Det snöar!!

Äntligen, ja kan inte tro mina ögon, det snöar faktiskt, och det ligger tillochmed kvar ett tunt täcke av snö på gräsmattan.
Jag är lycklig, eftersom jag äntligen får visa P hur det ska se ut här i Finland på vintern. Även om han var här förra vintern också fick han ju inte se någon snö alls då. Men nu äntligen får jag visa honom en riktig vinter, hoppas jag!
Skulle det inte vara trevligt om snön skulle ligga kvar till det nya året iallfall?

Det är över nu..

Jo nu är ju allt julstök nästan över, och idag är väl sista dagen det bjuds på julmat. Eller det får man kanske hoppas! Även om jag gillar vår julmat så är det ju inte särsklit trevlig att äta det mer än 2 dagar i rad.
Jag är snart påväg till min käre Far på för att stoppa i mig lite mer julmat, sedan är det dags att hämta P på tåget. Han har flugit till Finland idag. Det ska bli skönt att se honom igen, även om det inte var många dagar sedan jag själv åkte hit.
Han hade tydligen suttit på flyget tillsammans med bandet Negative. Jag blev rätt så imponerad, även om jag inte kan komma på någon fler låt än en av bandet. Men är det ju ändå alltid lite speciellt då man ser "kändisar" ;) Dessutom hade P tillochmed delat taxi tillsammans med dem in till stan efteråt. Så trevliga killar måste de ju vara! Eller hur?

Julstäming - det är som det ska vara!

Jag trodde faktiskt inte att julstämning skulle infinna sig hos mig idag. Men jag tror faktiskt den lilla känslan i maggropen säger mig att det är julafton idag. Det känns bra!
Även om det inte finns snö och även om inte P är här, känns det ändå precis som det brukar, alltså helt rätt.
Snart skall vi åka iväg till min moster där vi alltid brukar fila jul. Dvs även i år än vi traditionsenliga.

Nu sitter jag här och tittar på Kalle Anka, har dock aldri bloggat på samma gång som jag tittat på Kalle, men detta råkar vara den enda stunden som jag överhuvudtaget har möjlighet.
Dessutom är Kalle anka faktiskt en ny tradition för mig sedan några år tillbaka. De flesta tycker säkert det är konstigt, men vi har alltid hälsat på finskspråkiga släktingar i alla mina jular som barn, och där tittas det inte på Kalle Anka kl 16.
Det som däremot är en viktigare tradition för mig är att se då julfriden utlyses i Åbo klockan 12 på julafton.
Så jag villa passa på att önska alla en riktigt god och fridfull jul!

image61

I mina nya Kalla Anka tradition ingår att sitta bredvid granen och dricka lite glögg, så jag tänkte passa på att visa en liten bild av hur vår gran ser ut. Måste dock kommentera att den ser bättre ut i verkligheten ;)
God jul på er!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar