEN, men praktiskt i en större stad då det är ont om parkeringsluckor. Jag är supernöjd, och dyr var den heller inte! :)
Kanske laddar upp en bild senare, men nu har jag VERKLIGEN inte tid. Har mycket arbete att gå igenom ännu ikväll.

Finland

Jag skall åka hem till mitt kära hemland och hälsa på från onsdag till måndag.
Det skall bli roligt, hoppas jag iallfall på!
Det blir tidig morgon på onsdag. Skall nämligen vara vid flygplatsen i Düsseldorf välldigt tidigt, och det tar ju också ett tag att köra dit. Bäst att man går och lägger sig tidigt redan idag så att man orkar!
Har dock en tung måndag och tisdag "framör mig", även om det inte är mycket kvar av måndagen finns det ännu mycket arbete kvar att göra. Och då är det tyvärr ännu inte fråga om att packa. Jag tror det blir att slänga ihop min packning tidgit på onsdag morgon. Och det brukar ju inte alltid gå så bra att packa i sista minuten!
Bäst att jag börjar på med arbetet då så att jag kan komma hem och hälsa på :P
Men då det handlar om studier och prov finns det ju ALLTID t.ex. lådor att städa och fönster att putsa, eller hur?

Early morning.

image41

Hade 2 föreläsningar idag från 9-11. Vilket jag på sätt och vis tycker är ganska dumt, att överhuvudtaget åka in till stan för endast 2 korta föreläsning.
Nåväl, jag var ändå tvungen att ta mig in till stan idag för att uträtta några ärenden, så jag passade på att stiga upp tidigt och gå på mina föreläsningar.
P kom efter mig kl. 11 då min arbetsvecka var över, vi gick för att njuta av en härlig frukost. Ostplatta och french breakfast. Mycket gott och faktiskt inte så dyrt.
Efter denna underbara frukost tittade vi in på H&M, jag har nämligen de senaste veckorna haft ett enormt behov av en varmare jacka. Inte minst nu då jag skall åka hem till Finland och hälsa på nästa vecka.
Hittade tyvärr inte någon bild av jackan på h&m online. Annars skulle jag nog ha visat upp den. Att fota den går heller inte eftersom den är svart, och vi vet ju alla hur bra det går att fota svarta kläder!

Och så var det ju dethär med cykeln..

Jo cykeln stod ju faktiskt kvar där jag lämnat den att övernatta, ensam på univeritets parkeringen.
Först verkade allt helt normalt, vi ledde våra cyklar till den närbelegna cykelverkstan!
Vi frågade och pratade, och till sist tillade försäljaren:
"... så det är bara kedjan vi skall fixa? Ska vi inte göra något åt lampan?"
"LAMPAN!? Vadå den fungerar väl som den ska!?"
"Nej jag tror inte det!"
Jag slänger ett öga på min cykel och märker att min cykellampa är bprta. Stulen. Ett fint snitt hänger kvar i ändan på sladden.
Jag får höra av alla att detta är... just typiskt cykelstaden Münster, och att jag ska va glad att cykeln faktiskt stod kvar.
Det hela kalaset slutade på en 80 euros räkning. Inte särksilt skojigt med tanke på att jag faktiskt köpt cykeln för ca 3 veckor sedan!

Hemskt!

Har följt med vad som hänt hemma i Finland idag. Skolskjutningen i Jokela syftar jag på. Det är ju sånt som inte ska hända i lilla Finland, som man säger!
Fick rysningar då jag läste om det hela. Det är så overkligt på något vis. Och även om jag inte direkt berörs av det på något vis gör det väldigt ont i hjärtat.
Jag beklagar sorgen till alla dem som berörs!

image40

Stress stress!

Ja det har varit en mycket arbetssam helg kunde man kalla det. Min kära mor har nämligen besökt mig här i tyskland för första gången. Dvs. stadstuntur, olika besök och  middagar låg på agendan. Långehelgen blev så att säga allt annat än långhelg. Men så brukar det ju vara, semester är alltid stressigt! För då har man ju TID att göra så mycket saker plötsligt!

Egentligen hade jag 3 föreläsningar denna morgon, men ändå sitter jag fortfarande här. Bestämde mig nämligen för att ta sovmorgon idag!
Orsaken är främst den att gårdagen var helt uttalat en skitdag! Måndagar är alltid väldigt stressiga så jag hade bestämt mig för att cykla till universitetet så att jag skulle hinna i tid mellan alla olika institut och byggnader. Efter bara det andra byggnadsbytet hoppade min cykelkedja ur, och gick AV! Toppen! Sedan gick min jacka sönder. Ännu bättre!
Och på måndagar kommer jag hem vid ca 19- tiden på kvällen. Så igår var ju inte direkt min personliga turdag. Jag kom hem med dåligt humör och huvudvärk. Därav dagens sovmorgon. Så småningom skall jag börja dra mig mot universitetet för fysiklaborationer.
Nu sitter jag och fruktar att cykeln kommer att vara stulen då jag tänkt gå med den till reparatören idag efter fysiken, jag blev nämligen tvungen att lämna den vid universitetet. Cykeln är ju låst men inte fastlåst i något! Där finns nämligen endast dumma betongcykelställningar. Utan någonsomhelst möjlighet att låsa fast sin cykel i dem.
Men vem skulle stjäla en cykel som inte helst fungerar?
Nåväl, jag får hoppas på det bästa!